Перейти до змісту

Рок і не рок

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Мені часом не дає спокою одне питання.

Ось дві музичні композиції. Одну з них зворушливо називають "русскій рок", а другу - "шансон", а часом навіть "блатняк", "блатата".

Але музика в "русскому рОкові" по силі звучання, по "рОковості" жанру, по драйву і поряд не стоїть з Лепсовим виступом. В той же час якщо прослухати не концертний, а студійний варіант пісні Лепса "Берега" - там гітарні "запили" навіть ще більш сильно виражені, ніж в концертному записі.

Чому ж тоді одне - рок, інше - не рок?

Можливо, справа в словах, текстах? Але слова, що їх співає Гриша, просякнуті не меншим (а то й більшим) сенсом і значенням, ніж те, що співає Слава. Той, хто жив і живе - зрозуміє ціну цим словам:

Согревая наши души, выкупая наши клятвы

Жизнь входит в берега

Незаметно и неслышно после бури как в затишье

Жизнь входит в берега.

Разрывая наши цепи, наполняя наши мели

Жизнь входит в берега

Заставляя думать прежде, чем оставить все надежды

Жизнь входит в берега.

То чому ж так?

Не пропагую Лепса, хоча його альбом "Водопад" дуже мені подобається. Просто обрав його для порівняння. Адже Лепса багато хто сприймає завдяки його ранній творчості саме як популізатора "блатняка".

Опубліковано

А можна поправочку? Дякую. Ось приклад справжнього шансону, а не того бидло-блатняка, що назвали шансоном.

Щодо Наутілуса, то це і є Русский рок "круглый и простой как колобок", як співав сам Бутусов.

Я ж чомусь навпаки не дуже сприймаю лепса. Хоча в його викнанні деякі речі (відверта попса) стає зовсім інша!

Прикладом може служити пісня з цього ж альбому "Научись летать" "беги по небу", що її написав і співав Макс Фадєєв.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

У Лепса очень о*енные гитаристы. Например Вячеслав Молчанов, Денис «Джонни» Катасонов и хороши продюсеры. А Блатняк потому что он сам из блатных. А ещё смысловая нагрузка текста. Да готов признать, что качество исполнение и аранжировка позволяет его приписать к року. Но это ещё не делает из него Рок певца или представителя русского рока. ИМХО

P.S. Бритни Спир тоже как то спела "I love rock'roll". Это же не дает её рокершей)))

Опубліковано

А я сьогодні з архіву підняла Лєпса. Якщо чесно, вокал мені його дуже і дуже подобається. Специфічний голос і мелодика у піснях є. І якщо чесно, я його сьогодні вперше побачила, як він виглядає - кумедний такий дядя-кривляка.

Колись давним давно на базі у Мороза, коли ми щось там вирішували за апаратуру на концерт, мене просвітили в сторону Григорія Лєпса.

Потім, коли ми були у журі в Сінатрі, там якийсь чувачелло місцевий співав його пісні. А особливий мій ріспект Лєпс заслужив, коли до вух потрапила пісня про рок-н-рол. Звідки приблатований крутий дядька шарить, що то таке і з чим його їдять, я не знаю. Але текст там такий, як треба.

Опубліковано

Дуже багато наших "доморощено-підвальних рок-фанатів" абсолютно не сприймають музику інших жанрів і коло своїх кумирів зі свого дитинства вирощують серед "безапеляційних рокєрів". І потім ніяк не хочуть вірити, що хтось з їхніх кумирів може змінити жанр виконання, наприклад перейти з року на джаз, блюз (частіше серед зарубіжних виконавців) або навіть попсу (частіше буває якраз серед російських рок-виконавців). І разом з тим, викохана ненависть до "попсових" і "блатнякових" виконавців ніяк не дозволяє сприйняти, що ці виконавці іноді дуже круто виконують якісь рок-речі, не дозволяє сприйняти їх "своїми" і щиро визнати, що "твой кунг-фу кручє".

Коротше -- в нас звикли ділити не музику на рок і не-рок, а виконавців на рокових і не-рокових. І коли не-рокові виконавці навіть дуже-дуже круто виконують рок, рок-фанати однаково кричать "засунь собі в ....... свій блатняк!"

Опубліковано
Коротше -- в нас звикли ділити не музику на рок і не-рок, а виконавців на рокових і не-рокових. І коли не-рокові виконавці навіть дуже-дуже круто виконують рок, рок-фанати однаково кричать "засунь собі в ....... свій блатняк!"

Коротше, в нас звикли ділити музику. А вдома все одно тихенько тащаться від старої попси ^_^

Опубліковано

Сумнівалась би у компетентності твоїх слів, Вадиме, бо рокерів отих так званих ти знаєш один-два і обчьолсо.

А взагалі ділити музику на капець які жанри (піджанри і під під під піджанри) - як мінімум .. нераціонально.

І вашпє. Я ділю музику на "круто" і "лайно повне" :)))))))))))))))))))))))))))))))

Опубліковано

Я за, якщо вся російська попса буде схожа на Лєпса

Ну, якщо вже розмовляти саме про Лєпса, то його самого потрібно поділити на "раннього Лєпса" і "пізнього Лєпса" -- це дві абсолютно різні особистості. Для мене в свій час одкровенням стала випадково почута (і дуже в тему) пісня "Черный снегопад". З того часу від багатьох його пісень тащусь.

Опубліковано

Дуже багато наших "доморощено-підвальних рок-фанатів" абсолютно не сприймають музику інших жанрів і коло своїх кумирів зі свого дитинства вирощують серед "безапеляційних рокєрів". І потім ніяк не хочуть вірити, що хтось з їхніх кумирів може змінити жанр виконання, наприклад перейти з року на джаз, блюз (частіше серед зарубіжних виконавців) або навіть попсу (частіше буває якраз серед російських рок-виконавців). І разом з тим, викохана ненависть до "попсових" і "блатнякових" виконавців ніяк не дозволяє сприйняти, що ці виконавці іноді дуже круто виконують якісь рок-речі, не дозволяє сприйняти їх "своїми" і щиро визнати, що "твой кунг-фу кручє".

Если уже на то пошло то, на западе, вообще особо не церемонятся, Стивен Тайлер спокойно спел с RunDMC, Рокеры с реперами, Джазмены с Попсовиками, и так далее, главное что бы звучало и продавалось)) У Шакиры так вообще оформление очень даже, так же как и у Пинк, например.

Всё дело вкуса.

Опубліковано

А такого від Лєпса я взагалі не чекав :)

http://youtu.be/sXsazsNv-LQ

Если нормальный музыкант, то есть правильный, (а не поющие миньетчицы), то умеет играть минимум на 2-3 разных инструментах.

Опубліковано

Заганяти себе в рамки "маркувань" - тупо.

Є просто поняття хорошого музичного смаку. )

ЗІ Лєпса деякі речі хаваю як не має бути ))

Опубліковано

Сумнівалась би у компетентності твоїх слів, Вадиме, бо рокерів отих так званих ти знаєш один-два і обчьолсо.

Вистачило тих, кого знаю. Хоча і вони, здебільшого, дорослішають і, принаймні в плані музики, розумнішають.

Опубліковано

Вистачило тих, кого знаю. Хоча і вони, здебільшого, дорослішають і, принаймні в плані музики, розумнішають.

Не смешите мои подковы, покажи мне хотя бы одного достойного рок музыканта который "вырос" до попсы?

И что значит умнеют, типа рок для кретинов, а когда умнею начинают попсу играть, потому, что примитивные ритмы и тексты это круто? Тебе про Брюса Дикинсона рассказать?

А в общем разница между Лепсом и рок концертами в том, что на концертах Лепса сидят, а на рок концертах это просто не возможно :0123::_07:

Опубліковано

ем... а я про попсу (якої і сам не слухаю) хіба там казав? :)

Возможно направление контекста не так понял, интерпретировал :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...