Перейти до змісту

саморобні ЧПУ хто робив у Луцьку?

Oli

Рекомендовані повідомлення

власне цікавить, хотів би пощупати подивитися.

в скільки приблизно обійдеться в гривнях?

для початку хочу для розкрою фанери, акрілу.

лазерний дорого вийде?

ссилки, сайти, плати, драйвера вітаються....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В неті повно схем/ссилок. як на мене. саме важче зробити механіку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

файний замах. Знайомий зібрав з робочим столом 1,5х3 метри, шпіндель 3 кВт. Все замовляв на ібеї або у Китаї, збирав десь рік, обійшлося у 18кілобаксів.

Під Рівне є фірма, яка торгує запчастинами до станків, в них можна придбати все, колись я рахував, що на станочок А3 формату потрібно мінімум 1500 баксів і дуже прямі руки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А двигуни як правило оснащуються таходатчиками датчиками обертів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Які саме? Крокові двигуни - вони того і крокові, без коментарів, а шпіндель іде разом з інвертором(як правило), там регулюється все шо хоч.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

лазерний дорого вийде?

агов, Ви що? лазерний ЧПУ для різки фанери однозначно не підійде, оскільки він попросту її спалить, так само з акрілом. на такі речі двигун потрібен. Лазерні застосовуються для різки металів та інших негорючих твердих матеріалів.

зайдіть на сландо та введіть "ЧПУ" там від саморобних до заводських є ПОВНО всього за різними цінами (як не помиляюсь від 15 до 400 тис.грн) є деталі, є комплектуючі, можна замовити "зроби сам", там жеж всюди телефони вказані. Неполініться кілька годинок посидіти саме на сландо з телефоном і Ваша проблема з пошуком вирішиться 100%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Станок с ЧПУ можна купити від 5тис. грн. про розмір робочого столу - не памятаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

ось дядінька сам лампічить за відповідні грошики http://makeevka.don.slando.ua/obyavlenie/stanok-frezernyy-3-koordinatnyy-s-chpu-ID8kCxW.html#dffb8a2b5f;promoted

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.cncmasterkit.ru/viewtopic.php?f=24&t=983 - Такий станок сам робив. Обійшовся до 1000уо. за все
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отправлено Сегодня, 12:39 http://www.cncmaster....php?f=24&t=983 - Такий станок сам робив. Обійшовся до 1000уо. за все

Ви робили?

діліться враженнями

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а програмна сторона чпу, розпишіть шо до чого

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я шукаю, як один із варіантів, людину котра може станочка злампічити (1200*900*10 1,5кВт шпіндель вод.ох.) тк сказать на місці, з моїх куплених деталей, якщо досвід такий є,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отправлено Сегодня, 12:39 http://www.cncmaster....php?f=24&t=983 - Такий станок сам робив. Обійшовся до 1000уо. за все

Ви робили?

діліться враженнями

На форумі той чоловік який робив той станок пішов вже з життя. По його придуманих направляючих багато станків зроблено. Даного станка є в інтернеті креслення з розмірами. Я робив точно по розмірах, дещо правда удосконалив. Ціну станка складає металопрокат, болти, гайки, шпильки (брати чорні не оцинковані), мотори і контроллер куплений на єбаї до 400уо, шпіндель з простого ручного фрезера. Сварочні роботи робив простим дешевим інвертором. Поле вийшло приблизно 700х600мм.

На ньому різав ПВХ, сверлив під світодіоди, 3д по дереву різав. Ці роботи станок виконував нормально.

Плюси - дешево

Мінуси - мала швидкість фрезеровки із за вінтів.

Станок вже продав, бо не хватає часу щоб розібратись у 3д, а 2д нецікаво. Так як робив я його щоб всякі штуки вирізбляти, але різав тіки дуже прості фігурки такі як коники і тд.

Така конструкція має повне право на життя, бо на її базі можна робити і великі бюджетні станки.

Порада хто буде робити станок. Не ріжте болгаркою і не сверліть дрелькою комплектуючі для станка так як я, а потратьте ше трохи і замовте порізку на лазері.

Дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По електроніці:

Для тих хто дружить з паяльником і має натхнення, може спробувати самом спаяти драйвер шагового двигуна. В інтернеті є досить непогана схема на L297+IR2104+IRFZ44. Цей драйвер дозволяє ганяти біполярні мотори до 3-4 Ампер. Недавно такий складав. На столі крутить досить шустро, на днях буду тестувати в більш жорстких умовах.

Так можна поставити цей пристрій через реле, або через іншу систему управління та підняти ампераж. Думаю реально 20-30 А.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вах! а чому ніхто не ділиться програмною частиною процесу?

хто в яких програмах працює, хто створює 3Д образи?

я б пивка поставив нормально щоб побачити такий станок в роботі в плані ПЗ і створення образу, навіть примітивного, на власні очі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вах! а чому ніхто не ділиться програмною частиною процесу?

хто в яких програмах працює, хто створює 3Д образи?

я б пивка поставив нормально щоб побачити такий станок в роботі в плані ПЗ і створення образу, навіть примітивного, на власні очі.

в ютубі є відео як підготувати 3д модель для різки на станку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нічого у вас не вийде, там частота 20 кГц, реле так не буде клацати )))

Якшо це твердотіле реле тоді буде, причому навіть не клацати :0161:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якшо це твердотіле реле тоді буде, причому навіть не клацати

Всеодно так не роблять!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То я утрирую :_07: звичайно не роблять, навіть із за того що твердотіле реле гріється у момент комутації, чим вища частота тим більший нагрів... :0130:

Драйвер то не проблема, як тут казали, проблема з софтом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

в Луцьку роблять на замовлення ЧПУ, якісно, навіть дуже, дорого, але в Луцьку! Як казали майстри і фрезер і плазму можуть зварганити будь-якого розміру. Зараз закінчують плазморіз 1200*2400 (розмір я на око визначив) на основі потужної стальної рами і якісних (не китай) матеріалів.

Кого цікавить де то таке є звертайтесь в пп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якшо це твердотіле реле тоді буде, причому навіть не клацати

Всеодно так не роблять!

А про теристори чули?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А про теристори чули?

чули, а причому тут вони?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...