Lutsk.reg Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:08 #1 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:08 Доброго дня, шановні форумчани.Хочу запитати у всіх відношення до ситуації, в якій бувають практично всі. Ви заходите в магазин (незалежно від категорії: від маленького зупиночного до великого гіпермаркета), купуєте будь-який товар, йдете до каси і ... при розрахунку вам називають певну суму з копійками (найчастіше це буде сума без кратності 2, 5 копійкам), які знайти в гаманці іноді лінь, а іноді таких копійок просто немає. Тоді касир видає вам здачу і обов'язково "буде винен кілька копійок" або можуть віддати цукерками. Мене вже дістала сама ситуація тим, що в 99 % випадків - мені винні, а не я винен комусь. Коли така ситуація трапляється в маленькому магазинчику біля зупинку, то я ще на це дивлюся крізь пальці. Але коли в будь-якому супермаркеті це вже звичайна річ, то при величезному потоці клієнтів щоденно виходить досить немаленька сума. Абсолютно не шкода кількох копійок, але з такою наглістю це іноді роблять, що це стало правилом. Можливо, хай торгові мережі ставлять ціни, де копійки буде легше віддавати (кратні 5 коп.), але ж ні. Ніхто цього не робить, але тенденція трохи нечесна до покупців.Заїжджаю в Європу, а там самий маленький чи самий величезний магазин завжди має в наявності здачу і незалежно, чи потрібно дати 2 коп, чи 97 копійок (умовно по валюті). Які в кого є думки стосовно цього?
Skorpio76 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:15 #2 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:15 Формально - наявність розмінної монети - проблема торгового закладу. Можете зробити запис (скаргу) у книзі відгуків і пропозицій.Неформально - не витрачайте на таке свої нерви і здоров"я. За день це якихось 10-30 коп.
sf-andrej Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:17 #3 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:17 наприклад мені часто в магазині кажуть "занесеш потім 10 копійок", чи щось подібне,якщо ж вам не дали декілька копійок на здачу можна розглядати їх як такі собі чайові для касира))а якщо не маєте бажання втрачати свої копійки - розраховуйтеся банківською карткою там де це можливо
Kiodinn Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:21 #4 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:21 Філософськи до цього відношусь. Мені тих копійок не шкода. Харить трохи інше. Я курець, нажаль, і дуже часто при покупці цигарок в спеціалізованих ларьках (тих що по всьому місту розкидані), в них немає здачі. То гривні, то чотири, і ще хамовиті продавщиці. Ніби то я зобов'язаний носити з собою пачку гривневих купюр для їх важливих персон. То бізнес, в бізнесі перш за все клієнт.. Розірвись, але знайди ту здачу, ні, сує мені коробок сірників і ще бурчить щось собі під ніс. Вибачте, наболіло)
la20 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:21 #5 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:21 Деколи мені не додають, а деколи я не додаю. Наприклад треба дати 57 ком. маю 55 і вистачає. А деколи маю ті самі 57 але даю 55, бо перед цим мені так само недодали 2-3 копійки. Дуже рідко коли дають здачу копійка в копійку.
MANJAK11 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:27 #6 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:27 якщо цiну будуть робити кратною то полюбому в вищу сторону. А по сутi, хто не бiдний, тому й так не жалко тих 5 копiйок залишити, а хто живе бiднувато, той тiй *кратностi* навряд чи радий буде знову ж таки все впирается в мiжлюдськi вiдносини, з боку того ж продавця, якщо бабуся яка купуе то можна й недобрати пару копiйок з неi, а багатший покупець й сам залишити може. Тому доцiльно розглядати даннi ситуацii в кожному конкретному випадку
St@S_ Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:27 #7 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:27 якщо чесно, непамятаю коли копійки тримав, всюди де можливо розраховуюсь карткою, зручніше + маленькі бонуси у вигляді 1-2%
Sashapetrash Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:35 #8 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:35 Деколи мені не додають, а деколи я не додаю. Наприклад треба дати 57 ком. маю 55 і вистачає. А деколи маю ті самі 57 але даю 55, бо перед цим мені так само недодали 2-3 копійки. Дуже рідко коли дають здачу копійка в копійку. згідний, в середньому за місяць, я так спостерігав незнаю як інші, одне прибшлизно інше перекриває, тобто коли ти приходиш немаєш тих 5-10 копійок, в інший день касирша тобі винна, так одне друге і компенсує, та і я ніколи не переймався сильно через ті копійки, інше діло коли б тобі недодали гривню, дві - такого ще не траплялось! якщо чесно, непамятаю коли копійки тримав, всюди де можливо розраховуюсь карткою, зручніше + маленькі бонуси у вигляді 1-2% да ось через людей які картою розраховуються, чергу довше стоїш як правило, добре коли черга з 1-2 людей, а коли заходиш в супермаркет в годину-пік(кінець робочого дня як правило) то з 7-людей в черзі 3-4 -розраховуються карткою, вибачте але теж наболіло, троха відхилився від теми!
Saddy Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:36 #9 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:36 Зараз в багатьох супермаркетах є бонусні картки. В деяких мережах наявні т.з. "гаманці" (тобто певну кількість решти можна закинути на той "гаманець" чи "сейф" на картці, а коли не вистачає, то знімати з нього). Помітив таку штуку в "Сільпо", "Новій Лінії". Також можна знімати деяку частину бонусів з картки в "Там-Тамі" та "Колібрісі". Або ж розраховуйтеся банківською карткою, тоді точність буде до копійки
bodia88888 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:37 #10 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:37 Кх..так получається (прочитавши певні пости), панове, що аналогічно (а залишити СВОЇ гроші - це означає втратити) можна оттак взяти і викинути на вітер, в прямому сенсі млова, гроші. Ви готові таке зробити? Будь ласка, гроші Ваші. ПС.Звичайно, дивлячись яким шляхом вони зароблені ПСС. Ми продавців самі цьому на(при)вчили... Не вважаю, залишивши свої гроші, що це круто, чи ознака скупості (додам ще - й бідності)... Це вміння рахувати СВОЇ гроші.
Saddy Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:43 #11 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:43 Та тут справа напевно не в скупості, а для мене в економії часу - не буду витрачати декілька хвилин на пошуки касиром 1-2-5 коп. ввечері після роботи, коли так хочеться додому)
tihiy Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:47 #12 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:47 Було написано що в Європі такого немає - та така ж ситуація в мінімаркетах в місті. Не дратуй чергу за 5 коп, і сам не дратуватимешся... Хоча коли починається вже 15-25 копійок немає - це вже точно наглість зі сторони продавця.
V()V@n Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:49 #13 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 11:49 На заправке ОККО возле модерна так постоянно и не 5 коп., а 45 на пример...Лично я при следующей покупке не стесняюсь напомнить что они мне монет должны, так что в итоге я даже не уверен кто из нас должен)))В плане кратности цены... Формально эти 3 копейки в цене делают один магазин дешевле другого и это играет свою роль.
_sergius Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:00 #14 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:00 Зараз в багатьох супермаркетах є бонусні картки. В деяких мережах наявні т.з. "гаманці" (тобто певну кількість решти можна закинути на той "гаманець" чи "сейф" на картці, а коли не вистачає, то знімати з нього). Помітив таку штуку в "Сільпо", "Новій Лінії". Також можна знімати деяку частину бонусів з картки в "Там-Тамі" та "Колібрісі".Або ж розраховуйтеся банківською карткою, тоді точність буде до копійкиМайже постійно скуповуюсь в Сільпо, з копійками вони реально зробили дуже зручно, як для магазину, так і для продавців. Ну а взагалі, теж по максимуму стараюсь розраховуватись карткою. Зручно, точно, і рух коштів можна потім переглянути і зробити якісь висновки.
sobchuk30k Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:01 #15 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:01 Забираю "Барбарис"ками.
viperVS Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:15 #16 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:15 Спокуха, селяни, покращення вже близько.У 2014 році НБУ планує відмовитися від 1 і 2 копійокНаступного року Національний банк України не планує карбувати 1 і 2 копійки. Про це повідомило джерело в НБУ.За інформацією джерела, з 2014 року Банкнотно-монетний двір планує відмовитися від випуску 1 і 2 копійок. При цьому, зі слів співрозмовника агентства, зараз розробляється дизайн монети номіналом 2 гривні.Нагадаємо, минулого року на той час голова ради Нацбанку Ігор Прасолов повідомляв, що Україна може відмовитися від виготовлення та обігу монет номіналом 1 і 2 копійки, оскільки їхнє виробництво вимагає значних коштів. Відмова від монет могла відбутися протягом року.
Vadimm Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:20 #17 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:20 Забираю "Барбарис"ками.Ага, особливо прибиває коли Барбариску оцінюють в 50 коп. Супермаркети повинні самі забезпечувати себе розмінною монетою і купюрою, для того прописуються відповідні пункти в угодах про інкасацію з банком. А для магазинчиків які працюють без інкасації це справжня проблема, яка лягає на плечі продавців (власникам в основному пофіг), змушуючи самостійно створювати резерв дрібних купюр у власному гаманці, і при потребі робити обмін з касою. Помічав що в магазинчиках найчастіше проблема з монетами і дрібними купюрами на початку місяця, коли покупці повально несуть двухсотки з банкоматів.
Lutsk.reg Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:29 Автор #18 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 12:29 Філософськи до цього відношусь. Мені тих копійок не шкода. Харить трохи інше. Я курець, нажаль, і дуже часто при покупці цигарок в спеціалізованих ларьках (тих що по всьому місту розкидані), в них немає здачі. То гривні, то чотири, і ще хамовиті продавщиці. Ніби то я зобов'язаний носити з собою пачку гривневих купюр для їх важливих персон. То бізнес, в бізнесі перш за все клієнт.. Розірвись, але знайди ту здачу, ні, сує мені коробок сірників і ще бурчить щось собі під ніс. Вибачте, наболіло)Так от і я до цього по-філософські відношусь. Але ж хочеться поважного трактування свого клієнта. Або ціни ставте нормальні, або монети тримайте в касі.
yurgen Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:11 #19 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:11 Я колись на Світязі почав в магазині замість мєлочі барбариски давати, мотивуючи тим, що вони мені ті барбарискі і дали на здачу. Ви б чули той гвалт)))
Lutsk.reg Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:23 Автор #20 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:23 Я колись на Світязі почав в магазині замість мєлочі барбариски давати, мотивуючи тим, що вони мені ті барбарискі і дали на здачу. Ви б чули той гвалт)))
MACCEN Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:25 #21 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:25 Власникам в основному не пофіг, але копійки просто коштують дорожче чим гривні, тому їх мало...Хто "ушлий" має своїх маршрутчиків які вечерком здають монетки в магазин, за це мають певний процентік...Колись якщо перевірка якась приходить в магазин і коли в касі не дай Боже на копійку більше чим має бути, то штрафували безбожно, це свідчить про це що клієнтів ошукують, тому краще касиру мати недостачу в касі чим перевищення грошей, а зараз як звісно всім на все плювати.І можна ту дівчину на касі зрозуміти, звідки вона візьме ту мелочовку щоб давати всім наздачу, і думаю їй самій простіше було б видавати, чим перепитувати чи є у вас гривня чи там ще якісь монетики щоб викрутити здачу.Супермаркети вирішили цим всім (Сільпо) "нагріти руку", копійки перераховуються на картку постійного клієнта, а це уйма грошей які клієнт буде змушений витратити саме у тому магазині.
Lutsk.reg Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:34 Автор #22 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:34 Власникам в основному не пофіг, але копійки просто коштують дорожче чим гривні, тому їх мало...Хто "ушлий" має своїх маршрутчиків які вечерком здають монетки в магазин, за це мають певний процентік...Колись якщо перевірка якась приходить в магазин і коли в касі не дай Боже на копійку більше чим має бути, то штрафували безбожно, це свідчить про це що клієнтів ошукують, тому краще касиру мати недостачу в касі чим перевищення грошей, а зараз як звісно всім на все плювати.І можна ту дівчину на касі зрозуміти, звідки вона візьме ту мелочовку щоб давати всім наздачу, і думаю їй самій простіше було б видавати, чим перепитувати чи є у вас гривня чи там ще якісь монетики щоб викрутити здачу.Супермаркети вирішили цим всім (Сільпо) "нагріти руку", копійки перераховуються на картку постійного клієнта, а це уйма грошей які клієнт буде змушений витратити саме у тому магазині.Я касирів розумію. Але не розумію ситуацію, коли касир запитує у мене про копійки, я відповідаю, що не маю. Той в свою чергу привідкриває касу і я помічаю, що лотки з копійками заповнені, а видається-то мені менше! Питання - в чому сенс такого обману? Чому я повинен недобирати ці копійки? Бо це копійки??
Deemon Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:35 #23 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:35 оплачуйте товари та послуги банківськими картками і проблеми з цукерками, заокругленннями на бонус, відсутністю дрібних грошей - вас минуть
St@S_ Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:39 #24 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 13:39 оплачуйте товари та послуги банківськими картками і проблеми з цукерками, заокругленннями на бонус, відсутністю дрібних грошей - вас минуть писав вище але і тут невдоволені є да ось через людей які картою розраховуються, чергу довше стоїш як правило, добре коли черга з 1-2 людей, а коли заходиш в супермаркет в годину-пік(кінець робочого дня як правило) то з 7-людей в черзі 3-4 -розраховуються карткою
Dream Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 15:44 #25 Опубліковано 10 Лютого, 2014 в 15:44 Які проблеми: завжди контролюєте щоб в гаманцю було з собою дрібними 1-1,5грн, гривень 5 купюрами по 2, 1, і маєте спокій. Потім: ОБОВ'ЯЗКОВО касира поставити до відома скільки маєш дрібних грошей - щоб він міг здачу округлити до купюри. І все, profit! Не треба відмовлятись від барбарисок, мотивуючи тим, що не їсиш такої гидоти. Не треба здачу випрошувати. Пєсня, а не жизнь.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.