Перейти до змісту

«Пройдімося древнім Луцьком»


laska

Рекомендовані повідомлення

Pjasetsky_Davn_Luck_obkladunka_ost_FRONT-211x300.jpg

У суботу, 11 травня, о 14.00 у

Центрі туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2)

відбудеться презентація книги Вальдемара Пясецького «Пройдімося древнім Луцьком».

Учасники презентації матимуть нагоду стати одними із перших читачів книги, а також поспілкуватися із її автором.

Читач книги відомого краєзнавця мимоволі мандрує у часі: проходить вулицями та майданами часів Першої та Другої Речі Посполитої та Російської імперіями, знайомиться з відомими лучанами та простими перехожими. Це своєрідна біографія Луцька, яка зацікавить як жителів міста, так і приїжджих, які захочуть познайомитися із ним ближче. Книга багато ілюстрована графічними матеріалами, фотографіями, листівками та картами. Зокрема, використано світлини Віктора Чухрая, Ірини Левчанівської, Павла Маковського та інших авторів.

Вальдемар П’ясецький «оточує об’єкти опису багатьма постатями – будівничих, мешканців, власників – і пов’язує їх із повсякденним життям того часу, звертає нашу увагу на давні традиції чи забуті звичаї», – йдеться у вступному слові Геннадія Бондаренка, кандидата історичних наук, голови Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Автор знайомить уважних читачів не лише із відомими пам’ятками архітектури на кшталт Луцького замку, але й з маловідомими провулками, мостами, ріками, кав’ярнями, іподромом та летовищем, а навіть із чайною товариством тверезості.

Видання здійснено за фінансової підтримки експертної ради з питань видавничої справи Волинської обласної державної адміністрації у Поліграфічно-видавничому домі «Твердиня», а також за підтримки нотаріуса Ариванюк Наталії Олексіївни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Еххх, шкода, що не зможу бути присутнім, Пана Вальдемара знаю біля 20-и років, часто бачимось спілкуємось до тепер, пам'ятаю його захоплюючі розповіді ще зі школи з яких я дізнався чимало цікавого про наше місто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Частенько проїжджаю старим містом і думаю про себе, а як тут було років 100 тому? Цікаво скільки така книга буде вартувати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я брал недели две назад за 45 грн.

Ожидал от неё бОльшего, правда говоря... Наверное, стиль изложения не в моём вкусе :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ожидал от неё бОльшего, правда говоря...

А в книзі є фото що на Борді не проходили ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Возможно, пару штук есть. Могу посканить и скинуть.

Позабавила одна иллюстрация :)

post-419-0-23012000-1368169647_thumb.jpg

"Міжвоєнний час" характеризовался совдеповскими клумбами с "рельсами", на которых они стоят, совдеповскими табличками (название улицы и дома - "судмедэкспертиза"?), рекламкой "ФОТО" и самое главное - кондиционером на стене :)

Хотя если имелся в виду период после 41-45 и 2004... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Міжвоєнний час" характеризовался совдеповскими клумбами с "рельсами", на которых они стоят, совдеповскими табличками (название улицы и дома - "судмедэкспертиза"?), рекламкой "ФОТО" и самое главное - кондиционером на стене

Це у такому стилі написана книга ? Дійсно, специфічно ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...