Перейти до змісту

Майдан, або бути нам, чи не бути від (24.02.2014)


t0rik

Рекомендовані повідомлення

 

Цікаво кого чекати наступного вєлікого чезахарченка?

як на мене, то краще би гіркіна покликали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 5,2 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Заступник генпрокурора Віталій Касько: Санкції з Януковича і Ко можуть зняти в березні наступного року

2 листопада 2015

Санкції з майна Януковича і його оточення в ЄС можуть почати знімати з початку 2016 року. Таке припущення заступник генерального прокурора Віталій Касько висловив в інтерв'ю ТСН.

"На мою думку, санкції почнуть зніматися з початку наступного року. Поступово. За моїм прогнозом, у березні вони будуть зняті в повному обсязі. Логіка Євросоюзу проста - на їхню думку рік-два достатньо для правоохоронних органів відповідної держави, щоб розібратися, що це за гроші, отримані вони злочинним шляхом, і після цього в рамках механізмів міжнародної правової допомоги накласти арешт на рахунки, нерухомість та інші об'єкти за кордоном", - вважає він.

Касько зазначив, що за європейською логікою, якщо цього не досить, то це свідчить про недостатню ефективність роботи правоохоронців. Він вважає, що необхідно зосередитися на арешт майна в кримінальних провадженнях, які ведуться Україною.
Заступник генпрокурора зазначив, що майно екс-чиновників в Європі заарештовано саме на підставі санкцій, а не на підставі рішень українських судів і правоохоронних органів.

"Як тільки міжнародні адміністративні санкції припинили свою дію, все це буде розблоковано. А це треба заарештувати в рамках українських кримінальних проваджень. Тоді після зняття санкцій всі ці активи продовжать перебувати під арештом до вирішення виробництв українськими судами по суті і засуджень, при наявності для того підстав", - прогнозує він.

 
 Повне інтерв'ю під спойлером (многабукаф)

Касько розповів про тиск, компромат, антикорупційну прокуратуру, відставки колег та коли Захід зніме санкції з клану Януковича.

 

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько бореться з корупцією у власному відомстві та нині готує до суду справу своїх "діамантових" колег. Зізнається, що його перебування на посаді – питання часу. Бо уся прокурорська машина працює, шукаючи підстави для відставки Каська. Про тиск, компромат, антикорупційну прокуратуру, відставки колег, про те, коли Захід зніме санкції з клану Януковича, Віталій Касько розповів в інтерв'ю кореспонденту програми ТСН.Тиждень Снаніславу Ясинському.

 

За останній місяць прізвище Касько стало мемом. Звідки це все, цей злив компромату?

– Я думаю, що більшості людей це очевидно. Я подав документи на посаду спеціалізованого антикорупційного прокурора. Частина бруду почала з'являтися після справи так званих діамантових прокурорів. Але основний масив почав литися одразу після того, як я подався на конкурс. І коли пройшов дві перші стадії конкурсу. Якраз перед співбесідами весь бруд і почав виливатися.

Позавчора з'явився документ про ваш будинок.

– Насправді зрозуміло, чому документ з'явився саме зараз. Проте моя декларація про доходи, в яку цей недобудований об'єкт був вписаний, розміщений на сайті Генеральної прокуратури вже майже рік, у відкритому доступі. Так само як і квартира, яка записана в декларації. Але чомусь брудні коментарі з цього приводу з'явилися саме зараз. Все є в декларації. Все це майно здобуто законно. Я близько шести років працював в юридичному бізнесі. І дуже добре заробляв при цьому. Об'єкт незавершеного будівництва (дачного будинку) площею 265,2 кв. м було придбано наприкінці 2007 чи на початку 2008 року, стан готовності як був 85%, так і лишається. До цього часу будівництво не завершене, бо не доходять руки та і певні життєві обставини змінилися. Більше того, чинне на момент заповнення декларації законодавство не передбачало необхідність внесення об'єктів незавершеного будівництва, проте я на власний розсуд вписав його у декларацію, бо вважаю це правильним. Зверніть увагу, не переписав на когось, як деякі чиновники роблять, не будемо називати прізвища, а записав у декларацію, бо, на відміну від них, не маю чого приховувати. Отже, як бачите, жодних сенсацій, просто банальний бруд на замовлення. Вписане в мою декларацію майно перевірялося неодноразово. При поверненні на державну службу, куди мене вмовили повернутися у травні 2014 року, і в процесі роботи. Більше того – генеральний прокурор особисто підписав висновок про відповідність вартості майна в декларації доходам, одержаним мною із законних джерел. Будь ласка (показує документ), за підписом генпрокурора Шокіна. Тому причина, з якої зараз піднімається це питання, мені очевидна.

Чому?

– Тому що комусь дуже не хочеться, щоб антикорупційним прокурором став Касько. Для мене це абсолютно зрозуміло. Просто методи, м'яко кажучи, дуже брудні.

Чому Вас бояться?

– Тому що, очевидно, в мене є високий рівень незалежності. Я досить забезпечений для того, щоб бути незалежним і не брати хабарів. Я не тримаюся за посаду прокурора, тому що вільно почуваю себе в приватній юридичній практиці. І в мене є принципи, яких я дотримувався і буду дотримуватися до кінця. Такими людьми важко маніпулювати.

У Вас є шорт-лист справ, які би Ви взяли, якщо опинитеся на посаді антикорупційного прокурора?

– Так.

Можете назвати якусь?

– Думаю, не варто. Тому що ще більше бруду виллється.

Чого Ви подалися на конкурс?

– З однією метою. Я вважаю, що спеціалізований антикорупційний прокурор – це має бути автономна посада порівняно з іншими заступниками генерального прокурора. І на мою думку, будь-яка людина на цій посаді повинна мати серйозні гарантії незалежності. В системі та поза нею. Тому що, якщо цього не станеться, то сама ідея НАБУ, розслідування серйозних корупційних злочинів, вона буде вбита на корню. Тому я і подав документи на конкурс. Вважаю, що це дасть можливість автономії від генерального прокурора і можливість здійснення реальної боротьби з корупцією.
Ви заступник генерального прокурора. Куди вже незалежніше?

– Заступник залежить від генпрокурора напряму. В системі прокуратури, яка є радянською за своєю суттю. Тобто насправді рівень незалежності генерального прокурора в цій системі – досить низький. Коли починаєш розслідувати кримінальне провадження і доходиш до якихось результатів, на другий день у тебе кримінальне провадження забирають. Постановою генерального прокурора. І передається іншому підрозділу, який курує інший заступник. Наприклад, так було у справі БРСМ, або у справі щодо деяких суддів господарського суду м. Києва. Ви вважаєте це серйозним рівнем незалежності? Я вважаю, що ні.

Але антикорупційне бюро теж не є повністю незалежним. Антикорупційного прокурора можна звільнити.

– Я про це і кажу. Щоби НАБУ і спеціалізована антикорупційна прокуратура ефективно діяли, потрібно забезпечити належний рівень незалежності антикорупційної прокуратури. Те, що є зараз, – це початок шляху. Потрібні законодавчі зміни, щоб керівника цієї прокуратури максимально унезалежнити, щоб не боятись того, що його завтра звільнять. Або порушать по ньому кримінальне провадження. За те, що він почав розслідувати якісь злочини, пов'язані з корупцією, що когось з високопосадовців не влаштовує. Тому це – тільки початок шляху.

Ваша співбесіда тривала більше години. Порівняно з іншими, які були…

– 10-15 хвилин. Я думаю, що кожен, хто подивиться цю співбесіду, може зробити для себе висновок, чому сталося так, чому задавалися ті чи інші запитання. Які задавали запитання представники Генеральної прокуратури. І чому. "Чому я не в АТО"?", – до інших, гадаю, таких запитань не ставили. Їм дуже важливо, щоб саме я був в АТО, вочевидь. Якби мене застрелили в АТО, комусь явно полегшало би…

До президента Вас не викликали?

– Ні.

Наші джерела в Генпрокуратурі говорять, що Вас бачать не лише як антикорупційного прокурора, але й що Вас можуть розглядати чи просувати як майбутнього генпрокурора. Чи були у Вас про це якість розмови?

– Жодних розмов не було. Більше того, ті в прокуратурі, хто каже, що мене хтось просуває, – глибоко помиляються. Проблема, мабуть, у тому, що в нашій системі державної служби так склалося, що якщо людина займає якусь відповідальну посаду, – значить, мабуть, хтось просуває. Це таке собі кліше, яке треба змінювати і на практиці, і на ментальному рівні. А щодо посади генерального прокурора, скажу чесно, що особисто не заздрю тому, хто прийде на посаду генерального прокурора після нинішнього очільника. Потрібні будуть безпрецедентно радикальні зміни у дуже короткий строк.

У закритій Facebook-групі "Прокурори України" Вас називають ставлеником Держдепу.

– Для мене це радше комплімент (посміхається). Я чого вже тільки не наслухався. Що я і ставленик Фірташа, Коломойського чи Курченка, великих західних корпорацій, або Держдепу, або що я не виходжу з офісу представництва ЄС в Україні і т.д. Я думаю, що ті, хто ці ідеї висувають, мали би визначитися, чий я ставленик. А проблема була і залишається одна-єдина. Проблема в тому, що я насправді не є нічиїм ставлеником і саме це найбільше бісить тих, кому я заважаю. Тому що їм нема до кого подзвонити і сказати: "Зупиніть його!". Тому що, як правило, в будь-якого посадовця є місце, в яке можна вдарити. Подзвонити комусь і сказати – тримайте його в якихось рамках. Щодо мене – то немає того, кому можна подзвонити.

Зараз дуже багато говорять про відставку Шокіна. Чому він досі працює?

– Наскільки я розумію, керівництво держави не зацікавлене у відставці генпрокурора. Прокуратура в Україні наразі не є незалежною інституцією. Тоді як насправді вона має бути незалежною від політичних впливів, від виконавчої влади, від глави держави. Змінилась влада, але ментальність багатьох політиків, на жаль, не змінюється. Хоча у мене, як в учасника Революції гідності, саме на це була найбільша надія. На те, що до влади дійсно прийдуть нові люди з європейським баченням. Адже саме за це люди віддали своє життя, вони віддали його за відданість європейським цінностям. Не на словах, а на ділі… Саме тому я повірив і не без вагань, але все таки повернувся до прокуратури, щоби допомогти їй змінитися. Проте так не сталося...

Ще кажуть, що майбутнім антикорупційним прокурором Генпрокуратура та її очільник бачить Вашого колегу, заступника генерального прокурора Романа Говду.

– Наскільки я знаю – так. Це кандидатура, що активно просувається саме Генеральною прокуратурою.

Чому?

– Очевидно, що генеральний прокурор впевнений у лояльності цього свого заступника. І вважає, що його можна буде контролювати.

Після Ваших останніх різких висловлювань про генпрокурора щось змінилося?

– Це не жорсткі висловлювання, це констатація факту. Так насправді відбувається. Я впевнений, що це ненормально. Але є так як є. А ускладнення очевидні. Апарат прокуратури, дуже багато людей задіяні, щоб шукати, фальсифікувати, будь-який компромат щодо мене. Більше того, це відбувається близько трьох місяців. Знайомі розповідають, що до них дзвонили з оточення генпрокурора і просили з посиланням на нього дати хоч що-небудь на мене. Це відбувається вже понад три місяці, але останнім часом найбільш інтенсивно.

Все почалося після справи "діамантових" прокурорів?

– Так.

На якому етапі зараз ця справа?

– Справа йде до завершення. Ми розбиралися із запобіжними заходами. В одному з проваджень, де йдеться про сміттєвий бізнес, ми через суд застосували заставу як запобіжний захід. Проте підозрюваний заставу не сплатив. І ми ставимо перед судом питання про зміну йому запобіжного заходу на взяття під варту. В другому кримінальному провадженні, де підозрюваний уже під заставою, він не виконує свої процесуальні обов'язки. І ми звернулися до суду, щоб суд звернув цю заставу в дохід держави. Зараз тривають всі ці дії. Йдемо до завершення. Як я і казав, цього місяця основне провадження, яке стосується хабарництва, планується спрямувати до суду.

Чому така різка протидія почалася саме після початку цієї справи?

– У ході розслідування було з'ясовано, що ці високопоставлені прокурори, які підозрюються в корупції, вочевидь діяли не самі. В перший день затримання Давід Сакварелідзе спілкувався з паном Корнійцем, який був затриманий. І Корнієць, зі слів Сакварелідзе, сказав, що він вже поставив до відома потрібних людей. І що, якщо його не витягнуть, то він здасть усіх. Це слова Сакварелідзе. Вочевидь йому (Корнійцю) пообіцяли витягнути.

Гранату захиснику Шапакіна (іншого "діамантового" прокурора) кидали теж через це?

– Це може бути пов'язане з тим, що підозрюваний Шапакін висловив бажання співпрацювати зі слідством. Це могло бути попередженням. Зі слів адвоката, він побоюється за своє життя.

Про який рівень "кришування" йдеться?

– Це найвищий рівень.

Ваш колега, перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, який теж брав участь у цій справі, за чутками, не витримав тиску і пішов у відставку.

– Так, я це знаю. Якщо президент прийме його відставку, то для мене це буде чітким негативним сигналом. Що з корупцією ніхто боротись не збирається.

Якщо Ви зараз бачите рівень тиску по одній антикорупціній справі і неготовність Генеральної прокуратури виконувати свої обов'язки, то рівень напруги навколо Антикорупційного бюро буде набагато порядків сильнішим.

– Це, знову ж таки, питання незалежності спеціалізованого прокурора. Якщо він не буде в достатній мірі незалежним, то ми будемо практично в кожній серйозній справі мати таку ж ситуацію. Якщо будуть забезпечені гарантії незалежності, то ніхто вплинути на нього не зможе.

Чому Вас усунули від представництва держави в суді?

– Це тривало близько півроку. Ми займали принципову позицію і поповертали державі дуже багато всього. Врешті-решт саме ми серйозно взялися за справу "Межигір'я", Сухолуччя, земель і будівель високопосадовців. За родовища корисних копалин, інше незаконно набуте майно. Насправді, стільки не повернув ніхто до нас. Потім через півроку цей напрямок у мене забрали. Чому так сталося – це рішення генерального прокурора. Він вирішив ці обов'язки передати іншому заступнику. Що там відбувається зараз, важко сказати. Насправді, ми зробили наперед закладки, там ще є з чим працювати.

Що в нинішній ситуації буде з санкціями, накладеними на високопосадовців кола Януковича?

– На мою думку, санкції почнуть зніматися з початку наступного року. Поступово. За моїм прогнозом, у березні вони будуть зняті в повному обсязі. Логіка Євросоюзу проста – на їхню думку рік-два достатньо для правоохоронних органів відповідної держави, щоб розібратися, що це за гроші, чи здобуті вони злочинним шляхом, і після цього в рамках механізмів міжнародної правової допомоги накласти арешт на рахунки, нерухомість та інші об'єкти за кордоном. Якщо двох років недостатньо, то правоохоронні органи працюють недостатньо ефективно. Тому з того, що я чую від західних партнерів, подальшого продовження санкцій не варто очікувати. На мою думку, потрібно зосередитися на арештах майна та активів у власних кримінальних провадженнях, а не на проханнях продовжити санкції, останнє навряд чи матиме перспективу.

Так арешт накладений і без того.

– Майно заарештоване на підставі саме санкцій. У ЄС, Швейцарії, Ліхтенштейні. Не на підставі рішень українських правоохоронних органів і судів. У цьому є проблема. Як тільки міжнародні адміністративні санкції припинять свою дію, все це буде розблоковане. А це треба арештувати в рамках українських кримінальних проваджень. Тоді після зняття санкцій усі ці активи продовжать перебувати під арештом до вирішення проваджень українськими судами по суті і засуджень, за наявності до того підстав.

Чи немає у Вас відчаю, що все марно?

– Я двічі йшов з цієї установи і ніколи, наголошую, ніколи не просився назад. Кожного разу мене просив новий генеральний прокурор або його заступник повернутися в прокуратуру. Ніколи за власною ініціативою я сюди не повертався. Я впевнений, що цього ніколи і не відбудеться. Я наразі не йду, хоч бажання таке є. Тому що є люди, за яких я несу відповідальність. Тому що, коли я закликав їх у Генеральну інспекцію боротися з корупцією, то гарантував, що ми будемо до кінця займатися цим разом і вони будуть у безпеці. Я не можу зараз розгорнутися і сказати – розгрібайтеся самі з цим тиском, який на вас здійснюється. А мені тут у прокуратурі немає що робити. Я б із задоволенням звільнився, але зробити цього зараз не можу. Я до кінця буду разом з ними. Якщо вони звільняться, то мене тут не буде.

 

Розмовляв кореспондент ТСН Станіслав Ясинський

 

Тетяна Чорновол про Касько і його квартири, про які згадується в інтерв'ю:

Касько привласнив державні квартири, але це НАШ корупціонер, йому можна (многакартінак)

23 листопада 2015, 16:08

Зараз відбувається нічим не прикрите лобіювання Віталія Каська на посаду антикорупційного прокурора. Йому створений образ героя- антикорупціонера. Однак варто легенько поцікавитися декларацією Каська, то стає очевидним, що це звичайнісінький "діамантовий прокурор".


А тепер виключно факти, підкріплені документами.

На засіданні комісії з відбору антикорупційного прокурора кандидат Віталій Касько зізнався, що отримав квартиру, яку вказав в декларації (площею 155 кв. метрів), як... службову від генпрокуратури. Вже один цей факт свідчить, що Касько скористався посадою та зв'язками для власного збагачення за державний кошт. Хіба це нормально, коли платники податків скидаються на королівські умови проживання для своїх слуг в центрі столиці. Хіба не це обурює борців з діамантовими прокурорами? Зауважу, що в момент отримання цієї службової квартири в 2008 році її ціна на ринку була 400 тисяч доларів.

Однак це ще не фініш. Виявилось що неодружений, бездітний Касько за час роботи в генпрокуратурі України отримав, як службові та приватизував...дві квартири. Звісно не в рамках закону, а через фальсифікації документів посадовими особами генпрокуратури. Тобто мова йде про вчинення злочину задля власного збагачення за державний кошт, себто корупцію, від особи, що претендує на посаду антикорупційного генпрокурора.



Першу квартиру від генпрокуратури Касько отримав в 2002 року. І хоча прокурори стоять на черзі десятки років. молодий спеціаліст, що був переведений в Київ зі Львова отримав квартиру через 2 місяця після влаштування на посаду. Ця квартира, 49 метрів кв., що знаходиться поблизу центру, була згодом приватизована і оформлена на матір Каська, яка проживає у власній 3 кімнатній квартирі у Львові.

 

db613-000000001.jpg

3d3b2-000000006.jpg

 

Після помаранчевої революції Касько пішов з органів прокуратури в приватну практику, повернувся в часи злочинного уряду Януковича і скоро отримав ще одну квартиру.

Було це так: в новобудові "Печерський Квартал" забудовник передав генпрокуратурі 2 квартири. Це в принципі така собі різновидність дачі хабаря. Забудовники, щоб не мати проблем з генпрокуратурою під час будівництва "відкупаються" квартирами, які ставляться на баланс, як службові і таким чином відбувається легалізація хабаря. Так, в 2008 році генпрокуратурі було передано дві квартири в ЖК "Печерський квартал" N95 і N103.

 

7b292-dom.jpg

 

Одна з них N95 була зразу оформлена на Каська – посадовця генпрокуратури. Це, до речі, може свідчити про те, хто від генпрокуратури міг домовлятися про хабар з забудовником.

Також треба зауважити, що згадані в документі родичі Каська на той момент проживали у власних квартирах у Львові.

 

abb26-000000002.jpg

 

В кінці 2010 Касько звільнився з генпрокуратури однак "злочинна влада" залишила йому розкішну квартиру (Чого б це?).

Після Майдану Касько не лише не повернув державну власність, а зміг приватизувати її. Приватизацію квартири для Каська на той момент, партнера приватної юридичної фірми "Арцінгер", організував заступник генпрокурора Махніцького – Банчук.

Так в декларації Каська виникло приватне помешкання – 155 кв.метрів.

 

66cdc-000000003.jpg

 

Проте це також не фініш. Через кілька днів після приватизації Касько повернуся на роботу в генпрокуратуру в якості заступника генпрокурора. Його відповідальність- повернення активів Януковича. Однак перші місяці роботи Касько себе присвячува ремонту та вмеблюванню квартири. Нагадаю, що тоді в Україні була катастрофічна ситуація – сепаратизм. А сепаратисти фінансувалися за рахунок вкрадених активів Януковича і джерела їх фінансування мусив перекрити саме Касько. А як, якщо він займався ремонтом квартири?

Взагалі, за час роботи його в генпрокуратурі жодних успіхів в сфері повернення активів не відбулося хоча Касько працював при всіх трьох генпрокурорах після Майдану. Зате він також встиг підтягнути будівництво приватного будинку в селі Нові Петрівці біля Міжгір'я Януковича.

 

72321-102.jpg

 

До речі, щасливим власником будинку і земельної ділянки Касько знов таки став не завдяки коштам заробленим в приватній практиці, а схоже, що тут мова також йде про хабар. Адже трьох поверховий недобудований будинок з'явився у Каська в 2009 році на підставі договору дарування. В цей час Касько обіймав офіційну посаду в генпрокуратурі.

 

abb97-000000004.jpg

 

Тобто покращення житлових умов відбувалося у Каська виключно в періоди, коли він обіймав офіційну посаду в генпрокуратурі.

Так чим Касько відрізняється від "діамантових прокурорів" окрім того, що цинічно створив собі імідж героя антикорупцінера? Нічим!

До речі, викладені вище факти не можуть не знати наші авторитетні перевіряльники декларацій посадовців – Лещенко, Шабунін, Соболев тощо. Чому ж вони мовчать і продовжують піарити шахрая? Невже не гідно визнати помилку? Чому знов таки мені доводиться оприлюднювати ПРАВДУ і тим самим викликати на себе вогонь та потоки бруду від так званої "авторитетної громадскості"?

Проте я все-таки потерплю несправедливе обливання брудом, але спитаю цю "громадскість", перефразуючи відомий вислів Рузвельта про "нашого сукіного сина". Так що, шановні антикорупціонери, ваша гідність, чесність, об'єктивність та патріотизм полягає в тому, щоб антикорупційним прокурором був корупціонер, тільки тому, що це ВАШ корупціонер?

Все, крапка, можете обливати.

Тільки, я все -таки відкрию над собою парасольку – зауважу, що цей блог написаний людиною, що відмовилася від державної квартири, яку мені надавали згідно закону про МВС, як вдові загиблого під Іловайськом добровольця.

А ще, шановні читачі, зверніть увагу, як будуть замовчуватися в ЗМІ подані мною факти та документи. Прогнозую, корупція претендента на посаду антикорупційного прокурора, виявиться неактуальною і не цікавою для власників масмедіа. Він і далі буде героїчно "блищати" в численних публікаціях. Проте не все те – золото, що блищить, особливо у наших ЗМІ,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шо антірєсно сьогодні єгорка луценко, котрий ненавидить шокіна і вподобає Касько написав маляву на Касько, але кому, шокіну якого не переварює, по квартирам, про які напсиано вище.

Але от питання по деклараціям луценка не закриті і він сцуко морозиться як може, банить всіх і вся. Доречі там така хвиля пішла гонять один на одного що ващє зашквар.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шо антірєсно сьогодні єгорка луценко, котрий ненавидить шокіна і вподобає Касько написав маляву на Касько, але кому, шокіну якого не переварює, по квартирам, про які напсиано вище.

Але от питання по деклараціям луценка не закриті і він сцуко морозиться як може, банить всіх і вся. Доречі там така хвиля пішла гонять один на одного що ващє зашквар.

Луценко включив дуріка і питає "а хто мені взагалі питання по декларації ставив і кого я банив за ці питання" )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пару мыслей вслух.
- Про мифическое вхождение России в анти-ИГИЛовскую коалицию или про "мягкую капитуляцию" Пу- тина, как я ее называю.
Механизм и калька этой операции, вся прелесть игры Запада в этой истории (которая, конечно, далеко не закончена) повторяет Минск-2.
То есть Пу-тин, когда влазит и негласно подписывается,- думает, что это пряник, а на самом деле (со временем) оказывается, что это морковка да еще и с шелковой удавкой. Как я когда-то писал- Запад на этих вещах съел целую собачью фабрику.. на этих всех урегулированиях, как в Хорватии или Косово или Ливии и тд. И результат будет такой, как нужен Цивилизации.. в конечном итоге.
Подтверждением этого тезиса будет служить продление санкций ЕС.. хотя Пу-тин думал, что за мифическое участие в Коалиции санкции могут не продлить.
- Про блокаду Крыма.
Некоторые задают вопрос- "А чего нельзя было это сделать год назад?"
Потому что наша Армия должна быть готова к самой непредсказуемой реакции противника- ПВО, радары, Джавелины и тд должны быть в шаговой доступности и Конгресс должен был принять оборонный бюджет с разрешением на поставки летального оружия (в случае чего) и с 300 млн. долл на расходы. Вот поэтому и не "слетает с катушек" наш буйный сосед сейчас.
- Про Надю и Крым.
Но если Россия пошла на "мягкую капитуляцию", то по логике вещей должны быть положительные подвижки в этих вопросах.
Например, начать обсуждать статус Крыма после Нового Года.
Или, например, закончить к Новому Году процесс над Надей. Осудить ее на длительный срок и в качестве "жеста доброй воли" прямо в зале суда амнистировать. И "случайно", но именно в это же время то же самое произойдет и на суде над российскими ГРУшниками в Украине.
Вы так не считаете?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

CUkOtoMXIAAVrrK.png

АЛе на скріні не повний текст там ще було таке

“Цинизм, безнаказанность, жестокость и бездуховность, как и раньше, извечный шовинизм, сексизм – мы не сдали один из главных экзаменов, не выполнили главное условие, которое отделяет демократическую страну от стран третьего мира – требование моральной зрелости”, – подчеркнула Кужель.

“Поэтому в этих условиях, я считаю недопустимым отвлекать внимание и ресурсы правоохранительных органов на расследование поступка этого лица (речь идет о народном депутате Тетеруке – ред.) против себя, поэтому я отзываю свое заявление о совершении преступления из прокуратуры”,

Написано гарно, але відзив заяви через це чи через те що експертиза покаже відсутність струсу чи відсутність мозку, а відповідно не можна отримати струс того чого немає.

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12295473_981108878615778_108469784433452

 

 

 

14 (четырнадцать) подходов к снаряду по аресту судьи за взятку в особо-крупных. Зато был час цирка и нарциссизма в исполнении экс-кандидата в мэры и одной из совестей отечественной журналистики. Дэбилы, б.я (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я цю всю клоунаду слухав півдня (на роботі є радіоточка яка крутить раду) як вони їх закликали, як Гройсман казав що поставить електронні замки, щоб зайшли і далі не випустить. Казав щото за фігня що одні сидять голосуть а ніші по кулуарах ходять і ніц не роблять.

ТАк як прийшов час голосування по судді я там був холодний.
Якщо одного суддю голосуали надцять раз то скільки ж вони будуть знімати 200 суддів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в телевізорі застав просто момент, коли Гройсман  казав "Підіть і позвіть депутатів з кулуарів,  щоб робили свій прямий обов"язок - голосувати!" - нєт слов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, коментатори, в нас буде за пару днів "груз 200" - 92 бригада, Торчин. Слабо під"їхати хоча б на Цуманське перехрестя? 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

напиши, коли саме.

До речі, а чому Цуманське, якщо Торчин?

Напевно загиблий з Торчина, а Цуманське перехрестя - тому, що це перед в"їздом у Луцьк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як сьогодні Гройсман прозрівав з всього :)

https://pbs.twimg.com/tweet_video/CUqNLgAUYAAspqn.mp4

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти


До речі, а чому Цуманське, якщо Торчин?
Тому що там починається Волинська область і далі функції транспортування/відспівування/поховання беруть на себе волонтери - Автомайдан та Самооборона.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рома, гони на пороха скільки заманеться, не кажи лише, що "Ми на Майдані не за це стояли!!" От якшо чесно - ти балабол найнижчого рівня. Найвищий - це приблизно Семенченко і ко. Ну і Соболєв.

Так ви собі говоріть, скільки заманеться, тільки майданівців і вояків до своїх перлів не приплітайте - і все буде добре, бо і ті, і інші знають різницю між словами і ділами.

Чувак, а який же ти балабол! З 2008 року, ти на борді писав такі антиукраїнські пости, від яких волосся дибом ставало! Ти взагалі заперечував Україну як державу, ти висміював українську мову, ти заперечував факт голодомору, Бендеру і ОУН-УПА прирівнював до Фашистів. Ти, на борді за Путіна і за "рускій мір" утюжив, банив, видаляв акаунти всіх "свідомітов"(так ти називав всіх тих хто боронив українську ідею). Рома, я і ще декілька користувачів - це єдині хто захищали Українськість на борді  і пояснювали(ще в далекому, спокійному 2008) що росія - це ЗЛО, яке просто так не відстане від України, а завдасть нам великого лиха вплоть до війни. А зараз, ти перехрестився в затятого українця і говориш за весь майдан? Це взагалі в свідомість невкладається, це вже дно підлості і цинізму. Якби на майдані прочитали все те, що ти тут писав про Україну, тебе майданівці розірвли на куски.

А по темі. Тітушки викрадали, калічили, різали і вбивали майданівці(якщо ви справді стояли на майдані, ви це маєте добре пам"ятати ). А зараз, Порошенко Вальцман, активно набирає під своє крило тих, хто набирав і керував тими тітушками.  От і весь ваш діагноз, шановні "Свідки Рошена"!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рома, я і ще декілька користувачів - це єдині хто захищали Українськість на борді  і пояснювали(ще в далекому, спокійному 2008) що росія - це ЗЛО, яке просто так не відстане від України, а завдасть нам великого лиха вплоть до війни.

конкретно заганяєшся
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 

Бендеру 

Бандеру. Якщо  захищав, як ти  кажеш українськість, то повинен знати, що його звати Степан Андрійович Бандера

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хтось щось знає про це:

Московский Майдан — Полтысячи фур со всей России едут жечь шины под Кремлем
Согласно последней информации, протесты дальнобойщиков в России сегодня входят в свою кульминацию. Колонны фур, груженые шинами, выезжают на Москву.

Во многих СМИ России небольшими абзацами появляется информация о том, откуда дальнобойщики едут на Москву. По данным блоггеров, все фуры загружены шинами, чтобы поджечь их. Так, по последним данным, на Москву едут колонны из Екатеринбурга, Калмыкии, Дагестана, Волгограда, Санкт-Петербурга и других городов. Об этом сообщает, в частности, российский блоггер Слава Рабинович в одном из своих метриаллов. При этом он подчеркивает, что в СМИ России нарочно об этом ни слова, а все внимание приковано к Су-24. Причина протеста – платные дроги по системе «Платон», которую ввел друг Путина Роттенберг. Так, с 15 ноября этого года за проезд по федеральным трассам с 12-тонных грузовиков начали взиматься сборы в размере 1,53 рубля за 1 км. С марта 2016 года ставка повышается до 3,06 рубля, а с 2018 года — до 3,73 рубля за 1 км. За неуплату сборов взимаются штрафы. Сами дальнобойщики считают, что эти сборы их разорят. После 2-недельной акции протеста в регионах дальнобойщики сегодня в выезжают на Москву. «Конструктивного диалога не получилось.

Сейчас у нас был небольшой сход, решили идти в поход на Москву. Власть нас не слышит, власть показала своё отношение, на компромисс не идёт. Никто не хочет разбираться в сущности проблемы, поэтому движение будет более радикальным. Действия и поступки тоже будет более радикальными.

Грузовой транспорт — наше единственное оружие. Голоса практически никому не дали, только одной девушке разрешили произнести пару фраз», — подчеркнул представитель дальнобойщиков в Санкт-Петербурге Александр Химане. По его словам, дальнобойщики приедут в Москву 30 ноября. Всего, по данным из блогов, планируется, что в столицу РФ приедет более полутысячи грузовиков.

Они загружены старыми шинами и недостатка в них не будет. Напомним, что 24 ноября в Питере дальнобойщики уже жгли шины в знак протеста. Патрульные ДПС как могут, останавливают грузовики, но они едут со скоростью 5 км/ час и, как только останавливают одну фуру, останавливается вся колонна, блокируя движение.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

 

27 ноября в 17:42

Итак, комиссия по антикоррупционному прокурору подала Шокину на выбор Максима Грищука и Назара Холодницкого. Ставлю на то, что будет назначен Холодницкий.

Ведь антикоррупционный прокурор должен присматривать за антикоррупционным бюро, которое возглавляет Артем Сытник. Сытник - партнер Юрия Гайсинского, тестя Кернеса, близкого к Суркису-Медведчуку.

Холодницкий, согласно официальной биографии, начинал свою карьеру в 2006 в органах прокуратуры Киевской области. Тогда прокурором Киевщины был именно Гайсинский.

Чистое предчувствие.

 

30 ноября 2015 года Генеральный прокурор Украины Виктор Шокин своим приказом назначил на должность заместителя Генерального прокурора Украины руководителя Специализированной антикоррупционной прокуратуры Назара Холодницкого. Источник: http://censor.net.ua/n363035
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ги... ач, як його коробить:
Кернес заборонив співати гімн України у міській раді

Мер Харкова Геннадій Кернес заборонив співати гімн України у міській раді. Сталося це просто на її першому засіданні.

Активісти, які завітали туди, почали співати гімн. Але Кернеса це обурило.

"Я думаю, що ви, напевно не розумієте, що це сесійна зала. І в цій залі працюють депутати. Ви сюди запрошені, щоб бачити, як працює депутатський корпус. Будь ласка, не заважайте нам працювати. Ви можете вийти куди завгодно і співати гімн України там, де це належить", — сказав Кернес активістам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...