NeoN Опубліковано 29 Січня, 2014 в 23:57 #1 Опубліковано 29 Січня, 2014 в 23:57 Отже надумав я вибрати собі якийсь такий гарненький телевізор, а вибрати щось ніяк толком не можу, очі розбігаються, і результату нуль. Допоможіть у ці нелегкій справі.Дано:відстань - 2,5 метра - от досі сиджу і думаю, взяти 39" чи все таки спинитись на 32" і змиритись.бюджет: 4000 +-.Необхідні параметри:1920x1080р обов'язково, читання файлів з зовнішнього ШДД чи флешки (мкв і тому подібні з чим більшою можливою вагою), якісна картинка, хороші кольори (чорний є чорний), час реакції не великий, ну і звісно кути 178 - не менше, хоча здається зараз всі такі.Функція 3д, смарт ТВ не обов'язкова. ПС: може підкажете на які ще характеристики слід особливо звернути увагу.ПСС: буду дуже вдячний за підказані моделі і коментарі до них, якщо хтось саме чимось користується.Дякую.
charlie Опубліковано 30 Січня, 2014 в 11:43 #2 Опубліковано 30 Січня, 2014 в 11:43 тут трохи говорили, правда тема річної давності http://board.lutsk.u...entry1052788602Найкращий по картинці, імхо, Philips, особливо кольорова передача. Хоча функціонал поступається LG і Samsung і по ціні філіпси дорожчі.Співвідношення ціна/якість/функціонал напевно LG (звертав би увагу на моделі 2013 року, не старіші)Бюджет бажано збільшити до 5000 тис , якщо хочете хорошу картинку.
Zheny@ Опубліковано 30 Січня, 2014 в 12:19 #3 Опубліковано 30 Січня, 2014 в 12:19 відстань - 2,5 метра - от досі сиджу і думаю, взяти 39" чи все таки спинитись на 32" і змиритись. бюджет: 4000 +-. Необхідні параметри: 1920x1080р обов'язково, читання файлів з зовнішнього ШДД чи флешки (мкв і тому подібні з чим більшою можливою вагою), якісна картинка, хороші кольори (чорний є чорний), час реакції не великий, ну і звісно кути 178 - не менше, хоча здається зараз всі такі. Функція 3д, смарт ТВ не обов'язкова. для 2,5 метра - 32" - цілком! Максимум 37". Все решта забагато - будеш бачити квадратики в 4000 - вкладешся точно. Майже всі тепер читають з вінта чи флешки і майже всі читають матрьошку (mkv). Обирай любий в магазинах під свої потреби і ціну. Головне - наявність сервісного центру та гарантії. А модель - це питання релігії. Я коли обирав - то прийшов в магазин з флешкою, де було записано кілька роликів 2-3-5 хвилин із різною якістю. avi-шка та mkv 720р та 1080р. Перевіряв як читає, чи переключає звукові доріжки субтитри і т.д.
Vadimm Опубліковано 30 Січня, 2014 в 13:42 #4 Опубліковано 30 Січня, 2014 в 13:42 Маю Самсунг 32", дивлюсь із відстані 2,5м і цілком задоволений, більше не треба. Хоча раніше в цю марку не дуже вірив, але зараз бачу що телевізори непагані, особливо якщо порівнювати із Соні/Філіпс по критерію ціна/функціонал. Тобто якби я витратив ті ж гроші на Соні, я б не міг дивитись .мkv з флешки, це як мінімум, там ще були якісь заморочки з форматами, вже і не згадаю. Єдине чого не вистачає - потужності мікропроцесора в телевізорі при перегляді динамічних сцен у FullHD якості (з компа через HDMI), через це дещо задвоюються контрастні контури, наприклад коли людина в чорному біжить на світлому фоні. І то це якщо вже доколупуватись до дрібниць.Тому краще взяти 32" але більш просунутий технічно, аніж 39" із слабуватим процесором.
Songoku Опубліковано 30 Січня, 2014 в 14:00 #5 Опубліковано 30 Січня, 2014 в 14:00 Маю Vizio 65" сиджу з 2.5м і цілком задоволений Правда Телевізор чисто під кінотеатр 2D/3D, ігри і сурф нету Доречі фільми, коли тушки людей, по розмірам з ближнього плану, майже 1:1 з реальними, кіно дивиться зовсім по іншому Сам підбирай свій розмір, і до покупки тв. В магазині бери пульт в руки, скидай настройки в дефолт, і тоді обирай те, що подобається саме тобі, бо продавці дешеві моделі витягують понижуючи якість картинки якісніших/дорожчих побратимів
oleroy Опубліковано 30 Січня, 2014 в 18:27 #6 Опубліковано 30 Січня, 2014 в 18:27 Я свій 2 роки тому купляв http://www.samsung.c.../UE40D5000PWXRU, і досі радує дизайном та функціоналом. Відстань до тв 2,5 метра - звикав один місяць( пекли очі ), але зараз задоволений на всі 200% - більшого або меншого не потрібно!!! LCD - морально застаріла технологія ( чорного не буде ) LED - великий вибір (від дешевих китайських до якісних брендових - показують відповідно ) Плазма - насичені, теплі кольори ( до 5000 грн плазму з чорним не купите ) Я б радив брати 40, коли поставите вдома такий мінікінотеатр - зрозумієте. Однозначно потрібно подивитись на нього вживу, перш ніж замовляти ( якщо купляєте через інет ), в кожного тв інша картинка. Звертати увагу потрібно на наявність битих пікселів ( мій перший самсунг мав один битий, робив обмін ), та засвіти ( актуально для LED ) Ну і звичайно - ДИЗАЙН. Вам на нього щодня дивитись
NeoN Опубліковано 30 Січня, 2014 в 22:09 Автор #7 Опубліковано 30 Січня, 2014 в 22:09 Маю Vizio 65" сиджу з 2.5м і цілком задоволений і як вам на очі? от люди пишуть до 40 звикали місяць... чи ви просто 2 місяці звикали)) вертати увагу потрібно на наявність битих пікселів ( мій перший самсунг мав один битий, робив обмін ), та засвіти ( актуально для LED ) засвіти це оця різниця в тоні кольру на картинці? це мав бути чисто чорний чи синій, так? Я коли обирав - то прийшов в магазин з флешкою, де було записано кілька роликів 2-3-5 хвилин із різною якістю. avi-шка та mkv 720р та 1080р. Перевіряв як читає, чи переключає звукові доріжки субтитри і т.д. точно, так і зроблю, а то все питаю чи читають, а так взяв і перевірив, дякую. Тому краще взяти 32" але більш просунутий технічно, аніж 39" із слабуватим процесором. а конкретніше - з яким варто брати а яким ні?
oleroy Опубліковано 30 Січня, 2014 в 23:06 #8 Опубліковано 30 Січня, 2014 в 23:06 Засвіти - на чорному фоні видно світлі плями ( в цих місцях підсвітка LED заблизько торкається до жк панелі ). В динамічних сценах не видно, а вночі дивлячись широкоформатні фільми на чорних полосах замітно. В мене по боках засвічує, пробував ослабити шурупи по краю корпусу, не допомогло.Впринципі жити не мішає, але знаєш про маленький недолікЦе не є брак!!! Про засвіти чув тільки в самсунгах, але можливо і в інших
Karabasbarabas Опубліковано 31 Січня, 2014 в 00:15 #9 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 00:15 Засвіти - на чорному фоні видно світлі плями ( в цих місцях підсвітка LED заблизько торкається до жк панелі ).нічо там ні до чого не торкається. в більшості телевізорів використовується Edge LED (лампи по периметру), яка ну ніяк не може торкатись ЖК-панелі. це в дорожчих моделях вже зараз ставлять Direct LED, яка покриває всю площу панелі.
oleroy Опубліковано 31 Січня, 2014 в 09:02 #10 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 09:02 Засвіти - на чорному фоні видно світлі плями ( в цих місцях підсвітка LED заблизько торкається до жк панелі ). нічо там ні до чого не торкається. в більшості телевізорів використовується Edge LED (лампи по периметру), яка ну ніяк не може торкатись ЖК-панелі. це в дорожчих моделях вже зараз ставлять Direct LED, яка покриває всю площу панелі. Edge LED - не лампи по периметру, а світлодіоди І куди ж вони світять в периметрі по вашому ? Світять на розсіювач світла, який знаходиться безпосередньо за жк екраном, от розсіювач і торкається...
Vadimm Опубліковано 31 Січня, 2014 в 09:13 #11 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 09:13 Тому краще взяти 32" але більш просунутий технічно, аніж 39" із слабуватим процесором. а конкретніше - з яким варто брати а яким ні? Як мені пояснили при покупці - чим вища "серія" в Самсунгів - тим процесор потужніший, але в марках я не шарю. Ви просто на флешку скиньте якийсь відеосюжет у FullHD якості із контрастною динамічною сценою (наприклад трейлер до фільму) і визначайте на око .
Zheny@ Опубліковано 31 Січня, 2014 в 09:57 #12 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 09:57 FullHD якості із контрастною динамічною сценою (наприклад трейлер до фільму)Трейлер не піде. Там бітрейт порізаний.Потрібно щось потужніше. БДріп якийсь. Або щось із промо дисків, що йдуть в комплектах до усіляких Блуреїв.
MaestroA Опубліковано 31 Січня, 2014 в 10:11 #13 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 10:11 Як мені пояснили при покупці - чим вища "серія" в Самсунгів - тим процесор потужніший, але в марках я не шарю. Ви просто на флешку скиньте якийсь відеосюжет у FullHD якості із контрастною динамічною сценою (наприклад трейлер до фільму) і визначайте на око . В цих словах є, як мінімум, доля істини. Мій бюджетний Samsung UE32EH5000 12-го року з флешкою справляється на ура, а от з терабайтним HDD (~60% пам'яті вільно) ну дуууже повільна навігація по контенту. А от практично топовий в 2009-му році Samsung UE32B7000, не зважаючи на майже 5-річний вік, по швидкодії ще досі вражає. Та й матеріали корпусу не зрівняти: на фоні UE32B7000 новіший, але дешевший UE32EH5000 сприймається як китайська бутафорія. Так що у дорожчих, як правило, краще все: від функціоналу та зображення, до якості матеріалів пульту. Я б радив почекати місяць-два до появи модельних рядів 14-го року. Очікувано ТВ в своїх цінових категоріях стануть тонше та з багатшим функціоналом.
NeoN Опубліковано 31 Січня, 2014 в 12:06 Автор #14 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 12:06 Я б радив почекати місяць-два до появи модельних рядів 14-го року. Очікувано ТВ в своїх цінових категоріях стануть тонше та з багатшим функціоналом. можливо і варто так зробити, однак і ціна на нові моделі зазвичай на порядок вище, на те вони і нові, але старі будуть дешевші Потрібно щось потужніше. БДріп якийсь. Або щось із промо дисків, що йдуть в комплектах до усіляких Блуреїв. візьму на озброєння, дякую.
Songoku Опубліковано 31 Січня, 2014 в 12:55 #15 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 12:55 і як вам на очі? от люди пишуть до 40 звикали місяць... чи ви просто 2 місяці звикали)) Взагалі супер, друзі теж в захваті. Ще ні один не сказав що завелике і очі виїдає. Мало того 3години в 3Д і очі навіть не болять. Просто вибирайте якісне і супутніх проблем буде на порядок менше. Щодо засвітів, то народна марка США, показала себе краще більшості Самсів, що дуже приєймно. Тим паче класом Vizio нижче. Доречі в США якість Самсунгів така ж низька як і в нас. Тому я не взяв сверхтонкий американський Самсунг 2013р., а взяв американський "Тазік" 2013р. Зекономив купу грошей і взяв надійну панель 3.ЬІ. Звикання до 65" за 2-3хв з 40", про які місяці Ви говорите?? Це ж як у вікно дивитись...
MaestroA Опубліковано 31 Січня, 2014 в 13:03 #16 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 13:03 можливо і варто так зробити, однак і ціна на нові моделі зазвичай на порядок вище, на те вони і новіПовірте, на диво, ні. Лише власний досвід і спостереження. 2-4 тижні після появи серії, поки насититься ринок, і можна сміливо здійснювати покупку. Свіжоз'явлений UE32EH5000 мені обійшовся у 3030 грн. з доставкою до дверей. Погугліть модель, і зрозумієте скільки вона втратила за 2 роки.
NeoN Опубліковано 31 Січня, 2014 в 21:39 Автор #17 Опубліковано 31 Січня, 2014 в 21:39 3.ЬІ. Звикання до 65" за 2-3хв з 40", про які місяці Ви говорите?? Це ж як у вікно дивитись...ну я мав на увазі звикання від звичайного тв.Повірте, на диво, ні. Лише власний досвід і спостереження. 2-4 тижні після появи серії, поки насититься ринок, і можна сміливо здійснювати покупку. Свіжоз'явлений UE32EH5000 мені обійшовся у 3030 грн. з доставкою до дверей. Погугліть модель, і зрозумієте скільки вона втратила за 2 роки.дякую, варто задуматись.
NeoN Опубліковано 1 Лютого, 2014 в 17:15 Автор #18 Опубліковано 1 Лютого, 2014 в 17:15 Подивився, полистав, трішки почитав, одним словом сподобалась пара моделей (зупинився на 39-40"):1. LG 39LN540V2. Philips 40PFL3078T3. Sony KDL-40R4734. Samsung UE-39F5020Що скажете про ці моделі, хто стикався, користувався, може теж вибирав між одним з цих в свій час і що вибрав і чому, буду дуже вдячний за допомогу у виборі.
oleroy Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 11:04 #19 Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 11:04 LG - просто роботяга, простенький дизайн, але звук обіцяє бути хорошимPhilips і Sony - потрібно послухати, чи вистачає 2х8ВтSamsung - хоча і 5 серія, але з дешевших, дизайн взагалі примітивний, ну і засвіти...?Знайомий недавно купив Sony, задоволений як слон.З представлених соня найліпший варіантПіСі. Вам потрібно пройтись по магазинах і оцінити ці тв вживу
Songoku Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 12:30 #20 Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 12:30 3.ЬІ. Звикання до 65" за 2-3хв з 40", про які місяці Ви говорите?? Це ж як у вікно дивитись...ну я мав на увазі звикання від звичайного тв.Ще легше, проблема в іншому спробувавши нормальну панель, назад на CRT вже нічим не заженеш... До гарного людина звикає миттєво.
Vadimm Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 14:53 #21 Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 14:53 Наскільки мені відомо, матриці що для Sony, що для LG чи Philips робить Samsung, логічно припустити що для себе Samsung матриці виготовляє/відбирає найкращі. Хоча цю інформацію варто перевірити, можливо поцікавившись в сервісних центрах. Особисто мені в Sony дуже подобається дизайн, але практичністю поступаються Суньвсунгам.
charlie Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 20:31 #22 Опубліковано 2 Лютого, 2014 в 20:31 Наскільки мені відомо, матриці що для Sony, що для LG чи Philips робить Samsung, логічно припустити що для себе Samsung матриці виготовляє/відбирає найкращі.Не для всіх моделей, але так. В мене філіпс на хорошій самсунговській S-PVA матриці, також ще використовують sharp матриці. Хоча самсунг в дешевих моделях ставить менш продуктивніші матриці. Ще раз повторюсь, більш-менш нормальні складові йдуть в тв від 5 тисяч (32 дюйми).Ось тут хороша табличка про самсунгиhttp://www.uhdtv.ro/...eneratia-f-2013
zaHARE Опубліковано 3 Лютого, 2014 в 14:03 #23 Опубліковано 3 Лютого, 2014 в 14:03 Також періодично мучаюсь з вибором. перечитав купу форумів. Що цікаво,росіяни лижі і самсунги російської зборки називають колгоспними- яскрава і нереальна картинка,на яку ведуться колгоспники,також росіяни нарікають на погану зборку. Тому переважно у містах обговорюють філіпси і соньки.Також всім казав,що мене не цікавить смарт і 3Д , але мені пояснили,що в телеках з 3Д краща начинка.Тому радять брати з 3Д.Крім того часто зустрічав таку репліку,що вказаної в багатьох телевізорах частоти 100Гц немає.
NeoN Опубліковано 3 Лютого, 2014 в 14:29 Автор #24 Опубліковано 3 Лютого, 2014 в 14:29 що вказаної в багатьох телевізорах частоти 100Гц немає.виробникі брешуть виходить... хоча можливо, ви не перший від кого таке чую.
zaHARE Опубліковано 3 Лютого, 2014 в 14:33 #25 Опубліковано 3 Лютого, 2014 в 14:33 Подивився, полистав, трішки почитав, одним словом сподобалась пара моделей (зупинився на 39-40"):1. LG 39LN540V2. Philips 40PFL3078T3. Sony KDL-40R4734. Samsung UE-39F5020Що скажете про ці моделі, хто стикався, користувався, може теж вибирав між одним з цих в свій час і що вибрав і чому, буду дуже вдячний за допомогу у виборі.З них усіх тільки в самсунга гарне "время отклика".
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.