Перейти до змісту

Windows Server 2012 R2 як ос для робочої станції.

fenmix

Рекомендовані повідомлення

По програмі Dreamspark є можливість отримати ліцензійну версію Windows Server 2012 R2. Питання: чи є можливість використовувати її як ОС на своєму ноуті для звичайних задач? Тобто фактично конвертувати в ліцензійну Windows 8, відключивши серверні функції. І якщо хтось користувався нею, то розкажіть більше про досвід використання. Про призначення даної лінійки віндовса я знаю, сам користуюсь Windows 7 через її стабільність.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то якось, як заводити комбайн ради 3 колосків...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так. На ноуті користувався цією ОС. Нічим не гірше десктопної 8-ки. за замовчванням вимкнено непотрібне - звук зокрема(служба Windows Audio) :0163:магазин Windows, Wi-Fi(служба безпровідного налаштування). автоматично завантажується менеджер сервера - http://tweakov.net/o...erver-2008.html .. Ну і тд. все інше, що потрібно нагуглите самостійно.. Тобто, якщо у вас високий рівень володіння ОС Windows 7 і знаєте де і що там налаштовується то не складе проблем використовувати цю ОС

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Witiok, дякую, хай поки образ поки пилиться на харді) І так вже сімкою навчився користуватись, стабільно рік стоїть і тьфу-тьфу. А то раніше кожні кілька місяців перевстановлювати треба було. Зазвичай причиною були оновлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я досить тривалий час користуався Windows Server 2003 в якості ОС на домашньому ПК. Після встановлення трошки допиляв і все гуд. Інколи по терміналу підключався до домашньго компа. Досить зручно було.

Такщо, якощо маєш бажання, то можеш спробувати Windows Server 2012. В принципі, та ж сама вінда, тільки можливостей дещо більше, але вдома вони тобі не треба, а дещо з потрібного відключено. Вдома без Windows Audio якось не то. Набридають питання про те, чого це ти надумав вимикати комп'ютер, що стало причиною перезавантаження, але це успішно лікується.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dj_design, ти просто не шариш. В мене вдома ніколи не було WinXP. Мав час і натхнення, сидів бавився. Хтось іграшки шпілить, а хтось в ОС колупається. Завдяки такому досвідові краще став розумітися як те все діло влаштоване і працює. Або чому інколи не працює і як зробити так, щоб запрацювало :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це не тема для обговорення можливостей Windows Server 2012 R2. Питання було в чому?

Питання: чи є можливість використовувати її як ОС на своєму ноуті для звичайних задач?

Так, така можливість є.

"Серверну" ОС від Microsoft реально використовувати в якості домашньої.

Можливостей більше, але тут мова не йде про те, що їх всі треба використовувати. Простий користувач можливості звичайного ПК використовує далеко не повністю, аби кілька відсотків юзав від усього закладеного потенціалу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я досить тривалий час користуався Windows Server 2003 в якості ОС на домашньому ПК.

а я і зараз пишу з w2k3. і переходити на щось новіше не збираюся

з w2k3 набагато легше було повирізати все непотрібне, з ws2012 так просто не вийде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По програмі Dreamspark є можливість отримати ліцензійну версію Windows Server 2012 R2. Питання: чи є можливість використовувати її як ОС на своєму ноуті для звичайних задач? Тобто фактично конвертувати в ліцензійну Windows 8, відключивши серверні функції. І якщо хтось користувався нею, то розкажіть більше про досвід використання. Про призначення даної лінійки віндовса я знаю, сам користуюсь Windows 7 через її стабільність.

А що воно таке "Dreamspark"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поставити дома 2012 сервак як робочу станцію... це те саме, що використовувати Камаз для прогулянок по місту, замість зручного легковика.

Безумовно, можна "допиляти" чи то "відпиляти", але це вже ізврат.

Я також дуууууууже довго не хотів пересідати із 2003 серв в якості Воркстейшн на ХР. Але довелося.

Також підтримую dj_design. Якщо потрібно ПОТЕСТИТИ ОС, тоді згоден. Інакше - фтопку.

Бачу ще один вихід :) Поставити дома на потужній машині, і юзати як Сервер терміналів, абож як hyper-V сервер і юзати віртуальні машини. Між іншим, якщо втулити туди потужну відяху, то за допомогою remote-FX, можна в терміналі навіть Крізіс рубатися ;) При чому одночасно кілька чоловік.

А що воно таке "Dreamspark"?

Ну я не вірю, що тебе забанили в гуглі :)

Мєлкософт часто буває, що "дарить" плюшки. Он Він 7 можна було як халявну юзати 2 роки чи рік. Безплатний тест.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за поради, вирішив відмовитись від цієї ідеї. Натомість в Dreamspark є можливість завантажити безкоштовно Windows Embedded 8.1, почитав в інтернеті - фактично ніякої різниці за виключенням того, що сюди ще вліплені компоненти для підтримки терміналів і касових апаратів (які по замовчанню, до речі, відключені):

4661717.png

4670933.png

Справа не стільки в ліцензійному ключі, скільки в недовірі до так званих "активаторів" windows 7\8, які тільки блокують системи активації або ж модифікують системні файли. Також існують проблеми з оновленнями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dj_design, так, про KMS активатори я теж чув, але не думав, що вони працюють напілегально. Їх ще юзають так само для MS Office, наскільки я знаю.

Ну що ж, спробую Embedded версію. Перечитав форуми, відгуки хороші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок функціонала серверної ОС...

Була колись необхідність зайти на домашній пк в режимі РДП через динамічний днс або впн.

Розкажіть я не на серверній ОС зайти по РДП щоб не відволікати того хто щось там робить на компі?)

Ну на той момент це був вибір між XP і 2003Server. Вдалося досить непагано адаптувати серверну систему для локальних потреб.

Основна ідея:

1) Вімкнути апаратне прискорення відеоадаптера

2) Вімкнути всі технології Дайректа Х (ну і встановити його само собою)

3) Вімкнути технології роботи зі звуковим адаптером.

4)Повимикати служби технології яких не планується використовувати.

Я думаю дана схема досить непагано може бути застосована і для нової системи +\- деякі нюанси.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все дуже легко і просто, вам допоможе "UniversalTermsrvPatch", як це робиться написано тут - http://darmoroz.naro...t/WinXP-TS.html ) або тут - http://www.hackwmc.i...-windows-7.html ...

Та на разі я, б також таким збоченням незаймався. То були студентські роки....

Ну колись патчив як міг вперся в умову того що на ХР користувач може бути лише 1. Логофае локального коли конектися. Ну можливо це фікситься наразі це точно неактуально :)

Наступну фразу я би скоротив так:

8.1 - небачу доцільності :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Система як система, політ нормальний) Завантажується швидше за сімку, але це мабуть з часом пройде)

Все таки думаю над тим, щоб працювати в майбутньому тільки на Windows Server 2003 :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щоб працювати в майбутньому тільки на Windows Server 2003

Вірне рішення... Або 64 бітна ХП. Хоча, це вже обрубок. Мені і звичайної (2 біт) хватає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спочатку всі плювались на Windwos 7,

Ніколи не плювався. Як тільки поставив - уже на ХР і не думав повертатися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все таки думаю над тим, щоб працювати в майбутньому тільки на Windows Server 2003 :)

Так початково планувалось 2012р2? чойто так вернулися в часі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Того що Win Server 2003 мабуть найстабільніша вінда з усіх, якщо не рахувати Win 2k та NT SP 6 :)

Але вони застаріли сильно навіть по моїм міркам. Хоча, на 2000 можна спокійно працювати і зараз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді може зацікавить ... Помітив ще раніше таку хрень: якщо включити Терминальний сервер начинається приколи зі шрифтами в інших програмах особливо ігрухах ... деталі непомню по помню мене удивила ігрушка де замість усіх надписів квадратики :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...