Перейти до змісту

Личные наблюдения на тему iPhone vs Android

Рекомендовані повідомлення

Добавлю свої 5 коп.

тиждень назад був на одному міроприємстві що проходило в закритій кімнаті, віддаленій від Wi-Fi точки десь метрів на 20 з трьома стінами різного типу.

поруч сиділи власники яблопонів і яблопадів - у них навіть не ловилась точка доступу, мій скромний Zopo ZP100? легенько законектився і тримав стабільний інтернет протягом тривалого часу. я навіть хотів їм прокинути вай-фай, але щось ще не догнав як зробити з телефону хотспот, тому їм не повезло...

p.s. а різниця в ціні на мій девайс і яблофони дуже суттєва.

p.s2 дрібничка, але гордість за китайпром певна є )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 134
  • Створено
  • Остання відповідь

Хот-спот можно сделать только прокинув мобильный инет на вайфай. Как репитер вайфая ИМХО работать не будет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поруч сиділи власники яблопонів і яблопадів - у них навіть не ловилась точка доступу, мій скромний Zopo ZP100? легенько законектився і тримав стабільний інтернет протягом тривалого часу. я навіть хотів їм прокинути вай-фай, але щось ще не догнав як зробити з телефону хотспот, тому їм не повезло...

Можливо зменьшення потужності Wi-Fi адаптера, було зроблено розробниками айфонів свідомо. Дослідження про вплив Wi-Fi і взагалі радіосигналів на здоров'я людини ще тривають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тут хочу сказати таку штуку. Думаю, очевидно що, у всьому є свої переваги та недоліки. Тому у кожному пристрої можна знайти перевагу порівняно з іншим. Наприклад, LG GX200 з акумулятором на півтори тисячі міліампер на годину безсумнівно довше працюватиме зі штатною батареєю без підзарядки за будь-який айфон, гелексі, аштісі, моторолу чи блекбері з чотириядерним процесором і величезним екраном (можливо, навіть разом взяти). Це його плюс порівняно з ними. Але він побудований на китайській платформі MTK зі всім, що звідси витікає, зокрема кострубатий інтерфейс з кількома стабільними веселими багами та на диво накурена локалізація українською. Це його мінус порівняно з ними. Або, якщо хочете, те, що у нього маленький і не сенсорний екран — мінус. Або ціна — плюс. Але не можна уперто заявляти, що щось із них краще за інше, тому що це як порівнювати червоне з мокрим.

І я вважаю, дивацько було б, якби я зайшов десь на той же 4pda в тему про гелексі і написав би там, от дивісться хлопці, телефон майже в 10 раз дешевший за ваш, а балакати можна в 10 раз довше без підзарядки.

Якщо вже наводити якісь окремі факти, аргументи, то ті, котрі стосуються аналогічних апаратів за класом. Я вірю, що в когось є якась супервитривала нокія, яку можна танком переїхати і нічого, і він її купив 10 років тому, але вона ще жива. Але на цьому переваги цього апарата, боюсь, закінчуються. І даний факт до нашої теми має занадто мало відношення, щоб його наводити. Тому хотів би закликати писати щось більше по темі. Ну і ще, можливо, поменше ворожості і тролінгу. Хоча б тому, що якщо мої слова недостатньо переконливі, то у модераторів є значно дієвіші засоби.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так и я о том-же. Думаю айфон и СГС3 из одного, как минимум, ценового диапазона. И сравнивать их вполне корректно. А сравнивать айфон5 и гэлэкси джио глупо, ИМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А яке відношення, власне, має потужність ПЕРЕДАЧІ адаптера до можливості ним зловити мережу. Я ще можу зрозуміти, якщо не вистачить потужності для того, щоб передати будь-який пакет - той же запит на авторизацію на точці, але для того, щоб бачити мережу передача не потрібна. Яблофіли такі вигадники - з будь-якого мінуса зроблять плюс :)

А ти не подумав що Zopo ZP100 міг тупо глушити apple телефони? Ну да прийомник в нього чутливіший, але і передатчик потужніший.

І взагалі це не конструктивний діалог. Я наприклад незнаю, як кодується і передається SSID на аппаратному рівні.

P.S. В мене взагалі-то дешевий смартфон на андроїді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ти не подумав що Zopo ZP100 міг тупо глушити apple телефони?

Будь-який Андроїд може. Але тільки, якщо його власник захоче.

п.с. посилання на програму видалив, від гріха по далі, а то ще неадеквати почнуть користуватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так и я о том-же. Думаю айфон и СГС3 из одного, как минимум, ценового диапазона. И сравнивать их вполне корректно. А сравнивать айфон5 и гэлэкси джио глупо, ИМХО.

Тоді треба було назвати тему айфон проти сгс3, а не проти андроїд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема названа не айфон против андроид, а Личные наблюдения на тему iPhone vs Android. А то что я сравниваю с СГС3, так а с чем мне сравнивать? С тем чего у меня небыло. Или с эриксон Т39?;) Так Т39-й полюбому выиграет :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, відчуття відкривання фліпа при легкому натиску кнопки схожі на відчуття відкривання бардачка, чи багажника в авто, або якогось сундучка(не порожнього)

а всі жести змахування все одно відгонять віртуальністю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На Т39-м кнопки небыло;)

ericsson-t39m-g102b.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Обновил первый пост.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

WGC6N.jpg

Андрюх, вибачай, не втримався.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бандерлоги, готуйтесь..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бандерлоги, готуйтесь..

Дивно, з самого ранку жара - "клан огризка" vs "гнусмас фан". А тут тишина :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ой, як я люблю теми про енергоненажерливість Андроїда :)

Нещодавно прошив останньою офіційною прошивкою (жодних кастомів поки не ставив) свій Samsung Galaxy Note. Використовую тільки рідну батарейку (хоча на випадок подорожей про всяк випадок маю і підсилену). Дзвоню і приймаю дзвінки стільки, скільки треба (не дуже багато). Часом почитаю інтернет, анекдоти, пограю в шахи.

Для початку пройшовся по налаштуванням абсолютно всіх програм (тому що є такі, що на перший погляд невинні - але і в них увімкнута можливість лізти в інтернет і будити телефон).

Потім поставив і тонко налаштував під свої потреби Green Power battery saver.

Поставив яскравість на мінімум (в приміщенні на AMOLED дисплеях цілком вистачає).

Поставив Profile Scheduler+, основна задача якого щодня в 23:00 включити режим "польоту", тобто без зв'язку, а в 8:00 - включити нормальний режим. В цей час ніхто з чимсь добрим до мене все одно не подзвонить :)

Ну і в порядку експерименту увімкнув в налаштуваннях телефону режим "Енергозбереження".

Телефон пропрацював 1 день 15 годин 36 хвилин... і ще лишилося 69% заряду акумулятора.

Тобто, 1 день 15 годин - це лише на третині акумулятора.

А що буде, якщо я поставлю посилений акумулятор? :)

GvntI.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стандартний режим роботи - 2 дні. Без режиму економії енергії і додаткового пз. Яскравість екрану автоматична. Кастом. В фоні твітер, усі поштові скриньки, постійне оновлення курентс і гугл+

j36pc.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а в мене перша афоня тримає 6 діб від повної зарядки батареї до розрядки. В середньому 5 годин розмов +пару програмуль, якими нечасто користуюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

моя х10 максимум тримала 9 діб ;) я навіть говорив, грав дурачка інколи та сидів в інтернеті)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да какой смысл сравнивать разные смарты у разных пользователей. Это все равно что сравнивать лошадь и бутерброд ;) Я могу сказать что при абсолютно идентичном использовании(+- 5%) айфон 4s у меня разряжается быстрее чем SGS3 примерно на 20-30%.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да, забыл упомянуть о одной мегаудобной штуке которая есть на СГС3 и нет на айфоне - светодиод для напоминаний о пропущеных событиях.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, Zeuss, у вас практично не використовується "Система Android". А в мене навпаки - з"їдає 5-ту частину заряду. В неті нічого особливого не знайшов. Не знаєте, в чому може бути проблема? Телефон SGS3. Користуюсь ним з листопада, в один момент (десь місяць-півтора тому) почав з'їдати 10-12% (!!!) за ніч. Видалив програми, які завантажував на протязі кількох днів до цього "моменту" - не допомогло. У вас не бувало такого?

post-6476-0-52647100-1363515206_thumb.pn

post-6476-0-47903700-1363515212_thumb.pn

Yarchik, а ти не пробував для подорожей щось типу

(зовнішній акумулятор Samsung на 9000 мАг)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, Zeuss, у вас практично не використовується "Система Android". А в мене навпаки - з"їдає 5-ту частину заряду. В неті нічого особливого не знайшов. Не знаєте, в чому може бути проблема? Телефон SGS3. Користуюсь ним з листопада, в один момент (десь місяць-півтора тому) почав з'їдати 10-12% (!!!) за ніч. Видалив програми, які завантажував на протязі кількох днів до цього "моменту" - не допомогло. У вас не бувало такого?

Бувало. Вирішив так:

1. Прошився на останню офіційну прошивку Jelly Bean.

2. Зайшов практично у всі програми, і уважно подивився налаштування. В кількох програмах відключив звернення до мережі, відсилку даних на сервер і т.п.

3. В налаштуваннях WiFi, якщо натиснути кнопку меню на телефоні, можна відкрити додаткові налаштування. І там є опція, яка дозволяє вимикати WiFi, коли телефон "спить". Ця штука економить від 10% до 35% заряду акмуулятора.

Переконливо раджу зробити те саме, а також уважно прочитати цю тему.

Ось сьогоднішній стан мого акумулятора:

rBg.png

Є всі шанси, що буде 4 дні :)

Yarchik, а ти не пробував для подорожей щось типу

(зовнішній акумулятор Samsung на 9000 мАг)?

Ні, не пробував. Раніше в мене була купа девайсів (два телефони, КПК, GPS-приймач, bluetooth-гарнітура) - то було незручно, і хотілося щось таке мати. Зараз лише телефон і фотик. Цілком достатньо запасного акумулятора для телефона і для фотоапарата. Запасний розширений акумулятор до телефона мені привезли такий з єбея, ообійшовся в 11 доларів. Китай, смердючий, довелося з нього ще й ізоляційний шар трохи зняти, бо затовстий був і не влазив - але себе виправдовує на всі сто відсотків.

Універсальні батареї штука хороша, але ними без якихось додаткових схем не зарядиш такий акумулятор до фотоапарата. Так що по любому мені доведеться брати з собою ще одну зарядку для фотика. Крім того, в універсальній батареї хотілося б мати можливість її заряджати від сонячних елеиментів і від вбудованої динамо-машинки з ручкою - тоді б це була дійсно універсальна батарея! З сонячними елементами вже є батареї, хоча малоефективні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, дякую, спробую повторити твої дії. А от на рахунок wi-fi я його не часто використовую, а коли використовую, то включив/виключив. Моб. інтернет майже завжди включений, але раніше він майже не розряджав батарею, а от в один момент зарядка почала вмирати постійно. Ех.

На рахунок динамо-машинки ідея хороша, було б класно її мати. Ще п'єзо-кристал добавити в взуття :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кстати, я вот о чем подумал. А не может ли энергопотребление смарта зависеть от симкарты? Моей карте уже 13 лет. Может стоит поменять на новую?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...