Перейти до змісту

Харчування велосипедиста

Діма

Рекомендовані повідомлення

Створив дану тему,хочу почути що саме важливе із їжі в велопоходах та покатушках,що саме корисніше із продуктів харчування для велосипедиста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

банани, сухофрукти, шоколад і солодкий чай, водичка типу Миргородська чи Поляна квасова це якщо на ходу. Під час зупинок можна і ковбаски заточити шматочок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На, почитай: eating_for_endurance-1.pdf

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головне не заголодати... тобто постійно щось жувати... і багато пити.. а розуміння що, коли і в яких кількостях.. прийде з часом.))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

,що саме корисніше із продуктів харчування для велосипедиста.

мнясо! Правда, Lexx_Giant, ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага... а як жеж без МНЯСА.?))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я, допустим, мясо б только и ела, мне ни сладкого, ни булочек не надо, вообще. Но во время педалирования - совсем другое дело. Я бы не стала есть колбаску в пути. Жую вафельки и бананы, на которые, обычно, смотреть не могу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З питва - мінералка(тільки треба вибирати з високою мінералізацією - з потом людина втрачає не тільки воду, але й шалену кількість мінералів, які необхідно відновлювати), чудово вгамовує спрагу. Ще реально допомагає у відновленні сил Пепсі, перевірено. Ну і + великий Снікерс, родзинки. Таблетки аскорбінової кислоти. Взагалі, солодке.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таблетки аскорбінової кислоти

Головне, коли пити Пепсі, не переплутати аскорбінку з Ментос-ом... бо відчуєте таке прискорення!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пепси/колой напиться нереально – проверено. только "мотор" потом стучит бешено от лишнего сахара и кофеина :dont: пить лучше именно минералку, добавляя, например, растворимые таблетки Magnesium или витаминные. пол-таблетки на обычную велофлягу, целую не надо – будет слишком наваристо :smile3:

покушать перед дорогой стоит что-то "долгоиграющее", например овсянки с говядиной навернуть. в крайнем случае мюсли на овсяных хлопьях или "multigrain" c цукатами/изюмом – часа 3-4 есть не захочется точно. а дальше по ситуации, сникерсы/марсы я не люблю, они очень быстро "выгорают", лучше уж накупить зерновых батончиков.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Смотри не перепутай, Кутузов”))) Ніби ж написав: для спраги - мінералка, для відновлення сил - Пепсі.

Щоб від того ж Пепсі серце почало стукати, треба випити літри півтори, не менше. Фанатизм ніде не вітається.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перенесите кто-нибудь тему эту, куда следует, пожалуйста? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб від того ж Пепсі серце почало стукати, треба випити літри півтори, не менше. Фанатизм ніде не вітається.)

это не более, чем особенности организма и метаболизм. как работают надпочечники, кислотность желудка и прочие тонкости. а лучше пепси/колу вообще не пить ни под каким соусом. нафига тебе эти пол-кило сахара?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Невеличка вирізка: "Глюкоза необходима в первую

очередь для функционирования

мозга, да и вообще всех органов.

Если не вбрасывать в кровь сахар, то тело будет извлекать глюкозу из

протеинов, лишая этих важных

строительных элементов

нуждающиеся в них органы.

Та й щось я сумніваюсь в півкілоцукру в літрі Пепсі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, ты это Альпинисту или Ярику скажи - нафига им "Соса-Сола" в мультигонках. Да и себе - на кой эти гонки вообще - тонус повысить? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

склад пепсі та коли - палений цукор :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це відомо)) Хай собі буде. Мова про кількість.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

десь чи то читав чи то вчив на уроках біології в школі, що вуглеводи дуже швидко розчеплюються і давають величезний заряд калорій, тому власне солдатам видають шоколад, на ранок багато хто їсть злаки, тому перед покатушкою до Тохи(мене) за шоколадом і на сніданок мюслі/вівсянака плюс яєшня або творог - це джерело білків, які необхідні при великих навантаженнях на м'язи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

десь чи то читав чи то вчив на уроках біології в школі, що вуглеводи дуже швидко розчеплюються і давають величезний заряд калорій, тому власне солдатам видають шоколад, на ранок багато хто їсть злаки, тому перед покатушкою до Тохи(мене) за шоколадом і на сніданок мюслі/вівсянака плюс яєшня або творог - це джерело білків, які необхідні при великих навантаженнях на м'язи

Цілком згоден, шоколад, яєшня, творог, і ще й м'ясо - незамінні джерела білків і вуглеводів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нет, не так. нафига тебе быстрые углеводы на покатушке? в первые полчаса-час будет небольшой инсулиновый шок, а потом голодание и в результате общая разбитость на финише. на гонку я еще могу понять, покатался и свободен – обсыхаешь :smile3: а на продолжительные дистанции только "медленные" углеводы, то есть каши, мюсли, хлопья, всякое там овсяное печенье, у которых "период полураспада" 2-3 часа. кто-то еще любит орехи, типа арахиса и шоколада. если с минимумом сахара, то очень даже норм (чёрный шоколад, например)

ps. любимое блюдо перед выездом – мюсли на кефире :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цитирую, "Баночка /250 мл/ Колы содержит 39 г сахара, а Пепси — 41 г. Это примерно 7-8 чайных ложек сахара на одну банку!". то есть в литре 164 грамма. не пол-кило, конечно, но намного больше, чем ты себе кладёшь в чай за целый день

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, Шкодєр, ми поняли: пити віскі набагато корисніше. )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але ж ти не враховуєш витрати в організмі цукру на хорошу покатушку. Будь же об'єктивним до кінця, а не лише в одну, свою сторону.

Крім того, певна частина цукру/залишок йде на відновлення енергії людини вже після самої покатушки.

Зі. Yuraul, і закушувати апельсинками\мандаринками)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В пепсі та колі немає цукру,там аспартам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...