Перейти до змісту

Про Велодень, відношення Лучан

difoto

212 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прийшов мені лист на електропошту, а оскільки прийшов він мені, як громадському діячу і навіть можна сказати, що це звернення взагалі до АВЛ, маю сміливість опублікувати його тут.

Пля знову перекриють вулиці і люди будуть десятки хвилин сидіти в маршрутках, що будуть пропускати непонятку яку акцію. Для кого ця акція ? То ви для себе, щоб заявити про себе. Більшість вона дратує.

Краще би вас всіх велосепедистів зібрати і повчити правил дорожнього руху. Де можна їхати, де не можно. Кого і як має пропускати велосепедист. Як на велосипеді не можно їхати на червоний. Як то класно не збивати людей на вулицях і особливо як водій з задоволеням пропускаю веломанів, що переходят ведучі велосипед біля себе по зебрі.

А НЕ ЯК ДИБІЛИ ПРОЛІТАЮТЬ НЕ ЗЛІЗАЮЧИ З ВЕЛІКА на зебрі і створює аварійну ситуацію. БІЛЬШІСТЬ ВЕЛОСЕПЕДИСТІВ НЕ ЗНАЄ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ. ОСЬ В ЧОМУ ПРОБЛЕМА. ПРАВДА І ВОДІЇВ ДИБІЛВ ТОЖЕ НА АВТО ВИСТАЧАЄ.

Не зважаючи на стиль написання, все ж таки хотілося б прояснити для себе, та й для усіх велосипедистів ці питання.

Питання, звісно, риторичне, але якщо опитування покаже, що Велодень дратує більшість громадян, ми будемо думати над змінами, обіцяю.

• Відповідей 75
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Автор листа якось підписався, чи попросив не розголошувати своє ім'я? Бо стиль та граматика автора як в школяра.

Опубліковано

На мою думку немає нічого страшного, якщо хтось в маршрутці буде їхати довше або сидіти-це вихідний день, а Велодень дає можливість багатьом зрозуміти, що можна переміщатися на велосипедах і нічого страшного в цьому немає, нам треба по-більше і по-масштабніше) проводити такі заходи, розвивати культуру.

Опубліковано

як би вело доріжки ... та й ще маршрутчиків аристократів .... і ям поменьше ... ні хто б не порушував .... останнім часом іду по вулицях і дивлюсь на автомобілістів ... це ще більший жах ніж велосипедисти ....

Опубліковано

друге питання, останні 2 пункти, мені здається, тотожні по змісту

Усі три варіанти тотожні, оскільки більшість теж буває абсолютна, відносна, кваліфікована.

Подібні заходи з перекриттям дороги проводить не тільки АВЛ, головне в організації, це попередити населення.

До того ж, саме цей захід популяризує вивчення і дотримання ПДР велосипедистами.

Минулого року Діфото роздавав ілюстровані брошурки з правилами - дуже корисна річ! Я і син ознайомились.

А цього року планую залучити подругу, яка до вчора і не здогадувалась, що велосипедисти мають дотримуватись ПДР.

Так що +1 до тих хто дотримуватиметься правил завдяки велодню!

Опубліковано

Нє ну це вапше уже! Меньшинства всякі непанятні нехай марширують головними уліцами, а велосипедисти хай їздять пугліивми стайками по окраїнах. Шото я про цю страну не понімаю. :)

Опубліковано

руге питання, останні 2 пункти, мені здається, тотожні по змісту

окай, перефразую:

90% не дотримується ПДР

30%

10%

Опубліковано

Автор листа егоїстичне бидло і не бачить далі свого носу. один раз на рік акція, а йому і тої забагато.

Опубліковано

меншинства...велосипедисти... штани в обліпку...ясраві кольори одягу.. всі такі бадьорі і веселі.. может, ето одні і тє же люді?????

Пе Се.. Нє, ну Діма, ти геть з глузду з"їхав оцю маячню хоч якось всерйоз сприймати. Це велозграя на весняних вулицях міста- це так епічно- красиво:)

Опубліковано

Це велозграя на весняних вулицях міста- це так епічно- красиво

А прикинь шо ми ше оті флаги ЛГБТ(чи як воно) райдужно-весняні провезем містом - яка краса буде!
Опубліковано

я пішохід, та все ж за Велодень обома роками і ногами, так як все дитинство провів на велосипеді і знаю який то все-таки кайф кататись :)

у тимчасовій забороні руху автотранспорту центральними вулицями міста нічого страшного не бачу, але погоджусь з тим, що велосипедисти часто порушують правила ПДР

Опубліковано

Велосипедисту тепер не раді як на тротуарі, так і на дорозі. Почуваєш себе між машин як націоналіст між нквдистами...

Навіть якщо дотримуватися ПДР, ніхто тобі не гарантує, що знайдуться свідки при ДТП.

Опубліковано

Та нормально, чо.

Заради хорошої справи можна й перекрити на 10 хв дорогу. Звичайно, ситуації різні бувають і хтось може спішити, сидячи в маршрутці і для нього це перекриття може вартувати спізнення на поїзд, наприклад чи ще кудись. Але, та сама аварія на дорозі спричинила би той самий затор. Тому, варто змиритись і радіти, що в нашій країні проходять не гей-паради, а сімейний парад і велодень.

П.С. А про правила згоден. Сам не знав, як то правильно зебру перетинати і хто я в тому випадку: пішоход чи все таки велосипедист. А тепер буду знати, що треба злісти і перевести велосипед. Мені не проблема, головне щоб по правилах.

Опубліковано

Була свідком того як минулого року на Велодень в колону велосипедистів з будинку на пр. Волі летіли яйця

А ввечері Велодня у центрі міста напали на юнака з велосипедом - не сподобалась їм ранкова акція.

Так що лист - це квіточки

Опубліковано

Минулого року Діфото роздавав ілюстровані брошурки з правилами - дуже корисна річ!

Є в електронному вигляді?

Опубліковано

А мене дратують олені, які не вміють більш-менш грамотно писати. Я це можу пробачити максимум третьокласникам.

А Велодень не дратує, велодень пре.

А велосипедисти і справді поганенько знають правила чи то просто забивають на них.

Але якщо велосипедист ігнорує правила, то він наражає на небезпеку в основному самого себе.

А от хєр на мерседесі, який не пропустив мене сьогодні, наражає на небезпеку в основному мене.

То я веду до того, що усі учасники дорожнього руху повинні одне одного поважати і дотримуватись правил, а не у мене танк, мені все пофіг.

Так що я думаю, нема причин для паніки, продовжуємо в тому ж дусі.

Опубліковано

Звичайно, ситуації різні бувають і хтось може спішити, сидячи в маршрутці і для нього це перекриття може вартувати спізнення на поїзд, наприклад чи ще кудись.

Дивно, я про Велодень знаю за місяць мінімум, а люди в маршрутках, значить, узагалі не в курсі? Їх ця подія застає зненацька прямо у маршрутці і, вони, бідненькі, запізнюються?.

Ді, нідаработка. Треба донести до кожного.

Опубліковано

Минулого року Діфото роздавав ілюстровані брошурки з правилами - дуже корисна річ!

Є в електронному вигляді?

thumb_assa-velopdd-i.jpg

Ось тут є електронний варіант тієї брошури, скачати можна і тут.

До речі, там і важливий номер Мотохелп для допомоги в разі ДТП.

Поінформованість лучан щодо перекриття необхідна, гадаю, на сайті міської ради має теж бути повідомлення.

Опубліковано

Ми ж ніби рвемось у Європу, хочемо підняти стандарти життя і пропаганда велосипедизму та здорового способу життя - ЦЕ ЯКРАЗ ПО ЄВРОПЕЙСЬКИ!!!!

От тільки наш народ не дуже пересідає на велосипеди ( ЦЕ Ж ПЕДАЛІ ТРЕБА КРУТИТИ, НАПРЯГАТИСЬ!!!!!)

Сам катаю до бабці в село 96 км на велосипеді, і нічого...

ЛЮДИ, КУПЛЯЙТЕ ВЕЛОСИПЕДИ - ЦЕ ЕКОНОМІЯ НА БЕНЗИНІ, ЧИСТА ЕКОЛОГІЯ, НАСОЛОДА ВІД ЇЗДИ, ЗДОРОВ"Я, ТІЛО В ТОНУСІ ТА ХОРОШИЙ НАСТРІЙ :0155: :0155: :0155:

Опубліковано

Цілком і повністю підтримую Іванку.............

"Більшість вона дратує." Де та "більшість"????? Один безграмотний мудак, спромігся написати кілька слів, і всьо.......

Опубліковано

Придурків з нездоровими нервами у всі часи вистачало. А зараз взагалі таке якесь життя настало, що в силу різних обставин майже всіх все дратує. Тому, не треба на це зважати, імхо. Акцій з перекриттям руху теж в місті проводиться немало. Ветерани, совєти, бендерівці, студенти, афганці, опозиціонери, регіонали, антифашисти, православні християни з іконами і батюшками табунами ходять, і нічого, все гуд, ніхто ні в кого яйцями не кидає. Виходить, ми якісь особливі, що нам така увага.))) А як дтп майже щодня, на традиційному місці перед мостом біля школи №5 зупиняє рух автомобілів на добрі пів години, теж все нормально. От тільки велосипедисти всім очі мозолять. Що в нас за люди такі, я оhуєвайтung.

Я вважаю велодень святом людей, які вибирають чисте довкілля і здоровий спосіб життя. Людей, яким не байдуже, якою ми залишимо землю нашим дітям. Людей, яких єднає найдавніший, найпростіший, найдоступніший, але при цьому найдосконаліший і найкорисніший для здоров"я транспортний засіб - велосипед. І якщо це комусь не подобається, то нехай з"їдять собі смачну піцу, втупляться в телевізор, і розлігшись на зручному диванчику слухають, як пузо росте. Ми нікого ні в чому не переконуємо, просто хочемо елементарної поваги до нас, такої ж, з якою ми ставимось до інших людей.

Опубліковано

А ще люди на велосипедах не курять в громадських місцях, не псуючи цим здоров'я інших людей. Не їдять Жуйні, і мабуть живуть довше, може за це інші заздрять?

Пля знову перекриють вулиці і люди будуть десятки хвилин сидіти в маршрутках, що будуть пропускати непонятку яку акцію. Для кого ця акція ? То ви для себе, щоб заявити про себе. Більшість вона дратує.

Краще би вас всіх велосепедистів зібрати і повчити правил дорожнього руху. Де можна їхати, де не можно. Кого і як має пропускати велосепедист. Як на велосипеді не можно їхати на червоний. Як то класно не збивати людей на вулицях і особливо як водій з задоволеням пропускаю веломанів, що переходят ведучі велосипед біля себе по зебрі.

А НЕ ЯК ДИБІЛИ ПРОЛІТАЮТЬ НЕ ЗЛІЗАЮЧИ З ВЕЛІКА на зебрі і створює аварійну ситуацію. БІЛЬШІСТЬ ВЕЛОСЕПЕДИСТІВ НЕ ЗНАЄ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ. ОСЬ В ЧОМУ ПРОБЛЕМА. ПРАВДА І ВОДІЇВ ДИБІЛВ ТОЖЕ НА АВТО ВИСТАЧАЄ.

Пише з помилками, значить вчився погано. Де гарантія, що в автошколі добре вчився (якщо взагалі вчився)!?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...