Перейти до змісту

Чому на велосипедистів червоний колір світлофора не діє?

keepo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Автомобілісти не вважають велосипедистів повноцінними учасниками руху.....

тому і велосипедисти не повністю виконують правила

Тобто це "офіційна" відмазка для порушення ПДР велосипедистами?

Народ, про які виключення та "особливе ставлення" ви говорите? ПДР працює для ВСІХ без виключення, хто є учасником дорожнього руху, навіть для пішоходів. Пора велодайців випускати на дороги, ато тепло на носі.

ПДР працює для ВСІХ без виключення, але для кожного по-своєму.імхо.

• Відповідей 102
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Велосипедисти, скажіть, вас хоч раз штрафували за порущення ПДР?

Сумніваюсь. От від почуття безнаказаності і йде ігнорування ПДР.

Тепер в світлі реформування держструктур є шанс на створення підрозжілу велопатрулювання при ДАЇ\міліції, які цим питанням і займуться (може ще й пішоходів підчеплять, бо вже задрали блудінням по дорогам)

Опубліковано

Меня один раз ГАИшник остановил при доезде до квеста. Проверил фонари о пожелал счастливой дороги :) Остановил просто так возле ПУМа на Шопена, не за нарушение.

Опубліковано

Как то летом перехожу дорогу, светофор на соборности (тот что говорящий), воскресение, машин вообще не было, ни куда не спешу, я дождался зелёного для пешеходов и тут летить тушка кг на 100 на байке, хардтэйл giant вроде был, не останавливаясь, объехал, и посмотрел на меня как на врага народа, мол чего на дорогу выперся, это кто-то из "Лосей" наших, не знаю точно кто но часто видел этого мужика с тусовкой...

Опубліковано

Ну поєду я на красний, вопрос кого я собю і какой ущерб іслі єхал на віто. Фот і всьо.. вируліть просто, а ви на свайом корите людей штабелями кладете.

мля, тільки з 3-го разу допер що ти написав

ти як мінімум можеш пошкодити авто, витратити мені купу часу і нанести психологічну травму двом моїм неповнолітнім дітям. Тобі цього мало?

Чи тирахуєш що чимось важливіший за мене, чи будь-якого іншого учасника дорожного руху, що можеш дозволити собі їхати з порушенням ПДР?

думаю водії авто, які порушують ПДР відмазуюця приблизно тими ж словами, що і Itzamna

Опубліковано
Велосипедисти, скажіть, вас хоч раз штрафували за порущення ПДР?

думаю тут не відсутність штрафу, а відсутність суттєвих пошкоджень другого учасника ДТП грає основну роль. Велосипедист, що порушує прикриваєця тим, що він апріорі постраждає більше (навіть якщо винен). При цьому матеріальні і моральні втрати постраждалого до уваги не беруця :(

Опубліковано

хлопці, ну хто ж так вкидає? майже все мимо вентилятора летить. я вам покажу як треба.

по-перше, я вважаю, що переважна більшість водіїв, які так сміливо дзявкають на

велосипедистів, тупо засцяли взяти відповідальність за реальні проблеми на дорозі.

наприклад, вбитий стан самої дороги, нахабство і хамство окремих водіїв,

систематичні порушення ПДР, особливо що стосуються парковки та п'яних водіїв.

але диванна сотня на варті! велосипедисти ж, мля, на червоний їздять! :dont:

а якщо лєксус який підрізав або через подвійну перед самим капотом розвернувся,

так чого в житті не буває, може треба йому. яйчишка втягнули й тихенько далі почухали.

по-друге, наше місто для звичайного велосипедиста – вкрай некомфортне місце.

він прагне покинути його якомога швидше і шлях по місту скоротити до мінімуму.

проблема в бруді та непристосованості доріг, величезній кількості димлячих

тридцяти-сорокарічних ведер, та багато ще в чому. незахищеність знову ж таки.

навіть дід старий у "горбатому" захищений від зовнішнього світу металом і

метром-двома простору. у велосипедиста й цього немає, а на його законний метр у

бровки постійно хтось претендує.

Опубліковано

хлопці, ну хто ж так вкидає?

Шановний пане Шкодеру, по темі, як я зрозумів з цього спітча, ти їздив і будеш їздити на червоний бо всі водіїї підари, дороги гавно і т.п?

Опубліковано
Я не їду на червоний за жодних обставин ні на авто, ні на велосипеді, ні йду пішки. І вас закликаю до цього.

Я й не знав, що до виконання правил дорожнього руху потрібно закликати 0_о

Опубліковано

хлопці, ну хто ж так вкидає? майже все мимо вентилятора летить. я вам покажу як треба.

........

офтоп

Діма я в тихому ах.. в шокє від твоєї солов`їної)))))))))

Опубліковано

Мав вчора схожу пригоду.

Їду зі сторони Підгаєць по Дубнівській, доїзджаю до перехрестя, бачу червоний сигнал світлофора ще здалеку, тому їду біля тротуару до перехрестя накатом мимо стоячих авто. Зупиняюсь, ставлю ногу на бордюр і чекаю зеленого світла. Тим часом обертаюся, щоб подивитися хто куди їде позаду мене (прямо чи направо). Покрутив головою вліво-вправо, стою далі. Мені червоне з жовтим (відповідно іншим, тим, що збоку вже зелене проблимало і увікнулось просто жовте) і я рушаю, але виїзджаючи на середину перехрестя бачу, що справа від мене (зі сторони К.Карого) хтось ще некваплино хотів проїхати, влетіти в нього ніяк не міг, бо так як щойно рушив, то їхав повільно, ну він мене пропустив і я поїхав собі далі.

Інша ситуація дуже схожа, все було так само, тільки зі сторони К.Карого їхав жигуль, який заглох перед світлофором, завівся, коли було жовте і поїхав собі на червоне в сторону Підгаєць по Дубнівській.

всі водіїї підари, дороги гавно

Дороги гавно, але не всі водії підари.

Навіть маршрутчики і то не всі, десь 70\30% :)

keepo, скажіть, це я той камікадзе з Вашої історії? :)

Опубліковано

Itzamna, ладно співаєш :smile3: насправді майже всі вагомі аргументи можна в кількох рядках вмістити.

кількість українців загиблих в ДТП за 2013 рік > 5000 (>1200 через наїзд авто на пішохода) /upd. статистика ВОЗ/ ;

з них за участі нетверезих водіїв > 300 (і це тільки тих, хто погодився на медичний огляд) .

кількість загиблих чи тяжко поранених осіб через зіткнення з велосипедом – 0 ;

з них через проїзд велосипедистом на червоне світло – 0 .

в той же час срач на тему "заїпали велосипедисти" створюється кожен рік. про загиблих в ДТП ми дізнаємось хіба винуватець – бухий мажор :dont:

Опубліковано

кількість українців загиблих в ДТП за 2013 рік > 5000 (>1200 через наїзд авто на пішохода) ;

з них за участі нетверезих водіїв > 300 (і це тільки тих, хто погодився на медичний огляд) .

кількість загиблих чи тяжко поранених осіб через зіткнення з велосипедом – 0 ;

з них через проїзд велосипедистом на червоне світло – 0 .

Цікаво було б побачити звернення про зіткнення з нетверезим велосипедистом. Для чого? Дав в морду і пішов собі далі.

А ще було б цікаво глянути на порівняння кількості автомобілів і велосипедів ^_^

Опубліковано

кількість українців загиблих в ДТП за 2013 рік > 5000 (>1200 через наїзд авто на пішохода) ;

...

Звідки статистика така? Можна пруф?

А взагалі спіівідношення власників авто\велосипедистів явно знаачно преважить в бік перших, які і б'ються між собою чи з пішоходами

Доречі, десь я на борді читав про одного бордівця, який на перехресті біля Там-Таму потратип в ДТП з вини пролітання на червонне світло. Навіть фото покарьоженого вєліка були. А ви кажете статистика=0.

Опубліковано

Я так розумію тут досить багато водіїв які стурбовані ситуацією на дорогах, тому запитаю тут ...А коли ви водії авто, автобусів перестанете ігнорувати правила дорожнього руху і розмовляти по телефону. Найбільшу мою критику отримають водії маршруток які розмовляють під час руху маршрутки при цьому везучи цілу маршрутку людей і ризикуючи їх життями. А потім виходить ...непомітив авто, пішохода і т.д. ...аварія ..в найгіршому варіанті з жертвами... Дістало коли водій маршрутки свариться з дружиною під час руху ...розказує другу як в банці погудів ( так наприклад)...та й не важливо що...Важливо те що цим порушує правила дорожнього руху і ризикує життями людей .

Якщо на Вашу думку дана тема також актуальна, то можна створити аналогічну тему з обговоренням прямого порушення водіями ПДР.

Цінуйте своє життя і тих хто поруч ...ЖИТТЯ БЕЗЦІННЕ І ДАЄТЬСЯ НАМ ОДИН РАЗ...

Опубліковано

Мене в велосипедистів бісить одне, не вже неможна в заді якогось прицепити катафота?

Їдиш ввечері чи вночі машиною було декілька раз що тормозив чуть не в притул, особливо в дощову погоду.

Так само стосується це підводи з конем, ну вцепи якогось номера німецького чи катафота?

Так само сам катаюсь на велику завжди виконую правила дорожнього руху, повертаю кудись показую рукою, на червоному стою, і все інше.

Моя думка правила для всіх, водіїв,велосипедистів, пішоходів,мотоциклістів, на підводах і так далі, і тих хто не виконує їх може поплатитись життям.

Я думаю в наших хлопців з борди велолюбилів проблем з катафотами нема. :_07:

Опубліковано

TARAS96, велосипедист проїхав скоріше всього за моїм авто, оскільки я їхав на зелене коли з іншого боку (від Стира) вже було червоне, запасу затормозити по часу нема - я б перекрив перехрестя, по Дубнівській загорілось би зелене. (там тепер якісь такі цікаві таймінги на новому світлофорі)

А по темі: не можу зрозуміти чому веловипедисти стають в позу, висувають купу всіляких аргументів чому можна порушувати ПДР.

Думаю я зрозумів чому водії авто, які їздять на велосипедах стають на світлофорі - відповідальність і наслідки проїзду на авто на червоне можуть бути смертельними і тут спрацьовує просто принцип аналогії.

у всьому ломаному спічі Itzamna так і не знайшов випадку повноцінного перехрестя і їзди прямо на червоне (власне той випадок який стався зі мною і невідомим велосипедистом).

Опубліковано

як там на листівках завжди пишуть? водії та пішоходи, будьте взаємновічливими!

я завжди стараюсь дотримуватись ПДР, на червоне зупиняюсь і руку піднімаю як сигнал маневру (якщо не поворот направо з правої полоси) і все ж можу пригадати кілька випадків коли мене підрізали автомобілі (особливо маршрутки). одного разу взагалі цікаво було: від маршрутки, яка зупинилась на червоне світло світлофора до бровки було 2 метри, ранок, людей немає, от я і вирішив їхати далі. не встиг доїхати як маршрутка переїхала праворуч і знову зупинилась заблокувавши мені проїзд. для чого це?

Опубліковано

Itzamna, я не називав тебе вузьколобим, знову ж таки, не перекручуй. Я сказав, що якщо вважаєш, що від твоїх дій на дорозі залежить лише твоє життя і безпека, тоді — ... Вибач, не можу зараз читати твою писанину, і так голова болить. Напишеш відомою мені мовою — прочитаю, можливо, є з чим погодитись. Або, може, є яка добра душа, яка перекладе.

Загалом, я так розумію, усе зводиться до думки, що все рівно порушуватиму правила, оскільки статистика на мою користь: ДТП за участі велосипедистів із важкими наслідкими мінімальна. На це я вам можу сказати, що був випадок колись на Волині, коли автобус насмерть збив велосипедиста, котрий їхав в одному з ним напрямку по абсолютно порожній, нормальній (як по сільских мірках) дорозі. Обидва водії були адекватні і тверезі. Але, певне, до ПДР відносились так само, як і ви.

Я розумію ваше ставлення до безпеки: поки загроза не дихає в лице, поки статистика не вражає, боятись нема чого. У мене ж інше бачення. Тут як з шоломом: його наявність не критична, у пригоді він стає лише раз але може у той єдиний раз врятувати життя. Хтось не готовий заради одного разу витрачати кошти і терпіти незручності фізичні чи моральні, а хтось просто їздить в шоломі.

Кожен має право вирішувати сам, що йому вибирати. Але оскільки ви на дорозі на самі, а в тому числі і зі мною, то я вимагатиму дотримання ПДР незалежно від вашого неоціненного водійського стажу, інтелекту, вартості велосипеда і статусу на борді. Причину я уже пояснював вище: одна з найголовніших запорук безпеки — це передбачуваність дій усіх учасників дорожнього руху. Іншими словами, потрібно, щоб усі дотримувались якихось ОДНИХ правил, а не хто що собі понапридумував, які б геніальні думки у вас не були, і яка б там статистика не була. Шонеясно?

P. S. Про бидловодіїв у нас є окремі теми, не треба сюди це все приплітати. Все рівно то не аргумент (водії мудаки, тому я теж буду мудаком).

Опубліковано

Підтримую.

Просто в нас заведено кожному придумувати свої правила, для своє зручності, не приймаючи думку інших. А ці правила писані кров'ю...

Якщо вже й є необхідність в зміні якихось норм, то треба збирати статистику і підтримку однодумців, і якщо їх збереться дуже багато подавати подання на зміну до відповідних установ (ДАЇ, ВР, Президент тощо). Але ж це не в нашій країні...

Опубліковано

1. Хочеш змінити світ - почни з себе (це для тих, хто каже "да ми то шо, он всі автомобілісти...."

2. Що буде велосипедисту, який проїхав на червоне світло у Європі? Скільки євро штраф? (це для тих велосипедистів, які іще недавно намагалися показати що прагнуть у Європу)

з.і. особисто в мене корона не падала постояти на червоне світло, і проїхати на 200 метрів далі дурне перехрестя, щоб потім на якомусь пішохідному переході перевести велосипед через дорогу

Опубліковано

Нема ручок .. нема варення.. До чого це я?

А до того що ручки.. це інфраструктура і захищеність велосипедиста від довбойобів на 4 колесах і не 2 ногах.

Мені той світлофор боком.. я його обовязково бачу.. , розумію, оцінюю ситуацію і..... їду далі.

З.І. Вчора на ДПЗ було піймано орла, який бухий так Виконував ПДР на авто БЕЗ увімкненої ілюмінації... що пройшов би на вильот зо100 велосипедистів і 100 пішоходів... і не відчув би навантаження.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...