Перейти до змісту

Волинські "сарумани" добрались до Гаразджинських столітніх дубів

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Просто емоція душі.

Власне бродив я в цю неділю вранці полями-лісами.І вирішив прогулятись одним з найулюбленіших моїх місць в гаразджинському лісі. Ще малим хлопчиком водив мене туди батько.Столітні могутні дуби стояли на пагорбах, як казкові велетні.Я уявляв себе у казці.От-от з-за дуба вискочить старичок-боровичок або стартане в своїй ступі Баба-Яга.Бігали між цими дубками косульки,зайчики й кабанчики.Скільки там картоплі було перепечено.

Була ця краса зліва від ракетної частини. Так саме була,бо коли я прийшов,то застав вже отаке:

xvdf304se90x.jpg

u1a3bibdm6lh.jpg

7xgofzc24htv.jpg

hmele969x8hz.jpg

atvm2ra87fx0.jpg

Зустрів одного чолов'ягу,який також ходив вражений і фоткав на планшет.Казав,що звертався на телебачення,але безрезультатно.

Не знаю,можливо це і законна вирубка(в чому сумніваюсь).Але щось забагато стало з'являтись таких мегаполян.В Дачному таких вже кілька.А от нових посадок я щось не бачив.

Колись в тому ж лісі бачив законну вирубку.Висіла табличка,що йде планова вирубка мертвого лісу,ділянка №ХХ,майстер-,,,,,,відповідальний-,,, і т.п.

В цьому випадку навіть штампів на стовбурах немає.

Да,Єуропі потрібні дешеві палєти і пілєти.І завжди знайдуться оркі,для яких пустеля краще ,ніж діброва.Аби тільки їм за це платили кольоровим папером.

ЗІ:чув,що хтось лобіює зняття статусу заказника з воротнівського лісу.Видно цих дубів на пілєти не вистачить.

Опубліковано

Не здивуюсь, якщо вже є рішення про виключення даної території з лісового фонду, змінено цільове призначення землі та передано в оренду на 49 років чи продано комусь із можновладців.

З такими темпами гаразджинський ліс скоро перестане існувати - все буде поділено і перегороджено.

Опубліковано

А завідує цим всім, голова Піддубцівської ради, Горбатюк Борис Олексійович, рідній брат Горбатюка Анатолія Олексійовича, колишнього депутата від верховної ради від партії регіонів, так що нічого дивного тут нема, пів Гаразджі вже продано, де були пасовища для худоби, все продано і поділено під ділянки під забудову. Сумно.

Опубліковано

Статус заказника воротнівського лісу не дуже й мішає різним любителям дармової деревини. Коли ходила по гриби, бачила пеньки по метру в діаметрі й купи гілля біля них

• 1 рік потому...
Опубліковано

Все ж-таки вирубку засадили деревами.Це перша вирубка недалеко від Луцька,яку засаджено молодняком.Але зрубали дохолєри дуба,а посадили щось із соснових,модрину чи що?:

yg2lbfjsqpq1.jpg

5topigk8ixlx.jpg

Опубліковано

Нещодавно були у Діброві, то там намалювались ті, хто сказав, що вони охорона і показали у які сторони ходити, а у які й дивитись не радять, щоб не було проблем.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...