Перейти до змісту

Війна, ч 2


marko

Рекомендовані повідомлення

...

Зараз даївці візьмуть мзду за звичкою і відпустять: Comix cornici nunquam confodit oculum (ворон ворону глаз не выклюет) :rolleyes:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 14,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

У Горлівці терористи напали на виправну колонію: вимагають зброю

"Вони роззброїли вартову частину, це місце, де щоранку отримують зброю ті, хто стоїть на вишках. Для охорони колонії залишили мінімальну кількість автоматів. Начебто говорять, що начальника відпустять", - повідомив співробітник колонії.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Страшний сон путлєра наяву. :_02:

Луганськ і Донецьк, подивіться - це ж ваші сусіди! По справжньомуі вільні і щасливі люди!

Дніпропетровськ сьогодні:

2XNTu.jpg

qE9.jpg

Більше інформації і фото ТУТ

Молодці, справжні ПАТРІОТИ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Российская партия ЛДПР намерена внести в Госдуму закон с целью законодательно разрешить оккупацию 8 областей Украины – Луганской, Донецкой, Одесской, Херсонской, Николаевской, Запорожской, Днепропетровской и Харьковской областей.

:_07: Маразм крепчает

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У операции по антитеррору появился официальный сайт

29 мая был запущен официальный интернет-сайт антитеррористической операции, проводимой в восточных регионах Украины - Восток Онлайн.

Как сообщил вчера спикер АТО Владислав Селезнев, цель создания сайта - оперативное информирование жителей регионов, где проходит антитеррористическая операция, о действиях украинских силовиков, а также объективное освещение хода АТО

"Одна из главных задач - прорвать информационную блокаду и разорвать поток российской пропаганды и неправдивой информации, которая массово поступает из российских СМИ", - добавил Селезнев.

В настоящий момент на сайте опубликованы материалы по сегодняшним и вчерашним событиям на востоке Украины. Публикации содержат фото и видео, также есть возможность поделиться информацией в соцсетях.

Лінк на сам сайт: Восток Онлайн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Konstantyn Zinkevych

51-а Володимир-Волинська механізована бригада.

Я намагався цей виклад подати системно, але все виходить, як «поток сознания» у Джойса. Та нічого… За допомогою додаткових запитань розберемся.

Отже, щойно повернулись ми з Roman Sinicyn та Олексієм Панасюком з місця основної дислокації 51-ї бригади на сході. Завезли трошки передач, трохи «броників», 40 «розгрузок» НАТОвських та моральної підтримки для тих, хто її потребує. Вірте на слово, бо сьогодні фотоілюстрація інша. Слідом їхав бус із більш відчутними кількостями наших подарунків. Про це @RomanMartynuk та @MykhailoOxentyuk більше розкажуть.

Гнітюче і неприємне враження справило те, що ми там побачили… Зі змішаними почуттями ми спостерігали за колонами БМП, які виїжджали на полігон у Миколаївську область. І ніби гарно виглядає, і прапори… і махання руками… Але офіцери кажуть, що це більш схоже на ганебний відступ. Щиро шкода мені тих хлопців, які хочуть і вміють воювати, але їм кажуть «Добре потренуєтесь на полігоні, тоді знову пустимо на передову». Командири робили якесь псевдоопитування бійців на предмет бажаєш/не бажає залишитись і боронити Україну? В результаті, майже у кожному підрозділі певний відсоток чоловіків кричали «Тільки додому!» Ці підрозділи відводять на Миколаївський та Рівненський полігони для «фільтрації» та навчань.

Навчань- бо їх готували для оборони рубежів, як піхотинців, а не для боротьби з терористами. Фільтрації- бо реально страшно йти в бій з панікерами, алкоголіками та людьми, які вистрелять у спину. Я би боявся переночувати з деякими із них в одній палатці чи стояти на блок-посту- або ножа всадить в спину, або після першого пострілу впаде на «задницю» і почне хаотично стріляти.

Замполіти взагалі не займались цим питанням і «просіюванням» психічно нестійких осіб. Хоча час був на Рівненському полігоні. Навіть елементарні тести дали би результат, не кажучи вже про реальне патріотичне виховання. А так… вигуки «Слава Україні!» свіжомобілізованих на КПП у Володимирі-Волинському тепер схожі на фарс.

Треба віддати належне тим хлопцям, які зі сльозами на очах не хочуть виїжджати з Дачного, бо їм соромно. Це Герої!

Жодного сумнівного бійця не виявилось ні у саперно-мінометному підрозділі, ні у зв"язківців (вони нікуди і не збирались, бо ціла грядка цибулі вже зійшла в акацієвому лісі ), ні у снайперів.

Про снайперів окремо хочу сказати. Хлопці виконують реально фізично важкі і складні завдання. Їх хотіли теж відвести у Миколаївську область, та через багаторівневий тиск на в. о. комбрига Павла Пивоваренка самих же бійців, їм вдалося відстояти своє право залишитись і, як це не пафосно звучить, захищати Україну. Побувавши там, я зрозумів чому їх хотіли відвести ніби-то для тренувань. @ButusovYuriy, зверніть увагу, Ви якраз про це мене запитували. Кажуть, що блок-пости бійці покидали…

Це вже було після нападу під Волновахою.

На прикладі блок-поста А розповім. Розвідники кажуть, що навколо блок-посту по лісочках зосереджено від 300 до 500 кадировців (чеченський народ я поважаю). Доповідають. Голова сільради оголошує усім селянам, які постійно знаходяться біля блок-посту «Бігом усі по хатам! Зараз почнеться щось страшне!» Наші доповідають командиру. Просять дозволу відійти на блок-пост В. Просять підтримки з повітря. Підлітний час 40 хв. А ми давно просили, щоб кілька вертольотів було поближче! Кажуть, чекайте 45 хв. Проходить година. Друга. Димові шашки наготові. Розвідка підтверджує небезпеку. Чотири години!!! минуло. Нарешті в. о. комбрига Пивоваренко дозволяє відійти, і цьому є багато свідків. Хлопці відходять на блок-пост В.

Що ми маємо потім? На другий день ми маємо повністю розстріляний пустий блок-пост А, знайдену відеокамеру у лісі, кілька відеокамер у селі, які цілодобово спостерігали за цим постом. А вчора при мені пан Пивоваренко заявив бійцям, що пост вони покинули самовільно. Можливо, тому їх хотіли позбутися?

Тим не менше, полковнику Пивоваренку та 51-й бригаді ми будемо допомагати і далі.

Координували доїзд у Дачне та перетнулись там у бригаді ми з депутатами Єремєєвим, Івахівим, Мартиняком і ще якимось. Вони привезли 117 бронежилетів і спілкувались з військовими. Я запропонував Ігорю Єремєєву використати наших постачальників, якщо вони матимуть намір щось купувати для війська. Він погодився. І навіть вже помічник його віддзвонився із замовленням по кевларовим шоломам. Побачимо, що з того вийде...

Цікаво? Правда? Йдемо далі…

Дуже похвально, що в. о. комбрига полковник Пивоваренко почав із додаткових мір захисту основного табору. Але дуже насторожила ВИМОГА НАЧАЛЬСТВА ЗНИЩИТИ ДОКУМЕНТИ з усіма наказами по організації БЛОК-ПОСТА, ЩО БУВ РОЗСТРІЛЯНИЙ ПІД ВОЛНОВАХОЮ. Дякуючи справжнім Офіцерам та Солдатам ці дійсно таємні документи збережені у кількох екземплярах. Комбрига Яцківа та всю 51-у бригаду «злити» буде важко. Генералам все тісніше стає у їхніх мундирах, і їм вже хочеться розстібнути комірець…

Також є усі телеграми до командувача напрямку Південь з проханням роз"яснити способи застосування зброї у випадках, коли жінки кидаються на «броню», коли всередину блок-поста реально лізуть цивільні і т. д. і т. п. Панове! Ви буде голосно сміятись, коли прочитаєте відповіді командування!

Про побоїще під Волновахою. Йде розслідування. Але хочу сказати, що уся ця штовханина із місцевим населенням тривала дві доби!!! За постом дуже добре спостерігали. У нічному караулі стояло 12 чоловік! Усі вони були розстріляні снайперами майже одночасно в шию та голову. Бронежилетів на посту не мали лише дві людини. Інша справа, чому їх не всі одягнули. Дехто все-таки одягнув- у мене є куля, вийнята з одного "броника".

Полковник Яцків пояснював командуванню, що без застосування зброї цей пост неможливо такими силами встановити, просив дозволу встановити його в іншому місці. На це була заборона. Якби хтось поранив цивільну людину, прокурор Донецької області із задоволенням засудив би бійця. Я звертаюсь до СБУ та контррозвідки! Прошу вас дослідити роль воєнкома Волновахи, який координував дії місцевих та псевдомісцевих біля сумнозвісного блок-посту.

Про полковника Володимира Яцківа. Відвідали ми його вчора у госпіталі по дорозі із 51-ї бригади. Стан його стабільний. Інфаркту нема. Після цього настрій піднявся і у нас, і у нього. Він знає і вдчуває, що офіцери та солдати ЗА НЬОГО. Власне, так як і він ЗА НИХ завжди був.

Я розумію, що після НП в армії командир винен завжди. Але усі люди із здоровим глуздом вимагають визначити у чому саме? хто саме? винен. Важливо встановити ступінь вини усіх «участников движения».

Такий собі мій висновок, як приватної особи з маленького містечка, не військового- у командуванні Сухопутних військ та й і в Міноборони достатньо військових, які працюють на ФСБ.

Бо занадто багато питань висне у повітрі:

- чому військкомати до мобілізації ставляться, як до заготівлі м"яса?

- чому мобілізовані займаються не тим, для чого їх призвали?

- навіщо 5000 недієвих бійців? чому за ці гроші не зробили 500 боєздатних і оснащених, які, власне хочуть іти до війська?

- чому не узгоджуються дії батальйонів тероборони і військових? (Хлопці мусять це самі робити, але, як відомо, не завжди встигають. Остання смерть у 51-й бригаді після розстрілу санітарної машини тому свідчення.) Те саме стосується і злагодженості сухопутних та авіаторів.

- чому коментарі, які стосуються генералів, комбрига Яцківа, побоїща під Волновахою не йдуть в ефір? А ми для телеканалів накоментували вже багато.

- чи хтось не вірить, що Третій Майдан буде військовим?

Та багато ще тих питань………….

ПРОПОЗИЦІЯ: В першу чергу для мас-медіа. Організовуйте прямий ефір. Я серйозно. Покличте військових експертів, знайдіть відважних генералів (якщо вдасться), а кілька офіцерів та солдатів, які зможуть людям відкрити очі, ми гарантуємо. І «пабалтаєм»…

Хочу закінчити цей допис Великою Подякою хлопцям, які на фото, а також їхнім матерям та дружинам:

Ст. сержанту Віталію Когуту

Солдату гвардії Роману Нікітіну

Мол. сержанту Роману Петронюку

Солдату гвардії Андрію Федуну.

Невелике коло осіб знає, за що ця подяка.

10346292_756031871095674_1756876919425183101_n.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

командирів багато от і туплять

Принцип "не якістю, так кількістю" тут не працює. Тут банальне жлобство <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нацгвардия отбила попытку прорыва оцепления вокруг Славянска

30 мая в 17:09

В отражении этой атаки участвовала новая украинская техника, в частности БТР-4Е, которая была передана на вооружение Нацгвардии.

90619.jpg

БТР-4Е

Попытка прорвать оцепление вокруг Славянска (Донецкая область) возле блокпоста в направлении города Красный Лиман была осуществлена в пятницу, 30 мая, заявил командующий Национальной гвардией Украины Степан Полторак.

Как сообщил журналистам Полторак в пятницу, этот блокпост в силу своего расположения имеет уязвимые места. "Мы предусмотрели это, была подготовлена засада, и попытка прорыва в сторону города Красный Лиман была отбита успешно, враг понес серьезные потери в живой силе и в транспорте", - заявил он.

Командующий Нацгвардией отметил, что экипировка нападавших "достаточно современная, но она им не помогла".

По его словам, Нацгвардия уже получила достаточное количество экипировки и вооружения.

Глава МВД Украины Арсен Аваков в свою очередь добавил, что в отражении этой атаки участвовала новая украинская техника, в частности БТР-4Е, которая была передана на вооружение Нацгвардии. author_bg.gifПо материалам: Интерфакс-Украина

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В «Артеке» говорят, что дети из Славянска прибыли в Крым, но не к ним

Сегодня, в 17:34

«Главком»

175 детей из Славянска Донецкой области прибыли в Симферополь. Эту информацию ЛІГАБізнесІнформ подтвердила руководитель информационной службы МДЦ «Артек» Татьяна Григорец.

По ее словам, дети прибыли поездом Луганск-Симферополь. Представители «Артека» только встречали группу. Однако на отдых детей отправили в Форос. Где они там будут отдыхать, Григорец не уточнила. «Я знаю только то, что они (дети из Славянска. - Ред.) прибыли, и то, что их встретили», - сказала она в комментарии по телефону.

На вопрос, почему детей не будут размещать в «Артеке», пресс-секретарь международного детского центра затруднилась сказать. «Этого я не могу вам тоже сказать. Потому что не располагаю такой информацией», - отметила она. Григорец также отказалась предоставить контакты лиц, сопровождавших группу.

Она сообщила, что прибывшую группу детей снимали российские телевизионные каналы.

Напомним, ранее спикер АТО Владислав Селезнев сообщил, что судьба детей, которых вывезли из Славянска для якобы отдыха в Крыму, до сих пор остается неизвестной.

то діти в Артеці (по одних інфрормагенствах), то не в Артеці.

хоча, вроді, представник омбусмена підтвердила їх приїзд в Артек

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Роман Мартинюк

ЗАШЕВЕЛИЛИСЬ! Наша активність дала результат!!

Сьогодні близько 17і години мені зателефонував заступник Волинського обласного комісара підполковник Бондарук. Чоловік вимагав від мене підтвердження мого звинувачення у ФБ моїх слів про те, що"...ВІЙСЬКОМАТИ БЕЗДАРНО ПРОВЕЛИ МОБІЛІЗАЦІЮ..."!! Очевидно, я підтвердив своє висловлювання. Далі від цього офіцера послідували запитання про те, чи знаю я що таке мобілізація?! Так, частково я ознайомлений із значенням цього терміну. Пан Бондарук дуже здивувався чому Я ПОЄДНАВ ЯКІСТЬ ПРИЗОВУ ДО 51ОМБР ІЗ СЬОГОДНІШНІЮ ситуацією у військовій частині!! ЗАПИТАННЯ - тоді хто і чому у Міноборони направив військових комісарів на полігон Широкий Лан у Миколаївській області?! Що вони там будуть робити?! І чому саме іх?! Адже це вони гребли до лав ЗСУ епілептиків, алкоголіків, хворих жовтухою, нервово неврівноважених, буйних, багатодітних тощо!! Саме цей пан стояв особисто на воротах бригади і приймав партизанів. Він бачив яких пяних та часто тупо неадекватних людей ВІН впускає до частини! Саме цим людям потім роздали зброю!! та зарплату ГОТІВКОЮ! Саме його новобранці кидались із ножами на офіцерів на Рівенському полігоні, і саме ці обдурені солдати стріляють салюти в небо у таборі в Дачному після підпільної пяноі вечері! САМЕ ТАКИХ НЕПІДГОТОВЛЕНИХ ТА ОБДУРЕНИХ СИНІВ ВОЛИНСЬКОЇ ЗЕМЛІ розстріляли терористи під Волновахою!!

На злодію шапка горить! Пан Бондарук пригрозив подати на мене до суду. Прошу дуже! Я готовий програти у війні із цією гнилою системою! Дякую всім небайдужим людям, хто підтримує мене лайком або переплстом!! Наша боротьба дає результати! Правду не приховати! Злочинців у погонах повинні ВСІ ПОВИННІ ЗНАТИ В ОБЛИЧЧЯ! Тут вільнодоступне фото цього офіцера!

Слава ФЕЙСБУКОВІ та всім браттям! Наша боротьба ефективна! Слава Україні!

10314602_10201120855303838_6259523067287658207_n.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Православний священник з Донбасу про Путіна і Януковича :smile-zachot:

http://youtu.be/jLrL2T7iFYY

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отправлено Сегодня, 18:03

Несвіжий пиріжок з горохом, сцуко <_<

сала з'їв, а їм не можна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Савельев Вячеслав

Наши ребята звонили ночью. Под Славянском к их блокпосту в районе Семеновки подтянулись чечены на сорока грузовиках. Всю ночь пели песни на своем языке,, веселились... но штурмовать пока не стали. Сегодняшняя ночь покажет. В Изюме час назад были возле АТБ трое чеченов, борзые, лопочут на своем...

Пошла вода в хату.

Мы без оружия, но у меня есть электро шокер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не встигаю перечитати всі пости в темі, тому, можливо, повторю чийсь пост. Вчора під час ШустерЛайв дзвонила людина Ахметова, від імені благодійного фонду. Він повідомив, що вони збирають для вивозу дітей на східній Україні. На уточнення якогось радіоведучого, ця людина наголосила на трьох речах:

- діти будуть розселені виключно в Україні (чи Крим - це Україна не уточнювали)

- діти будуть евакуйовані виключно з батьками.

- дітей збирають і в Словянську, в тому числі. Інформацію поширюють через "сарафанне радіо", але роблять це якомога обережніше і тихіше, без подробиць хто коли і куди.

Можливо це їхня робота?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Остання стадія маразму:

Слідчий комітет Росії порушив справу проти Національної гвардії України

При цьому СКР з обуренням признає, що ЖОДНА держава в світі не підтримає Росію в цьому питанні :

И если сегодня в мире нет ни одного государства, которое способно признать очевидное, что действия властей Украины преступны, то Следственный комитет России, возбуждая уголовное дело, берет на себя такую ответственность

Далі не коментую, бо лише матюки на язиці :0156:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слідчий комітет Росії порушив справу проти Національної гвардії України
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про застосування заборонених засобів і методів війни на сході України, повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін.

59qi.jpg

Хто-небудь, подаруйте йому карту чи глобус. Нехай дізнається людина, що це різні країни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

СБУ показала сбитый российский беспилотник

http://news.liga.net...bespilotnik.htm

Краще б СБУ показало того козла зі Слов'янська, Пономарьова і Стрєлка до купи, в кайданках. Не погано булоб побачити і ту наволоч кадирівську на ціпку в ошийнику.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

29 мая Служба безопасности Украины задержала в Одессе еще ​​одного наемника, завербованного российскими спецслужбами для организации диверсионных актов в Украине. Об этом сообщила сегодня пресс-служба СБУ.

Трижды судимый гражданин Украины А. должен был выехать в Москву в составе вновь сформированной группы других боевиков для прохождения соответствующей подготовки в одной из спецшкол ГРУ ГШ МО РФ. После учебных тренировок в России боевики собирались вернуться в Одессу и использовать полученные знания и навыки для дестабилизации ситуации в городе.

Остальные 8 участников этой диверсионной группы во главе с координатором были задержаны сотрудниками СБУ на днях на железнодорожном вокзале Одессы.

-_56.jpg?itok=rMF-Cfme

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

    • Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки



×
×
  • Створити...