Перейти до змісту

Купівля квартири. Допоможіть з вибором

koljangm

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня всім хто знайшов час та заглянув у мою тему. Треба мудра порада. Ситуація така. Живу з жінкою у 3-ри кімнатній квартирі моїх батьків, звичайно як і більшість молодих лучан мріємо про своє власне житло, так як жити з батьками це не зовсім просто, у моїй ситуації рятує тільки те що трикімнатна і у нас своя тиха затишна хай маленька але своя окрема кімната. Не так давно дізнався що дружина вагітна і якщо все буде гаразд то через пів року нас вже буде троє і питання свого житла буде стояти ще гостріше. До цього розвитку подій я був впринципі готовий, тому за останні 5 років ще до одружжя пахав на роботах майже без сну, налагодив маленький бізнес, потихеньку відкладав і на сьогодні маю 70000$ . За цю суму впринципі можна купити непогане власне житло у місті. Варіанти будинки за Луцьком не розглядаю на те є особисті причини чому ні. Робота і не так швидко та зручно добиратися основні. Колись можливо і будемо будуватися але не зараз. На "сімейному зборі" розійшлися думки з жінкою. Вона каже що їй для того щоб "бути щасливою" головне це СПОКІЙ, СВОЯ ХАЙ НЕВЕЛИЧКА АЛЕ квартирка, навіть 1-но кімнатна де вона не буде бачити моїх батьків, ( така у нас в місті 28000$ середня ціна). Я ж хочу купити 2-х кімнатну новобудову . 55000$ голенькі стіни + ремонт = майже все що й навідкладав, бо прихильник думки "ЯКЩО КУПЛЯТИ ТО ВЖЕ КУПЛЯТИ ЩОСЬ ЯКІСНЕ А НЕ "ШО НІБУТЬ"." Думки розбіглися. Вона каже купуй 1-но кімнатну за 28000$ решту 42000$ поклади в банк і будеш мати чималі проценти, за 2 роки вернеш всю сумму, і купиш що хочеш а дитині буде в майбутньому ця однокімнатна і запамятай - краше Дві однокімнатні - ніж одна трикімнатна, мало як в житті складеться.....

А ви як думаєте, на останні гроші купувати двушку в новому будинку чи моя дружина таки має рацію? Також і на роботі я не можу впевнено сказати що все буде гладко йти як до цього часу йшло, тому всі гроші до копійки віддавати теж трохи небезпечно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 73
  • Створено
  • Остання відповідь

Вона каже купуй 1-но кімнатну за 28000$ решту 42000$ поклади в банк і будеш мати чималі проценти, за 2 роки вернеш всю сумму.....

жінці за урок алгебри - 2

при ставці у 8,5% - за рік з тих 42К вийметься лише $3750.

8 років при поточній ставці по депозиту прийдеться чекати, що аж ніяк не 2 ;).

П.С. "Слухай бабу - роби по-своєму ;)"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вона каже купуй 1-но кімнатну за 28000$ решту 42000$ поклади в банк і будеш мати чималі проценти, за 2 роки вернеш всю сумму.....

жінці за урок алгебри - 2

при ставці у 8,5% - за рік з тих 42К вийметься лише $3750.

8 років при поточній ставці по депозиту прийдеться чекати, що аж ніяк не 2 ;).

П.С. "Слухай бабу - роби по-своєму ;)"

Якщо в гривні перевести , то будуть більші цифри, під 20 % річних 42000$ (344400 грн_) - це майже 5850 грн в місяць одних процентів....... + я ж не на один депозит живу. в середньому я заробляю 10к $ в рік. ЯК БУДЕ ДАЛІ ВАЖКО СКАЗАТИ ТОМУ Й НЕЗНАЮ ВІДДАВАТИ ВСЕ ЧИ ВСЕ Ж ЗАЛИШИТИ ЧАСТИНУ ГРОШЕЙ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо гроші лежать без діла то краще двушку. хто зна як життя завтра повернеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки не однокімнатну! Якщо вже є такі гроші, то або двохкімнатну новобудову, але бажано з можливістю перепланування в 3-хкімнатну (на Франка, наприклад, такі є), або 3-хкімнатну "старобудову" - другу ж дитину певно теж колись захочете. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На моє переконання ніхто мудріше за Вас з дружиною не вирішить.

Моя ситуація-я, дружина та дорослий син в 1 к. квартирі. Сварок по співжиттю типу телевізор, туалет, включи-виключи світло, вийди-зайди немає. Єдина незручність для сина - немає куди прийти з друзями чи дівчатами (в них свої теми, приводи для спілкування) коли всі на кучі. Але ця проблема постала в останні 2-3 роки.

краше Дві однокімнатні - ніж одна трикімнатна, мало як в житті складеться.....

Думаю, що Ваша дружина права

Живу з жінкою у 3-ри кімнатній квартирі моїх батьків, звичайно як і більшість молодих лучан мріємо про своє власне житло, так як жити з батьками це не зовсім просто, у моїй ситуації рятує тільки те що трикімнатна і у нас своя тиха затишна хай маленька але своя окрема кімната.

Теж була така ситуація

Також і на роботі я не можу впевнено сказати що все буде гладко йти як до цього часу йшло, тому всі гроші до копійки віддавати теж трохи небезпечно...

Ось Вам і підказка

решту 42000$ поклади в банк

Хіба що у швейцарський.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я б радив трьошку або будинок, наприклад, старенький, але в хорошому районі (на 8 Березня 6 соток продавали за 640 тис. грн. на сландо). Бо гроші, то така штука.. А двушку або однушку не бачу смисла купляти, бо то дуже маленька квадратура. Однокімнатна, то навіть, якщо хтось захворіє - то вже погано, всі будуть тими бацилами дихати. А двушка - то погано, но вже дитячої не буде, тільки зал і спальня. Того або трьошка, або свій хиленький будинок в хорошому районі. А гроші ще заробите.. Просто вже не так пахайте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки не однокімнатну! Якщо вже є такі гроші, то або двохкімнатну новобудову, але бажано з можливістю перепланування в 3-хкімнатну (на Франка, наприклад, такі є), або 3-хкімнатну "старобудову" - другу ж дитину певно теж колись захочете. ;)

так, ще є можливий вариінт купити двушку на вторинці (37000$ сердня) а на решту грошей жити спокійно і далі відкладати, але це "по жіночому сценарію бо вона мені цей варіант теж каже. Я ж стою на свому - купити новобуд від 70 метрів + ремонт меблі, а далі як бог дасть, якщо буде робота йти як зараз то за пару років ще назбираю )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б всі гроші не вкидав в житло. А гроші в банку - це для ліньтяїв, які не вміють ними користуватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б всі гроші не вкидав в житло. А гроші в банку - це для ліньтяїв, які не вміють ними користуватись.

Моя жінка аж зраділа як це прочитала що ви написали , зразу мені на вухо - ВО -ВО - ВО - ти послухай, не викидай все бабло за голі стіни а жити як потім будеш якщо недай бог роботу втратиш ))))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купити двушку на вторинці (37000$ сердня) а на решту грошей жити спокійно і далі відкладати, а далі як бог дасть, якщо буде робота йти як зараз то за пару років ще назбираю )

:_25:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 комнатная квартира для семьи с ребенком, с вашими возможностями,как по мне это вообще не вариант. Когда слышу о вкладах в банк в нашей стране, даже слов нет,короткая память у нас, у людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вона каже купуй 1-но кімнатну

дружина в тебе молодець, слухай її

купиш двох-кімнатну, там і до старості будеш жити

зараз купуй однокімнатну, поки дитина мала, вам буде вистачати, і буде стимул розвиватися далі

те, що тобі зараз не хочеться жити в селі, пройде через пару років, помудрішаєш захочеш свій будинок

і продати двокімнатну квартиру важче, ніж однокімнатну

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одну кімнату студентам здасте ))

бери двокімнатну "так, ще є можливий вариінт купити двушку на вторинці (37000$ сердня) " - в тебе ще на таку саму залишиться, і на процентах ще шось набігатиме

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зараз купуй однокімнатну, поки дитина мала, вам буде вистачати, і буде стимул розвиватися далі

ага. Потрать час-кошти на ремонт, вселився, устаканився, а тут вже й друга дитина :) Далі 2 варіанти: 1) шукаєш як продати/поміняти однушку на більшу площею; 2) шукаєш землю, потім матеріали, знову час-кошти на ремонт, вселився, устаканився..... Пенсія :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яку 1-кімнатну?? Коли жінка манікюр робитиме, по телефону з батьками говоритиме чи просто без настрою. чоловікові куди подітися??))

Ми з дружиною без дітей, теж думаєм про житло але 1-кімнатну навіть не розглядаєм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шукаєш землю, потім матеріали, знову час-кошти на ремонт, вселився, устаканився..... Пенсія

так і має бути, чи ти хочеш пенсію зустріти в двокімнатній квартирі з дітьми у внуками?

не забувай, що у ТС є ще $42k, це гроші з якими можна сміливо починати будівництво

теж думаєм про житло але 1-кімнатну навіть не розглядаєм

1-кімнатну квартиру слід розглядати лише як плацдарм

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага. Потрать час-кошти на ремонт, вселився, устаканився, а тут вже й друга дитина :) Далі 2 варіанти: 1) шукаєш як продати/поміняти однушку на більшу площею; 2) шукаєш землю, потім матеріали, знову час-кошти на ремонт, вселився, устаканився..... Пенсія :)

:) :) :) Ні, якщо чесно то мені і 1-ної дитини достатньо, це краще ніж взагалі без дітей, як бог дасть,і так довго чекали 2 роки не виходило. але і самі ще молоді нам до 30-ти, хочеться і для себе пожити, раз в рік Турція і т д . Якщо все бабло вкину в новобудову + меблі + ремонт, да - шикарно буде, але недай бог щось не те по роботі , ( в мене своя невеличка фірма і в останній час дуже багато всяких пожежників податківців і т д навідуються, тай конкурентів хватає...) то буду БЕЗ грошей як бомжик зате в хоромах ) Всетаки схиляюсь до думки двушка на вторинці, але ХОРОША двушка, вторинка теж буває різна. Вже радіє дружина що я читаю вас і міняю трохи думку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя думка, купити однокімнатну квартиру, решту коштів не в банк, а на розширення власної справи, яке потім заробить і на ще одну дво- чи трикімнатну квартиру, а може й на будинок, авто і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чому Ви розглядаєте тільки новобудову?

нічого особистого,просто хотіла б почути думку

1. Великі площі.

2. Автономне опалення і менші комунальні платежі

3. В процентному відношенні більш заможні сусіди ( немає бабок на лавочках алкоголиків і т д _)

4. Якість будівництва краща

5. Живу один раз , покупка квартири і так випадає не часто, можливо 1 раз в житті, навіщо нюхати вторинні квартири після когось , де жили всякі люди, всіляка енергетика і т .д .

Моя думка, купити однокімнатну квартиру, решту коштів не в банк, а на розширення власної справи, яке потім заробить і на ще одну дво- чи трикімнатну квартиру, а може й на будинок, авто і т.п.

Ви як моя дружина, " ДЛЯ СЧАСТЬЯ МНЕ ДОСТАТОЧНО одной комнаты, ведь в жизни есть еще много вещей куда более интерестных"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Однокімнатна квартира - завжди буде ліквідною, її можна легко продати або здати в оренду - завжди ;)

В цій ситуації (70 тис. на руках) я б подивився ще й в сторону невеликих будиночків в районі Львівської, Ч.Хреста з цінником 40-50 тис., але це вже діло смаку - кому в багатоквартирний "мурашник", а кому - тишу й сусідів подалі.

Подивившись на свою дружину й батьків - можеш легко зрозуміти, що в довгостроковій перспективі дружина права щодо того, що дві однокімнатних краще, ніж одна трикімнатна ;) Якщо взяти дві однокімнатні - то в одній можна жити, а другу здавати, і мати пасивний дохід.

Якщо є впевненість, що ціни на нерухомість знижуватись більше не будуть - то за даного бюджету можна було б взяти 2к на вторинному ринку, щоб жити в ній, і 1к - щоб отримувати додатковий дохід, і гроші щоб не знецінювались. Але в 2008-2009 ціни різко впали...

Є й складніший варіант - взяти менше житло, а гроші пустити в розвиток бізнесу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Однокімнатна квартира - завжди буде ліквідною, її можна легко продати або здати в оренду - завжди ;)

В цій ситуації (70 тис. на руках) я б подивився ще й в сторону невеликих будиночків в районі Львівської, Ч.Хреста з цінником 40-50 тис., але це вже діло смаку - кому в багатоквартирний "мурашник", а кому - тишу й сусідів подалі.

Подивившись на свою дружину й батьків - можеш легко зрозуміти, що в довгостроковій перспективі дружина права щодо того, що дві однокімнатних краще, ніж одна трикімнатна ;) Якщо взяти дві однокімнатні - то в одній можна жити, а другу здавати, і мати пасивний дохід.

Якщо є впевненість, що ціни на нерухомість знижуватись більше не будуть - то за даного бюджету можна було б взяти 2к на вторинному ринку, щоб жити в ній, і 1к - щоб отримувати додатковий дохід, і гроші щоб не знецінювались. Але в 2008-2009 ціни різко впали...

Є й складніший варіант - взяти менше житло, а гроші пустити в розвиток бізнесу.

Так, ви повторили мої думки в голові, тому й запутався яке рішення оптимальне буде, при кращому сценарії, так однокімнатну можна купити і якщо все буде добре - на майбутнє - подарувати її дитині і хай собі там живе а самим з жінкою "купити мріяну мною шикарну новобудову або власний будинок якщо з бізнесом все буде ок" Але якщо якась "криза" - то інша сторона медалі, всю молодість в 1к. о ні.! Тому я за новобудову й думаю. Але гроші роблять гроші. Я памятаю своїх перших 5000 у.о зароблених.....Вони мені давалися складніше ніж зараз 20000 $ !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в довгостроковій перспективі дружина права щодо того, що дві однокімнатних краще, ніж одна трикімнатна ;) Якщо взяти дві однокімнатні - то в одній можна жити, а другу здавати, і мати пасивний дохід

У моєї жінки доречі є сестра, живе вона у 3-х кімнатній з батьками, так склалося що дитина у своїх 20 років "важка" і бідні батьки мяко кажучи "мучаться " з нею. І хотіли б розділити ту 3-х кімнатну на 2-одно, але не мають змоги. Тому дійсно дві однокімнатних краще ніж одна 3-ри

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому не розглядаєте молодіжних житлових програм? Правда, не знаю як вони зараз фінансуються...

На допомогу (фінансову, скажімо по 5 тис у.о. з кожної сторони ) батьків не можна розраховувати?

Мені здається оптимальним такий варіант - 2 кім квартира (вторинний ринок) на 33-му.

- достатньо площі (біля 44 кв м., як правило, нормальні за площею кухні);

- достатньо ліквідні, зручний район.

Математика:

70 - (40 тис квартира + 10 ремонт/меблі+ 10 тис авто (якщо його ще немає)) = 10 тис (20 тис, якщо вже є авто) запас

Чому не варто планувати майбутній перехід з однокімнатної у дво- трикімнатну, а краще відразу обрати варіант двокімнатної:

- один раз робите ремонт (на відміну від двох ремонтів, які ще пережити треба, при переході з однокімнатної потім у двокімнатну). Ремонтувати дві кухні і ванни (а вони найдорожчі) - це накладно. І меблі навряд чи можна буде перевести (особливо кухонні).

- дві квартири - з нашою владою трохи ризиковано. Податок на нерухомість ще не відомо який буде.

- пам"ятайте про чималі витрати (втрати) на оформлення (а продати без сплати податку можна лише, здається через 3 роки/ можливо навіть п"ять).

- швидше за все доведеться змінювати район проживання (садочок, школу).

Щодо новобудов:

- бабусь немає, але ви не повірете, люди можуть купити квартиру за 50-80 тис доларів, а потім викручують у під"їзді дешеві плафони, розетки і вимикачі - такі ось "елітні" сусіди;

- щодо якості - так комунікації свіжі, але фундаменти дають осадку і тому ремонт реально варто затіювати десь після 2-3 років після здачі будинку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всетаки схиляюсь до думки двушка на вторинці, але ХОРОША двушка, вторинка теж буває різна.

між двушкою і трьошкою різниця настільки незначна, як правило, що краще таки трьошку :)

Але в 2008-2009 ціни різко впали...

Ціна в гривнях що тоді, що зараз приблизно одна й та ж - тоді (5,05грн/долар) 3кімнатна панелька коштувала тисяч 75, зараз (8,1 грн/долар) - 42-45 тисяч.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...