Перейти до змісту

Украине грозят санкции за злостное нарушение авторских прав


Ko3bMa

Рекомендовані повідомлення

Украина признана главной пиратской страной в мире. Международный альянс интеллектуальной собственности в своем ежегодном отчете назвал ее приоритетной страной, которую Торговая палата США должна включить в список государств, где систематически нарушаются авторские права. В ближайшее время стране угрожает исключение из программы поддержки развивающихся стран. Это лишит украинских предпринимателей права на беспошлинный ввоз товаров в США.

Международный альянс интеллектуальной собственности (IIPA), объединяющий семь крупнейших ассоциаций американских производителей контента, присвоил Украине статус приоритетной страны для введения санкций. Об этом говорится в опубликованном в пятницу отчете организации. Ни одно государство не получало этот статус с 2006 года. Его присвоение означает, что распространение пиратского контента в стране приобрело масштабы, наносящие правообладателям значительные убытки.

По мнению IIPA, Украина — ключевой экспортер цифрового пиратского контента в Европе и СНГ. Более того, согласно расследованию альянса, нелицензионное программное обеспечением в нашей стране используют даже госорганы, среди которых Министерство внутренних дел, Государственная налоговая служба и прокуратура. Напомним, в феврале прошлого года пользователи обнаружили на сервере МВД, находящемся в открытом доступе, около десятка нелицензионных дорогостоящих программ, таких как Windows Server 2003, Microsoft Office, ABBYY FineReader, Антивирус Касперского и другие. После этого доступ на сервер защитили паролем.

Альянс признал украинское правительство крупнейшим потребителем нелегального программного обеспечения (ПО) в стране. В качестве подтверждения приводится такой факт: в бюджете на 2013 год на закупку ПО для госучреждений отведено 100 млн грн. Это составляет 10-20% от необходимой суммы, если ПО будет лицензионным. Более того, правительство уже заявило о планах сокращения даже этого бюджета. "Украина имеет одно из самых прогрессивных законодательств по защите авторских прав в мире. Самая большая проблема — его исполнение. Для начала необходимо, чтобы украинские власти сами стали уважать авторские права — например, используя не пиратское, а лицензионное программное обеспечение",— говорил ранее в интервью приложению "Финансы" президент Американской торговой палаты в Украине Хорхе Зукоски.

Однако больше всего в IIPA недовольны сайтом ex.ua, который, по их мнению, ответственен за распространение половины всего нелегального контента в Украине. При этом, как убедился альянс в прошлом году, государство не может справиться с ситуацией. Напомним, в начале прошлого года милиция изъяла около 200 серверов ex.ua с информацией общим объемом 6 тыс. терабайт, но после недолгого расследования сняла все обвинения и вернула компании серверы (в последний раз "Ъ" сообщал об этом 18 июня 2012 года). "Для американской ассоциации непонятно, как такое возможно: ex.ua, который ежегодно попадает во все списки крупнейших пиратских сайтов, не просто признан невиновным, но в его защиту выступил народный депутат — сын действующего президента",— поясняет управляющий партнер юридической компании Jurimex Юрий Крайняк. Напомним, что народный депутат Виктор Янукович-младший (Партия регионов) направил депутатский запрос в МВД с требованием разблокировать ex.ua. Об этом сообщали в его пресс-службе.

Теперь на основании рекомендаций IIPA и консультаций с правообладателями Торговая палата США сформирует так называемый отчет 301. Попавшие в него страны исключаются из "Общей системы привилегий" (GSP) — программы американского правительства по поддержке экономического роста развивающихся стран, в рамках которой в США беспошлинно ввозится 3,4 тыс. видов товаров из 140 стран. Как указывают в IIPA, благодаря GSP за 11 месяцев 2012 года украинская продукция на $70 млн была ввезена в США беспошлинно.

Получение статуса приоритетной страны делает перспективу применения санкций практически решенным вопросом, считают эксперты. "Подобный статус IIPA применял в отношении Украины в 2001 году. Сразу после этого США исключили страну из программы GSP до 2006 года",— отмечает партнер юридической фирмы "Трайдент" Дмитрий Гузий. Сейчас США снова будут рассматривать предложение IIPA и после консультаций с украинским правительством и правообладателями вынесут вердикт — скорее всего, отрицательный для Украины, считает он. "Как бы мы не пытались вести переговоры, у США теперь есть железный аргумент — они уже два года предупреждали нас о возможности такого исхода",— добавляет господин Крайняк.

http://www.kommersant.ua/doc/2124708

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 141
  • Створено
  • Остання відповідь
Украина признана главной пиратской страной в мире

Як це голосно звучить)))) :0137: .... В нас ніколи і ніхто не буде платити за ліцензійне забезпечення... Скоріше на вільне перейдуть но платити всеодно не будуть... Менталітет в нас такий... Жаба душити буде.. ІМХО

П.С. А ми поки дальше на піратському ПЗ посидимо :0100:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можливо проблема в тому що в нас немає як платити за це ? якщо зп 1.5к-3к грн то купити самий лише віндовс 7 коштує близько 100 баксів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не тільки в менталітеті справа, а й в гаманці. Ціни на продукт повинні бути адекватним платіжній спроможності.

А інакше ринок автоматом переходить у піратський :)

Сейчас США снова будут рассматривать предложение IIPA и после консультаций с украинским правительством и правообладателями вынесут вердикт — скорее всего, отрицательный для Украины, считает он.

ай-яй-яй.... і шо ж тепір буде?! :_39:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знайшли чим налякати

більшість тих гігантів, які займаються експортом в США, зареєстровані на підприємця з податком в 500 грн.

бюджету від того ні холодно ні жарко думаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Альянс признал украинское правительство крупнейшим потребителем нелегального программного обеспечения (ПО) в стране. В качестве подтверждения приводится такой факт: в бюджете на 2013 год на закупку ПО для госучреждений отведено 100 млн грн. Это составляет 10-20% от необходимой суммы, если ПО будет лицензионным.

Виділили - 100, необхідно - 10-20. Логічно, що яник-менший буде заступатись за ex.ua <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Іду качати програми і музику з торентів.... скоро все прикриють... :0022:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вигадуйте.

Менталітет менталітетом, а кошти на покупку софту у людей є.

Маючи зарплату в 2000 купують айфони, тупі смарт тв і так далі.

Windows8 $74

Windows7 $90

OpenOffice - free

Izarc - free

Антивірус на вибір.

Якщо сидіти від прав користувача, або гостя, не тупити клацаючи на банери - можна й без нього.

Продавці не пропонують купувати софт.

Вони заробили 10 баксів і раді.

На android теж не велика проблема купити poweramp, або smartkeyboard.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вигадуйте. Менталітет менталітетом, а кошти на покупку софту у людей є.

ти не прав :), більшість не може собі дозволити тратити гроші на ПЗ.

одним Win7 чи Win8 ситий не будеш, а OpenOffice по своєму функціоналу мені точно не замінить Office 2010

Хоча да, купити ОС можна :)

хоча звичку "халява" можна перемогти лише радикально. Зато на прем в танках десь бабло беруть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кошти на покупку то є, але люди переважно поняття не мають що то таке - той ліцензійний віндовс, офіс, антивірус...

і головне, якого куя їм платити 1000 грн за віндовс якщо в ельдорадо за 300 поставлять теж ліцензійний :)

майкрософт сам винен що люди не розуміють чим вони володіють... Якби вендори перестали ліпити ноути без ОС (але з вибором вінда/лінух/тощо) - нормально всі б купували ліцензійне... принаймні віндовс.

купівля ноута в ельдорадо чи фокстроті - це 5000 ноут+ 300"ліцензійна вінда" + 500додаткова гарантія(можу в цифрі помилятися)+ ше там якась шняга. А на той залишок можна вінду купити.... просто мозгів нема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хоча звичку "халява" можна перемогти лише радикально

радикально не получиться бо ніхто додому ходити не буде

а от прижати продавців і тих лосів які на під'їздах рекламки безстрашно вішають про встановлення софта - це елементарно, просто треба всіх зразу а не робити показові виступи раз в рік.

але з якого б то дива в якомусь одному напрямку наші держ-служби почали працювати нормально.... нове покоління держслужбовців(в першу чергу силовиків) взагалі не здогадується що державі має служити а не собі...

з власного досвіду знаю що магазини не заробляють на встановленні софту, більше того - це заборонено...

все робиться продавцями тихенько і бабло їм в кишеню капає.

ми в себе вже заіпалися боротися - всеодно придумають як замутити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Windows8 $74 Windows7 $90 OpenOffice - free Izarc - free Антивірус на вибір.

кхм. А як бути власникам моднявих відеокарт по 3000+ грн :) Розумію, що власники таких карт в можуть дозволити купити гру. Але гра 50 у.о. 400 грн.

Щодо антивіря - 250 грн на рік - не так і багато. В барі за рік просцяти можна не одну тисячу.

Музика? Фільми? Не накупляєшся особливо!

Просто в нас нікого із приватних осіб ще не прижимали як слід за піратство.

Хоча, якби брали по 1 грн за фільм з офіційного сайту студії-виробника. Це було б прикольно. Чесно скачав, і нафіг піратський торент? Мільйони скачувань реально.

Якби Вінда коштувала не 200 у.о. А 250 грн - я б її купив. А так....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

взагалі не здогадується що державі має служити
вони присягаються служити народу:)

Колись, коли у нас тільки вводилось поняття "розумного дому", в обласних центрах де-не-де виникали фірмочки, які мутили ті всі штуки. В даній системі є певна кількість датчиків і контролерів, які ними керують, плюс це все підв'язується до систем вентиляції, пожежної безпеки, системи запобігання потопу, короче, температура, освітлення, безпека, час. Все вже запрограмовано, відлагоджено і апробовано, оскільки процесів, які необхідні для контролю за більшістю об'єктів небагато.

Але то була, триндець, яка дорога штука, елітарна. Чого? Бо хоча все було відлагоджено, кожному клієнту з розумною рожею розказували, що кожен проект індивідуальний і потребує великих затрат часу на виконання і ціну за все це впарювали безбожну - десятки тисяч євро. Ще раз, готові рішення впарюють як індивідуальні.

Щось схоже роблять і копірасти з майкрософту.

Якщо видати з півмільярда копій операційної системи, то затрати на її створення будуть практично непомітні в кінцевій ціні продукту і собівартість цієї опареційки буде близька до собівартості диска на якій вона записана.

Майкрософт не був би ображений, якщо б за його прогу давали й 20 баксів. Але для нього важливіше створити систему копірастії і контролю і впарювати по 80 баксів, що з надлишком окуповує затрати на контроль і релізацію програм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми в себе вже заіпалися боротися - всеодно придумають як замутити.

Підставний вартовий правопорядку з липовими папірцями і загрозою заштрафувати виконавця.

Зробити внутрішню контрольну закупку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кхм. А як бути власникам моднявих відеокарт по 3000+ грн :) Розумію, що власники таких карт в можуть дозволити купити гру. Але гра 50 у.о. 400 грн.

Звикне.

Буде рідше перебирати іграми, а проходити куплену від 'корочки' до 'корочки'

Музика? Фільми? Не накупляєшся особливо!

Почати треба з софту.

ОС і базовий набір програм це те, що змінюється не так часто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вигадуйте. Менталітет менталітетом, а кошти на покупку софту у людей є.

При наших зарплатах тільки ще софт залишилося купувати... Тоді буде, получив зарлату, заплатив за софт все: зуби на полку, язик в стакан...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кошти на покупку то є, але люди переважно поняття не мають що то таке - той ліцензійний віндовс, офіс, антивірус...

а що то таке той ліцензійний віндовс і т.д.?

які переваги перед піратським?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

OpenOffice по своєму функціоналу мені точно не замінить Office 2010

А ти використовуєш прямо всі можливості майкрософтовського офісу?

Arden, яка перевага того, що я куплю у тебе щось, перед тим, що просто його вкраду?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При наших зарплатах тільки ще софт залишилося купувати... Тоді буде, получив зарлату, заплатив за софт все: зуби на полку, язик в стакан...

Наших це чиїх?

Мені вистачає, а вам?

Можливо варто змінити роботу?

В статті ставиться акцент не на домашніх користувачів, а на державний апарат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вінді чогось не хватає... Навіть купуючи ліцензійне потрібно мати поняття як його і з чим їсти. Неодноразово зустрічалися ноути з наклейкою ліцензійною а вінда ключ просить, користувач навіть не підозрював що її можна активувавти, а просив "поламати".

Згадався анекдот з баша.

"Письмо в тех поддержку:

- Я скачал вашу програму с пират.ру с кряком, програма установилась без проблем, а вот с краком никак разобратся не могу, вы пожалуйста либо пишите нормальные кряки либо не пишите програму вообще."

У нас народ психологчіно настроєний що все треба ламати і крякати а не купляти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У нас народ психологчіно настроєний що все треба ламати і крякати а не купляти.

Та все банально просто - зп не відповідає потрібному рівню. Вже ж не раз це жували: європеєць отримує 5кілоєвро і може собі дозволити сотню пустити на софт. В нас же сотня євро - це третина зп. От і доводиться ламати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що то таке той ліцензійний віндовс і т.д.? які переваги перед піратським?

А тепер я розкажу. І так по-порядку.

Що таке куплений продукт (читай чесний). Це той який не був поломаний. Що таке крякнутий продукт? Це такий, в який уже влізли ручки якогось розумного (чи не дуже) програмера-хакера. Одному Богу відомо ЩО САМЕ він там наколупав. І чого його "кряка" чомусь в системі впізнається антивірускою системою, як вірус? Ніхто не втручається в ядро в код програми!

Переваги? Да море. Купив я антивірус. Я не парюся із пошуком кключів чи ломалок. Я маю ЗАВЖДИ свіже оновлення із ОФІЦІЙНОГО сайту виробника! Я маю (що мегаважливо) підтримку. Зателефонував і мені безкоштовно надали консультацію!

Я багато мав справи із ліцензійним ПЗ. Працювіав на великій фірмі, де ВСЕ було куплене і чесне. (Може окрім Р-Адміна, який я замінив на Лайтменеджер фрі, та УльтраВНЦ.)

Той же IZArc - архіватор (дуже потужний). Поштові клієнти і так холявні (всім знищив любімий ЗеБат). Що ще? Віндовси і офіси були куплені. Спеціалізоване ПЗ по 10-20К грн. Серверні платформи. Антивірус. І я точно знав, що навіть якщо до мене і прийдуть з перевіркою, то я їх зможу чимдалі послати. Бо нічого не знайдуть.

Про спец. ПЗ. Я не вірю, що поважаючий себе дизайнер, не заробить за 1-2 проекти собі на Ілюстратор чи Фотошоп? Коли одни гарний проект важить кілька кілобаксів! То 4-5 тисяч грн - не так і багато. Якщо врахувати, що його комп вартує більше. А це, доречі, також інструмент!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені вистачає, а вам?

мне не хватает.

готовым помочь вышлю платежные реквизиты в лс

п.с. туман, чего попу рвем? есть заинтересованность? :)

Напевно указати Вам що Ви ніщеброд а поважний мають і на хліб і на масло і на ікорочку.

Я згідний, що комусь хватає а комусь ні, але користуватися хочуть всі, і поки можна користуватися "на халяву" той хто має теж не буде платити. А якщо хтось заявляє "У мене все ліцензійне і я за все плачу" я йому не повіру:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...