Перейти до змісту

Саботаж.... Чи як це назвати?

Roman_1984

Рекомендовані повідомлення

Неодноразово показували по телебаченню, як матері, дружини та інші родичі військових перекривають траси, бастують вимагаючи повернути хлопців з зони військового конфлікту додому. Зрозуміло, що переважна більшість цих людей щиро хочуть повернення своїх рідних додому. Також, думаю, що бувають і відверто проплачені акції.

Однак, виникає питання, хто ж тоді буде боронити батьківщину коли ніхто не захоче брати до рук зброю? Невже ці люди не розуміють, що існування держави без армії, правоохоронних органів, які захищають її суверенітет неможливе. Неможливо уникнути жертв, особливо в умовах відвертої військової агресії... В цивілізованих країнах - служба в армії почесне діло, і більшість з гордістю виконують цей обов'язок... А у нас...

Так до чого я.) Вчора мій батько (тесть) був на зустрічі, яку організувала помічник одного з депутатів ВРУ мажоритарників з рідними хлопців, які беруть участь в АТО та мешкають у відповідному районі. І скільки було нарікань на "владу" та вимог "повернути наших хлопців" та інших вимог, ну я думаю ви собі можете уявити))) Але в кінці представниця "влади" запропонувала допомогу від депутата в розмірі 1000 грн. кожній родині. І ви думаєте хоч хтось відмовився? Ні! Всі вишикувались в чергу та отримали. І ні у жодної пані не виникло думки скинутись та придбати за ці кошти засоби захисту чи інші речі для своїх же дітей.

П.С.: Тесть в минулу п'ятницю повернувся з зони АТО - возив броніки, тепловізор, та передачі цим хлопцям. Речі були придбані на пожертви місцевих мешканців. І ще є багато чим допомогти хлопцям, але 1000 грн. і собі знадобиться.))) Сумно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

люди все розуміють

тут справа у зовсім іншому - щоб їх близьких нормально підготовували і укомплектовували перед відправкою туди

гарматним м'ясом ніхто не хоче бути

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

люди все розуміють тут справа у зовсім іншому - щоб їх близьких нормально підготовували і укомплектовували перед відправкою туди гарматним м'ясом ніхто не хоче бути

Це не питання, і я з цим погоджуюсь. Кадрові військові з Житомира (не призовники) належним чином укомплектовані, нарікань не чув (читав), але "рідня" Київ - Чоп перекривала.

Я і про те і кажу, держава не встигає, громадськість працює - чому не згуртувались і не віддали по 1000 грн. хлопцям?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені нагадує наша армія бородатий анекдот:

Йде Василій Іванович з Петькою по вулиці, тут вискакує каратист і давай скакати до них, Василій іванович каже:

-Йдем за угол поговорим,

Виходить витираючи шашку об папаху, й каже:

-І таке придумав, з голою пяткою на шашку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто треба туди не хлопців з вулиці гребсти, а працівників МВС

ніхто не хоче, що вмирали його діти, а ті хто повинен захищати й протидіяти бандитам відсиджувалися

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто треба туди не хлопців з вулиці гребсти, а працівників МВС ніхто не хоче, що вмирали його діти, а ті хто повинен захищати й протидіяти бандитам відсиджувалися

Ну наскільки мені відомо, Нацгвардія - це структура МВС, і працівників МВС активно відправляють в зону АТО. Хто не хоче звільняють і т.п.

І не тільки ніхто не хоче щоб вмирали його діти. Хлопці, які йдуть теж вмирати не хочуть, але одні чомусь йдуть добровольцями, але інші за будь-яку ціну хочуть відкосити....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто треба туди не хлопців з вулиці гребсти, а працівників МВС

ніхто не хоче, що вмирали його діти, а ті хто повинен захищати й протидіяти бандитам відсиджувалися

Правильно, і я б зробив так, всіх начальників МВС послав би на передову, а їхні б зами замінили б їх, нічого нехай розтрясуть свої жири, може хтось з них вперше пороха понюхає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В одних: "Ніхто, крім нас" в інших "Будь-хто, крім мене")

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто треба туди не хлопців з вулиці гребсти, а працівників МВС ніхто не хоче, що вмирали його діти, а ті хто повинен захищати й протидіяти бандитам відсиджувалися

Ну наскільки мені відомо, Нацгвардія - це структура МВС, і працівників МВС активно відправляють в зону АТО. Хто не хоче звільняють і т.п.

І не тільки ніхто не хоче щоб вмирали його діти. Хлопці, які йдуть теж вмирати не хочуть, але одні чомусь йдуть добровольцями, але інші за будь-яку ціну хочуть відкосити....

скажу так з МВС треба не звільняти, а відразу заводити справи, з утриманням під вартою до винесення вироку, так як звичайним би хлопцям зробили, які б ухилилися від призову, 5-ка

а біженців приймати тільки, жінок, дітей та старих - а мужики хай воюють за свою землю, як то кажуть хай вертають те що про..али...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МВС та інші правоохоронні органи то окрема дуже велика тема.

Коли ми будемо тикати пальцями на когось, і шукати вирішення своїх проблем в інших, ніколи, нічого в нашій країні не зміниться...

І хлопці з МВС на сході служать, а розказувати, що і як ТРЕБА зробити у нас усі мастаки, тільки от толку від того мало((( І думаю від наших начальників, з їх фіз. підготовкою теж було б мало толку в умовах реального бою...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пане Роман, ви певно з 1984, так? Допомогти на передовій бажання немає?

Я чекав цього питання!!!! Навіть думав завчасно відповісти.

Брати участь у бойових діях бажання не маю, і добровольцем не йду, хто хотів - усі уже там, інші лише казки розказують, як вони хочуть. АЛЕ при отриманні відповідної повістки, при необхідності виконувати свій обов'язок перед державою, косити не збираюсь, хоча маю на це законні підстави. А передовій помагаю, як і тисячі українців....

П.С.: Мій рідний дядько у батальйоні Айдар, і попав він туди добровольцем через луцьку самооборону, хоча з армії був комісований 20 років тому, і з того часу його здоров'я аж ніяк не покращилось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

procrastinator, читаємо між рядками і бачимо лише те, що хочемо)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Роман на ВолинІ "бунтують" як ви кажете переважно матері і рідні не добровольців і контрактників. А так званих партизан, яких мали забрати на збори терміном ДО 45 діб.

Бунтують за те що 45 діб пройшли два місяці тому, бунтують за погане забезпечення І їм бентежить те що ми тут по клавіатурі строчим, а їхні діти там помирають. Їх бісить що діти начальників там не служать, держ. службовців там вкрай мало, депутатів ВСІХ рівнів ще менше.

А саме більше бісить те що багато хто відмазався і не прийшов на збори, а їхні "дурні совісні" (с) не відмазались і ось мають те що мають. І вони дають питання скільки часу вони мають там ще бути, чому той хто відмазався не дає пояснень прокуратурі, чому ним не замінять її сина?

Ти написав про гроші. Блін ти що думаєш вони туди не дають передач? і ти думаєш туди пішла не одна тисяча гривень з сімейного бюджету? не переживай вони не гірше за тебе знають що їхній дитині потрібно на передовій і як це туди передати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аж хочеться запитати, Роман шо ти ліпиш???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС навіщо підіймати цілу тему, якщо у самого бажання служити не має.

Та ще й хаяти когось.

Починайте з себе, а не вчіть інших.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти написав про гроші. Блін ти що думаєш вони туди не дають передач? і ти думаєш туди пішла не одна тисяча гривень з сімейного бюджету? не переживай вони не гірше за тебе знають що їхній дитині потрібно на передовій і як це туди передати.

Я писав про конкретну ситуацію, і я знаю, що не передають, бо саме цим хлопцям батько возив передачі - АДРЕСНО - під фотозвіт. І з їхніх заяв - нічого вони не розуміють.... Знову, я пишу про конкретних людей та конкретну ситуацію... Ці не розуміють...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо у самого бажання служити не має.

Ну тема не про бажання служити...

Всі представники чоловічої статті, які відписуються в цьому форумі цього бажання не мають, всі хто мав уже там.

Мене запитала, я відповів.

Мене ніхто не призивав, і відповідно я ні від чого не косив. Всіх хлопаків, які служать я вважаю героями.

Бажання відвідувати лікаря у мене теж ніколи не має, але коли треба... то треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я тих дружин і матерів чудово розумію

захищати державу хочеться коли ти знаєш що є держава, яка захистить тебе і твою сім’ю, яка дає тобі можливості нормально жити і реалізовуватись

а тут твоя дитина йде захищати чийсь великий бізнес, мажорів сусідьских що за 600 баксів не пішли помирати, отих "вояк" що взяли ті 600 баксів, всю "міліцію", "СБУ" і інших злодіїв які надійно засіли в кабінетах

можна довго говорити про патріотизм і т.п. речі, але все це повинно бути підкріплено здоровим глуздом бо ми не фанатики а ніби як люди мислячі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я напевно чогось не знаю, але у мене таке враження, що на передовій лише хлопці, яких захомутали з забитих сіл, і які не змогли відмазатись...

Та є там і Альфа і Омега, Сокіл, і колишній Беркут і офіцери ЗСУ та багато інших підрозділів... Ну і захищають вони в першу чергу своїх близьких, напевно. І хлопці в переважній більшості розуміли куди їх беруть і йшли свідомо...

І всі "які надійно засіли в кабінетах" на даний момент не гірші за мене чи будь якого іншого дописувача форуму, в контексті проходження служби.

АЛЕ ТЕ, ЩО ОДНІ СЛУЖАТЬ А ІНШІ ВІДМАЗАЛИСЬ, не дає права рідним блокувати міжнародні траси - ось те, що я хотів сказати. Протестуйте, вимагайте, але в розумних формах.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби вашу маму чи тата от так призвали, ви б я думаю по іншому тут говорили, або дружину...

В принципі я з Соромітником згідний...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби вашу маму чи тата от так призвали, ви б я думаю по іншому тут говорили, або дружину...

Мій дядько пішов добровольцем і моя бабуся "по іншому не говорить", хоча молодшого сина любить явно більше ніж мого батька.

І моя мама та тато не в тому віці, але коли б забрали мене, батько б точно цим гордився, а мама б ніколи не займалась дурнею на міжнародних трасах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І якби, не дай Бог, вбили так як під Волновахою, теж би гордився?

Ви справді вважаєте це приводом для гордості?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І якби, не дай Бог, вбили так як під Волновахою, теж би гордився? Ви справді вважаєте це приводом для гордості?

Не плутайте грішне з праведним. Живемо ми в конкретній ситуації та конкретних умовах, і ніяке "якби" і "має бути", "якщо" тут не проходить.

Учасники бойових дій усвідомлюють можливість того, що вони можуть загинути, але ніхто цього, крім наших ворогів не хоче. Але те, що хтось може загинути, не дає права перекривати міжнародні траси (ну це вже збірне поняття). Ось і все...

Так, держава має забезпечити нормальні умови, але чекати до того коли це станеться всеодно, що самогубсто.... Тому діють вже і так, як вміють...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перечитайте перший ваш пост в цій темі. Все-таки думка трошки змінилась.

А на рахунок "якщо", "якби" і т. д. Я навів приклад реальної історії, яка мала місце.

І вважаю, що так вмирати не личить нікому, і це не є приводом для гордості. І я переконаний, що якби там були підготовлені військові, а не вчорашні студенти і офісні працівники, такого б не було.

А ви ж кажете, що круто, коли таких примусово беруть. І некруто, коли за них заступаються батьки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ніхто ні в кого не питається як вони вміють - беруть і кидають під кулі без спорядження

я поважаю всіх хто зараз воює там і тих хто загинув, і звичайних призовників і досвідчених бійців спецпідрозділів

але не покидає мене відчуття що гинуть вони там тому що це комусь із наших обранців зручно і вигідно а не за батьківщину - війни ж бо нема офіційно...

тому мають рідні цих солдат повне право на все що роблять

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...