Перейти до змісту

32 чи 64 бітна весії Windows 8

oldman

Рекомендовані повідомлення

Допоможіть з вибором 32 чи 64 бітної весії Windows 8 процесор на ноутбуці - intel celeron Dual core CPU processor t3300 2.0ghz , оперативна память ddd3 2гб. Буду вдячний за інформацію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З таким об'ємом пам'яті краще х32

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Windows 7 завжди користуюся таким правилом: якщо оперативки до 4Гб то 32 біт, якщо 4 і більше то 64 біт. Мабуть і в Windows 8 так само.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо в планах не має збільшити оперативку понад 3,5 гб, то ставте 32-бітну (вона і місця на вінті менше займе, і оперативки менше потребує)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо купувати коробочну версію - то краще 64-бітну, на перспективу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Windows 7 завжди користуюся таким правилом: якщо оперативки до 4Гб то 32 біт, якщо 4 і більше то 64 біт. Мабуть і в Windows 8 так само.

как по мне 4Г - еще 32 бита, дальше 64

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Який сенс ставити с 4гігами, х32 якщо вона не бачить 4гб?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

32 біта однозначно, без всякої філософії

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

32бит видит 3.5, получается всего 0.5Г "пропадает",

0.5 погоды не делают, а сама 64бит ос тяжелее и больше, и бывают нюансы с софтом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

и бывают нюансы с софтом

Ну, ця проблема вже все менш і менш актуальна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

и бывают нюансы с софтом

Ну, ця проблема вже все менш і менш актуальна

старый софт никуда не делся

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За останніх 5 років в мене не запустилась на 64-бітній системі тільки одна програма :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

0.5 погоды не делают, а сама 64бит ос тяжелее и больше, и бывают нюансы с софтом

64біт важча на тих самих 0.5 Гб які не видно в х86, але взаємодія оперативки з процесором в два рази швидша, і приріст потужності видно при значних навантаженнях. Ну і займає на кілька гіг більше місця на харді але думаю це не настільки критично.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не пишіть всі одне й те ж (не намагайтеся здаватися розумнішими від інших)

ТС мав на увазі, чи архітектура проца підтримує 64-біт.

Відповідь: підтримує

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та я знаю скільки х64 бере ресурсів, я з початку посту писав що в його положенні так як він написав, про 2гб то тут відразу зрозуміло що тільки х32 с таким об'ємом пам'яті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До чого тут (не намагайтеся здаватися розумнішими від інших)? кожен висловлює свою думку.

За останніх 5 років в мене не запустилась на 64-бітній системі тільки одна програма :)

Яка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

людина просто запитала яку систему краще поставивити на ноут де 2гб ОЗУ, просто дайте відповідь 32 або 64 біта не нада "умнічати"

чувак став 32 бітну самий оптимальний варіант для 2 гб ОЗУ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

чим він оптимальний? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

людина просто запитала яку систему краще поставивити на ноут де 2гб ОЗУ, просто дайте відповідь 32 або 64 біта не нада "умнічати"

чувак став 32 бітну самий оптимальний варіант для 2 гб ОЗУ

Ще один ("умнічати") :_36:

(чувак став 32 бітну самий оптимальний варіант для 2 гб ОЗУ ) Чувак не умнічай ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка?

Якась навчальна програма з природознавства для 3 класу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка?

Якась навчальна програма з природознавства для 3 класу

Да! це серйозна проблема :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що мішає докинути 2 гб ОЗУ і поставити 64 біт(з перспективою на майбутнє). Ціни на ОЗУ 2 гб (ддр2/ддр3) більш ніж адекватні.

Якщо питання стоїть яку краще купляти для вашого ноута то ще варто задумуватись над вибором 32/64 біт.

А якщо Вас ноут для "кантактіка", однокласніків і фільм подивитись всеодно яка роздяність ОС.

На крайняк ніхто не заважає скачати з торентів і попробувати різні версії (я так для віртуалки вибирав собі систему пробував і 64 і 32 біт ..... великої різниці не побачив тільки, що 64 біт аж на цілих 200 мб ОЗУ більше жрало)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене на компі і на ноуті (обидва мають по 4 гіга RAM) стояли 64-бітні осі. Я від них відмовився і тепер ставлю тільки 32-бітні. Поясню, чому.

Софт запускався практично весь. Якщо якась із старих цяцьок не запускалася - то я не впевнений, що це проблема в х64, це могла бути просто несумісність з останніми віндовсами. Хоча були нюанси з портабельними версіями програм.

Але куди більше напрягала проблема з драйверами. Не до всіх пристроїв можна знайти х64бітні дрова. В мене були проблеми з блютузом і двома принтерами (не сучасними). Крім того, були нюанси з софтом, який використовується для прошивки телефонів (Symbian i Android).

Ну і одного разу кількість "неопознанних устройств" дістала, а тому переставив ось на 32-бітну - і тепер немає жодного гемору з драйверами.

Звісно, якщо комп має понад 4 гіга оперативки - то гріх на таку систему ставити 32-бітну ось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у меня Thinkpad W500 с 4 гигами на борту, ставил на него 64-битную W7 - да, всё летает, но вот такое дело. после загрузки системы и всего рабочего софта, свободной памяти стало внезапно меньше, чем в Windows 7 32-битной, которая видела только три из четырёх гиг. тут и ядро меньше памяти занимало, и 32-битные программы, многих просто не существует в 64-битном варианте. потом столкнулся с очень неприятной штукой - не смог больше на лету переключаться между дискретной видеокартой (ATI FireGL V5700) и чипсетной, а значит нельзя вот так просто выщелкнуть ноут из дока, придётся перезагружаться.. либо смириться с повышенным расходом батареи фактически не нужной "на ходу" дискретной картой. плюс какие-то мелкие косячки 64-битного видеодрайвера из-за которых с некоторой вероятностью родное разрешение дисплея 1920x1200 (LCD панель) слетало в 1920x1080 (внешний монитор) и лечилось только перезагрузкой. в результате пришлось завести два аккаунта в винде - для работы в доке и мобильной работы. но сама система чуть быстрее стала, да.

помучившись эдак пару недель, вернул обратно 32-битную винду. зато на десктопном компе, где 8 гиг памяти и много 64-битных приложений, винда x64 прижилась. прирост в скорости особенно заметен в виртуальных машинах и различных эмуляторах. например, эмулятор iPhone5 запущенный под MacOSX 10.8 в сессии vmware работает очень даже плавно. под 32-битной виндой всё это злостно тормозило.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також підтримаю попередніх дописувачів.

64-бітна ОС потрібна для того, щоб працювати із великими об'ємами оперативної пам'яті. Які в свою чергу необхідні для роботи із "важкими" програмами. Автокад, Корел, SQL сервери і їм подібні важкоатлети. Де робочий файл може "висіти" в пам'яті і займати 2-4-8 Гіг.

Звісно, що можна це робити і на 32-бітній ОС. Але тоді Ваш Своп-файл потихеньку вб'є вінчестер. Із постійним до нього зверненням.

Зараз я користувач 64-бітної ОС. ОЗУ 8 Гіг. Максимум на що зараз витрачається ОЗУ - ігри :) Так сучасні цяцьки важать немало, і оперативки також "їдять" відповідно.

Якщо ви не мега-геймер, то 4 Гб озу, з яких 32-бітна система використає 3,5 (побачити може усі 4). То це саме то!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...