Перейти до змісту

Что будет с деньгами... Курс бакса, депозиты и т.д.

sasha

Рекомендовані повідомлення

А чого б нам легально не ввести доларову (чи єврову) економіку? Влада відкрито демонструє неспроможність утримувати власну валюту (бездонне джерело вічного збагачення). Поляки можуть, а ми ні. Хіба польська економіка частково не інтегрована в російську і українську? Чого їх злотий навіть не думає просідати до євро, бо Параша і Україна летять до гіперінфляції? Може тому, що в них немає певних персонажів нашої політики? Офіційно всі ціни виставляємо відносно долара і забиваємо на інфляції, девальвації і емісії.Чого нас постійно має обманювати влада на обміні однієї валюти на іншу. Наголошую. не товару, а його еквівалентів!? В доларовій економіці, вже б не можна було плодити безмежну кількість бюджетних місць, крутити схеми, махінації. Бюджет став би глибою і до нього б пропав інтерес шеллерів. Чого тягнемо?

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

romaxa11, та я за. Але від мене та і від бордівчан ніц не залежить яка валюта буде в Україні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, але як тодi долари чи евро друкувати? :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виросте до 32? Вірю. Впаде до 15? Не вірю. Ще ніколи в нашій країні долар не падав, тим паче в 2 рази!

Вам у 2008му (кінець весни - початок літа) скільки років було? ;)

21, але тоді курс був стабільним. Пригати він почав осінню 2008. Але одне діло пригати, а друге діло бути таким постійно. Літком 08ого долар був 4.50, вже перед новим роком 8. Так, пригав далі і падав до 8, але нижче 8 не падав! і ота цифра 8 була стабільно до минулого січня.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

США будуть забезпечувати, моніторити, оцінювати наш бюджет, нашу економіку, промисловість і наповнювати відповідною кількістю баксів. Це втрата владного суверенітету, бо наші чинуші будуть васалами США, але вони й так постійно чиїсь васали і краще США ніж Кремля, Люберців, Солнцево, Дамбасу. Це відкриває двері для безмежних інвестицій. Може вийти гламурненько.

Змінено користувачем romaxa11
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, є в цьому розумне зерно. Тим паче доларів в Україні і так вже багато (хіба мілких та копійок мало).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до васалів нам ще далеко це раз.

по-друге плани по газу були в політиків а не в економістів...якщо ціна на нафту зросте то ця тема знову стане актуальною

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рубель летить, бо валять Парашку, опускають нафту, валяться фондові індекси, народ виводить інвестиції. Тут є чітка логіка. Нас же ніхто не валить, до нашої нафти нічого не прив'язано. Те що влада прикривається падінням рубля, повний гон. Власна валюта тому і вводиться, щоб захистити від зовнішніх впливів свою економіку. Скоріше всього Петрусик до останнього не хоче ламати таку красоту, що зліплена ще за Кравчука і т.д. І готовий на кон поставити багато чого, тим більше що в такій ситуації йому гроші течуть просто рікою, що шоколадиком не заробиш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Изменение курсов национальных валют к доллару США за 2014 г. в % на 16.12.

10430834_689829584467303_5430788435164974091_n.jpg?oh=038ada7cbf5fbe85c1402d8723b779c3&oe=5502451C&__gda__=1426825109_48ca3569e9ed771cb80a596afe923a68

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ромаху в міністри економіки !!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

США будуть забезпечувати, моніторити, оцінювати наш бюджет, нашу економіку, промисловість і наповнювати відповідною кількістю баксів.

І з якого дива США повинно спонсорувати цілу країну? Яка їм від того вигода? Для прикладу, вам сильно захочеться спонсорувати Гватемалу? Так, отож. Мріяти, звичайно, можна. Але краще спуститися з небес на землю.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найкращою ілюстрацією проблем став діалог Яценюка та комісара Йоганеса Гана на прес-конференції. На слова прем’єра "гроші потрібні Україні вже на вчора", Ган відповів, що "вчора" їх не буде, і сьогодні також. А будуть лише після того, як Україна здійснить реформи.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я десь говорив про спонсорування? Френк, в своєму бажанні заперечувати мої пости, сам би тримався землі. Хто говорить про збереження накопичень в баксі? Кого постійно цікавить курс бакса? Яка кількість бакса і баксового товару в нашій країні? Я просто пропоную теоретичний механізм усунення залишкових спекуляцій типу "хто останній той лох". Френк, ти ж не будеш тримати заощадження в гривні? В США є повно своїх інтересів, це також може бути не прямий доларовий оборот, а жорсткий курс з моніторингом США дій НБУ. Що в принципі те ж саме.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ромаху в міністри економіки !!!

Та він Балашова з Соскіним просто цитує, тому що він дивився, а ви ні :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та не дивлюсь я ніфіга:) простобачу які попандоси на реальні зароблені гроші в людей і з тим щось би треба було робити. Однозначно що після таких гамбітів з гривнею. вона перестає бути засобом накопичення. Наша економіка ще більше буде доларизуватись. Шкода, бо в гривню народ вірив( і в ній був колосальний потенціал), за те й поплатився:(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В США є повно своїх інтересів, це також може бути не прямий доларовий оборот, а жорсткий курс з моніторингом США дій НБУ.

Я веду до того, навіщо США потрібно цим займатися? Ніхто не буде допомагати нам просто так. А ціна за допомогу може бути досить висока. МВФ зі своїми умовами це наглядно продемонстрував.

Особисто я вважаю, що чим більше ми будемо бігати по світові з протягнутою рукою і кричати "допоможіть нам, у нас же АТО", тим швидше ми перетворимося в чиюсь колонію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

США будуть забезпечувати, моніторити, оцінювати наш бюджет, нашу економіку, промисловість і наповнювати відповідною кількістю баксів.

Для цього потрібно офіційно ставати 51им штатом США або хоча б окремим федеральним округом чи є інші варіанти? Можливо наведете приклад країни, де таке вже відбулося?

Це відкриває двері для безмежних інвестицій. Може вийти гламурненько.

Однозначно. Всі пересічні стануть гламурененькі, отримавши можливіть інвестувати по 200 баксів у останні айфони :)

В США є повно своїх інтересів, це також може бути не прямий доларовий оборот, а жорсткий курс з моніторингом США дій НБУ. Що в принципі те ж саме.

А тепер вже я зовсім заплутався: ви таки говорите про повну "доларизацію" української економіки (заміну гривні на долар) чи все ж про каренсі борд? Як на мене, це зовсім не те ж саме.

Змінено користувачем yu2007
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Френк і Ю, ви накопичуєте гривню? Бо говорити то одне... В мого кума патріотичний депозит у гривні, копив собі на майбутнє. До кризи - це була досить значна сума, до речі, важко зароблена обслуговуванням купи підприємств. На виході, я не впевнений, що він за депозит купить собі нормального велосипеда.

все ж про каренсі борд? Як на мене, це зовсім не те ж саме.
і в чому там зовсім не те ж саме. Різні означення в підручнику?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Френк і Ю, ви накопичуєте гривню? Бо говорити то одне...

Я проти інтервенції іноземних держав, і не важливо, в якій це формі відбувається - військовим, політичним чи економічним шляхом. Ви ж фактично закликаєте відмовитися від власної валюти, поставити наглядачів зверху над економікою країни і дати їм в руки всі важелі впливу.

P.S. Мої накопичення і ваш кум до цього питання не мають ніякого відношення.

Змінено користувачем Frank Cowperwood
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви ж фактично закликаєте відмовитися від власної валюти, поставити наглядачів зверху над економікою країни і дати їм в руки всі важелі впливу.
Так зробила більшість країн Європи, коли прийняла єврозону. Що погано?
  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О як швидко Порох відізвався :-)

"Гібридна війна, розпочата проти України, не зупинить реформи. Ми рішуче налаштовані на якісні зміни в державі", - сказав він. "Ми сподіваємося, що наступного тижня парламент гарантовано підтримає ці реформи, оскільки від цього залежить фактично доля держави", - додав президент. Порошенко уточнив, що сподівається на конституційну реформу, децентралізацію влади, судову реформу та віднову верховенства права, а також створення сприятливого інвестиційного клімату... "

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О як швидко Порох відізвався :-)
цей щур добре відчуває що часу залишилось не багато. Хоча на будь-які дії від нього розраховувати не приходиться.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

порох вже б сцука мовчав би краще...

а щодо амерів в керівництві і т.п. то підозрюю що якщо вони свого дочекаються і РФ все ж впаде на жопу і там щось кардинально зміниться - забудуться про Україну всі як про страшний сон. Ібо нікому такий геморой не потрібен.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так зробила більшість країн Європи, коли прийняла єврозону. Що погано?

Залежність від основних гравців Євросоюзу. Згадайте Грецію, Іспанію, Португалію. Коли в них були кризи - не їх уряди вирішували як їм треба діяти, а з Євросоюзу їм вказували, як і де треба затягти паски.

Але це півбіди. Ви ж взагалі пропонуєте поставити прямих наглядачів зверху, які будуть вертіти державою, як їм вигідно. Хочете ходити у когось на повідку (неважливо в кого буде той повідок - МВФ / Євросоюз / США / Росія)? Я особисто ні.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що погано?

Ви питали в пересічних німців, погано це чи добре, що ФРН перейшла з марки на євро? Бо я питав декількох, і їх думка протилежна вашій.

Тепер щодо кума.

В мого кума патріотичний депозит у гривні, копив собі на майбутнє.

Вашого кума особисто не знаю :) , але більшість людей кладуть гроші на депозит з метою "наживи", а не з інших міркувань, і це цілком нормальне явище для буль-якої країни з вільною економікою.

А вибір валюти депозиту на користь гривні, а не долара чи євро, - це питання відсоткової ставки (наприклад, 25% у гривні проти 8-10% у валюті). Тому, як не банально це звучить, але вашого кума згубив не патріотизм, а жадібність бажання отримати більше і неадекватна оцінка можливих ризиків.

P.S. Я звісно вдячний всім, хто змінює мої мінуси на плюси, от тільки мені цікаво, чи ці мінуси мені ставлять ображені «європейці», чи патріоти-гривнедепозитчики, яких я обмовив :)

Змінено користувачем yu2007
  • +1 5
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...