Перейти до змісту

Колектори хочуть бабло за 3-гавняний інтернет

druid

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні взнав, що мимоволі став учасником цікавої історії, повязаної з користування мобільного інтернету ОГО. Забігаючи наперед скажу, що проблеми з цим оператором виникають постійно.

Так от. Колись в 2009 році я вирішив скористатись послугою безпроводовоого інтернету. Тоді в них (в укртелекомі) була умова - скористатись послугою може той, хто підключений до стаціонарного телефонного звязку. Я тоді жив на квартирі і ніяких договорів з укртелекомом в мене не було. Я домовився з бвтьком і оформив інтернет на нього. За договором я брав акційний модем, умовою було - користуватись нетом не менше року. договір підписаний 20 березня 2009. За рік користування 3-гавняним нетом я твердо вирішив від нього відмовитись. 20 квітня 2010 року (тобто через рік і місяць користування) я приніс заяву на відключення. Умовою подання такої заяви було оплатити всі використані рахунки. Я це зробив і вони прийняли заяву. Цей факт (заява) зафіксовано у них, бо я таких деталей не памятаю.

Аж раптом приходить гнєвний лист вже від колекторів. Виявляється, що в мене залишився борг 43 гривні, який переріс у 200+ пені і ще 200 колекторської винагороди. Тобто загалом понад 500 грн. На мій хлопський розум причина появи боргу полягає в тому, що хоч я і зареєстрував заяву в квітні, вони розірвали договір тільки 31 травня. Чому так? х.з. Вони ж не попередили. А найцікавіше в цій історії - це те, що я нічого не знав. Можливо, вони надсилали листи за тою адресою, де я проживав тоді фактично, але проблема в тому, що з червня 2010 року я вже там не жив і про листи нічого не міг знати.

Зараз вони звинувачують мене (а юридично мого батька) у відсутності активних дій по погашенню боргу (43 грн. за три роки... ги-ги) ну і так далі. Натомість я маю бажання звинуватити їх в не надто активних діях щодо інформування мене про борг, оскільки в них є адреса прописки клієнта, тобто юридична адреса, а вони три роки поспіль продовжували штормити квартиру, яка записана, як фактична.

Що робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що робити?

хай заберуть собі модем :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будуть напрягати пиши заяву в горотдел в них зараз дуже мало прав залишилось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Модем не віддам принципово.

Питання подвійне.

1. Що робити з боргом 43 грн? Чи мали право вони ще продовдувати термін користування послугою на місяць після подання заяви. Я не маю під рукою договору, але в будь-якому випадку можливо є сенс апелювати до порушення термінів надання відповіді на офіційні звернення? Начетбо мали б відреагувати в місячний термін. А так виходить - лист 20 квітня, а закрито 31 травня. Місяць + 10 днів.

2. Що робити з колекторами? Ну це залежить від рішення по першому пункту, якщо борг зарахований нечесно - то без варіантів, якщо борг справедливий - тоді в мєнтовку. Пеню заплатити ще куди не йшло, але комісійні колекторам - це щось більше на рекет смахує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читайте договір, який Ви підписували! Всі зобов'язання штрафні санкції і т.п. мають бути прописані в договорі, якщо їх там немає - тоді заплатіть їм 43 грн. і до побачення. А на рахунок винагороди колекторам, це вже точно Укртелеком загнув!

В найгіршому випадку гроші вони можуть стягнути лише за рішенням суду - за рахунок всього рухомого та нерухомого майна боржника через Державну виконавчу службу, але і сума бору виросте (мінімум судові витрати).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

рекетом вони себе самі вазамнили!!! нічого вони не зроблять, погано звісно що копію заяви не зробив. А взагалі з твоєї сторони все правильно. А звідки виліз борг це вже їхні питання. Яб на твоєму місці пішов в укртелеком і трохи з ними посрався.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ще 200 колекторської винагороди.

Як там в карикатурі було??

ceyu2.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Druid, скажи їм, що строки позовної давності уже минули. Стаття 257 ЦК України. 3 роки. Плюс, ти не давав згоди на передачу документів усяким колекторам. Вони у цій справі - НІХТО.

Скажи, як ще раз зателефонують, що в міліцію поскаржишся за незаконне вимагання коштів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж актуальна тема. Від 2010 чи 2011 року є копія заяви про припинення договору з підписом представника укртелекому про прийом заяви і квитанція з "фінальною оплатою". Копію заяви зробив, бо раніше друзі попадали на гроші і їм розказували, що ніяких заяв від них не було. Тепер періодично турбує дзвінками дуже відома колекторська контора з вимогою сплатити неіснуючий борг, який виник на початку того місяця в кінці якого була підписана заява. Є запис телефонної розмови з вимогами сплатити кошти, на якому чітко прослуховується назва організації та повне ім"я особи, які це вимагають. Чи можу я звернутись з цими документами та записом в правоохоронні органи (які?), до суду?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добре було б побачити договір на підставі якого здійснювалось надання послуг. Є такі пункти як "права і обов'язки сторін", "розрахунки", "відповідальність сторін", цілком ймовірно, що надання послуг згідно договору припиняється через місяць після розірвання угоди, а далі штрафні санкції. Сумав в 43 грн незначна (я б забив болт), але не відомо яким чином нарахувались штрафні санкції в 500 грн (все прописано в договорі під яким ти підписався), а все решта, то пусті розмови.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні історія знайшла продовження. Мене зацікавило те, чому саме через три роки випливла ця ситуація. Висновок - такий: через три роки спливає термін зберігання договорів. Я свій договір знайти не можу (блін так давно це було), а на моє прохання показати договір, вони відмовились і сказали, що договору у них вже немає. Всі питання вирішуйте з колекторами. Тобто спригнули.

Druid, скажи їм, що строки позовної давності уже минули. Стаття 257 ЦК України. 3 роки. Плюс, ти не давав згоди на передачу документів усяким колекторам. Вони у цій справі - НІХТО.

А тут цікавіше. В суперечці з манагерами утелу (на Кривому валу) проскочила цікава фраза: "ваш борг виник(!!!) в 2011 році. Навіть якщо ви все нормально позакривали все в 2010-му, це не має значення, бо борг зявився в 2011-му". В мене виникло закономірне запитання - на якій підставі він виник?, але я вже це не запитував, бо найбільш непотрібна і непродуктивна дія в цій справі - сваратись з манагерами утелу. Тобто виходить, що якщо штраф дійсно "виплив" в 2011 році, то строк позовної давності ще не минув.

Скажи, як ще раз зателефонують, що в міліцію поскаржишся за незаконне вимагання коштів.

Ще не дзвонили, а поки тільки надіслали лист, тому підстав скаржитись в міліцію поки немає.

Отже, що я вирішив. Оскільки багато знаків питання в цій справі, в першу чергу напишу листи (колекторам і утелу), щоб ті розяснили ситуацію і надалі копії відповідних документів. Посилатимусь на закон про доступ до інформації. сюди ж включу питання про передачу договору третій стороні. Далі - по ситуації.

Трохи маю досвід бюрократичних переписок, буде нагода трохи розімятись :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочеш - забацаю тобі адвокатський запит до цих контор на предмет "як і чому" та "надайте-ка документи".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дяк, але хочу спробувати сам, давно мріяв про подібну практику, а тут такий подарунок :-)

до понеділка накидаю запити і закину сюди. скажете що не так, а мо й кому ще знадобиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцьк. 09.08.2013, не за інет справа, але показово

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цілком ймовірно, що надання послуг згідно договору припиняється через місяць після розірвання угоди, а далі штрафні санкції.

Користувався колись нетом Укртелекому, дійсно в договорі був такий пункт, що Договір припиняє свою дію через місяць після подання заяви Абонентом. Він типовий...

А для діяльності колекторських контор у нас відсутня законодавча база. Можливо, Укртелеком відступив право вимоги, щодо Вашого боргу, але треба глянути в Договорі чи це можливо, але і в такому випадку новий кредитор має лише ті права, що йому передані (тобто ні про який колекторський збір мови йти не може).

Цивільний Кодекс

Стаття 516. Порядок заміни кредитора у зобов'язанні

1. Заміна кредитора у зобов'язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом.

2. Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання несприятливих для нього наслідків. У цьому разі виконання боржником свого обов'язку первісному кредиторові є належним виконанням.

Але мали б повідомити Вас)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Користувався колись нетом Укртелекому, дійсно в договорі був такий пункт, що Договір припиняє свою дію через місяць після подання заяви Абонентом. Він типовий...

Я дивився типовий договір за 2011 рік, там стояв термін 7 календарних днів. Але навіть якщо і місяць, то вони порушили і цю вимогу, бо пройшло 40 днів (так символічно!) з моменту реєстрації заяви.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

druid, ну я користувався іхнім нетом десь у 2008 році і тільки з'явився Білайн перейшов на нього. Але у мене в Договорі був 1 місяць, точно пам'ятаю, бо завчасно подавав заяву....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не забував розказувати про всі перипетії! думаю, попкорну треба буде багато :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нє, попкорну не буде, бо гра в одні ворота. Якби хтось з утелу чи колекторів зареєструвався на борді і почав сперечатись - оце була б "тємка"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

телекомівці копійчані борги передають колекторам і наварюються. Теж розірвали були договір і сплатили все а через півроку продали борг в 50 грн. "Купер-Прайс" (і ще пара імен є) - як ви сплатите вони зразу "забудуть" .."паперове підтвердження" у них теж вартує грошей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

телекомівці копійчані борги передають колекторам і наварюються. Теж розірвали були договір і сплатили все а через півроку продали борг в 50 грн. "Купер-Прайс" (і ще пара імен є) - як ви сплатите вони зразу "забудуть" .."паперове підтвердження" у них теж вартує грошей.

Мені бувший білайн Інтернет вдома приліпив 80 грн боргу через Купер-Прайс.

Я за 2 дні позаписував усі їх номери, ще пару знайшов в мережі, організував їх усі в один контакт і поставив переадресацію в нікуди.

По історії дзвінків бачив, що телефонували разів 5.

Коли не було шо робить сам телефонував їм з провокативними запрошеннями судитись.

Вже пів року не телефонують.. образились :0148:

Знаючи, що нічого нікому не повинні - платити не варто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За договором факторингу "Укртелеком" продав свої борги "Купер-Прайсу". Розуміли, значить, що шансів вони не матимуть по такій категорії справ. А так хоч щось заробили. А "Купер-Прайс" буде тероризувати боязливих та юридично некомпетентних "боржників". На це вони і сподіваються: заробити на 10 грн. в десятки разів більше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Популярна шняжка, виявляється. Якраз "Купер-Прайс" і має діло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропоную звернутися зі скаргою на укртелеком до відділу у справах захисту прав споживачів. Укртелеком у них один із найсмачніших "клієнтів".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую. Маю схожу ситуацію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...