Перейти до змісту

знайдіть копійки, або ми вам їх не дамо

Lutsk.reg

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня, шановні форумчани.

Хочу запитати у всіх відношення до ситуації, в якій бувають практично всі. Ви заходите в магазин (незалежно від категорії: від маленького зупиночного до великого гіпермаркета), купуєте будь-який товар, йдете до каси і ... при розрахунку вам називають певну суму з копійками (найчастіше це буде сума без кратності 2, 5 копійкам), які знайти в гаманці іноді лінь, а іноді таких копійок просто немає. Тоді касир видає вам здачу і обов'язково "буде винен кілька копійок" або можуть віддати цукерками. Мене вже дістала сама ситуація тим, що в 99 % випадків - мені винні, а не я винен комусь. Коли така ситуація трапляється в маленькому магазинчику біля зупинку, то я ще на це дивлюся крізь пальці. Але коли в будь-якому супермаркеті це вже звичайна річ, то при величезному потоці клієнтів щоденно виходить досить немаленька сума.

Абсолютно не шкода кількох копійок, але з такою наглістю це іноді роблять, що це стало правилом. Можливо, хай торгові мережі ставлять ціни, де копійки буде легше віддавати (кратні 5 коп.), але ж ні. Ніхто цього не робить, але тенденція трохи нечесна до покупців.

Заїжджаю в Європу, а там самий маленький чи самий величезний магазин завжди має в наявності здачу і незалежно, чи потрібно дати 2 коп, чи 97 копійок (умовно по валюті).

Які в кого є думки стосовно цього?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Формально - наявність розмінної монети - проблема торгового закладу. Можете зробити запис (скаргу) у книзі відгуків і пропозицій.

Неформально - не витрачайте на таке свої нерви і здоров"я. За день це якихось 10-30 коп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наприклад мені часто в магазині кажуть "занесеш потім 10 копійок", чи щось подібне,якщо ж вам не дали декілька копійок на здачу можна розглядати їх як такі собі чайові для касира))

а якщо не маєте бажання втрачати свої копійки - розраховуйтеся банківською карткою там де це можливо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Філософськи до цього відношусь. Мені тих копійок не шкода. Харить трохи інше. Я курець, нажаль, і дуже часто при покупці цигарок в спеціалізованих ларьках (тих що по всьому місту розкидані), в них немає здачі. То гривні, то чотири, і ще хамовиті продавщиці. Ніби то я зобов'язаний носити з собою пачку гривневих купюр для їх важливих персон. То бізнес, в бізнесі перш за все клієнт.. Розірвись, але знайди ту здачу, ні, сує мені коробок сірників і ще бурчить щось собі під ніс. Вибачте, наболіло)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Деколи мені не додають, а деколи я не додаю. Наприклад треба дати 57 ком. маю 55 і вистачає. А деколи маю ті самі 57 але даю 55, бо перед цим мені так само недодали 2-3 копійки. Дуже рідко коли дають здачу копійка в копійку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо цiну будуть робити кратною то полюбому в вищу сторону. А по сутi, хто не бiдний, тому й так не жалко тих 5 копiйок залишити, а хто живе бiднувато, той тiй *кратностi* навряд чи радий буде

знову ж таки все впирается в мiжлюдськi вiдносини, з боку того ж продавця, якщо бабуся яка купуе то можна й недобрати пару копiйок з неi, а багатший покупець й сам залишити може. Тому доцiльно розглядати даннi ситуацii в кожному конкретному випадку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо чесно, непамятаю коли копійки тримав, всюди де можливо розраховуюсь карткою, зручніше + маленькі бонуси у вигляді 1-2% :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Деколи мені не додають, а деколи я не додаю. Наприклад треба дати 57 ком. маю 55 і вистачає. А деколи маю ті самі 57 але даю 55, бо перед цим мені так само недодали 2-3 копійки. Дуже рідко коли дають здачу копійка в копійку.

згідний, в середньому за місяць, я так спостерігав незнаю як інші, одне прибшлизно інше перекриває, тобто коли ти приходиш немаєш тих 5-10 копійок, в інший день касирша тобі винна, так одне друге і компенсує, та і я ніколи не переймався сильно через ті копійки, інше діло коли б тобі недодали гривню, дві - такого ще не траплялось!

якщо чесно, непамятаю коли копійки тримав, всюди де можливо розраховуюсь карткою, зручніше + маленькі бонуси у вигляді 1-2% :)

да ось через людей які картою розраховуються, чергу довше стоїш як правило, добре коли черга з 1-2 людей, а коли заходиш в супермаркет в годину-пік(кінець робочого дня як правило) то з 7-людей в черзі 3-4 -розраховуються карткою, вибачте але теж наболіло, троха відхилився від теми!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз в багатьох супермаркетах є бонусні картки. В деяких мережах наявні т.з. "гаманці" (тобто певну кількість решти можна закинути на той "гаманець" чи "сейф" на картці, а коли не вистачає, то знімати з нього). Помітив таку штуку в "Сільпо", "Новій Лінії". Також можна знімати деяку частину бонусів з картки в "Там-Тамі" та "Колібрісі".

Або ж розраховуйтеся банківською карткою, тоді точність буде до копійки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кх..так получається (прочитавши певні пости), панове, що аналогічно (а залишити СВОЇ гроші - це означає втратити) можна оттак взяти і викинути на вітер, в прямому сенсі млова, гроші. Ви готові таке зробити? Будь ласка, гроші Ваші. :glare:

ПС.Звичайно, дивлячись яким шляхом вони зароблені

ПСС. Ми продавців самі цьому на(при)вчили... Не вважаю, залишивши свої гроші, що це круто, чи ознака скупості (додам ще - й бідності)... Це вміння рахувати СВОЇ гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та тут справа напевно не в скупості, а для мене в економії часу - не буду витрачати декілька хвилин на пошуки касиром 1-2-5 коп. ввечері після роботи, коли так хочеться додому)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було написано що в Європі такого немає - та така ж ситуація в мінімаркетах в місті. Не дратуй чергу за 5 коп, і сам не дратуватимешся... Хоча коли починається вже 15-25 копійок немає - це вже точно наглість зі сторони продавця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На заправке ОККО возле модерна так постоянно и не 5 коп., а 45 на пример...

Лично я при следующей покупке не стесняюсь напомнить что они мне монет должны, так что в итоге я даже не уверен кто из нас должен)))

В плане кратности цены... Формально эти 3 копейки в цене делают один магазин дешевле другого и это играет свою роль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз в багатьох супермаркетах є бонусні картки. В деяких мережах наявні т.з. "гаманці" (тобто певну кількість решти можна закинути на той "гаманець" чи "сейф" на картці, а коли не вистачає, то знімати з нього). Помітив таку штуку в "Сільпо", "Новій Лінії". Також можна знімати деяку частину бонусів з картки в "Там-Тамі" та "Колібрісі".

Або ж розраховуйтеся банківською карткою, тоді точність буде до копійки

Майже постійно скуповуюсь в Сільпо, з копійками вони реально зробили дуже зручно, як для магазину, так і для продавців. Ну а взагалі, теж по максимуму стараюсь розраховуватись карткою. Зручно, точно, і рух коштів можна потім переглянути і зробити якісь висновки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Забираю "Барбарис"ками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спокуха, селяни, покращення вже близько.

У 2014 році НБУ планує відмовитися від 1 і 2 копійок

Наступного року Національний банк України не планує карбувати 1 і 2 копійки. Про це повідомило джерело в НБУ.

За інформацією джерела, з 2014 року Банкнотно-монетний двір планує відмовитися від випуску 1 і 2 копійок. При цьому, зі слів співрозмовника агентства, зараз розробляється дизайн монети номіналом 2 гривні.

Нагадаємо, минулого року на той час голова ради Нацбанку Ігор Прасолов повідомляв, що Україна може відмовитися від виготовлення та обігу монет номіналом 1 і 2 копійки, оскільки їхнє виробництво вимагає значних коштів. Відмова від монет могла відбутися протягом року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Забираю "Барбарис"ками.

Ага, особливо прибиває коли Барбариску оцінюють в 50 коп. Супермаркети повинні самі забезпечувати себе розмінною монетою і купюрою, для того прописуються відповідні пункти в угодах про інкасацію з банком. А для магазинчиків які працюють без інкасації це справжня проблема, яка лягає на плечі продавців (власникам в основному пофіг), змушуючи самостійно створювати резерв дрібних купюр у власному гаманці, і при потребі робити обмін з касою. Помічав що в магазинчиках найчастіше проблема з монетами і дрібними купюрами на початку місяця, коли покупці повально несуть двухсотки з банкоматів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Філософськи до цього відношусь. Мені тих копійок не шкода. Харить трохи інше. Я курець, нажаль, і дуже часто при покупці цигарок в спеціалізованих ларьках (тих що по всьому місту розкидані), в них немає здачі. То гривні, то чотири, і ще хамовиті продавщиці. Ніби то я зобов'язаний носити з собою пачку гривневих купюр для їх важливих персон. То бізнес, в бізнесі перш за все клієнт.. Розірвись, але знайди ту здачу, ні, сує мені коробок сірників і ще бурчить щось собі під ніс. Вибачте, наболіло)

Так от і я до цього по-філософські відношусь. Але ж хочеться поважного трактування свого клієнта. Або ціни ставте нормальні, або монети тримайте в касі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я колись на Світязі почав в магазині замість мєлочі барбариски давати, мотивуючи тим, що вони мені ті барбарискі і дали на здачу. Ви б чули той гвалт)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я колись на Світязі почав в магазині замість мєлочі барбариски давати, мотивуючи тим, що вони мені ті барбарискі і дали на здачу. Ви б чули той гвалт)))

:_25:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власникам в основному не пофіг, але копійки просто коштують дорожче чим гривні, тому їх мало...

Хто "ушлий" має своїх маршрутчиків які вечерком здають монетки в магазин, за це мають певний процентік...

Колись якщо перевірка якась приходить в магазин і коли в касі не дай Боже на копійку більше чим має бути, то штрафували безбожно, це свідчить про це що клієнтів ошукують, тому краще касиру мати недостачу в касі чим перевищення грошей, а зараз як звісно всім на все плювати.

І можна ту дівчину на касі зрозуміти, звідки вона візьме ту мелочовку щоб давати всім наздачу, і думаю їй самій простіше було б видавати, чим перепитувати чи є у вас гривня чи там ще якісь монетики щоб викрутити здачу.

Супермаркети вирішили цим всім (Сільпо) "нагріти руку", копійки перераховуються на картку постійного клієнта, а це уйма грошей які клієнт буде змушений витратити саме у тому магазині.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власникам в основному не пофіг, але копійки просто коштують дорожче чим гривні, тому їх мало...

Хто "ушлий" має своїх маршрутчиків які вечерком здають монетки в магазин, за це мають певний процентік...

Колись якщо перевірка якась приходить в магазин і коли в касі не дай Боже на копійку більше чим має бути, то штрафували безбожно, це свідчить про це що клієнтів ошукують, тому краще касиру мати недостачу в касі чим перевищення грошей, а зараз як звісно всім на все плювати.

І можна ту дівчину на касі зрозуміти, звідки вона візьме ту мелочовку щоб давати всім наздачу, і думаю їй самій простіше було б видавати, чим перепитувати чи є у вас гривня чи там ще якісь монетики щоб викрутити здачу.

Супермаркети вирішили цим всім (Сільпо) "нагріти руку", копійки перераховуються на картку постійного клієнта, а це уйма грошей які клієнт буде змушений витратити саме у тому магазині.

Я касирів розумію. Але не розумію ситуацію, коли касир запитує у мене про копійки, я відповідаю, що не маю. Той в свою чергу привідкриває касу і я помічаю, що лотки з копійками заповнені, а видається-то мені менше! Питання - в чому сенс такого обману? Чому я повинен недобирати ці копійки? Бо це копійки??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оплачуйте товари та послуги банківськими картками і проблеми з цукерками, заокругленннями на бонус, відсутністю дрібних грошей - вас минуть ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оплачуйте товари та послуги банківськими картками і проблеми з цукерками, заокругленннями на бонус, відсутністю дрібних грошей - вас минуть ;)

писав вище :)

але і тут невдоволені є

да ось через людей які картою розраховуються, чергу довше стоїш як правило, добре коли черга з 1-2 людей, а коли заходиш в супермаркет в годину-пік(кінець робочого дня як правило) то з 7-людей в черзі 3-4 -розраховуються карткою
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Які проблеми: завжди контролюєте щоб в гаманцю було з собою дрібними 1-1,5грн, гривень 5 купюрами по 2, 1, і маєте спокій. Потім: ОБОВ'ЯЗКОВО касира поставити до відома скільки маєш дрібних грошей - щоб він міг здачу округлити до купюри. І все, profit! :) Не треба відмовлятись від барбарисок, мотивуючи тим, що не їсиш такої гидоти. Не треба здачу випрошувати. Пєсня, а не жизнь. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...