Перейти до змісту

Потрібні GPS треки Луцька і області для OpenStreetMap

Sanjak

Рекомендовані повідомлення

Усім привіт. Думаю, багато бордівчан уже чули про такий проект як OpenStreetMap.

4 роки тому Волинська область і Луцьк були представлені тільки основними дорогами. На сьогоднішній день мапа непогано наповнилася даними, але до досконалості ще далеко. Потрібні волонтери для картографування. :_08:

Також, для кращої прив'язки супутникових знімків (в цьому році область отримала досить непогане покриття від Bing), потрібні GPS треки по місту та області. Створив тему в Автопаті (модератори непроти), так як треки перш за все цікавлять автомобільні.

Ось як на сьогоднішній виглядає місто з наявними треками (онлайн сервіс):

~n037Pqs0.png

Завантажити треки (тільки в форматі .GPX) в OSM можна через офсайт [Надіслати GPS-трек на сервер] (потрібна реєстрація, є OpenID). Вибрати видимість Загальнодоступний або Ідентифікований.

~n037Pqs2.png

Також через сайт GPSSies, якщо завантажувати трек відкритим (розуміє багато форматів).

Перед заливкою бажано треки почистити від сміття (зірочок від стояння на одному місці, хаотичних точок). Якщо треків багато, немає часу з ними розгрібатися, заливати, але є бажання поділитися - викладайте в архіві в тему або мені на мейл: мій_нік на gmail.com

Карти Openstreetmap конвертуються під навігаційні програми: Навітел, 7ways, СитиГИД, Garmin, OsmAnd

IGO має закритий формат карт, конверторів немає.

Центр Луцька в OsmAnd (стиль UniRS)

2013-11-11%2011.27.10.png
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Центр Луцька в OsmAnd (стиль UniRS)

бомбезна програма, найкраща карта Луцька яку бачив, видно навіть партизанські стежки через Сапалаївку. Але назви кафешок уже дещо змінились.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

найкраща карта Луцька яку бачив, видно навіть партизанські стежки через Сапалаївку.

Ще багато бракує будинків і адресної інформації. Бінг є - потрібні треки, щоб добре прив'язати знімки

Але назви кафешок уже дещо змінились.

Вкажи нові назви через Нотатки або в OsmAnd довгий клік на мапі - далі в останньому пункті меню "Повідомити про помилку" і вписуєш інформацію.

2013-11-11%2015.28.35.png2013-11-11%2015.27.53.png2013-11-11%2015.28.13.png
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

найкраща карта Луцька яку бачив, видно навіть партизанські стежки через Сапалаївку.

Ще багато бракує будинків і адресної інформації. Бінг є - потрібні треки, щоб добре прив'язати знімки

Але назви кафешок уже дещо змінились.

Вкажи нові назви через Нотатки або в OsmAnd довгий клік на мапі - далі в останньому пункті меню "Повідомити про помилку" і вписуєш інформацію.

2013-11-11%2015.28.35.png2013-11-11%2015.27.53.png2013-11-11%2015.28.13.png

фігня якась - мою вулицю декілька років тому переіменували, на цій карті вона була зі старою назвою. Я вирішив допомогти, відредагувати. Пів години дивився демоуроки, тоді відредагував назву, домалював пару стежин.. Через кілька годин вирішив другу похизуватись - відкриваю карту, а там все по старому, ніби і не редагував... Кнопку "зберегти" 100% натискав, і поки я був під логіном, внесені мною зміни були на карті, а через кілька годин все пропало. Година вільного часу - коту під хвіст.. Якось більше не хочеться займатися той картою... Гуглмапс рулить!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немає у мене "сообщить об ошибке..." :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фігня якась - мою вулицю декілька років тому переіменували, на цій карті вона була зі старою назвою. Я вирішив допомогти, відредагувати. Пів години дивився демоуроки, тоді відредагував назву, домалював пару стежин.. Через кілька годин вирішив другу похизуватись - відкриваю карту, а там все по старому, ніби і не редагував... Кнопку "зберегти" 100% натискав, і поки я був під логіном, внесені мною зміни були на карті, а через кілька годин все пропало. Година вільного часу - коту під хвіст.. Якось більше не хочеться займатися той картою... Гуглмапс рулить!
Неча на зеркало пенять, коли рожей не вышел ©.

Якщо криво вніс правки, то валідатор їх не пропустить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фігня якась - мою вулицю декілька років тому переіменували, на цій карті вона була зі старою назвою. Я вирішив допомогти, відредагувати. Пів години дивився демоуроки, тоді відредагував назву, домалював пару стежин.. Через кілька годин вирішив другу похизуватись - відкриваю карту, а там все по старому, ніби і не редагував... Кнопку "зберегти" 100% натискав, і поки я був під логіном, внесені мною зміни були на карті, а через кілька годин все пропало. Година вільного часу - коту під хвіст..

Твій логін Mrozek? Ось усі твої зміни. І вулиці твої є Запорізька та Козацька. Всі ходи записано :) Просто треба зрозуміти? що не на всіх маштабах мапа оновлюється миттєво. на 18 чи 19 зумі потрібно за декілька хвилин після збереження правок натиснути Ctrl+F5 (оновлення не з кешу). На вищих зумах декілька годин, або й 1-2 дні.

Якось більше не хочеться займатися той картою...

Я теж не одразу зрозумів, як редагувати, коли зареєструвався 3 роки тому. Але згодом перейшов на JOSM і пішло поїхало.

Гуглмапс рулить!

хіба для онлайн навігації....але OSM це вільна відкрита мапа.

Немає у мене "сообщить об ошибке..." :(

В османд? Так він у плагінах вмикається - Редактирование OSM

2013-11-12%2009.19.02.png
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

из Google Track можно перенести в этот софт треки? по возможности без каких-то особенных плясок с бубном

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

из Google Track можно перенести в этот софт треки? по возможности без каких-то особенных плясок с бубном
Там є вигрузка трека в GPX формат чи тільки в KML?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вот смотри, пример такого трека. если его можно полноценно сконвертить в нужный формат, то я, например, не против делиться полезными треками

upd. создать GPX могу, но только на мобильнике. там в Google tracks есть экспорт в GPX

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вот смотри, пример такого трека. если его можно полноценно сконвертить в нужный формат, то я, например, не против делиться полезными треками upd. создать GPX могу, но только на мобильнике. там в Google tracks есть экспорт в GPX
Підходить все, що вивантажене з трекера, включно до грунтових доріг.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вот смотри, пример такого трека. если его можно полноценно сконвертить в нужный формат, то я, например, не против делиться полезными треками

Сконвертував через сайт gpsies. Правда, прийшлось залізти в kml і видалити плейсмарки (точки, які ти позначив), тому що конвертер вперто тільки їх використовував. Ось як трек виглядає в JOSM (Java редактор OSM) - жовтенький. Я тільки обрізав кінці, де були точки на узбіччі і рух через будинок у двір на Винниченка.

~n037Pqul.png

upd. создать GPX могу, но только на мобильнике. там в Google tracks есть экспорт в GPX

Якщо прога розуміє GPX - краще одразу експортувати.

Підходить все, що вивантажене з трекера, включно до грунтових доріг.

Якщо велосипедисти виявлять зацікавленість, OSM має Мапу для велосипедистів. На ній відображаються веломагазини, дороги з велодоріжками, стежки, грунтовки, лісові доріжки, навіси від негоди. Можна вносити веломаршрути. (у Європі їх багато і локальних і міжміських). Uk:Bicycle

OpenStreetMap в помощь велосипедистам - стаття на Хабрі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

глянь, сойдёт ли такое. первый раз пробую экспорт из My Tracks в GPX :

around_forest.zip

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я знайшов програму для андроїда: "Maps With Me", досить точна и на весь світ карти є. Можливо можна карти перекинут?

На плеймаркеті безкоштовна, тут "Про": http://yadi.sk/d/Up57-JOJC2A4T

Карти лежать тут: http://direct.mapswithme.com/direct/131031/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На карті Луцька відсутній будинок: Київський м-н, 6 - 16 поверхівка!!! Зато вже є новий будинок за податковою.

П.С. На карті з попереднього посту цього будинку теж немає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

глянь, сойдёт ли такое. первый раз пробую экспорт из My Tracks в GPX :

Відкрилось в JOSM без проблем.

~CCm5uo8L.png

Це велотрек? Рух по дорогах і доріжках в лісі, парку? Є можливість в My Track виставити інтервал запису точок 1-2 секунди? Бо, буває на поворотах зрізає лінію. Думаю такий трек можна завантажити на сайт, попередньо підчистивши на початку і в кінці.

Я знайшов програму для андроїда: "Maps With Me", досить точна и на весь світ карти є. Можливо можна карти перекинут?

В описі програми:

В приложении используются картографические данные OpenStreetMap (http://www.openstreetmap.org/) , которые регулярно обновляются и являются наиболее актуальными на сегодняшний день.
На плеймаркеті безкоштовна, тут "Про": http://yadi.sk/d/Up57-JOJC2A4T

Уже доступна 2.5.2 - лінк в темі на 4PDA (можливо потрібна реєстрація на форумі, але там навіть задати питання по програмі можна, в темі відповідає розробник.)

Карти лежать тут: http://direct.mapswi.../direct/131031/

Краще дати лінк на вищу папку http://direct.mapswithme.com/direct/ - уже з'явились карти від 21 листопада.

На карті Луцька відсутній будинок: Київський м-н, 6 - 16 поверхівка!!! Зато вже є новий будинок за податковою.

не питання... уже присутній з 22.11 :) але у mapswithme попаде тільки при черговому оновлені карт на офсайті проги... через 2-4 тижні.

Будинок за податковою: було будівництво, став будинок.

Луцьку потрібні мапери в OSM. Хочеш приєднатися - читай інструкцію, форум і вперед. Для початку можеш намалювати свою вулицю, будинки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую. Коли я давав силку на карти, перевірив наявність оновлень, не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...