Перейти до змісту

Купівля квартири. Допоможіть з вибором

koljangm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня всім хто знайшов час та заглянув у мою тему. Треба мудра порада. Ситуація така. Живу з жінкою у 3-ри кімнатній квартирі моїх батьків, звичайно як і більшість молодих лучан мріємо про своє власне житло, так як жити з батьками це не зовсім просто, у моїй ситуації рятує тільки те що трикімнатна і у нас своя тиха затишна хай маленька але своя окрема кімната. Не так давно дізнався що дружина вагітна і якщо все буде гаразд то через пів року нас вже буде троє і питання свого житла буде стояти ще гостріше. До цього розвитку подій я був впринципі готовий, тому за останні 5 років ще до одружжя пахав на роботах майже без сну, налагодив маленький бізнес, потихеньку відкладав і на сьогодні маю 70000$ . За цю суму впринципі можна купити непогане власне житло у місті. Варіанти будинки за Луцьком не розглядаю на те є особисті причини чому ні. Робота і не так швидко та зручно добиратися основні. Колись можливо і будемо будуватися але не зараз. На "сімейному зборі" розійшлися думки з жінкою. Вона каже що їй для того щоб "бути щасливою" головне це СПОКІЙ, СВОЯ ХАЙ НЕВЕЛИЧКА АЛЕ квартирка, навіть 1-но кімнатна де вона не буде бачити моїх батьків, ( така у нас в місті 28000$ середня ціна). Я ж хочу купити 2-х кімнатну новобудову . 55000$ голенькі стіни + ремонт = майже все що й навідкладав, бо прихильник думки "ЯКЩО КУПЛЯТИ ТО ВЖЕ КУПЛЯТИ ЩОСЬ ЯКІСНЕ А НЕ "ШО НІБУТЬ"." Думки розбіглися. Вона каже купуй 1-но кімнатну за 28000$ решту 42000$ поклади в банк і будеш мати чималі проценти, за 2 роки вернеш всю сумму, і купиш що хочеш а дитині буде в майбутньому ця однокімнатна і запамятай - краше Дві однокімнатні - ніж одна трикімнатна, мало як в житті складеться.....

А ви як думаєте, на останні гроші купувати двушку в новому будинку чи моя дружина таки має рацію? Також і на роботі я не можу впевнено сказати що все буде гладко йти як до цього часу йшло, тому всі гроші до копійки віддавати теж трохи небезпечно...

• Відповідей 73
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Вона каже купуй 1-но кімнатну за 28000$ решту 42000$ поклади в банк і будеш мати чималі проценти, за 2 роки вернеш всю сумму.....

жінці за урок алгебри - 2

при ставці у 8,5% - за рік з тих 42К вийметься лише $3750.

8 років при поточній ставці по депозиту прийдеться чекати, що аж ніяк не 2 ;).

П.С. "Слухай бабу - роби по-своєму ;)"

Опубліковано

Вона каже купуй 1-но кімнатну за 28000$ решту 42000$ поклади в банк і будеш мати чималі проценти, за 2 роки вернеш всю сумму.....

жінці за урок алгебри - 2

при ставці у 8,5% - за рік з тих 42К вийметься лише $3750.

8 років при поточній ставці по депозиту прийдеться чекати, що аж ніяк не 2 ;).

П.С. "Слухай бабу - роби по-своєму ;)"

Якщо в гривні перевести , то будуть більші цифри, під 20 % річних 42000$ (344400 грн_) - це майже 5850 грн в місяць одних процентів....... + я ж не на один депозит живу. в середньому я заробляю 10к $ в рік. ЯК БУДЕ ДАЛІ ВАЖКО СКАЗАТИ ТОМУ Й НЕЗНАЮ ВІДДАВАТИ ВСЕ ЧИ ВСЕ Ж ЗАЛИШИТИ ЧАСТИНУ ГРОШЕЙ

Опубліковано

Тільки не однокімнатну! Якщо вже є такі гроші, то або двохкімнатну новобудову, але бажано з можливістю перепланування в 3-хкімнатну (на Франка, наприклад, такі є), або 3-хкімнатну "старобудову" - другу ж дитину певно теж колись захочете. ;)

Опубліковано

На моє переконання ніхто мудріше за Вас з дружиною не вирішить.

Моя ситуація-я, дружина та дорослий син в 1 к. квартирі. Сварок по співжиттю типу телевізор, туалет, включи-виключи світло, вийди-зайди немає. Єдина незручність для сина - немає куди прийти з друзями чи дівчатами (в них свої теми, приводи для спілкування) коли всі на кучі. Але ця проблема постала в останні 2-3 роки.

краше Дві однокімнатні - ніж одна трикімнатна, мало як в житті складеться.....

Думаю, що Ваша дружина права

Живу з жінкою у 3-ри кімнатній квартирі моїх батьків, звичайно як і більшість молодих лучан мріємо про своє власне житло, так як жити з батьками це не зовсім просто, у моїй ситуації рятує тільки те що трикімнатна і у нас своя тиха затишна хай маленька але своя окрема кімната.

Теж була така ситуація

Також і на роботі я не можу впевнено сказати що все буде гладко йти як до цього часу йшло, тому всі гроші до копійки віддавати теж трохи небезпечно...

Ось Вам і підказка

решту 42000$ поклади в банк

Хіба що у швейцарський.

Опубліковано

А я б радив трьошку або будинок, наприклад, старенький, але в хорошому районі (на 8 Березня 6 соток продавали за 640 тис. грн. на сландо). Бо гроші, то така штука.. А двушку або однушку не бачу смисла купляти, бо то дуже маленька квадратура. Однокімнатна, то навіть, якщо хтось захворіє - то вже погано, всі будуть тими бацилами дихати. А двушка - то погано, но вже дитячої не буде, тільки зал і спальня. Того або трьошка, або свій хиленький будинок в хорошому районі. А гроші ще заробите.. Просто вже не так пахайте.

Опубліковано

Тільки не однокімнатну! Якщо вже є такі гроші, то або двохкімнатну новобудову, але бажано з можливістю перепланування в 3-хкімнатну (на Франка, наприклад, такі є), або 3-хкімнатну "старобудову" - другу ж дитину певно теж колись захочете. ;)

так, ще є можливий вариінт купити двушку на вторинці (37000$ сердня) а на решту грошей жити спокійно і далі відкладати, але це "по жіночому сценарію бо вона мені цей варіант теж каже. Я ж стою на свому - купити новобуд від 70 метрів + ремонт меблі, а далі як бог дасть, якщо буде робота йти як зараз то за пару років ще назбираю )

Опубліковано

Я б всі гроші не вкидав в житло. А гроші в банку - це для ліньтяїв, які не вміють ними користуватись.

Опубліковано

Я б всі гроші не вкидав в житло. А гроші в банку - це для ліньтяїв, які не вміють ними користуватись.

Моя жінка аж зраділа як це прочитала що ви написали , зразу мені на вухо - ВО -ВО - ВО - ти послухай, не викидай все бабло за голі стіни а жити як потім будеш якщо недай бог роботу втратиш ))))))))

Опубліковано

купити двушку на вторинці (37000$ сердня) а на решту грошей жити спокійно і далі відкладати, а далі як бог дасть, якщо буде робота йти як зараз то за пару років ще назбираю )

:_25:

Опубліковано

1 комнатная квартира для семьи с ребенком, с вашими возможностями,как по мне это вообще не вариант. Когда слышу о вкладах в банк в нашей стране, даже слов нет,короткая память у нас, у людей.

Опубліковано

Вона каже купуй 1-но кімнатну

дружина в тебе молодець, слухай її

купиш двох-кімнатну, там і до старості будеш жити

зараз купуй однокімнатну, поки дитина мала, вам буде вистачати, і буде стимул розвиватися далі

те, що тобі зараз не хочеться жити в селі, пройде через пару років, помудрішаєш захочеш свій будинок

і продати двокімнатну квартиру важче, ніж однокімнатну

Опубліковано

одну кімнату студентам здасте ))

бери двокімнатну "так, ще є можливий вариінт купити двушку на вторинці (37000$ сердня) " - в тебе ще на таку саму залишиться, і на процентах ще шось набігатиме

Опубліковано

зараз купуй однокімнатну, поки дитина мала, вам буде вистачати, і буде стимул розвиватися далі

ага. Потрать час-кошти на ремонт, вселився, устаканився, а тут вже й друга дитина :) Далі 2 варіанти: 1) шукаєш як продати/поміняти однушку на більшу площею; 2) шукаєш землю, потім матеріали, знову час-кошти на ремонт, вселився, устаканився..... Пенсія :)
Опубліковано

Яку 1-кімнатну?? Коли жінка манікюр робитиме, по телефону з батьками говоритиме чи просто без настрою. чоловікові куди подітися??))

Ми з дружиною без дітей, теж думаєм про житло але 1-кімнатну навіть не розглядаєм.

Опубліковано

шукаєш землю, потім матеріали, знову час-кошти на ремонт, вселився, устаканився..... Пенсія

так і має бути, чи ти хочеш пенсію зустріти в двокімнатній квартирі з дітьми у внуками?

не забувай, що у ТС є ще $42k, це гроші з якими можна сміливо починати будівництво

теж думаєм про житло але 1-кімнатну навіть не розглядаєм

1-кімнатну квартиру слід розглядати лише як плацдарм

Опубліковано

ага. Потрать час-кошти на ремонт, вселився, устаканився, а тут вже й друга дитина :) Далі 2 варіанти: 1) шукаєш як продати/поміняти однушку на більшу площею; 2) шукаєш землю, потім матеріали, знову час-кошти на ремонт, вселився, устаканився..... Пенсія :)

:) :) :) Ні, якщо чесно то мені і 1-ної дитини достатньо, це краще ніж взагалі без дітей, як бог дасть,і так довго чекали 2 роки не виходило. але і самі ще молоді нам до 30-ти, хочеться і для себе пожити, раз в рік Турція і т д . Якщо все бабло вкину в новобудову + меблі + ремонт, да - шикарно буде, але недай бог щось не те по роботі , ( в мене своя невеличка фірма і в останній час дуже багато всяких пожежників податківців і т д навідуються, тай конкурентів хватає...) то буду БЕЗ грошей як бомжик зате в хоромах ) Всетаки схиляюсь до думки двушка на вторинці, але ХОРОША двушка, вторинка теж буває різна. Вже радіє дружина що я читаю вас і міняю трохи думку

Опубліковано

Моя думка, купити однокімнатну квартиру, решту коштів не в банк, а на розширення власної справи, яке потім заробить і на ще одну дво- чи трикімнатну квартиру, а може й на будинок, авто і т.п.

Опубліковано

а чому Ви розглядаєте тільки новобудову?

нічого особистого,просто хотіла б почути думку

1. Великі площі.

2. Автономне опалення і менші комунальні платежі

3. В процентному відношенні більш заможні сусіди ( немає бабок на лавочках алкоголиків і т д _)

4. Якість будівництва краща

5. Живу один раз , покупка квартири і так випадає не часто, можливо 1 раз в житті, навіщо нюхати вторинні квартири після когось , де жили всякі люди, всіляка енергетика і т .д .

Моя думка, купити однокімнатну квартиру, решту коштів не в банк, а на розширення власної справи, яке потім заробить і на ще одну дво- чи трикімнатну квартиру, а може й на будинок, авто і т.п.

Ви як моя дружина, " ДЛЯ СЧАСТЬЯ МНЕ ДОСТАТОЧНО одной комнаты, ведь в жизни есть еще много вещей куда более интерестных"

Опубліковано

Однокімнатна квартира - завжди буде ліквідною, її можна легко продати або здати в оренду - завжди ;)

В цій ситуації (70 тис. на руках) я б подивився ще й в сторону невеликих будиночків в районі Львівської, Ч.Хреста з цінником 40-50 тис., але це вже діло смаку - кому в багатоквартирний "мурашник", а кому - тишу й сусідів подалі.

Подивившись на свою дружину й батьків - можеш легко зрозуміти, що в довгостроковій перспективі дружина права щодо того, що дві однокімнатних краще, ніж одна трикімнатна ;) Якщо взяти дві однокімнатні - то в одній можна жити, а другу здавати, і мати пасивний дохід.

Якщо є впевненість, що ціни на нерухомість знижуватись більше не будуть - то за даного бюджету можна було б взяти 2к на вторинному ринку, щоб жити в ній, і 1к - щоб отримувати додатковий дохід, і гроші щоб не знецінювались. Але в 2008-2009 ціни різко впали...

Є й складніший варіант - взяти менше житло, а гроші пустити в розвиток бізнесу.

Опубліковано

Однокімнатна квартира - завжди буде ліквідною, її можна легко продати або здати в оренду - завжди ;)

В цій ситуації (70 тис. на руках) я б подивився ще й в сторону невеликих будиночків в районі Львівської, Ч.Хреста з цінником 40-50 тис., але це вже діло смаку - кому в багатоквартирний "мурашник", а кому - тишу й сусідів подалі.

Подивившись на свою дружину й батьків - можеш легко зрозуміти, що в довгостроковій перспективі дружина права щодо того, що дві однокімнатних краще, ніж одна трикімнатна ;) Якщо взяти дві однокімнатні - то в одній можна жити, а другу здавати, і мати пасивний дохід.

Якщо є впевненість, що ціни на нерухомість знижуватись більше не будуть - то за даного бюджету можна було б взяти 2к на вторинному ринку, щоб жити в ній, і 1к - щоб отримувати додатковий дохід, і гроші щоб не знецінювались. Але в 2008-2009 ціни різко впали...

Є й складніший варіант - взяти менше житло, а гроші пустити в розвиток бізнесу.

Так, ви повторили мої думки в голові, тому й запутався яке рішення оптимальне буде, при кращому сценарії, так однокімнатну можна купити і якщо все буде добре - на майбутнє - подарувати її дитині і хай собі там живе а самим з жінкою "купити мріяну мною шикарну новобудову або власний будинок якщо з бізнесом все буде ок" Але якщо якась "криза" - то інша сторона медалі, всю молодість в 1к. о ні.! Тому я за новобудову й думаю. Але гроші роблять гроші. Я памятаю своїх перших 5000 у.о зароблених.....Вони мені давалися складніше ніж зараз 20000 $ !

Опубліковано

в довгостроковій перспективі дружина права щодо того, що дві однокімнатних краще, ніж одна трикімнатна ;) Якщо взяти дві однокімнатні - то в одній можна жити, а другу здавати, і мати пасивний дохід

У моєї жінки доречі є сестра, живе вона у 3-х кімнатній з батьками, так склалося що дитина у своїх 20 років "важка" і бідні батьки мяко кажучи "мучаться " з нею. І хотіли б розділити ту 3-х кімнатну на 2-одно, але не мають змоги. Тому дійсно дві однокімнатних краще ніж одна 3-ри

Опубліковано

А чому не розглядаєте молодіжних житлових програм? Правда, не знаю як вони зараз фінансуються...

На допомогу (фінансову, скажімо по 5 тис у.о. з кожної сторони ) батьків не можна розраховувати?

Мені здається оптимальним такий варіант - 2 кім квартира (вторинний ринок) на 33-му.

- достатньо площі (біля 44 кв м., як правило, нормальні за площею кухні);

- достатньо ліквідні, зручний район.

Математика:

70 - (40 тис квартира + 10 ремонт/меблі+ 10 тис авто (якщо його ще немає)) = 10 тис (20 тис, якщо вже є авто) запас

Чому не варто планувати майбутній перехід з однокімнатної у дво- трикімнатну, а краще відразу обрати варіант двокімнатної:

- один раз робите ремонт (на відміну від двох ремонтів, які ще пережити треба, при переході з однокімнатної потім у двокімнатну). Ремонтувати дві кухні і ванни (а вони найдорожчі) - це накладно. І меблі навряд чи можна буде перевести (особливо кухонні).

- дві квартири - з нашою владою трохи ризиковано. Податок на нерухомість ще не відомо який буде.

- пам"ятайте про чималі витрати (втрати) на оформлення (а продати без сплати податку можна лише, здається через 3 роки/ можливо навіть п"ять).

- швидше за все доведеться змінювати район проживання (садочок, школу).

Щодо новобудов:

- бабусь немає, але ви не повірете, люди можуть купити квартиру за 50-80 тис доларів, а потім викручують у під"їзді дешеві плафони, розетки і вимикачі - такі ось "елітні" сусіди;

- щодо якості - так комунікації свіжі, але фундаменти дають осадку і тому ремонт реально варто затіювати десь після 2-3 років після здачі будинку

Опубліковано

Всетаки схиляюсь до думки двушка на вторинці, але ХОРОША двушка, вторинка теж буває різна.

між двушкою і трьошкою різниця настільки незначна, як правило, що краще таки трьошку :)

Але в 2008-2009 ціни різко впали...

Ціна в гривнях що тоді, що зараз приблизно одна й та ж - тоді (5,05грн/долар) 3кімнатна панелька коштувала тисяч 75, зараз (8,1 грн/долар) - 42-45 тисяч.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...