Перейти до змісту

Чи законно поступають?

arimantaras

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. В мене така ситуація склалась на роботі: працюю в одній великій торговій компанії, центральний офіс в Києві наш вихідний з 1,05 по 12.05 числа. Сьогодні директор мені сказав шо за ці дні в деякі працівники магазину також ніби "вихідні" туди вхожу і я, і за ці дні ніхто нічого не заплатить нам, тобто на роботу я мушу ходити бо в мене є робота але мені не заплатять. Причому ніхто нікого не повідомляв. Тобто 1/3 місяця зарплати забрали.

Чи правомірно це?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ясно, що неправомірно. Робочі години повинні оплачуватися в будь-якому випадку. Але це ж Ельдорадо (якщо я не помиляюсь), звикай. :) Це вам покарання за впендюрінг населенню різного хламу за космічними цінами. Карму треба відробляти. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тут все дуже цікаво. Почнеш вийожуватися - свабодєн. Хочеш працювати - мусиш батрачити. Якщо вихідний, то має бути наказ, про відкликання із вихідного дня у зв'язку із бла-бла-бла.

І цей день МУСИТЬ бути оплачений.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в тому то і справа, шо нічого не скажеш бо ти ніхто, і вимагати не будеш бо звільнять зразу...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну да якщо вважати себе "ніким" то нащо взагалі щось вимагати)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і вимагати не будеш бо звільнять зразу...

А ти поцікався, і скажи, що якщо відповіді не дадуть тобі - то спитає прокуратура.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в тому то і справа, шо нічого не скажеш бо ти ніхто, і вимагати не будеш бо звільнять зразу...

то сенс тоді знати, що тебе задаром "поімєлі"? різновид мазохізму?

Кожна робота повинна оплачуватись. Це по закону. Все протилежне, зрозуміло, протизаконне.

Хіба що ти волонтер :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вимагати не будеш бо звільнять зразу...

статью придумают или просто так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та це вже не важливо помоєму як..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тебе ставка чи ставка+бонуси? Якщо друге, то бонуси свої ти і так отримаєш. В принципі директор може багато чого говорити, але відповідати на питання доведеться бухгалтеру. І саме бухгалтер ризикує своєю п"ятою точкою якщо не оплатить тобі день.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оформлення (ЗП) офіційне?

Табель робочого часу існує, чи ненормований?

Видача ЗП з рАщёткою?

Наказ по п-ву щодо вихідних є?

З.І. Тихенько взнай на інших філіях як в них оплачувалися вихідні. Якщо скрізь однаково (не платили) - забий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну да якщо вважати себе "ніким" то нащо взагалі щось вимагати)))

Якщо ви готові щоб Вас киданули то Вас кидануть)))

Прокуратура.... Державна інспекція України з питань праці... звертайтесь)))))

Але враховуючи яка "тєкучка" кадрів у таких конторах, то не сильно вони переживать (мало на них скаржаться) і не сильно люди свої права відстоюють.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

В Україні на сьогоднішній день діє Кодекс Законів про працю, в якому підстави звільнення з ініціативи роботодавця передбачені статтями 40 і 41. Більше ні за яких підстав роботодавець не може розірвати з вами трудовий договір.

Неправомірне звільнення Ви можете оскаржити в судовому порядку (за такий характер справ навіть судовий збір не сплачується). Якщо доведете неправомірність свого звільнення, точніше, якщо роботодавець не зможе довести правомірність своїх дій, то ви отримаєте виплату за вимушений прогул і будете поновлений на роботі.

Що стосується оплати вихідних, то відповідно до ч. 7 ст. 43 Конституції України Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом. Стаття 72 КЗпП каже нам, що Робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі. Оплата за роботу у вихідний день обчислюється за правилами статті 107 цього Кодексу.

Друге діло, якщо з вами не укладали трудового договору, в цьому випадку відстояти свої права набагато важче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Україні на сьогоднішній день діє Кодекс Законів про працю...

Неправомірне звільнення Ви можете оскаржити в судовому порядку ...

Що стосується оплати вихідних, то відповідно до ч. 7 ст. 43 Конституції України Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом. ...

Товаришу археолог, навіть не знаю, чи сміятися, чи ви просто з іншої планети...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Товаришу археолог, навіть не знаю, чи сміятися, чи ви просто з іншої планети...

Та ні, з клієнтами напряг - то й шукає їх таким чином.... топік закриваю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...