Перейти до змісту

Кабмін ввів єдиний розмір допомоги при народженні дитини

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ображена дитина... мдя...

Я там згадував принцип розумної достатності - забудьте, це не вам.

• Відповідей 107
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

paksivatova, ви мабуть ще зовсім юна, якщо не зрозуміли суть того, що вам написали про розмір державної допомоги і Ваші запити....

зовсім не юна

таке враження,що форумчани борди іздять на жигулях і живуть в шалашах

а про мерседеси і не мріють...

дівчино, перепрошую, але ви у свої 25 точно юна, якщо вік у профілі відповідає правді. все інше - наживне, як і мудрість від того, що дитині важливіша любов і увага, а не ціна та зручність каляски

про почуття до дитини тут говорити взагалі не варто,імхо

якраз зручність каляски дуже важлива,бо не завжди тато вдома щоб спустити і підняти каляску,а якщо доведеться скористатися маршруткою?

після всіх ваших постів враження,що весь світ дурний , бо купує мерседеси , бмв і дорожчого класу машини ,якщо є такі класні жигулі і ланоси ,навіщо платити більше?

і так по решті групі товарів

головне любов,давайте любити один одного ,і навіщо нам гроші?

давайте викинемо своі смартфони,вони ж такі дорогі і покупляємо мобілки по 300 грн ,раз в тиждень будемо заряджати ще й зекономимо на електроенергіі,вона ж ніби подорожчала

хіба я таке писав що світ дурний, але у світі є достатньо людей, у котрих дещо схиблені погляди. бо купувати собі мобільки по кілкьа тисяч, при рівню доходів у місяць менший ніж тедефон - на мою думку не найкращий спосіб вираження.

а хіба каляска за 5 тис. менш зручна ніж за 15?

у вас скільки дітей і якого віку?

Опубліковано

Ви знаєте, я читала, шо сірєбряні ложки від тіффані вбивають усі бактерії в роті.

Паксіватова. Хоть внєдорожніка рібьоку купляйте, государство вам дає певну суму, розпоряджайтеся.

Просто ця сума називається допомогою. А нах№я вона вам, я чесно кажучи, не доганяю. Вам всіравно

на кабріолєта не фате

Опубліковано

madkot, ще нема.

ну тоді всі повідомлення про зручність каляски, ліфти і маршрутки можна не враховувати - досвіду як такого немає. а отже думка заснованна на фантазіях

p.s. відкрию секрет: в середньому ширина дверей ліфту 62-63 см у старих будинках, але на кожному поверсі двері можуть по різному бути сконфігуровані і налаштовані і тому іноді ширина зменшується до 60 см, так ось - більшість суперових калясок просто не проїзжають по ширині, і приходиться їх складувати перед входом у ліфт, а це - додаткові труднощі, котрі будуть виводити з себе набагато більше ніж ширина чи висота коліс і якість доріг

Опубліковано

Дорогі форумчани, я Вас люблю!

І знаю,як Ви любите потролити .

Продовжуйте,в тому ж дусі ! Але без мене

Ця розмова вичерпала себе,мені з Вами не цікаво

п.с громадським транспортом я користуюся і живу просто,але користуюся хорошими речами

чого і Вам бажаю!

п.с2 ліфт в моєму будинку просторий,не турбуйтесь так за мене!

Опубліковано

п.с громадським транспортом я користуюся і живу просто,але користуюся хорошими речами

чого і Вам бажаю!

ми теж, Вас любимо і любимо писати свої думки.

просто іноді кожен з нас це робить не так. як очікують інші.

насправді досвід кожного - це особиста річ.

більшість форумчан живе просто і користується хорошими речами, але хороший - це не висока ціна, а зручність, комфорт і співвідношення ціни/якості помножене на власні очікування і умови використання

Опубліковано

якщо вже про каляску йде мова, то деякі татки не шарять її вибирати, так само як мами, тому що перш за все каляска має бути не тільки гарною й функціональною, й по карману, але й така щоб мама сама зможе її підняти з дитиною, та чи влізе вона в ліфт, чи зручно взагалі нею управляти і так далі, а то часто буває так, що обирають першу ліпшу, а потім мама мучиться, бо татка бо не допросишся, або він постійно на роботі.

Кажу з свого досвіду допомог таким от мамам.

Це як деякі дівчата беруть такі сумки на відпочинок, що самі їх підняти не можуть і чомусь думають що завжди найдеться якийсь джентельмен який просто мріє вам допомогти, й чекає цієї миті все своє життя :)

Опубліковано

чого і Вам бажаю!

п.с2 ліфт в моєму будинку просторий,не турбуйтесь так за мене!

це я написав для того, щоб ви враховували варіанти, коли будете їхати до когось у гості.

якщо вже про каляску йде мова, то деякі татки не шарять її вибирати, так само як мами, тому що перш за все каляска має бути не тільки гарною й функціональною, й по карману, але й така щоб мама сама зможе її підняти з дитиною, та чи влізе вона в ліфт, чи зручно взагалі нею управляти і так далі, а то часто буває так, що обирають першу ліпшу, а потім мама мучиться, бо татка бо не допросишся, або він постійно на роботі.

Кажу з свого досвіду допомог таким от мамам.

Це як деякі дівчата беруть такі сумки на відпочинок, що самі їх підняти не можуть і чомусь думають що завжди найдеться якийсь джентельмен який просто мріє вам допомогти, й чекає цієї миті все своє життя :)

абсолютно вірно, та каляска, що запропонувала Катя, важить 9,6 кг, додати дитину +4-6 кг, а ще деякі речі - ось вам і двадцяточка набігла. в при її розмірах - зусиль прикладати теж не мало прийдеться щоб заносити

Опубліковано

Краще б бюджет розписали витрат на першу дитину(чи другу)

Молодим сім*ям цікаво ж , на що більше всього йдуть гроші .

Опубліковано

КОлись мій сусід казав, що як буде в нього дитина він хоче бабло, яке йому дадуть докинути, продати свого жопеля 85 р.в і купити БєМєВє 88 р.в.

На що йому була дана відповідь що він довбо..об. Питаю а коримити дитину ти буш чим, а купувати памперчи. А якщо дитина не буде кормитись мамою і міру певних обставин і треба буде купувати суміші які завжди були ніяк не дешеві.

На крайняк ті гроші не дають всі і відразу.

Я цього не розумію коли ще дитини навіть в планах немає а вже гроші ділять на все крім дитини. Брєд.

Молодим сім*ям цікаво ж , на що більше всього йдуть гроші .

По різному буває. Якщо все без проблнм то найдорожчі речі це колиска, каляска, памперси і одяг чи одяг і памперси.

Якщо кормити треба сумішшями то ще на це бабла не мало йде.

Опубліковано

Ну, це тяжкувато! Он у паксіватової он який апетит. Тут ніякий бюджет не витримає.

А от перелік необхідного - можна скласти (дууууууууууууже приблизний). Бо знову ж таки, методи виховання дитини у всіх ніфіга не однакові.

Опубліковано
якщо вже про каляску йде мова, то деякі татки не шарять її вибирати

Оптимальним варіантом було б знайти б\у каляску в знайомих, в яких діти вже з неї виросли.

Опубліковано

кілька тисяч треба наготувати на роддом - хто Вас так настрашив?

це ви видно випали з реальності. Мені другі кесарські роди разом з медикаментами і іншою фігньою типу рушників, мил і.т.д. обійшлись у 6тис. грн. Природні пологи обходяться дешевше, але то таке діло, що можеш планувати природні, а вийде по іншому. Гроші в запасі всеодно мають бути

Ну так половина з цієї суми це хабарі лікарям. Чого держава має їх оплачувати?

Мені два місяці тому робити кесарський розтин, хоча він був неплановий. Тому ми в пологовий взяли 2500 грн. На саму операцію пішло близько 1300 грн. потім з кількома чеками дотягнули загальну суму офіційних витрат до 2000 грн. "Подяки" - 200 грн. лікарю і 300 анестезіологу, 50 акушерці.

Може, вони були і незадоволені, але ніхто нічого не сказав, та й для мене задоволення лікаря не на першому місці, краще я за ті недодані гроші щось дитині куплю.

До чого я веду....Не треба боятися в пологовому дати менше чи нічого не дати. Крім того, що даєте ви після пологів.

Ставлення все-одно буде нормальним. Та й будете ви там всього 3-5 днів.

Опубліковано
якщо вже про каляску йде мова, то деякі татки не шарять її вибирати

Оптимальним варіантом було б знайти б\у каляску в знайомих, в яких діти вже з неї виросли.

Ми так і зробили. Коли ми гуляємо, то часом жартую до чоловіка, що вона вже не модна у порівнянні з сучасними, але це річ на рік, краще зекономлені гроші потім використати на щось потрібніше.

На рахунок теми - допомогу при народженні дитини ми ще не отримали, але думаємо покласти ці гроші на депозит і використати їх потім на навчання або ще щось серйозне. Порахували, що щомісячної допомоги вистачатиме на памперси, серветки, суміші, що є значною допомогою.

П.С. Так як дитину є кому доглядати, моя робота пов'язана з неповною зайнятістю протягом дня ( близько 4 год.), і кормимо дитинку сумішшю, то на роботу я вже вийшла. Перш за все тому, щоб забезпечити своїй дитині нормальне майбутнє, а не чекати на допомогу держави.

Опубліковано

Взагалі то толковому лікарю не шкода я думаю дати, толковий лікар потратить їх на вивчення предмету своєї професії, це конференції, обмін досвідом, і так далі, так це коштує грошей і не малих, але наша держава така, що не дбає ні про кого, тому що вони не ходять до лікарів, які лікують простих смертних, а ходять до досвідчених, а де брати досвід інтерну, якщо в нього грошей тільки є на те щоб з голоду не вмерти.

Якби в Європі не так складно було з ліцензіями лікарям, бо там теж я думаю в цьому напрямі є корупція вони захищають цим своїх лікарів, то наш рядовий лікар який звик підручними засобами по типу молотка і пасатіжів робити операцію, і діставати з того світу людей, то наші б всі вже там були, а так і так дяка тим, які дійсно не заплямували свою професію. І не дивляться на паціента як на мішок з грошима, і ще є деякі що кажуть тіпа мол "мало дав, от скупірдяй".

Опубліковано

Головне, щоб мама не лінива була і кормила сама дитину. А ті що хочуть кашками, то вперед на роботу і наймайте няньку та не плачте, що мало вам допомоги по догляду (ви ж то в такому випадку не доглядаєте).

оце вже, вибачте, повний брєд

тобто по вашому доглядати дитину то виключно кормити груддю і на тому все? навіть не хочеться довго писати про можливі причини припинення лактації, розвиток дитини, її догляд. Бо аж надто тут все запущено

Ну так половина з цієї суми це хабарі лікарям. Чого держава має їх оплачувати? Мені два місяці тому робити кесарський розтин, хоча він був неплановий.

а хто говорив про те що їх держава має оплачувати? Мова просто зайшла за те що пологи обходяться не у пару сотень, а у пару тисяч. А от так по чесному - якби у вас мав бути плановий кесарський, ви б заздалегідь вирішили обрати лікаря, який вас оперуватиме чи поклалися б на варіант "хтось та й прооперує, хтось та й зашиє"? Звичайно, то додаткові витрати

Опубліковано

толковий лікар потратить їх на вивчення предмету своєї професії, це конференції, обмін досвідом, і так далі, так це коштує грошей і не малих, але наша держава така, що не дбає ні про кого

Баріс - ти не праф!

Розказую чому. Тому що якраз таки на всі ці підвищення кваліфікацій гроші є! І проводяться вони ДУЖЕ ЧАСТО. Суджу по тому, що сам працюю в держустанові, і дуже часто колег відправляють на різного роду курси та кваліфікації. Так само і в школах. Кума, рідна сестра, теща, тітка - вчителі. І дуже часто (2-3 рази на навчальний рік) відправляли на курси.

Така ж тема і з лікарями. Багатьох навіть за кордон.

Опубліковано
ага, коли мова йшла про виплати при народженні, то кричите - все норм, адже всеодно вона дістається різним покидькам. Якщо ж я сказала про зарплату, то одразу - кинулась в крайнощі. Я просто провела аналогію

Алкоголіки і заробляння грошей на дітях - це реалії, пані. А урізання зп - це тільки можлива альтернатива, запропонована вами ;)

Не зрозуміли ви мене. Я кажу що алкоголіки і "іже с німі" то є меншість. А урізають усім. Тому опиратись на них як основну причину зменшення суми виплат не варто. Все ж у нас більшість сімей нормальних, слава богу.

а чому тоді ніхто не згадує про одиноких матерів, про тих, кого покинули чоловіки ще вагітними, або взнавши про вагітність партнерки? Для таких жінок ті кошти ой які не зайві, то для декого рятівний круг

Опубліковано

І взагалі я не проти урізання, я проти несправедливості. Якщо економити, то на усіх (і депутатах в першу чергу), а не так, як це робиться зараз

Опубліковано

Мова просто зайшла за те що пологи обходяться не у пару сотень, а у пару тисяч. А от так по чесному - якби у вас мав бути плановий кесарський, ви б заздалегідь вирішили обрати лікаря, який вас оперуватиме чи поклалися б на варіант "хтось та й прооперує, хтось та й зашиє"? Звичайно, то додаткові витрати

Ну так від нас самих залежить в скільки тисяч пологи обійдуться - в 3 чи в 6.

Якщо по-чесному, то за домовляння в будь-якому випадку не думала. В більшості знайомих лікарі просто не приїхали на пологи, бо було або свято, або вихідний, або ніч. Крім того, чула не раз, що в нашому пологовому хороші лікарі, причому всі.

Якби навіть домовлялася наперед (хоча ймовірність дуже низька), то дала б на кілька сотень більше, але явно не 2-3 тисячі.

Додаткові витрати - це бажання виділитися, бути такою як всі в даванні грошей. Лежала в патології перед пологами майже 3 тижні, спілкувалася з багатьма дівчатами, ніхто не називав великих сум, які планували давати лікарям, - максимум 500-800 грн. Від тих, хто вже народив в Луцьку, теж чула, що наперед ніхто не хоче брати. Коли дають гроші, то ніхто не скаже, що мало, хіба що жінка сама спитає :) Тоді да, можуть сказати додати.

Для когось витрати в пологовому є основною статтею витрат на дитину. Наша сім'я порадившись, вирішила такі витрати звести до мінімуму.

Опубліковано

Мова просто зайшла за те що пологи обходяться не у пару сотень, а у пару тисяч. А от так по чесному - якби у вас мав бути плановий кесарський, ви б заздалегідь вирішили обрати лікаря, який вас оперуватиме чи поклалися б на варіант "хтось та й прооперує, хтось та й зашиє"? Звичайно, то додаткові витрати

Ну так від нас самих залежить в скільки тисяч пологи обійдуться - в 3 чи в 6.

Якщо по-чесному, то за домовляння в будь-якому випадку не думала. В більшості знайомих лікарі просто не приїхали на пологи, бо було або свято, або вихідний, або ніч. Крім того, чула не раз, що в нашому пологовому хороші лікарі, причому всі.

Якби навіть домовлялася наперед (хоча ймовірність дуже низька), то дала б на кілька сотень більше, але явно не 2-3 тисячі.

Ну на кесарське навряд чи лікар не приїхав би, то ви мабуть за природні пологи говорите, а я саме про кесарське. І не тисячами ми давали лікарям подяку. Але то таке, тема не про мене

Просто вище хтось писав що пологи то зовсім мало вартує. Я ж кажу що при кесаревому піде декілька тисяч на одні медикаменти. Нє, ну може для когось тисячі то ніц не варте, але думаю для більшості то все-таки гроші

Опубліковано

Таля, материнство тобі на користь:-) ти знову почала відписуватись, і так життєствердно;-)

Думаю, що материнство всім на користь :)

Ну на кесарське навряд чи лікар не приїхав би, то ви мабуть за природні пологи говорите, а я саме про кесарське. І не тисячами ми давали лікарям подяку. Але то таке, тема не про мене

Просто вище хтось писав що пологи то зовсім мало вартує. Я ж кажу що при кесаревому піде декілька тисяч на одні медикаменти. Нє, ну може для когось тисячі то ніц не варте, але думаю для більшості то все-таки гроші

От мені цікаво тоді, на що пішло ваших 6 тис., якщо мені на медикаменти пішло близько 2 тис. Може були якісь нюанси щодо здоров'я? Можна в приват.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...