Перейти до змісту

У орендованих ставках всім дозволено купатися та рибалити безкоштовно: постанова уряду

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ото розкричалися))) А тепер уявіть ситуацію. У кожного з вас є свій ставок. Ви за ним доглядаєте, платите, зариблюєте... І одного чудового дня приїжає до вас один такий вумний і каже що він має право ловити безкоштовно. Те, в що ви вклали свої кровні, вклали свою душу хтось візьме безкоштовно. По вашому це справедливо?

Я теж хочу ловити безкоштовно :_08: . Але потрібно мати хоч якусь повагу. В нас, на жаль, це дуже рідко зустрінеш.

Якщо людина совісно відноситься до своєї справи (і що не кажіть,а такі є) я - за чистий берег і платну риболовлю.

тоді навіщо законодавство, якщо ним неможливо скористатись в такому елементарному випадку*?? стосовно вкладених коштів, якщо виділити метрів зо 15 берега, то рибаки з однією вудочкою і одним гачком не переловлять всю рибу.

Опубліковано

бо наболіло про одне озеро

Ключове слово Озеро причом природнє, де ми виросли і ловили рибу, причому безкоштовно. Поки якесь хамло не обламало всім без згоди селян.

Опубліковано

Якщо водні об’єкти, згідно договорів оренди, передаються на умовах оренди для вирощування товарної риби (риборозведення) та рибництва, що пов’язане із штучним розведенням риби.

А це значить, що дія договорів підпадає під дію статті 48 Водного кодексу, тобто, спецкористування, в якій не передбачене любительське та спортивне рибальство.

Тобто перед тим як тут кричати буду ловити і усе- взнайте на яких умовах передано водойму.

Інакше гаманцю та вашому інтерфейсу можестати недобре.

а можна ссилку на вашу статтю 48??? :0141:

Спеціальне водокористування - це забір води з водних об'єктів

із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води

та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір

води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із

застосуванням каналів.

тут і коментар , якщо не секрет Ви працюєте в рибінспекції? чи можливо юристом?

Опубліковано

стаття 48 то мабуть очіпятка

про рибне господарство стаття 68

На водних об'єктах (їх частинах), які використовуються для

промислового добування риби та іншого водного промислу або мають

значення для відтворення їх запасів, права водокористувачів можуть

бути обмежені в інтересах рибного господарства та водного

промислу.

Опубліковано

стаття 48 то мабуть очіпятка

про рибне господарство стаття 68

На водних об'єктах (їх частинах), які використовуються для

промислового добування риби та іншого водного промислу або мають

значення для відтворення їх запасів, права водокористувачів можуть

промислу.

навіть в статті 68 ВК не має нічого про заборону любителької риболовлі, а є в - Статья 54. Частичный или полный запрет пользования водными объектами. І стаття 45 ВК :..*в случае использования объектов местного значения - Верховная Рада Автономной Республики Крым, областные, Киевская и Севастопольская городские советы по согласованию с соответствующими территориальными органами Минприроды (абз . 2 и 3 п. 2 Порядка согласования и выдачи разрешений на специальное водопользование, утвержденного ПКМ от 13.03.2002 N 321).*

Опубліковано

http://zakon2.rada.g...213/95-вр/page3

2.1. Рибогосподарські водойми (їх ділянки), на яких

любительське і спортивне рибальство (далі - любительське

рибальство) здійснюється за плату, за умови спеціального

використання водних живих ресурсів визначаються органами

рибоохорони на підставі біологічних та наукових обрунтувань.

написано розмито

чи то має бути дозвіл чи що...

але суть з цього така: якщо власник оформив водойму як рибогосподарську, і якщо оформив що рибалка в ньогго за грошики - то безплатно ловити не можна там

Опубліковано

права водокористувачів можуть

промислу. - цього достатньо.

Опубліковано

права водокористувачів можуть

промислу. - цього достатньо.

ні. тут не те. хоч і сам те написав, але розібравшись в термінології думаю що під словом "водокористувачі" тут скоріше за все мається на увазі орендатор

Типу якщо є загроза якісь рідкісній рибі - то орендатору можуть заборонити зарибити ставок щукою абощо

в цьому плані це написано

Опубліковано

Є ще й такий доволі цікавий докУмент: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1458-05

Є ще й інші підзаконні акти. Не кодексом єдиним можна обмежувати право риболовлі - є й підзаконні акти, й здоровий глузд, і просто людські відносини.

Як і для того, щоб видворити недобросовісного рибалку, можна придумувати різні легальні способи. Наприклад, в нас заборонено паління й вживання алкоголю в громадських місцях (крім відведених для цього місць). Виходячи з цього, орендар може сміливо викликати міліцію до будь-якого несанкціонованого рибалки, який закурив чи дозволив собі "100 грам" на березі ставка...

Істина повинна бути посередині. Якщо орендар доглядає за водоймою - прибирає територію, зариблює, ще й при цьому платить орендну плату в місцевий бюджет - мабуть, він таки має як мінімум моральне право ставити обмеження по доступу.

Окреме питання - якщо ця водойма єдина в окрузі (що малоймовірно на Волині), чи в інших виняткових випадках. Але тоді громада має добиватись того, щоб орендаря не було взагалі, і доглядом займатись самостійно.

Опубліковано

Цікаво що говорить досвід Європи. Чув що в Скандинавії чи твій ліс, чи в оренді, але ти не має права заборонити ходити по ньому людям.

Є таке село Острожець, що в стороні від Великої Городниці по дубнівські трасі. Я там вперше побачив огороджене парканом гарне природнє озеро серед села, до якого звичайний доступ бидлу був закритий. Ви реально будьте адекватні. Які ваші озера, ліси, гори? Ти живеш пару років на цій землі, а далі що тобі то все в могилу пхати? А інші люди як? А діти інших дітей? З тими орендами наші внуки будуть кріпаками у внуків наших чиновників.

Оренда відбувалась за мутними схемами? Чи був відкритий тендер на оренду водойми чи зарішали? Скільки реально ви платите в бюджет в місяць з ставка?

Опубліковано

Є ще й такий доволі цікавий докУмент: http://zakon2.rada.g...s/show/z1458-05

Є ще й інші підзаконні акти. Не кодексом єдиним можна обмежувати право риболовлі - є й підзаконні акти, й здоровий глузд, і просто людські відносини.

Як і для того, щоб видворити недобросовісного рибалку, можна придумувати різні легальні способи. Наприклад, в нас заборонено паління й вживання алкоголю в громадських місцях (крім відведених для цього місць). Виходячи з цього, орендар може сміливо викликати міліцію до будь-якого несанкціонованого рибалки, який закурив чи дозволив собі "100 грам" на березі ставка...

Істина повинна бути посередині. Якщо орендар доглядає за водоймою - прибирає територію, зариблює, ще й при цьому платить орендну плату в місцевий бюджет - мабуть, він таки має як мінімум моральне право ставити обмеження по доступу.

Окреме питання - якщо ця водойма єдина в окрузі (що малоймовірно на Волині), чи в інших виняткових випадках. Але тоді громада має добиватись того, щоб орендаря не було взагалі, і доглядом займатись самостійно.

моральне право??? :0157: ......

Опубліковано

Чукча не читатель чукча - писатель.

Для тих хто в танку - читайте пост вище, як не зрозуміло задавайте конкретні питання, а не, те, що ви собі всі самі надумали.

Для справки: у нас майже всі ставки виділені для розведення риби і ловити там заборонено.

З озером - потрібно брати договір оренди і читати, там повинно бути прописано про загальне користування, умови,... І т. Д.

Хто з нас чукча ти сам зрозумієш коли вникнеш в мій перший пост

2, ЯКЩО ЗГІДНО ЗАКОНУ я маю право рибалити в ставку, який хтось орендує, безкоштовно, то я буду це робити, незалежно від того як за ним доглядає орендар, добре чи погано. Орендар коли брав став в оренду знав, що інші також можуть там рибалити і купатися? Знав і все-рівно взяв, то чому потім почав вимахуватися?

Якщо згідно договору оренди мені заборонено безкоштовно рибалити, то моя рибалка не буде законною і це не той випадок про який я писав.

Тепер, коли ми розібралися хто з нас чукча, ти вилізеш з танку і попросиш вибачення за свої слова чи так і залишишся балаболом?

Молодець.

Опубліковано

Ото розкричалися))) А тепер уявіть ситуацію. У кожного з вас є свій ставок. Ви за ним доглядаєте, платите, зариблюєте... І одного чудового дня приїжає до вас один такий вумний і каже що він має право ловити безкоштовно. Те, в що ви вклали свої кровні, вклали свою душу хтось візьме безкоштовно. По вашому це справедливо?

Я теж хочу ловити безкоштовно :_08: . Але потрібно мати хоч якусь повагу. В нас, на жаль, це дуже рідко зустрінеш.

Якщо людина совісно відноситься до своєї справи (і що не кажіть,а такі є) я - за чистий берег і платну риболовлю.

свій ставок - це одне, а взятий в оренду (державний, все людський) - це вже друга справа. А говоримо про оренду!

Опубліковано

Цікаво що говорить досвід Європи. Чув що в Скандинавії чи твій ліс, чи в оренді, але ти не має права заборонити ходити по ньому людям.

Є таке село Острожець, що в стороні від Великої Городниці по дубнівські трасі. Я там вперше побачив огороджене парканом гарне природнє озеро серед села, до якого звичайний доступ бидлу був закритий. Ви реально будьте адекватні. Які ваші озера, ліси, гори? Ти живеш пару років на цій землі, а далі що тобі то все в могилу пхати? А інші люди як? А діти інших дітей? З тими орендами наші внуки будуть кріпаками у внуків наших чиновників.

Оренда відбувалась за мутними схемами? Чи був відкритий тендер на оренду водойми чи зарішали? Скільки реально ви платите в бюджет в місяць з ставка?

Правильно говорите.

Як можна допомогти щоб таких "вЛАСНИКІВ" позбавити власності цих озер

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Лучани, помешкання яких знаходиться біля ставків на вулиці Ковельській, кидались із битами на відпочиваючих, які розмістились на узбережжі, погрожуючи їм розправою.

Про це під час засідання 60-ї сесії Луцької міської ради повідомив член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук.

З його слів, два дні тому йому довелось бути «миротворцем» на цій території, адже люди із прилеглих до водойм будинків вирішили прогнати відпочиваючих та рибалок із допомогою бит.

Тому, обранець громади попросив Луцького міського голову Миколу Романюка підняти на сесії питання стосовно посиленого патрулювання рекреаційної зони на Ковельській у вечірній час та внести «проблемні» ставки до маршруту патрулювання правоохоронців.

Народні обранці підтримали такий запит.

http://www.volynnews.com/news/society/luchany-prohanialy-vidpochyvaiuchykh-iz-stavkiv-z-dopomohoiu-byt/

А ви кажете Скандинавія...

• 11 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...