Перейти до змісту

Арешт авто, система "РубЄж"


difoto

Рекомендовані повідомлення

Одже - авто, зареєстроване на мою дружину арештоване та поставлено на штрафмайданчик у Львівській області. (Швагро та племінник їхали на святвечір до родичів.)

Підстава - авто знаходиться у всеукраїнському розшуку по впровадженню з виконавчої служби.

Далі викладатиму певні нормативні акти просто для себе, аби не "загубитись", прошу коментувати по суті, якщо є поради або власний досвід і утриматись від актів співчуття або обурення діями ДАЇ та ВС.

Пункт пеший:

Стаття 31. Надсилання документів виконавчого провадження

1. Копії постанов державного виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження), що державний виконавець зобов'язаний довести до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам із супровідними листами простою кореспонденцією, крім постанов про відкриття виконавчого провадження або відмову у відкритті виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу відповідно до статті 47 цього Закону, що надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Боржник вважається повідомленим про відкриття виконавчого провадження, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

ніяких листів про відкриття впровадження, тим більше з повідомленням про вручення нами отримано не було, ми й досі не в курсі за що авто арештували. Є підозра, що за певний борг у пенсійний фонд з боку дружини.

Пункт другий:

авто стоїть на майданчику, що належить ПП, перші три доби перебування по 100 грн, далі - по 60. І це все лише зі слів охоронців "стоянки" та працівника ДАІ - нам видано "квитанцію" без цінника, з пустими графами "кількість діб", "ціна", "сума".

Завтра йдемо у виконавчу службу із проханням передати ТЗ на збереження згідно Стаття 59. Зберігання майна, на яке накладено арешт

1. Майно, на яке накладено арешт, за винятком майна, зазначеного в частині восьмій статті 57 цього Закону, передається на зберігання боржникові або іншим особам (далі - зберігач), призначеним державним виконавцем, під розписку в акті опису. Копія акта опису майна видається боржнику, стягувачу, а в разі якщо обов'язок зберігання майна покладено на іншу особу, - також зберігачу.

2. Зберігач може користуватися майном, переданим йому на зберігання, якщо особливості такого майна не призведуть до його знищення або зменшення цінності внаслідок користування.

3. У разі якщо зберігачем призначено іншу особу, крім боржника або члена його сім'ї, він одержує за зберігання майна винагороду, розмір якої визначається угодою між зберігачем та державним виконавцем.

4. Порядок і умови зберігання зазначеного в частині восьмій статті 57 цього Закону майна, на яке накладено арешт, встановлюються Національним банком України за погодженням з Міністерством фінансів України, іншого майна - Міністерством юстиції України.

5. Порушення заборони державного виконавця розпоряджатися або користуватися майном, на яке накладено арешт, тягне за собою передбачену законом відповідальність зберігача майна.

КОМЕНТАР

1, Майно, на яке накладено арешт, повинно належним чином зберігатися. Фактично між державним виконавцем та боржником або іншими особам, призначеними державним виконавцем (далі — зберігачем), яким передано на збереження майно, виникають цивільні правовідносини, а саме договір зберігання. Договір зберігання укладається у письмовій формі. Оскільки майно передається на зберігання під розписку в акті опису, копія якого видається боржникові, стягувачеві, а у випадках, коли обов'язок зберігання майна покладено на іншу особу, — також зберігачеві, то письмова форма договору вважається дотриманою (частина перша ст. 937 ЦK). Iнші умови зберігання встановлені для такого майиа, як цінні папери, ювелірні та інші побутові вироби із золота, срібла, платини і металів платинової групи, дорогоцінних каменів і перлів, а також лом і окремі частини таких виробів, якє підлягає обов'язковому вилученню і негайно передається на зберігання установам Національного банку України. Зберігання цінних паперів здійснюється також згідно з Порядком накладення арешту на цінні папери, затвердженому постановою Kабінету Міністрів України від 22 вересня 1999 р. № 1744 «Про затвердження Порядку накладення арешту на цінні папери».

2, Особа, якій передано на зберігання описане майно, може ним користуватися, якщо особливості цього майна у разі користування не призведуть до його знищення або зменшення цінності. Пунктом 5.8.5 Iнструкції про проведення виконавчих дій, затвердженої наказом Міністерства юстиції України 15 грудня 1999 р. № 74/5, зареєстрованим в Мін'юсті України 15 грудня 1999 р. за № 865/4158, передбачено, що при потребі державний виконавець може опечатати предмети, включені до акта опису й арешту майна, що передається на зберігання, та заборонити або обмежити право користування майном, якщо особливості цього майна в разі користування можуть призвести до його знищення або зменшення цінності. Bиди, обсяги і строк обмеження встановлюються державним ви-конавцем у кожному конкретному випадку з урахуванням властивостей майна, його значення для власника чи зберігача, потреби використання та інших обставин. Kористування предметами одягу та предметами індивідуального вжитку забороняється.

3, Зберігання майна боржником або членами його сім'ї здійснюється безоплатно. Iнші зберігачі можуть одержувати винагороду. Згідно із пунктом 5.8.6 Iнструкції про проведення виконавчих дій, затвердженої наказом Міністерства юстиції України 15 грудня 1999 р. № 74/5, зареєстрованим в Мін'юсті України 15 грудня 1999 р. за № 865/4158, розмір винагороди зберігачу встановлюється державним виконавцем за згодою зберігача, але не більше 5 відсотків вартості переданого назберігання майна за 1 місяць. Розмір винагороди за зберігання тварин збільшується на 50 відсотків установленої плати за зберігання майна. Зберігачу відшкодовуються витрати, необхідні для збереження майна, якщо такі витрати були. Зберігачі майна, які є працівниками боржника — юридичної особи, виконують обов'язки із збереження довірених їм цінностей в порядку виконання службових обов'язків (коменданти, комірники тощо), не користуються правом на отримання винагороди за зберігання описаного майна.

4. Порядок і умови зберігання такого майна, як цінні папери, ювелірні та інші побутові вироби із золота, срібла, платини і металів платинової групи, дорогоцінних каменів і перлів, а також лому і окремих частин таких виробів, виявлені при описі і на які накладено арешт, визначаються Національним банком України, а щодо іншого майна - Міністерством юстиції України.

5. Зберігач майна за порушення заборони державного виконавця розпоряджатися або користуватися майном, наяке накладено арешт, несе відповідальність на загальних підставах, тобто в разі, якщо шкода завдана з його вини, то в обсязі завданої шкоди (ст. 1166 ЦK). Kрім цього, згідно із пунктом 5.8.7 Iнструкції про проведення виконавчих дій, затвердженої наказом Міністерства юстиції України 15 грудня 1999 р. № 74/5, зареєстрованої в Мін'юсті України 15 грудня 1999 р. за № 865/4158, державний виконавець, виявивши розтрату, відчуження, утаювання чи підміну переданого на збереження майна, складає про це акт і звертається з поданням до суду чи в органи прокуратури за місцем виконання рішення для вирішення питання про притягнення зберігача описаного майна до відповідальності.

PS під час "розборок" також арештували ще одне волинське авто , висадивши посеред поля сім"ю з дитиною і коментарем працівника ДПС: майже вся стоянка забита волинськими авто, ваша виконавча геть озвіріла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пол года назад слышал про такую ситуацию:

Человека (с города Киев) оштрафовали за превышение скорости, он оплатил штраф - но квитанцию в ГАвноИ не занёс.

Они передали в исполнительную.

Та наложила орест.

ГАвноИ в Крыму изьяло машину и поставило на площадку (всё того же ПП).

Все словесные доказательства что штраф оплачен, ни кого не волновали.

Чел поехал пешком (на поезде домой в Киев) нашёл квитанцию, пошёл в исполнительную а там УРОДЫ - сказали НУ ПРОСТИТЕ.

Чел приехал в Крым за машиной и О ЧУДО, сказали пока не оплатишь 700гривень (сумму точно не помню, но около того) за пребывание на площадке, машину не отдадим.

Ни какие аргументы, что мол - я же здесь ни при чём это ошибка. Ни кого не волновали.

Результат - сказали всё оплатить - а потом ходить по судам и доказывать что ты не осёл. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще відразу повідомити відповідні органи. Читав статтю, коли забирали авто на штрафмайданчик, а потім товариш власника водія бачив його авто в іншій області, зателефонував йому і каже - ти що робив вчора там то там то. Власник каже що взагалі то авто має стояти на штрафмайданчику ... Так що раджу зафіксувати всі дані про працівників, що забрали авто і дані про майданчик в міліцію, аби підтвердили факт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дебілізм у всій красі.

Людей літом всією сім"єю висаджували в Любомлі при поїздці на Світязь, мол нічо-не-знаю-машина-в-рубежі-відображається-як-нехароша...

Пів-року рік, просто так, тачка в базі може повисіти, це норма речей...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Завтра по-любому идем в исполнительную, с целью в том числе подыбать исполнителя, который не удосужился уведомить нас о каком-либо "впровадженни". Первым будет письмо в исполнительную службу с жалобой на конкретного сотрудника.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я зрозумів із викладеного, авто затримала ДАІ у зв'язку із оголошенням його у розшук (у Велосілках або біля Стрия). Тобто, акту опису та арешту ще складено не було. Тому просити зараз державного виконавця про передачу авто на зберігання боржнику не зовсім правильно, оскільки авто перебуває на стоянці не як у зберігача майна відповідно до складеного акту опису, а відповідно до оцієї інструкції. http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1102-2008-%D0%BF

Можна оспорити дії державного виконавця по оголошенню у розшук ТЗ та скерування орієнтування на його затримання мотивуючи тим, що боржник не знав про існування виконавчого провадження, а тому не міг вчасно виконати виконавчий документ. За старою інструкцією про виконавче провадження ДВ повинен був пересвідчитись, що боржник належним чином повідомлений про відкриття виконавчого провадження.

Однак, із нової Інструкції таке положення забрали і тепер боржник вважається повідомленим з моменту відправлення постанови про відкриття ВП. А чи отримали сторони постанову - його вже не цікавить.

ст. 35 За наявності обставин, що перешкоджають провадженню виконавчих дій, або у разі несвоєчасного одержання сторонами документів виконавчого провадження, внаслідок чого вони були позбавлені можливості скористатися правами, наданими їм цим Законом, державний виконавець може відкласти виконавчі дії за заявою стягувача чи боржника або з власної ініціативи на строк до десяти робочих днів. Про відкладення провадження виконавчих дій державний виконавець виносить відповідну постанову, про що повідомляє сторонам.

Однак, виконавчі дії вже вчинено...

Варіант 1 - оспорити Постанову про відкриття ВП у зв'язку із невідповідністю виконавчого документа ст. 18 ЗУ

Варіант 2 - оспорити законність оголошення у розшук та скерування орієнтування на затримання, оскільки ДВ не було дотримано черговість звернення стягнення на майно.

ст. 386 ЦПК Скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю заявника і державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби, рішення, дія чи бездіяльність якої оскаржуються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Однак, із нової Інструкції таке положення забрали і тепер боржник вважається повідомленим з моменту відправлення постанови про відкриття ВП.

Тоді зобов'язані показати копію листа з штампом пошти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю чи допоможе комусь на майбутнє, але з власного досвіду:

весною переганяв одне авто зі східної України, яке перебувало в арешті, для певних служб. Дали мені одну рекомендацію яка і допомогла мені: на задньома номері затерти одну цифру/букву. У мене вкцінці була буква В, тому легко перетер її на Е, і доїхав до луцька без жодної зупинки на постах ДАІ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю чи допоможе комусь на майбутнє, але з власного досвіду:

весною переганяв одне авто зі східної України, яке перебувало в арешті, для певних служб. Дали мені одну рекомендацію яка і допомогла мені: на задньома номері затерти одну цифру/букву. У мене вкцінці була буква В, тому легко перетер її на Е, і доїхав до луцька без жодної зупинки на постах ДАІ.

А суть цих дій?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В общем, побывали. Виноватой оказалась.... ПОЧТА!

Оказывается нам постоянно слали письма из налоговой про оплату какого-то штрафа на 170 грн(вернее уже два по 170), аж с 6-го месяца 13 года, причем ни одно не дошло, как и ЧЕТЫРЕ письма из исполнительной и минюста. Нам эти письма (то, что в них было) показали, заверили, что все высылалось рекомендательными письмами и сказали дыбать нашу почту, т.к. даже в отсутствие получателя в ящик должны кинуть уведомление.

Итог: оплатили 340 грн + 34 грн (10%) за услуги исполнителя + 25,54 еще что-то. Как всегда в начале года у них реестр не работает, как только заработает, мы вам позвоним и снимем арест.

Так что ждем звонка и едем разбираться с штрафплощадкой. Вот так из-за почтальона 170 грн превратилось в 1000 плюс геморрой и испорченные праздники.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В общем, побывали. Виноватой оказалась.... ПОЧТА!

Оказывается нам постоянно слали письма из налоговой про оплату какого-то штрафа на 170 грн(вернее уже два по 170), аж с 6-го месяца 13 года, причем ни одно не дошло, как и ЧЕТЫРЕ письма из исполнительной и минюста. Нам эти письма (то, что в них было) показали, заверили, что все высылалось рекомендательными письмами и сказали дыбать нашу почту, т.к. даже в отсутствие получателя в ящик должны кинуть уведомление.

Итог: оплатили 340 грн + 34 грн (10%) за услуги исполнителя + 25,54 еще что-то. Как всегда в начале года у них реестр не работает, как только заработает, мы вам позвоним и снимем арест.

Так что ждем звонка и едем разбираться с штрафплощадкой. Вот так из-за почтальона 170 грн превратилось в 1000 плюс геморрой и испорченные праздники.

Дану ситуацію можна співставляти з різними держструктурами, оскільки там багато перебуває "оленів", які за бюджетну зарплату "протирають штани" чи розкладають "пас"янс/косинку" і в результаті псують життя нормальним людям.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сміх крізь сльози.

В якості офтопу: колись була ситуація з ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку). Коли відкрили його зареєстрували на адресу будинку, офісу не було (бо нафіг він тре). Через деякий час дзвонять мені з податкової, мол, чого не здаєте звіти. Ні сном, ні духом про звіти вияснив в податковій, що треба подавати нульові звіти неприбуткової організації.Що ж "подєлать" зробили звіти, заплатили штраф, причому активно спілкувалися з інспекторкою (конфєти і все таке). На кожному звіті вказував свій телефон та мило.

Одного разу провтикав звіт десь на тижня два. Взяв гроші на штраф, написав звіт і до інспектора. А вона мені, ой, а вас уже подали в списки на ліквідацію. Я все ж подав звіт, сплатив штраф, сходив в якийсь кабінет, щоб мене видалили з бази на ліквідацію, зробили копію проплати штрафу і сказали що видалили. Як виявилось, на ОСББ слали рекомендований лист, а він до мене не доходив, дивно, а раніше дзвонили, та й пошту електронну завжди вказував. А тут кажуть не виявили ОСББ на місті реєстрації (хто його шукав).

Вродє як все порішалося, і яке моє було здивування, як через певний час принесли мені повістку (написану, до речі, на ту жадресу) до суду про ліквідацію ОСББ. Звісно в податковій кажуть, мол ви не приходили, не вказували про сплату штрафу, звіти не здавали, з бази не видаляли і т.п.

Суд звісно я виграв, але як яро представник юридичного відділу податкової нападав (до кінця), мов би то його сама важлива справа у житті була.

Я був в шоці.

На всяк випадок змінив я адресу ОСББ на свою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну в такому випадку можна подати в суд на Укрпошту, з компенсацією збитків. Мо ще пресі затравку закинути, щоб і інших навчити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зговор виконавчей с ПП стоянкой

Какой ти наівний :) Цей заговор у ВСІХ державних службах по підняттю чорного налу(і безналу) нагору. Від таможні до пожежників. І немає різниці, чи ти платиш у касу, чи даєш хабаря. Отака ситуація в нас. Як не дасиш хабаря - тебе оформлять по певній статті, наприклад евакуатор за 800 грн , або штрафмайданчик за 300 грн/доба, або......... ТИСЯЧІ ПРИКЛАДІВ. Все одно власник евакуатора або штрафмайданчика наверх закине, законним або незаконним способом.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В общем, побывали. Виноватой оказалась.... ПОЧТА!

Оказывается нам постоянно слали письма из налоговой про оплату какого-то штрафа на 170 грн(вернее уже два по 170), аж с 6-го месяца 13 года, причем ни одно не дошло, как и ЧЕТЫРЕ письма из исполнительной и минюста. Нам эти письма (то, что в них было) показали, заверили, что все высылалось рекомендательными письмами и сказали дыбать нашу почту, т.к. даже в отсутствие получателя в ящик должны кинуть уведомление.

Итог: оплатили 340 грн + 34 грн (10%) за услуги исполнителя + 25,54 еще что-то. Как всегда в начале года у них реестр не работает, как только заработает, мы вам позвоним и снимем арест.

Так что ждем звонка и едем разбираться с штрафплощадкой. Вот так из-за почтальона 170 грн превратилось в 1000 плюс геморрой и испорченные праздники.

якщо висилались заказними в них мали бути збережені відповідні чеки з пошти, вони в них є? не думаю...... Думаєте пошта винна? хм, навряд, з 6 листів не дійшов жоден(ще й рекомендовані), пахне все керосином...чесно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В общем, побывали. Виноватой оказалась.... ПОЧТА!

Оказывается нам постоянно слали письма из налоговой про оплату какого-то штрафа на 170 грн(вернее уже два по 170), аж с 6-го месяца 13 года, причем ни одно не дошло, как и ЧЕТЫРЕ письма из исполнительной и минюста. Нам эти письма (то, что в них было) показали, заверили, что все высылалось рекомендательными письмами и сказали дыбать нашу почту, т.к. даже в отсутствие получателя в ящик должны кинуть уведомление.

Итог: оплатили 340 грн + 34 грн (10%) за услуги исполнителя + 25,54 еще что-то. Как всегда в начале года у них реестр не работает, как только заработает, мы вам позвоним и снимем арест.

Так что ждем звонка и едем разбираться с штрафплощадкой. Вот так из-за почтальона 170 грн превратилось в 1000 плюс геморрой и испорченные праздники.

е-е... стоп

ст. 49 ЗУ "Про виконавче провадження" - Виконавче провадження підлягає закінченню у разі фактичного виконання в повному обсязі рішення згідно з виконавчим документом. Про закінчення виконавчого провадження державний виконавець виносить постанову з обов'язковим мотивуванням підстав її винесення, яка затверджується начальником відділу, якому він безпосередньо підпорядкований. Копія постанови у триденний строк надсилається сторонам і може бути оскаржена в десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.

ст. 50 У разі закінчення виконавчого провадження арешт, накладений на майно боржника, знімається, скасовуються інші вжиті державним виконавцем заходи примусового виконання рішення, а також провадяться інші дії, необхідні у зв'язку із завершенням виконавчого провадження. Завершене виконавче провадження не може бути розпочате знову, крім випадків, передбачених цим Законом.

п. 1.12.3. Інструкції з організації примусового виконання рішень, Постанови державного виконавця, а також інші документи виконавчого провадження (крім актів, що складаються за місцем проведення виконавчих дій) складаються за допомогою програмних засобів Єдиного реєстру. У випадку збоїв роботи системи Єдиного реєстру документи виконавчого провадження можуть виготовлятися без використання програмних засобів Єдиного реєстру, про що обов’язково зазначається в документі. Після відновлення роботи Єдиного реєстру такі документи в електронному вигляді негайно вносяться до нього, Тому, мотивація, що "у них не працюють реєстри" - це насправді "а нам лінь сьогодні щось робити"... Тим більше, що на затримання/повернення авто наявніть/відсутність арешту у реєстрі обтяжень не впливає. Щоби повернути авто із арештмайданчика виконавцю достатньо винести постанову про закінчення ВП та зняти орієнтування у ДАІ.

От. Тому, доцільно потурбувати державних виконавців ще раз із вимогою дотриматись вимог ст. 49 і 50 ЗУ "Про виконавче провадження".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Врятувати ластівку

Декілька місяців тому я придбав в давнього знайомого 30-тирічний автомобіль ВАЗ 21063. За ці 30 років я став вже четвертим його власником, при тому що попердні не переписували авто на себе, а керували ним за генеральним доручення (останній ще мав тимчасовий талон, дія якого закінчилась ще в 2012 році), а оскільки зараз це не дуже потрібно, то я його собі і не робив. Наскільки я знаю, доручення потрібне, щоб виїздити за кордон чи забрати зі штрафмайданчика. Правила я знаю, їжджу обережно і за кордон на цьому авто явно не збираюся, тому доручення не робив.

Часом авто в мене позичає мій друг, коли його Ніва виходить з ладу, а по роботі їхати треба. І от одного вечора (14.01.2014) дзвонить мені той друг і каже, що їхав він вже додому, але на посту в Маневичах його зупинили та збираються забрати автівку. Підставою стало те, що авто «показав монітор», тобто воно числиться в базі розшуку системи «Рубіж». В акті, по якому забирали авто, причиною арешту було вказано (дослівно): «арешт на затримання ДВС». Більше там вказано нічого не було, але начальник посту сказав, що авто забирається за борги власника. В графі опису зовнішнього вигляду було написано «наявність царапин та корозії по всьому кузову» і ще пару слів про бампер і капот, зовнішній стан авто не ідеальний, але з таким описом вони могли на машині „БУЙ” надряпати, і я б фіг довів, що того не було.

Довго мордували мого друга на пості, а коли приїхав евакуатор, майже силоміць відтягнули його від авто. І повезли мою ластівку на штрафмайданчик в Луцьк, біля якого я вже їх чекав.

Коли привезли машину на штрафмадачинку, хамло, яке там сидить, сказало мені, що я повинен буду відати йому ключі від машини, якщо ж ні, то автівку заберуть на більш модняву стоянку, де вони можуть згрузити авто без його відкривання, але там дорожчі добові. Після хвилин десяти матюків все-таки почали знімати авто з евакуатора. Поставили на майданчик, я облазив весь салон і багажник, забираючи речі які могли впасти в око.

Далі хамло відмовилось навідріз підписувати акт прийому авто і сховалось в своїй буді.

Наступний день.

Поїхали ми в наше обласне ДАЇ, спочатку нас відправили в один кабінет, де паняночка взагалі не знає, де її начальник в робочий час, і впевнена, що затриманими авто вони не займаються, потім ми почали розпитувати в чергових, що ж нам робити. Старший подивився на акт і набрав начальника маневічивського поста, той почав мені розповідати, що авто забрали за борги власника, того, що вписаний в тех. паспорт і який проживає в місті Херсоні. Що тепер мені треба розшукати того чоловіка, сказати йому, що в нього борги, щоб він їх негайно погасив у виконавчій службі і щоб там йому дали папір про зняття авто з системи «Рубіж», переслав цей папір мені, а вже з ним мені треба їхати на пост в Маневичі.

Знаючи паспортні данні власника, замовили в платній довідці пошукати його номер, але, як виявилось, телефона в нього нема. З товаришем що продав мені авто, знайшли того, хто продав авто йому, тобто другого власника, який сказав, що номер власника в нього був, але то був мобільний і що ще пару років тому номер перестав існувати, і він його видалив.

Вирішили піти іншим шляхом і поїхали в нашу виконавчу службу; дівчинка в секретаріаті подивлилась по базі і сказала, що за власником є борг за газ, але скільки саме, вона подивитись не може, бо то херсонська база. Паралельно через знайомих ми таки з’ясували, що цей борг становить 87 грн 50 коп.

Далі ми знайшли телефон Херсонської виконавчої служби, подзвонили їм і попросили сказати, який борг за цим чоловіком і чи можемо ми його оплати в Луцьку для економії часу. Там нам сказали, що за цією людиною числиться багато боргів, але він всі ці борги погасив, крім боргу за газ, і сказали, щоб ми їхали в ДАЇ і питали там, на основі саме якого боргу наклали арешт на авто, тоді вже можна буде щось вирішити.

В обласному ДАЇ вже знайомий нам черговий почав розводити руками і казати, що він ніц не розуміє, що ми від нього хочемо. Хочеться висловити велику вдячність його помічнику, який ще не став такою самою лінивою сволотою, бо він підняв дупу, заліз в їх комп`ютер і подивився, що арешт був накладений місцевою виконавчою службою, дав нам номер акту, призвище виконавця та його телефон.

Знов приїхавши до виконавчої, ми знайшли цю людину і виявили, що арешт був накладений на мого товариша, який продав мені авто. Як порядна людина, він мені допомагав розібратися з цією проблемою цілий день і тому був зі мною в той момент поруч. Виявилось, що на ньому «висить» два непогашених штрафи, які вже виросли в два рази і становили 850 грн та 450 грн, плюс виконавчий збір 196 грн, і ще борг за виплату по судовому рішенню в розмірі 14 000 грн, який він вже погасив, і мав про то розписку. Щвиденько оплативши штрафи, ми повернулись до виконавчої і дізналися, що начальник втік з роботи ще біля 16-30, а без його підпису постанова про зняття з розшуку не дійсна.

Наступного дня, завітавши в виконавчу, ми забрали підписані папери плюс зробили собі копії самої постанови про арешт авто і запитали, як вони могли виписати арешт автівки за борги людини, якій це авто не належить з 2012 року. На що нам відповіли, що виконавець подавав запрос в ДАЇ на боржника, і йому давли довідку: «згідно даних Інформаційно-пошукової системи «Автомомбіль», за божником зареєстровано т/з ВАЗ 21063 немер такий-то».

Окремий промінь діареї хочеться надіслати в бік нашої виконавчої служби, бо постанова про арешт авто була видана 06.08.2013. Людина не переховувалась, не ухилялась і після постанови на арешт, авто їздило вільно Україною майже півроку. Хто їм заважав чи надіслати листа, чи подзвонити за номером міського телефону, що зареєстрований за адресю проживання боржника, де саме і «переховувався» цей «злочинець».

Видавши постанову про зняття арешту, виконавець сказав, що ми можем їхати на штрафмайданчик і забирати нашу ластівку. Коли ми приїхали туди, нас зустрів чолов’яга, з виду якого відразу було зрозуміло, що перед нами ветеран, майстер спорту і неодноразовий призер змагань з жиму стакана. Цей чоловік сказав, що з цією постановою він нам нічого не віддасть, а що треба їхати в міське ДАЇ в 10 кабінет і там нам дадуть папір, який ми зможемо обміняти на машину.

Втомлений життям та суєтою сует, чоловік з 10-го кабінету сказав нам, що ми маємо їхати на пост в Маневичі і там брати дозвіл, і вже з тим довзоволом вертатись до нього.

В Маневичах нас зустрів товстенний інспектор із добрими очима, як ми потім його прозвали Інспектор «Я Вас панімаю». Він мені сказав, що добре, що приїхав я, а не водій, в якого вони вилучали, бо він їм потріпав нервів. У відповідь я йому наголосив, що якби він в акті арешту авто вказав номер постанови про арешт, то зекономив би собі нервів і мені цілу добу часу. На що він сказав що «великій комп`ютер» дає йому тільки знаки, а тлумачити їх не його парафія, і відправив нас писати заяву на перший поверх.

На першому поверсі сиділя паняночка, в якої перед очима було два монітори, один показував фото авто, що розшукується, і яке щойно проїхало повз камеру. І о диво, на другому моніторі відразу показувало, хто поставив до розшуку авто, номер постанови і ще якусь інформацію.

Написавши заяву про надання нам дозволу на отримання авто на підставі простроченого тимчасового талону, ми пішли назад до начальника. На зауваженя про те, що треба дивитись часом і на другий монітор, була відповідь, що він не розуміється на тих бісових машинах. І тут виявляється, що виконавець на постанові забув написати якийсь номер, внаслідок чого начальник почав дзвонити виясняти щось в обласному ДАЇ, а поки ми чекали на відповідь, він нам розповідав, як він всіх розуміє, яка дурна система, що доводиться викидати з автівок цілі сім`ї з дітьми. Що часом арешт видають на людей зі схожими прізвищами, і як взагалі страждає простий люд від того безладу. Як вони одного разу увійшли у положення і відвезли детей чоловіка до баби, коли той поїхав до міста Рівне, щоб там дізнатися, що виконавець помилився і поставив не те авто в розшук.

Нарешті йому віддзвонились, він підписав нам дозвіл, побажав щасливої дороги і (на диво, протиснувшись в двері) пішов нести свою нелегку службу.

І знов 10 кабінет, нам дають цидульки, по яких ми маємо заплатити 600 грн евакуатор, 120 грн пдв за нього і ще 432 грн за надійну охорону моєї машини. Що найцікавіше, в талоні зазначено, що платити треба в банках «Приват» або «А-банк», якщо в інших, то авто віддадуть за 2-3 дні, коли буде підтверджено платіж.

При оплаті попросив касира вказати в чекові що 432 грн саме за штрафмайданчик.

Тепер хочу передати промінь діареї всім працівникам відділення «Приватбанку», що на вул. Конякіна навпроти міського ДАЇ, бо жодна з працівниць не змогла зробити копію з квитанцій – при тому, що в них було не менше трьох принтерів-сканерів, на яких це можна було зробити.

Тепер хочу передати промінь любові та добра дівчаткам з магазину «23», що знаходиться поруч із відділеням банку, за те, що вони пішли мені назустріч і зробили мені ті кляті копії з квитанцій та чеків.

Знов 10-й кабінет. В нас відібрали квитанції на оплату та оригінали чеків, але я не сперечався, бо були копії. Цей чоловік виявився уважнішим і помітив, що тимчасовий талон прострочений, і сказав, що авто віддавати не буде. Після зауваження, що якого лисого вони виписували арешт на авто по простроченому тимчасовому талону, ми з ним добряче покричали один на одного. Після цього він сказав, щоб написали заяву на повернення авто на підставі техпаспорту та постанови про зняття арешту з авто. У всьому він звинуватив виконавця, який, перевіряючи по базі, не дочитав про тимчасовість реєстрації авто і виписав арешт. Після натяку, що він розуміє, що авто арештували на незаконних підставах, і чи не хоче він повернути гроші, він красномовно промовчав і дав нам дозвіл на отримання авто.

Далі вже було просто, приїхали, обдивились авто, спробували завести, але бензу не було.

І що ми маємо:

-Арешт авто по простроченму тимчасовому талону

-Видача авто по недійсному документу

-купа копій різних постанов, актів та чеків.

Може в когось є поради як принаймні повернути гроші за евакуатор та штрафмайданчик.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Врятувати ластівку

Декілька місяців тому я придбав в давнього знайомого 30-тирічний автомобіль ВАЗ 21063. За ці 30 років я став вже четвертим його власником, при тому що попердні не переписували авто на себе, а керували ним за генеральним доручення (останній ще мав тимчасовий талон, дія якого закінчилась ще в 2012 році), а оскільки зараз це не дуже потрібно, то я його собі і не робив. Наскільки я знаю, доручення потрібне, щоб виїздити за кордон чи забрати зі штрафмайданчика. Правила я знаю, їжджу обережно і за кордон на цьому авто явно не збираюся, тому доручення не робив.

Часом авто в мене позичає мій друг, коли його Ніва виходить з ладу, а по роботі їхати треба. І от одного вечора (14.01.2014) дзвонить мені той друг і каже, що їхав він вже додому, але на посту в Маневичах його зупинили та збираються забрати автівку. Підставою стало те, що авто «показав монітор», тобто воно числиться в базі розшуку системи «Рубіж». В акті, по якому забирали авто, причиною арешту було вказано (дослівно): «арешт на затримання ДВС». Більше там вказано нічого не було, але начальник посту сказав, що авто забирається за борги власника. В графі опису зовнішнього вигляду було написано «наявність царапин та корозії по всьому кузову» і ще пару слів про бампер і капот, зовнішній стан авто не ідеальний, але з таким описом вони могли на машині „БУЙ” надряпати, і я б фіг довів, що того не було.

Довго мордували мого друга на пості, а коли приїхав евакуатор, майже силоміць відтягнули його від авто. І повезли мою ластівку на штрафмайданчик в Луцьк, біля якого я вже їх чекав.

Коли привезли машину на штрафмадачинку, хамло, яке там сидить, сказало мені, що я повинен буду відати йому ключі від машини, якщо ж ні, то автівку заберуть на більш модняву стоянку, де вони можуть згрузити авто без його відкривання, але там дорожчі добові. Після хвилин десяти матюків все-таки почали знімати авто з евакуатора. Поставили на майданчик, я облазив весь салон і багажник, забираючи речі які могли впасти в око.

Далі хамло відмовилось навідріз підписувати акт прийому авто і сховалось в своїй буді.

Наступний день.

Поїхали ми в наше обласне ДАЇ, спочатку нас відправили в один кабінет, де паняночка взагалі не знає, де її начальник в робочий час, і впевнена, що затриманими авто вони не займаються, потім ми почали розпитувати в чергових, що ж нам робити. Старший подивився на акт і набрав начальника маневічивського поста, той почав мені розповідати, що авто забрали за борги власника, того, що вписаний в тех. паспорт і який проживає в місті Херсоні. Що тепер мені треба розшукати того чоловіка, сказати йому, що в нього борги, щоб він їх негайно погасив у виконавчій службі і щоб там йому дали папір про зняття авто з системи «Рубіж», переслав цей папір мені, а вже з ним мені треба їхати на пост в Маневичі.

Знаючи паспортні данні власника, замовили в платній довідці пошукати його номер, але, як виявилось, телефона в нього нема. З товаришем що продав мені авто, знайшли того, хто продав авто йому, тобто другого власника, який сказав, що номер власника в нього був, але то був мобільний і що ще пару років тому номер перестав існувати, і він його видалив.

Вирішили піти іншим шляхом і поїхали в нашу виконавчу службу; дівчинка в секретаріаті подивлилась по базі і сказала, що за власником є борг за газ, але скільки саме, вона подивитись не може, бо то херсонська база. Паралельно через знайомих ми таки з’ясували, що цей борг становить 87 грн 50 коп.

Далі ми знайшли телефон Херсонської виконавчої служби, подзвонили їм і попросили сказати, який борг за цим чоловіком і чи можемо ми його оплати в Луцьку для економії часу. Там нам сказали, що за цією людиною числиться багато боргів, але він всі ці борги погасив, крім боргу за газ, і сказали, щоб ми їхали в ДАЇ і питали там, на основі саме якого боргу наклали арешт на авто, тоді вже можна буде щось вирішити.

В обласному ДАЇ вже знайомий нам черговий почав розводити руками і казати, що він ніц не розуміє, що ми від нього хочемо. Хочеться висловити велику вдячність його помічнику, який ще не став такою самою лінивою сволотою, бо він підняв дупу, заліз в їх комп`ютер і подивився, що арешт був накладений місцевою виконавчою службою, дав нам номер акту, призвище виконавця та його телефон.

Знов приїхавши до виконавчої, ми знайшли цю людину і виявили, що арешт був накладений на мого товариша, який продав мені авто. Як порядна людина, він мені допомагав розібратися з цією проблемою цілий день і тому був зі мною в той момент поруч. Виявилось, що на ньому «висить» два непогашених штрафи, які вже виросли в два рази і становили 850 грн та 450 грн, плюс виконавчий збір 196 грн, і ще борг за виплату по судовому рішенню в розмірі 14 000 грн, який він вже погасив, і мав про то розписку. Щвиденько оплативши штрафи, ми повернулись до виконавчої і дізналися, що начальник втік з роботи ще біля 16-30, а без його підпису постанова про зняття з розшуку не дійсна.

Наступного дня, завітавши в виконавчу, ми забрали підписані папери плюс зробили собі копії самої постанови про арешт авто і запитали, як вони могли виписати арешт автівки за борги людини, якій це авто не належить з 2012 року. На що нам відповіли, що виконавець подавав запрос в ДАЇ на боржника, і йому давли довідку: «згідно даних Інформаційно-пошукової системи «Автомомбіль», за божником зареєстровано т/з ВАЗ 21063 немер такий-то».

Окремий промінь діареї хочеться надіслати в бік нашої виконавчої служби, бо постанова про арешт авто була видана 06.08.2013. Людина не переховувалась, не ухилялась і після постанови на арешт, авто їздило вільно Україною майже півроку. Хто їм заважав чи надіслати листа, чи подзвонити за номером міського телефону, що зареєстрований за адресю проживання боржника, де саме і «переховувався» цей «злочинець».

Видавши постанову про зняття арешту, виконавець сказав, що ми можем їхати на штрафмайданчик і забирати нашу ластівку. Коли ми приїхали туди, нас зустрів чолов’яга, з виду якого відразу було зрозуміло, що перед нами ветеран, майстер спорту і неодноразовий призер змагань з жиму стакана. Цей чоловік сказав, що з цією постановою він нам нічого не віддасть, а що треба їхати в міське ДАЇ в 10 кабінет і там нам дадуть папір, який ми зможемо обміняти на машину.

Втомлений життям та суєтою сует, чоловік з 10-го кабінету сказав нам, що ми маємо їхати на пост в Маневичі і там брати дозвіл, і вже з тим довзоволом вертатись до нього.

В Маневичах нас зустрів товстенний інспектор із добрими очима, як ми потім його прозвали Інспектор «Я Вас панімаю». Він мені сказав, що добре, що приїхав я, а не водій, в якого вони вилучали, бо він їм потріпав нервів. У відповідь я йому наголосив, що якби він в акті арешту авто вказав номер постанови про арешт, то зекономив би собі нервів і мені цілу добу часу. На що він сказав що «великій комп`ютер» дає йому тільки знаки, а тлумачити їх не його парафія, і відправив нас писати заяву на перший поверх.

На першому поверсі сиділя паняночка, в якої перед очима було два монітори, один показував фото авто, що розшукується, і яке щойно проїхало повз камеру. І о диво, на другому моніторі відразу показувало, хто поставив до розшуку авто, номер постанови і ще якусь інформацію.

Написавши заяву про надання нам дозволу на отримання авто на підставі простроченого тимчасового талону, ми пішли назад до начальника. На зауваженя про те, що треба дивитись часом і на другий монітор, була відповідь, що він не розуміється на тих бісових машинах. І тут виявляється, що виконавець на постанові забув написати якийсь номер, внаслідок чого начальник почав дзвонити виясняти щось в обласному ДАЇ, а поки ми чекали на відповідь, він нам розповідав, як він всіх розуміє, яка дурна система, що доводиться викидати з автівок цілі сім`ї з дітьми. Що часом арешт видають на людей зі схожими прізвищами, і як взагалі страждає простий люд від того безладу. Як вони одного разу увійшли у положення і відвезли детей чоловіка до баби, коли той поїхав до міста Рівне, щоб там дізнатися, що виконавець помилився і поставив не те авто в розшук.

Нарешті йому віддзвонились, він підписав нам дозвіл, побажав щасливої дороги і (на диво, протиснувшись в двері) пішов нести свою нелегку службу.

І знов 10 кабінет, нам дають цидульки, по яких ми маємо заплатити 600 грн евакуатор, 120 грн пдв за нього і ще 432 грн за надійну охорону моєї машини. Що найцікавіше, в талоні зазначено, що платити треба в банках «Приват» або «А-банк», якщо в інших, то авто віддадуть за 2-3 дні, коли буде підтверджено платіж.

При оплаті попросив касира вказати в чекові що 432 грн саме за штрафмайданчик.

Тепер хочу передати промінь діареї всім працівникам відділення «Приватбанку», що на вул. Конякіна навпроти міського ДАЇ, бо жодна з працівниць не змогла зробити копію з квитанцій – при тому, що в них було не менше трьох принтерів-сканерів, на яких це можна було зробити.

Тепер хочу передати промінь любові та добра дівчаткам з магазину «23», що знаходиться поруч із відділеням банку, за те, що вони пішли мені назустріч і зробили мені ті кляті копії з квитанцій та чеків.

Знов 10-й кабінет. В нас відібрали квитанції на оплату та оригінали чеків, але я не сперечався, бо були копії. Цей чоловік виявився уважнішим і помітив, що тимчасовий талон прострочений, і сказав, що авто віддавати не буде. Після зауваження, що якого лисого вони виписували арешт на авто по простроченому тимчасовому талону, ми з ним добряче покричали один на одного. Після цього він сказав, щоб написали заяву на повернення авто на підставі техпаспорту та постанови про зняття арешту з авто. У всьому він звинуватив виконавця, який, перевіряючи по базі, не дочитав про тимчасовість реєстрації авто і виписав арешт. Після натяку, що він розуміє, що авто арештували на незаконних підставах, і чи не хоче він повернути гроші, він красномовно промовчав і дав нам дозвіл на отримання авто.

Далі вже було просто, приїхали, обдивились авто, спробували завести, але бензу не було.

І що ми маємо:.

-Арешт авто по простроченму тимчасовому талону

-Видача авто по недійсному документу

-купа копій різних постанов, актів та чеків.

Може в когось є поради як принаймні повернути гроші за евакуатор та штрафмайданчик.

В першу чергу треба віддати належне вашій витримці.

А порада проста :покликати до суду виконавця за накладення арешту на авто по простроченму тимчасовому талону,і після визнання його дій не законними в наступному позові вимагати компенсації заподіян

ої матеріальної та моральної шкоди.І взагалі талон виписується на основі доручення або по заяві власника виключно на право керування і не робить тимчасо власником іншу особу. Удачі !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перетравивши тему якось аж перехотілось купувати авто у майбутньому...

Согласно последним принятым законам, у того, у кого нет машины, будут забирать жену. Временно.

А на завжди можна ?.. :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після всього прочитаного аж мурашки по спині, як в 90і повернулись, в самого дві автівки!

А хтось знає де можна переглянути бази цих боржників системи (рубіж) щоб уникнути такого нежданчика!????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після всього прочитаного аж мурашки по спині, як в 90і повернулись, в самого дві автівки!

А хтось знає де можна переглянути бази цих боржників системи (рубіж) щоб уникнути такого нежданчика!????

Перепрошую, вивчивши данне питання скидаю ссилку на перевірку по базі!

http://mvs.gov.ua/mvs/control/investigation/search/searchVehicle

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...