Перейти до змісту

Украине грозят санкции за злостное нарушение авторских прав

Ko3bMa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Украина признана главной пиратской страной в мире. Международный альянс интеллектуальной собственности в своем ежегодном отчете назвал ее приоритетной страной, которую Торговая палата США должна включить в список государств, где систематически нарушаются авторские права. В ближайшее время стране угрожает исключение из программы поддержки развивающихся стран. Это лишит украинских предпринимателей права на беспошлинный ввоз товаров в США.

Международный альянс интеллектуальной собственности (IIPA), объединяющий семь крупнейших ассоциаций американских производителей контента, присвоил Украине статус приоритетной страны для введения санкций. Об этом говорится в опубликованном в пятницу отчете организации. Ни одно государство не получало этот статус с 2006 года. Его присвоение означает, что распространение пиратского контента в стране приобрело масштабы, наносящие правообладателям значительные убытки.

По мнению IIPA, Украина — ключевой экспортер цифрового пиратского контента в Европе и СНГ. Более того, согласно расследованию альянса, нелицензионное программное обеспечением в нашей стране используют даже госорганы, среди которых Министерство внутренних дел, Государственная налоговая служба и прокуратура. Напомним, в феврале прошлого года пользователи обнаружили на сервере МВД, находящемся в открытом доступе, около десятка нелицензионных дорогостоящих программ, таких как Windows Server 2003, Microsoft Office, ABBYY FineReader, Антивирус Касперского и другие. После этого доступ на сервер защитили паролем.

Альянс признал украинское правительство крупнейшим потребителем нелегального программного обеспечения (ПО) в стране. В качестве подтверждения приводится такой факт: в бюджете на 2013 год на закупку ПО для госучреждений отведено 100 млн грн. Это составляет 10-20% от необходимой суммы, если ПО будет лицензионным. Более того, правительство уже заявило о планах сокращения даже этого бюджета. "Украина имеет одно из самых прогрессивных законодательств по защите авторских прав в мире. Самая большая проблема — его исполнение. Для начала необходимо, чтобы украинские власти сами стали уважать авторские права — например, используя не пиратское, а лицензионное программное обеспечение",— говорил ранее в интервью приложению "Финансы" президент Американской торговой палаты в Украине Хорхе Зукоски.

Однако больше всего в IIPA недовольны сайтом ex.ua, который, по их мнению, ответственен за распространение половины всего нелегального контента в Украине. При этом, как убедился альянс в прошлом году, государство не может справиться с ситуацией. Напомним, в начале прошлого года милиция изъяла около 200 серверов ex.ua с информацией общим объемом 6 тыс. терабайт, но после недолгого расследования сняла все обвинения и вернула компании серверы (в последний раз "Ъ" сообщал об этом 18 июня 2012 года). "Для американской ассоциации непонятно, как такое возможно: ex.ua, который ежегодно попадает во все списки крупнейших пиратских сайтов, не просто признан невиновным, но в его защиту выступил народный депутат — сын действующего президента",— поясняет управляющий партнер юридической компании Jurimex Юрий Крайняк. Напомним, что народный депутат Виктор Янукович-младший (Партия регионов) направил депутатский запрос в МВД с требованием разблокировать ex.ua. Об этом сообщали в его пресс-службе.

Теперь на основании рекомендаций IIPA и консультаций с правообладателями Торговая палата США сформирует так называемый отчет 301. Попавшие в него страны исключаются из "Общей системы привилегий" (GSP) — программы американского правительства по поддержке экономического роста развивающихся стран, в рамках которой в США беспошлинно ввозится 3,4 тыс. видов товаров из 140 стран. Как указывают в IIPA, благодаря GSP за 11 месяцев 2012 года украинская продукция на $70 млн была ввезена в США беспошлинно.

Получение статуса приоритетной страны делает перспективу применения санкций практически решенным вопросом, считают эксперты. "Подобный статус IIPA применял в отношении Украины в 2001 году. Сразу после этого США исключили страну из программы GSP до 2006 года",— отмечает партнер юридической фирмы "Трайдент" Дмитрий Гузий. Сейчас США снова будут рассматривать предложение IIPA и после консультаций с украинским правительством и правообладателями вынесут вердикт — скорее всего, отрицательный для Украины, считает он. "Как бы мы не пытались вести переговоры, у США теперь есть железный аргумент — они уже два года предупреждали нас о возможности такого исхода",— добавляет господин Крайняк.

http://www.kommersant.ua/doc/2124708

• Відповідей 141
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Украина признана главной пиратской страной в мире

Як це голосно звучить)))) :0137: .... В нас ніколи і ніхто не буде платити за ліцензійне забезпечення... Скоріше на вільне перейдуть но платити всеодно не будуть... Менталітет в нас такий... Жаба душити буде.. ІМХО

П.С. А ми поки дальше на піратському ПЗ посидимо :0100:

Опубліковано

можливо проблема в тому що в нас немає як платити за це ? якщо зп 1.5к-3к грн то купити самий лише віндовс 7 коштує близько 100 баксів.

Опубліковано

не тільки в менталітеті справа, а й в гаманці. Ціни на продукт повинні бути адекватним платіжній спроможності.

А інакше ринок автоматом переходить у піратський :)

Сейчас США снова будут рассматривать предложение IIPA и после консультаций с украинским правительством и правообладателями вынесут вердикт — скорее всего, отрицательный для Украины, считает он.

ай-яй-яй.... і шо ж тепір буде?! :_39:
Опубліковано

знайшли чим налякати

більшість тих гігантів, які займаються експортом в США, зареєстровані на підприємця з податком в 500 грн.

бюджету від того ні холодно ні жарко думаю.

Опубліковано
Альянс признал украинское правительство крупнейшим потребителем нелегального программного обеспечения (ПО) в стране. В качестве подтверждения приводится такой факт: в бюджете на 2013 год на закупку ПО для госучреждений отведено 100 млн грн. Это составляет 10-20% от необходимой суммы, если ПО будет лицензионным.

Виділили - 100, необхідно - 10-20. Логічно, що яник-менший буде заступатись за ex.ua <_<

Опубліковано

Не вигадуйте.

Менталітет менталітетом, а кошти на покупку софту у людей є.

Маючи зарплату в 2000 купують айфони, тупі смарт тв і так далі.

Windows8 $74

Windows7 $90

OpenOffice - free

Izarc - free

Антивірус на вибір.

Якщо сидіти від прав користувача, або гостя, не тупити клацаючи на банери - можна й без нього.

Продавці не пропонують купувати софт.

Вони заробили 10 баксів і раді.

На android теж не велика проблема купити poweramp, або smartkeyboard.

Опубліковано

Не вигадуйте. Менталітет менталітетом, а кошти на покупку софту у людей є.

ти не прав :), більшість не може собі дозволити тратити гроші на ПЗ.

одним Win7 чи Win8 ситий не будеш, а OpenOffice по своєму функціоналу мені точно не замінить Office 2010

Хоча да, купити ОС можна :)

хоча звичку "халява" можна перемогти лише радикально. Зато на прем в танках десь бабло беруть...

Опубліковано

кошти на покупку то є, але люди переважно поняття не мають що то таке - той ліцензійний віндовс, офіс, антивірус...

і головне, якого куя їм платити 1000 грн за віндовс якщо в ельдорадо за 300 поставлять теж ліцензійний :)

майкрософт сам винен що люди не розуміють чим вони володіють... Якби вендори перестали ліпити ноути без ОС (але з вибором вінда/лінух/тощо) - нормально всі б купували ліцензійне... принаймні віндовс.

купівля ноута в ельдорадо чи фокстроті - це 5000 ноут+ 300"ліцензійна вінда" + 500додаткова гарантія(можу в цифрі помилятися)+ ше там якась шняга. А на той залишок можна вінду купити.... просто мозгів нема.

Опубліковано

хоча звичку "халява" можна перемогти лише радикально

радикально не получиться бо ніхто додому ходити не буде

а от прижати продавців і тих лосів які на під'їздах рекламки безстрашно вішають про встановлення софта - це елементарно, просто треба всіх зразу а не робити показові виступи раз в рік.

але з якого б то дива в якомусь одному напрямку наші держ-служби почали працювати нормально.... нове покоління держслужбовців(в першу чергу силовиків) взагалі не здогадується що державі має служити а не собі...

з власного досвіду знаю що магазини не заробляють на встановленні софту, більше того - це заборонено...

все робиться продавцями тихенько і бабло їм в кишеню капає.

ми в себе вже заіпалися боротися - всеодно придумають як замутити.

Опубліковано

Windows8 $74 Windows7 $90 OpenOffice - free Izarc - free Антивірус на вибір.

кхм. А як бути власникам моднявих відеокарт по 3000+ грн :) Розумію, що власники таких карт в можуть дозволити купити гру. Але гра 50 у.о. 400 грн.

Щодо антивіря - 250 грн на рік - не так і багато. В барі за рік просцяти можна не одну тисячу.

Музика? Фільми? Не накупляєшся особливо!

Просто в нас нікого із приватних осіб ще не прижимали як слід за піратство.

Хоча, якби брали по 1 грн за фільм з офіційного сайту студії-виробника. Це було б прикольно. Чесно скачав, і нафіг піратський торент? Мільйони скачувань реально.

Якби Вінда коштувала не 200 у.о. А 250 грн - я б її купив. А так....

Опубліковано
взагалі не здогадується що державі має служити
вони присягаються служити народу:)

Колись, коли у нас тільки вводилось поняття "розумного дому", в обласних центрах де-не-де виникали фірмочки, які мутили ті всі штуки. В даній системі є певна кількість датчиків і контролерів, які ними керують, плюс це все підв'язується до систем вентиляції, пожежної безпеки, системи запобігання потопу, короче, температура, освітлення, безпека, час. Все вже запрограмовано, відлагоджено і апробовано, оскільки процесів, які необхідні для контролю за більшістю об'єктів небагато.

Але то була, триндець, яка дорога штука, елітарна. Чого? Бо хоча все було відлагоджено, кожному клієнту з розумною рожею розказували, що кожен проект індивідуальний і потребує великих затрат часу на виконання і ціну за все це впарювали безбожну - десятки тисяч євро. Ще раз, готові рішення впарюють як індивідуальні.

Щось схоже роблять і копірасти з майкрософту.

Якщо видати з півмільярда копій операційної системи, то затрати на її створення будуть практично непомітні в кінцевій ціні продукту і собівартість цієї опареційки буде близька до собівартості диска на якій вона записана.

Майкрософт не був би ображений, якщо б за його прогу давали й 20 баксів. Але для нього важливіше створити систему копірастії і контролю і впарювати по 80 баксів, що з надлишком окуповує затрати на контроль і релізацію програм.

Опубліковано

ми в себе вже заіпалися боротися - всеодно придумають як замутити.

Підставний вартовий правопорядку з липовими папірцями і загрозою заштрафувати виконавця.

Зробити внутрішню контрольну закупку.

Опубліковано

кхм. А як бути власникам моднявих відеокарт по 3000+ грн :) Розумію, що власники таких карт в можуть дозволити купити гру. Але гра 50 у.о. 400 грн.

Звикне.

Буде рідше перебирати іграми, а проходити куплену від 'корочки' до 'корочки'

Музика? Фільми? Не накупляєшся особливо!

Почати треба з софту.

ОС і базовий набір програм це те, що змінюється не так часто.

Опубліковано

Не вигадуйте. Менталітет менталітетом, а кошти на покупку софту у людей є.

При наших зарплатах тільки ще софт залишилося купувати... Тоді буде, получив зарлату, заплатив за софт все: зуби на полку, язик в стакан...

Опубліковано

кошти на покупку то є, але люди переважно поняття не мають що то таке - той ліцензійний віндовс, офіс, антивірус...

а що то таке той ліцензійний віндовс і т.д.?

які переваги перед піратським?

Опубліковано

OpenOffice по своєму функціоналу мені точно не замінить Office 2010

А ти використовуєш прямо всі можливості майкрософтовського офісу?

Arden, яка перевага того, що я куплю у тебе щось, перед тим, що просто його вкраду?

Опубліковано

При наших зарплатах тільки ще софт залишилося купувати... Тоді буде, получив зарлату, заплатив за софт все: зуби на полку, язик в стакан...

Наших це чиїх?

Мені вистачає, а вам?

Можливо варто змінити роботу?

В статті ставиться акцент не на домашніх користувачів, а на державний апарат.

Опубліковано

Вінді чогось не хватає... Навіть купуючи ліцензійне потрібно мати поняття як його і з чим їсти. Неодноразово зустрічалися ноути з наклейкою ліцензійною а вінда ключ просить, користувач навіть не підозрював що її можна активувавти, а просив "поламати".

Згадався анекдот з баша.

"Письмо в тех поддержку:

- Я скачал вашу програму с пират.ру с кряком, програма установилась без проблем, а вот с краком никак разобратся не могу, вы пожалуйста либо пишите нормальные кряки либо не пишите програму вообще."

У нас народ психологчіно настроєний що все треба ламати і крякати а не купляти.

Опубліковано
У нас народ психологчіно настроєний що все треба ламати і крякати а не купляти.

Та все банально просто - зп не відповідає потрібному рівню. Вже ж не раз це жували: європеєць отримує 5кілоєвро і може собі дозволити сотню пустити на софт. В нас же сотня євро - це третина зп. От і доводиться ламати.

Опубліковано

а що то таке той ліцензійний віндовс і т.д.? які переваги перед піратським?

А тепер я розкажу. І так по-порядку.

Що таке куплений продукт (читай чесний). Це той який не був поломаний. Що таке крякнутий продукт? Це такий, в який уже влізли ручки якогось розумного (чи не дуже) програмера-хакера. Одному Богу відомо ЩО САМЕ він там наколупав. І чого його "кряка" чомусь в системі впізнається антивірускою системою, як вірус? Ніхто не втручається в ядро в код програми!

Переваги? Да море. Купив я антивірус. Я не парюся із пошуком кключів чи ломалок. Я маю ЗАВЖДИ свіже оновлення із ОФІЦІЙНОГО сайту виробника! Я маю (що мегаважливо) підтримку. Зателефонував і мені безкоштовно надали консультацію!

Я багато мав справи із ліцензійним ПЗ. Працювіав на великій фірмі, де ВСЕ було куплене і чесне. (Може окрім Р-Адміна, який я замінив на Лайтменеджер фрі, та УльтраВНЦ.)

Той же IZArc - архіватор (дуже потужний). Поштові клієнти і так холявні (всім знищив любімий ЗеБат). Що ще? Віндовси і офіси були куплені. Спеціалізоване ПЗ по 10-20К грн. Серверні платформи. Антивірус. І я точно знав, що навіть якщо до мене і прийдуть з перевіркою, то я їх зможу чимдалі послати. Бо нічого не знайдуть.

Про спец. ПЗ. Я не вірю, що поважаючий себе дизайнер, не заробить за 1-2 проекти собі на Ілюстратор чи Фотошоп? Коли одни гарний проект важить кілька кілобаксів! То 4-5 тисяч грн - не так і багато. Якщо врахувати, що його комп вартує більше. А це, доречі, також інструмент!

Опубліковано

Мені вистачає, а вам?

мне не хватает.

готовым помочь вышлю платежные реквизиты в лс

п.с. туман, чего попу рвем? есть заинтересованность? :)

Напевно указати Вам що Ви ніщеброд а поважний мають і на хліб і на масло і на ікорочку.

Я згідний, що комусь хватає а комусь ні, але користуватися хочуть всі, і поки можна користуватися "на халяву" той хто має теж не буде платити. А якщо хтось заявляє "У мене все ліцензійне і я за все плачу" я йому не повіру:)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...