Перейти до змісту

Борці з провайдерами

Рекомендовані повідомлення

Тут багато питають,чи буде інтернет(нормальний,інтернет 21 віку) в селах,містечках Волині.Ні не буде в найближчий час(це десь 10 років).Ми хочемо в Європу?Та в Європі це питання давно закрте і якщо там село без інтернету-то це утиск прав людини на спілкування з навколишнім світом.Держава не може,сам зробив-злочинець.Тут будуть писати,робіть по закону,купляйте ліцензії(27 тис.грн).То хай самі і купляють.Бо ці суми-бюджет села на рік.Серіал буде продовжуватись,я писав на youtube ТС.

https://www.youtube.com/user/Frequencyuser

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хто буде вже в селах жити? розслабтесь через років 10 вимре купа сіл взагалі, розширяться просто міста, не переживайте там буде інтернет точно!

тільки інтернет не буде халявним - я маю на увазі контент, за все прийдеться платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І як плата буде чималою, нах тоді той інтернет??? 1 мбіт для чата і хватить :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Покажіть хоч один документ на підставі якого діють такі *оператори зв'язку. :)

Покажіть хоч одну ліцензію на ефірні частоти в діапазоні 5 та 2,4 гігагерци.

На підставі яких договорів надають послуги?

Які податки вони сплачують?

Своїми діями, такі підприємчики знищують і та доволі не організований частотний ресурс.

Що до операторів які в радіо не лізуть, тягають кабель. Тут усе складніше.

Вони особливо нічого не порушують.

Не сплачують податки.

Не несуть відповідальність, якщо з вини їхнього обладнання активного чи пасивного, буде спричинена шкода майну чи ще гірше людському здоров'ю.

І не чешіть тут про мережі для іграшок, мені у всякому разі. Смішно.

Що до обладнання.

Надайте органам данні про те що той Мікротік апешка 5Ггц, з такми то маком, на криші даху ваша власність. :)

Причина цієї ситуації проста.

Бездіяльність крупних операторів.

Паршиве законодавство і регуляція в сфері частотного ресурсу.

Реально, спробували б ці *оператори працювати легально. Бажання надавати послуги пропало б швидко, так само як і гроші на розвиток мережі :)

Відео, вирване з контексту, змонтовано однобоко.

Галіма подєлка :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повністю згідний з kmd в частині *Причина цієї ситуації проста.

Бездіяльність крупних операторів.Паршиве законодавство і регуляція в сфері частотного ресурсу.

Реально, спробували б ці *оператори працювати легально. Бажання надавати послуги пропало б швидко, так само як і гроші на розвиток мережі**.Тут не добавити не відняти-все чесно сказано.А на рахунок *подєлки*,я не експерт і не участник подій,вам вирішувати,читачам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в нашій державі робити все "в білу" не реально, спочатку придумують корупційну схему, а потім вже під неї придумують закони, тільки не навпаки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вартість реєстрації однієї базової станції (це при умові, що вже є ліцензія) = вартості 15-ти базових станцій :)

Щомісячний податок за 20mhz (знову ж таки при наявності ліцензії) складає 361 грн.

Є село Х в YY кілометрах від міста.

І в селі Х окрім GPRS і 3G (якщо вилізти на березу) інтернету нема.

Попит породжує пропозицію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мені здається, що відео просто для накрутки адсенс :)

В селах люди є. І живуть. Он з міст тікають жити, хати купують. І попит там буде. Да, це не спальний район де 55 000 жителів. Це тверда 1000 людей.

З яких кожна сім'я, майже кожна, має дітей від 5 до 18 років. Яким подавай Вк. Однокласн. Танки, фільми і т.д.

Тверда 1000 людей це 250-300 сімей. Тобто 300 абонентів.

Математика проста. Запхнути оптику в село, для 250-300 юзерів - мегадорого. І суперневигідно для провайдера. Окупаємість - нульова. (Якщо врахувати ще приколи зі світлом в кожному селі, що не гроза - спелений прилад). Але ж попит є!

З радіочастотами теж саме. Все дорого.

Маркетинг, мать його, з ним не поспориш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не можу знайти нормальних розцінок на підвіс оптики на стовбах.

Якби була прозора цінова сітка для таких робіт - затягнути оптику в село Х було б не таким дорогим як здається.

Вартість оптики дуже демократична, роботи по монтажу теж.

А от отримання дозволу на такий підвіс - це головний біль не на один тиждень.

Про укртелекомівську каналізацію я тільки страшні історії чув з вартістю в пару нулів за кілометр.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Ринок знщено.

Ліцензування дороге, вартість послуги низька. Вина тих же крупних операторів (недомаркетоїдів) і держави.

При вартості послуги у 100-150 грн. працюючи в білу ренатбільність не можлива. Хіба що довгострокова крупна інвестиція, а потім відбивати гроші.

Не володію інформацією про стан абонентських баз *операторів, тому важко рахувати. :) Усе залежить від цього.

Більше абонентів більше баз, більше навантаження на ефір. Більше витрат на розвиток і підтримку інфраструктури.

Хоча усі ми реально знаємо як усе робиться.

База за 100 баксів, інет від любого оператора. 75 грн за 100 мегабіт, електрика своя або загального користування на шарік. :)

Ніяких договорів, ніяких зобов'язань.

20 клієнтів = 2000к грн. 1 місяць і затрати окуплені, ще й з наваром! :)

Хотілось би щоб наша держава одумалась, і змінила цінову політику що до ліцензування частотного ресурсу.

Ввела ліцензування діяльності інтернет операторів.

Припинення роботи *операторів недопустиме.

Так як вони це єдина можливість отримати доступ в мережу де легальні оператори відсутні.

Хоч це і знищує ресурс і ринок і йде в розріз з законодавством.

Їх потрібно розумно регулювати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Майбутнє за все глибшим проникненням оптики.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а може за безпровідним на хххх кілометрів.

Німці он уже стріляють :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а може за безпровідним на хххх кілометрів.

Німці он уже стріляють :)

Не треба далеко ходить.

Вартість радіорелейок 130-160 мегабіт коливаються на рівні $10000, а це досить сильно скажеться на вартості послуг для кінцевих абонентів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю, що автор відео хотів донести, що посадові особи діяли в супереч законодавству, самовільно демонтовуючи обладнання...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю, що автор відео хотів донести, що посадові особи діяли в супереч законодавству, самовільно демонтовуючи обладнання...

А можливо ми всього не знаємо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

посадові особи діяли в супереч законодавству, самовільно демонтовуючи обладнання...

а ті, хто його чіпляв, діяли згідно закону? Маючи УСІ дозволи і т.д.?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я написав те, що побачив у відео, я їх не захищаю. Наскільки мені відомо їм пропонували легалізуватись, але вони вибрали інший шлях...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я написав те, що побачив у відео, я їх не захищаю. Наскільки мені відомо їм пропонували легалізуватись, але вони вибрали інший шлях...

Так тут же писали, що легалізовуватись не вигідно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не можу знайти нормальних розцінок на підвіс оптики на стовбах.

"Нормальних" в сенсі - якомога менших?

Там шо оптика, шо витуха, їм байдуже, ціна однакова буде.

З того, що знаю, ціна знаходиться в межах від 50 до 100 грн за стовб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Нормальних" в сенсі - якомога менших?

Я про якийсь єдиний прайс з поясненням чого так.

50-100 в місяць за стовб це дуже дорого.

А ще ж на провайдера повісять рівняння стовбів, встановлення додаткових компенсаторів на поворотах, нарощування до 7-ми метрів при переході над дорогою і тд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Поки такого єдиного і легального прайсу нема.

Він появиться після приватизації обленрго :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...