Перейти до змісту

Коли Україна переводить годинники на зимовий час?

MrVes

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Країни, в яких місцевим законодавством прийнята зміна зимового і літнього часу , навесні переводять годинники на годину вперед, а восени на годину назад. Україна також належить до таких країн.

У Росії годинник в 2013 році переводити не будуть. РФ скасувала перехід на зимовий час восени 2011 року , тому зараз вона живе по " літньому" часу. На рішення Уряду не вплинуло навіть пропозиція змінити час до Олімпіади -2014.

Переведення стрілок на годину назад відбувається в останню неділю жовтня. Цього року перехід на зимовий час відбудеться о 2 годині ночі з 26 на 27 жовтня 2013 року.

Нагадаємо, що на літній час годинник переводяться в останню неділю березня. Пересувати стрілки слід о 2 годині ночі. У 2013 році це потрібно було зробити в ніч з 30 на 31 березня 2013. Завдяки такої нескладної механічної операції час стає річним .

Фахівці вважають, що зміна часу негативно вплине на здоров'я людини, оскільки йому буде складно адаптуватися до нового режиму. Переведення стрілок може стати причиною безсоння і поганого самопочуття, що може призвести до зниження імунітету.

Опубліковано

Дуркують законодавці - давно уже потрібно відмінити перехід на зимово-літній, літньо-зимовий час. Кому у скільки просинатись і йти на роботу- навчання повинно вирішуватись місцевою владою, або самими підприємцями під свої потреби чи графік роботи. Тверезій людині зрозуміло, що світанок у Донецьку раніше Львова чи Луцька. :_03: :0134:

Опубліковано

Десь я вичитав, що зимовий, то і є природний час. Літній, придумали мегамагнати, для економії робочого часу. Тобто можна раніше встати (бо сонце раніше встає) і працювати довше, бо день довший.

А на зиму вертатися до природнього часу. Зараз це не актуально ваабщє. Тому ,якщо ми залишимося на "зимовому", читай природному - це буде круто.

Опубліковано

Дуркують законодавці - давно уже потрібно відмінити перехід на зимово-літній, літньо-зимовий час. Кому у скільки просинатись і йти на роботу- навчання повинно вирішуватись місцевою владою, або самими підприємцями під свої потреби чи графік роботи. Тверезій людині зрозуміло, що світанок у Донецьку раніше Львова чи Луцька. :_03: :0134:

Закарпаття давно живе за європейським часом. ;)

Опубліковано
... Кому у скільки просинатись і йти на роботу- навчання повинно вирішуватись місцевою владою, або самими підприємцями під свої потреби чи графік роботи. ...

Буде досить незручно тим, хто працює з підприємствами з інших регіонів.

Десь я вичитав, що зимовий, то і є природний час. Літній, придумали мегамагнати, для економії робочого часу. Тобто можна раніше встати (бо сонце раніше встає) і працювати довше, бо день довший.

А на зиму вертатися до природнього часу. Зараз це не актуально ваабщє. Тому ,якщо ми залишимося на "зимовому", читай природному - це буде круто.

Чому не актуально?

Люди як і раніше продовжують після роботи, займатися своїми особистими справами. А з переведенням стрілок, улітку, сонця на годину більше. Тобто можна більше встигнути.

Хоча можливо для жителів великих міст, це не дуже актуально, але для всіх інших грає не малу роль.

Опубліковано

Тому ,якщо ми залишимося на "зимовому", читай природному - це буде круто.

Это раньше смена на заводе с 5 или с 6 утра начиналась, а сейчас зимнее время не актуально. Активность рабочего дня сместилась ближе к вечеру.

Ну нафига людям летом рассвет в три, начало четвёртого, а закат в девять вечера? Это у нас, а на востоке Украины ещё раньше.

У меня родственики в Самаре рассказывают, что народ плевался как их на московское время перевели. Люди летом после работы успевали на пляж на Волгу сходить, пару часиков солнца застать, а теперь всё - пока то-сё - уже и темнеет

Опубліковано

Саня, складається враження, що тобі дуже важлива точка зору Navigator з цього приводу.

Видихай, завтра на роботу :)

Опубліковано

це робиться просто, зимовий час просто продовжує день, тому не так темно повератись додому, тому для уніфікації можна на мою думку залишити зимовий час.

Хоча думаю це все треба міняти тоді коли Україна "зажиріла" і у нас всіх соціалізм, тоді від нєфіг дєлать можна міняти назви вулись, гратися з годинами і ще чорті зна чим...

Опубліковано

А хтось попадав у транспорт в цей час (автобус, потяг)?

Я так поняв мені доведтьбся побувати. Як раз посадка в 2:59. (на скільки пам"ятаю з 3:00 до 2:00 переводять).

Поїзд просто годину стоятиме на місці?

Опубліковано

Я так поняв мені доведтьбся побувати. Як раз посадка в 2:59. (на скільки пам"ятаю з 3:00 до 2:00 переводять).

Якщо я не помиляюсь, то з 4:00 до 3:00.

vetalforever, краще вчасно прийти на посадку.

Опубліковано

Jaguar-35769, ну воно то зрозуміло :)

Як я буду переходити часовий бар"єр? Поїзд стоятиме годину?

Тоді напрошується питання: "При переході на літній час - вони гоняться як дурні відстаючи від графіка на годину?"

Опубліковано

нікуди поїзди не гоняться, все стандартно буде, там все враховано в 2:59 буде поїзд вже з врахуванням нового часу.

Опубліковано

Веталь, тут нема фахівців, які розробляють графіки руху потягів укрзалізниці. Не іпи собі моск, є для цього спеціально навчені люди, розберуться. Кожен рік така фігня і все нормально, жоден поїзд не збився з графіка. Якщо ж тебе перехід з літнього на зимовий час застане в вагоні на ходу, вважай, що ти побував в машині часу. )))

Опубліковано

Не забуваємо спати довше

так чомусь не хочеться ж ((( як тільки вихідний прокидаєшся в 6, а в будень - не можна від подушки відірватись.

Опубліковано

Діло було так: поїзд простояв хвилин 30 на станції, яка була в 4:00, а потім поповз згідно "сімофорів" до Луцька. Єдине шо: я перший раз виспався в поїзді.

Машина врємєні

Опубліковано

Переведення стрілок на годину назад відбувається в останню неділю жовтня. Цього року перехід на зимовий час відбудеться о 2 годині ночі з 26 на 27 жовтня 2013 року.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...