Перейти до змісту

віруси грипу чи орві - як з ними боретеся?


Grinny

Рекомендовані повідомлення

Хочу спитать, якщо ніхто не проти:) Бо поки в нас наче ходив-бродив якийсь вірус і всі хворіли, то я трималася, а зараз, схоже, і мене звалює. Чула, що то вірусна пневмонія така, чула, що грип..невідомо напевне, мабуть, але суть не в тому. Питання до тих, хто хворів останнім чаосм - чим лікувалися-рятувалися?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене мама уже два тижні хворіє і дівчина десь тиждень.

Симптоми: насмарок, кашль, головний біль, висока температура (але не у всіх)

Поки що поїдання лимонів, часнику та цибулі мене захищає :_39: ............ або я так думаю ))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

покупаю в аптеке 3-4 ампулы препарата "Интерферон лейкоцитарный человеческий", развожу в 1-2 мл воды, капаю в нос каждые 1-2 часа ;

если температура поднимается выше моей "зоны комфорта" в 37.5 градуса, то принимаю Колдакт Флю плюс, 1-2 капсулы в сутки, но не больше 4-5 дней подряд ;

при сильном насморке промываю нос слабым раствором морской соли (чайная ложка на стакан воды) ;

в остальном просто занимаюсь обычными делами, включая спортзал и велосипед, конечно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене дитина хворіла грипом.Температура була вище 39 С, сильна слабкість, головний біль. Лікувались гроприназином, вітаміни,багато пити і лежати. Але це все за призначенням лікаря. Не займайтесь самолікуванням. Невірно самими поставлений діагноз і відповідно лікування не того,може призвести до важких ускладнень. Будьте здорові!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для профілактики в таку препогану пору є "ИРС-19", але й коштує він... Хоча того вартий. Дітям перед школою чи садочком - саме те.

Якщо бачиш, що хвороба вчепилась конкретно (особливо дитини) - укол "Ехінацеї" (не плутати з настійкою!!!)

І робіть прививки від ГРИПу!

...

если температура поднимается выше моей "зоны комфорта" в 37.5 градуса, то принимаю Колдакт Флю плюс, 1-2 капсулы в сутки,...

звичайний ПАРАЦЕТАМОЛ, тільки з пантами і, відповідно, дорожчий.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

звичайний ПАРАЦЕТАМОЛ, тільки з пантами і, відповідно, дорожчий.

ты небось парацетамол вагонами трескаешь, если так беспокоит разница между стоимостью колдакта и парацетамола, а это всего лишь 6-7 гривен на упаковке из 10 капсул.

и кстати, в "пантах" как раз самая мякотка. фенилефрин, например, снижает отёк носа. хлорфенирамина малеат – это лёгкий антигистаминный препарат, и для носа неплохо, и для горла (если першит). пролонгированное действие тоже совсем не лишнее, так как в употреблении парацетамола решает не ударная доза, которая только бьёт по печени, а биодоступность.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скопипащу:

Так как я уже более 10 лет занимаюсь клиническими исследованиями и доказательной медициной, a у нас в стране начинается сезон ОРВИ, то позволю себе напомнить и закрепить:

1) Необходимости в применении каких бы то ни было лекарственных средств при остром респираторном заболевании нет. ОРВИ не лечатся антибиотиками

2) Противовирусные препараты — арбидол, виферон, кипферон,

полиоксидоний, тимоген, кагоцел, панавир, неовир, изопринозин, протефлазид и пр. – не прошли должных клинических испытаний по безопасности и эффективности и не должны применяться, особенно у детей.

3) Оциллококцинум, виферон и другая гомеопатия — не прошла клинических испытаний, по результатам химического анализа, большинство этих препаратов не содержат даже молекул заявленного вещества. По замыслу производителей, эти препараты должны действовать по приципу "памяти молекул воды". Верить в это или нет, — делайте выбор сами.

4) Ослабленный иммунитет — псевдонаучное словосочетание, он имеется только у больных ВИЧ, при врожденном иммунодефиците, облучении и других редких и серьезных заболеваниях. Не стоит верить рекламе, утверждающей, что чудо–средство может "улучшить" иммунитет и при этом не запустить аутоиммунных реакций. А вот — закалка, посильные физические упражнения, бассейн, русская баня действительно позволяют держать организм наготове, то есть продуцировать интерфероны и разные необходимые для предотвращения заболевания клетки.

5) Лечить ОРВИ надо как во всем мире! Первые три дня, если успели и уверенны, что это грипп — реленза или тамифлю ( цена от 1200 руб). Далее — симптоматически ( много жидкости, сосудосуживающее в нос, витамины, сон). Ну и самое главное — обращаться к врачу, не пытаясь испытывать на себе чудеса народной медицины и всякие там арбидолы.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам недавно перехворів грипом... взяло серйозно... Лікарі виписували АФЛУБІН (каплі.... хороші і для профілактики) і АЛЬТАБОР (таблеточки на трав"яній основі -- березові бруньки) ну і інфе протитемпературне якшо потрібно..

Але сам скільки не хворів то переконуюсь що організм сам себе лікує а ці ліки йому лише трішки допомагають.... це якщо мова про ОРВІ і ГРИП ..

Тобто лікуватись можна і без ліків при простудах... просто лікування може зайняти більше часу...

Якщо сильно боїтесь захворіти то можна АФЛУБІН для профілактики... хоча я б радив в такому разі ЧАСНИК І ЦИБУЛЮ.... а у весняний період побільше ВІТАМІНІВ їсти...

Ще для себе відкрив один метод, коли відчуваєш що ось ось має тебе взять... ввечері зубочок чи 2 часнику випиваю, тобто не жую а просто ковтаю і запиваю.... хороша штука)

А ще чув що запобігти простуді неможливо за останніми дослідженнями вчених... хто зна де правда :_07:

В будьякому випадку банальне ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ і прості розумні правила щодо поведінки, одягу і тд тп це сама ліпша профілактика...

Ато блисне ледь-ледь сонце і вже понадівають колготки і юпочки.... курточки коли руку піднімеш в маршрутці то весь поперек ззовні... а потім о чудо захворіла чогось... думати треба :_14:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна и я поумничаю?))

Сначала копипаст:

На самом деле к тому моменту, когда вы начинаете себя плохо чувствовать, ваш организм уже усиленно борется с заражением. Когда вы заболеваете простудой, скорее всего, вы будете чувствовать себя еще хорошо. Момент заражения происходит раньше, чем вы почувствуете себя плохо.

Так как в носу и горле стимулируется повышенное выделение слизи, то это воспаляет горло и провоцирует кашель. Вирусы простуды также виновны и в том, что слизью забиваются носовые пазухи.

Первые симптомы простуды на самом деле свидетельствуют, что ваш организм лечится сам. Поэтому в это время вам лучше ему не мешать. Лучше позволить температуре подняться до 38 °С, так как повышенная температура помогает сжигать бактерии и токсины. Тошнота помогает вашему телу не впускать их внутрь вместе с едой. А слизь из носа хорошо удаляет микробы.

Хорошие новости: после встречи с определенным вирусом у вас появляется на него иммунитет. Вот почему взрослые меньше болеют простудой, чем дети, а пожилые люди ей почти не подвержены.

Так что как видим,опять,главное-профилактика и здоровый образ жизни.

Что делаю я?

Периодически(раз-два в месяц) делаю вамана-дхаути(йоговская процедура).Процедура,которую приветствует Авиценна.Кстати очень полезно асматикам.Попервах не очень приятно,но потом,как чистка зубов и ли промывка носа.Кстати нос нам,жителям городов, рекомендуется промывать водой ежедневно,а когда вирус,то промывать соленой водичкой с йодом.

Также периодически(2 раза в месяц) проводжу голодание на воде или насухо,как пойдет и в зависимости от загруженности дня.

Раз в неделю-баня!

В предверии и в период епидемии уменьшаю(исключаю) тяжелую и слизеобразующую пищу(картоха,хлеб.жаренное,сладкое и т.п.),

А если меня уже взяло,то просто отлеживаюсь дома пару дней и пью йоговские или наши травяные чаи и нат.соки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

100 грам з перцем

ага, печень и так занята переработкой всякой гадости, что вирусня выделяет, а тут ты ей ещё подарочек. нагрузка на поджелудочную опять же, ты ведь "лекарство" небось закусывать не планируешь, это ж типа "терапевтическая доза". и то, что алкоголь угнетающе воздействует на иммунитет – доказанный научный факт.

а если кому действительно помогает, то это, imho, на 50% самовнушение, на 25% расслабление и 25% – расширение сосудов. последнее надо еще и грамотно использовать, то есть не за комп сесть после ста грамм, а в простыню с одеялом завернуться, пропотеть, лечь успокоиться и заснуть (проснувшись потом с диким перегаром :dont:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, возможно, спорить не буду, но когда только начинает пробирать, то помагает, очень даже.

Но когда уже 38+ то ни-ни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Но когда уже 38+

коли 38+ - то треба "лежать и пить много жидкости" )) знімати інтоксикацію. І, до речі, старатися

менше їсти, хіба щось дуже легке, бо організм кидає всі сили на боротьбу з інфекцією, а тут ще

треба "важке" перетравлювати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як тільки починається (першить в горлі, соплі, чихи) - приймаю противірусний препарат Римантадин, він вже давно опробований і недорогий, 2 таблетки зразу. За 3-5 годин можна додавати ще по одній, як правило хвороба відступає.

Якщо не встиг своєчасно прийняти і віруси вже розплодилися в організмі - смислу пити Римантадин вже нема, сиджу вдома, п"ю чаї, парю на вечір ноги і симптоматичне лікування, той-же Колдрекс, Мілістан і таке інше.

Пробував інтерферони, але чомусь не діють вони на мене.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І робіть прививки від ГРИПу!

Грип кожного року різний. Які прививки можуть допомогти проти нього?

Во всяком случае, председателя Постоянной комиссии по прививкам Яна Ляйделя (Jan Leidel) эти данные не удивили. "То, что вакцины против гриппа не столь эффективны, как мы надеялись, объясняется целым рядом причин. В частности, изменчивостью вируса гриппа. Как известно, из-за этого каждый год нужна новая вакцина против вируса данного сезона, прошлогодняя уже не годится. Но пока вакцина разрабатывается и производится, вирус продолжает мутировать. И эффективность вакцины зависит от того, насколько реально циркулирующий вирус отличается от того, что был положен в ее основу", - поясняет немецкий эксперт.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Профілактика:

Ромашковий чай хоча б раз в день; приходжу з поганої погоди (сиро, сильний вітер, змерз) - ложку калганівки вовнутрь ^_^

Регулярно провітрювати кімнату і не боятись свіжого повітря.

Лікування:

5-6 капель спиртової настойки евкаліпту капнути в дві кружки окропу і робити інгаляцію доки не охолоне.

Далі тим же ділом прополоскати горло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5-6 капель спиртової настойки евкаліпту капнути в дві кружки окропу і робити інгаляцію доки не охолоне.

Та куди..Не можна інгаляцію (тим більше, гарячу), робити на початку захворювання..Бо те, що сидить в верхніх

дихальних, піде вниз, а це небезпечно..Та й фізпроцедури (а інгаляція до них відноситься) показані тільки тоді, коли

вже немає температури і гострий процес пройшов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та куди..Не можна інгаляцію (тим більше, гарячу), робити на початку захворювання..Бо те, що сидить в верхніх

дихальних, піде вниз, а це небезпечно..Та й фізпроцедури (а інгаляція до них відноситься) показані тільки тоді, коли

вже немає температури і гострий процес пройшов.

Мною наведений спосіб лікування прошу вважати сугубо індивідуальним та не використовувати його як пряму вказівку до використання, особливо без попередньої консультації із лікарем.

Вказаний спосіб використовується тільки у боротьбі з сухим кашлем; інгаляції зволожують слизові, після чого "те, що сидить" без особливих проблем виходить назовні в процесі відкашлювання. Подальше полоскання теплим розчином заспокоює верхні дихальні шляхи. Головне застереження - використовувати правильну дозу настійки; перевищення дози може привести до подразнення дихальних шляхів та ускладнення хвороби.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І робіть прививки від ГРИПу!
Грип кожного року різний. Які прививки можуть допомогти проти нього?
не роби ніяких - тоді точно не допоможуть. А якщо справді цікавишся, то сходи в поліклініку, тобі пояснять. Прививка не йде суто від якогось одного штаму, вона комплексна. Звичайно, в одному флаконі від всіх-всіх-всіх не буде, але й від тих штамів, які ввійдуть, ускладнення, не дай бог, бувають ой які важкі, а підчас і незворотні. А з практики скажу, що після прививки і звичайні ОРЗ не чіпляються. Збіг? :) ну може. Кому так хочеться думати, хай так і думає.

звичайний ПАРАЦЕТАМОЛ, тільки з пантами і, відповідно, дорожчий.

ты небось парацетамол вагонами трескаешь, если так беспокоит разница между стоимостью колдакта и парацетамола, а это всего лишь 6-7 гривен на упаковке из 10 капсул.

и кстати, в "пантах" как раз самая мякотка. фенилефрин, например, снижает отёк носа. хлорфенирамина малеат – это лёгкий антигистаминный препарат, и для носа неплохо, и для горла (если першит). пролонгированное действие тоже совсем не лишнее, так как в употреблении парацетамола решает не ударная доза, которая только бьёт по печени, а биодоступность.

і до чого тут "вагонами"? фантазії? Парацетамол взагалі намагаюсь не пити, тільки коли потрібно в якості допінгу, коли валить, а мусово на ногах бути.

Різниця в ціні? Різниця, це коли 10%-20% ну 40%. Парацетамол коштує гривню з копійками, до двох. А ти за гарну упаковку доплачуєш ще три-чотири рази по стільки. Саме за упаковку, бо всі ті додаткові чудодійні властивості від мізерних домішків, то лише твої фантазії, зачаті рекламщиками. Ті домішки додаються для того, щоб змінити рецепт і "створити" свої "фірмові ліки", і, відповідно, взяти за них в три-чотири рази більше, ніж можна виручити від продажу чистого парацетамолу.

Ну, зрештою, кожен вирішує сам для себе, і в даному випадку (Колдакт Флю плюс) дійсно різниця тільки в декількох гривнях. Але от коли люди починають пачками їсти різні Флюколди, Колдфлю і т.ін., то вони навіть не підозрюють, як травлять себе, бо там ще й фокус в дозі того самого парацетамолу. Наприклад, таблетка "дитячого" парацетамолу містить 200 мг, "дорослого - 325 мг, Флюколд/колдфлю - 500 мг. А є ще смачнінші! - типу Колдрекс хотрем - чайок! Від нього теж дуже приємно і в ніс, і в горлі, і в усьому тілі... А там вже аж 750 мг парацетамолу! А люди того чайку рази по три в день починають пити, бо ж від нього легше!

От і подумайте, до чого доводить гарна упаковка і реклама...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

jack74, если отбросить эмоции и наивные попытки убедить оппонентов в том, что они бОльшие дилетанты в фармацевтике, чем ты сам, то совет умещается в двух строчках :

1. делай прививки

2. если не помогло, ешь парацетамол

что однозначно лучше, чем 100 грамм. главное не совмещать, ибо парацетамол и алкоголь – это очень, очень плохо (а может и не очень).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я кожен сезон як пить дати мушу відхворіти:( причому лікування щоразу призначають різне і, відповідно, по-різному це минається.

найлегше було, як оце вже цього сезону, в лютому хворіла - десь за три дні все минулося. Пила тоді Інгавірин (за призначенням лікаря), то противірусне, але має і протизапальну дію, і виробіток інтерферону в організмі стимулює. В листопаді хворіла теж, і то довго, більше тижня. але тоді то було самолікування з допомогою Арбідолу. Таміфлю теж колись пила, але відчула на собі побічні ефекти (нудота, тошнота...брр).

Головне, мені здається, не затягувати з лікуванням.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головне, мені здається, не затягувати з лікуванням.

ну так, кажуть,що коли віруси уже вгніздилися в клітинах організму, то боротися з ними тяжко дуже.

Пила тоді Інгавірин

я щось чула про нього,але сама не приймала. здається, його якось дуже просто приймають, вьсого кілька таблеток...щось таке...

Отправлено 26 березня 2013 - 18:57

snapback.pngFenMix (26 березня 2013 - 15:46) писал:

snapback.pngjack74 сказал:

І робіть прививки від ГРИПу!Грип кожного року різний. Які прививки можуть допомогти проти нього?

не роби ніяких - тоді точно не допоможуть.

от я читала якось інтерв'ю з лікаркою якоїсь крутої клініки,яка казала, що прививки,по суті, щоразі від "минулорічного" грипу даються, тому що виникають нові види-штамми.

іле, з іншого боку, маю знайому, яка працює лікарем у школі. казала, коли дітей прививають, то навіть під час епідімії хворіє 3-4 дитини. а якогось року чи то не було вакцини, чи що - не зробили щеплення, то в лазареті лежали штабелями, десятками хворіли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так, кажуть,що коли віруси уже вгніздилися в клітинах організму, то боротися з ними тяжко дуже.

вірус - це не хвороба, це, так би мовити, злодій, котрий взломує двері в ваш організм... Він відчиняє клітини нашого організму для інфекцій, робить "дірки в обороні" :)

Тому й ГРИП, по суті, це не хвороба, це симптом, симптом того, що організм піддався масованій атаці.

Переможе імунна система - ГРИП пройшов;

програє імунна система - і тут вже непередбачувані наслідки, яка інфекція куди проникне, який орган захворіє... Тому й укладнень грипу так багато і такі вони різноманітні, і, нерідко, дуже важкі і незворотні.

... маю знайому, яка працює лікарем у школі. казала, коли дітей прививають, то навіть під час епідімії хворіє 3-4 дитини. а якогось року чи то не було вакцини, чи що - не зробили щеплення, то в лазареті лежали штабелями, десятками хворіли.

отож то :)

До речі, про "...прививки,по суті, щоразі від "минулорічного" грипу даються, тому що виникають нові види-штамми"

Наша область наблизилася до епідемічного порогу. Протягом останнього тижня на Волині зафіксовано 6 тис. 560 хворих на ГРВІ та грип, більше половини з яких – мешканці Луцька. По районах найбільш близькі до епідпорогу Ківерцівщина та Камінь-Каширщина, – про це «Волинській газеті» повідомляє заступник начальника головного управління Держсанепідслужби у Волинській області Лариса Дудковська.

Протягом усього осінньо-зимового періоду фахівці СЕС моніторять ситуацію і визначають, носіями яких вірусів є хворі, що потрапляють до інфекційної лікарні.

– В результаті лабораторних досліджень у чотирьох волинян було виявлено вірус групи «В», а ще в чотирьох – вірус групи «А» штаму Н1N1, – зазначає Лариса Дудковська.

Останній і є, як ми його називаємо, «свинячим». Проте робити з того катастрофи, на думку епідеміологів, не варто.

– Нинішнього сезону згаданий різновид пандемічного грипу переноситься в легшій формі, ніж ми мали в попередні роки. Тому жодного летального випадку в результаті захворювання грипом в області не зареєстровано, – повідомляє Лариса Дудковська. – Якщо ж аналізувати ситуацію загалом щодо ГРВІ та грипу, то Волинь хоч і наблизилася до епідемічного порогу, але за останній тиждень рівень захворюваності знизився на 13 відсотків порівняно з попереднім тижнем.

Причиною позитивної динаміки фахівець серед іншого називає канікули у школах.

Одначе говорити про запровадження в навчальних закладах карантину ще рано. Все залежатиме від рівня захворюваності нинішнього тижня. Але місцева влада про ймовірність оголошення карантину вже повідомлена.

– Традиційно на кінець березня питання про епідемію ГРВІ та грипу вже не виникає. Проте нинішні аномальні холоди дещо відтермінували завершення епідемічного сезону, – пояснює лікар. Тож усі сподівання – на заходи безпеки самих людей і, звісно ж, теплу погоду.

Оксана БУБЕНЩИКОВА.

старі-знайомі штами :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я щось чула про нього,але сама не приймала. здається, його якось дуже просто приймають, вьсого кілька таблеток...щось таке...

Так, одна таблетка на добу п'ється. І так виходять, що для одужання 3-4 таблетки достатньо. Хоча скільки днів приймати - то краще питати в лікаря. Але мене за три дні до нормального життя повернуло:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я щось чула про нього,але сама не приймала. здається, його якось дуже просто приймають, вьсого кілька таблеток...щось таке...

Так, одна таблетка на добу п'ється. І так виходять, що для одужання 3-4 таблетки достатньо. Хоча скільки днів приймати - то краще питати в лікаря. Але мене за три дні до нормального життя повернуло :)

А мене за 3 дні без таблеток. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...