Перейти до змісту

Порадьте фотоапарат

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу придбати фотоапарат, бюджет до 4000 грн. Надивився ось такий Canon PowerShot SX50HS

http://rozetka.com.u...x50_hs/p235218/

Порадьте можливо за ці гроші є якийсь інший кращий варіант. На професіоналізм не претендую, тому потрібно щоб апарат бува не дуже складний у користуванні)))) Дякую.

Опубліковано

Я б радив Nikon d3100 18-55 vr, для непрофесіонала саме то буде, зараз можна взяти за 3700 грн. І матриця більша, ніж у компакти і світлочутливість - відповідно фото набагато кращі будуть, і режим гіда є з підказками, і відео фулл-хд. А там якщо охота з"явиться рости далі - можна буде об"єктиви докупляти.

Опубліковано

Я б радив Nikon d3100 18-55 vr, для непрофесіонала саме то буде, зараз можна взяти за 3700 грн. І матриця більша, ніж у компакти і світлочутливість - відповідно фото набагато кращі будуть, і режим гіда є з підказками, і відео фулл-хд. А там якщо охота з"явиться рости далі - можна буде об"єктиви докупляти.

Я теж про такий думав, але деякі "професіонали" радять купувати відразу з 18 - 105, він дорощий на 1500 грн чи варто?

І ще одне питання. Для чого на сайти оголошень розміщують фотоапарати із заниженими цінами (напр. майже новий D3100 за 1700 грн) а дозвонитись на такі номери нереально. Кому це потрібно?

Опубліковано

Хочу придбати фотоапарат, бюджет до 4000 грн. Надивився ось такий Canon PowerShot SX50HS

http://rozetka.com.u...x50_hs/p235218/

Порадьте можливо за ці гроші є якийсь інший кращий варіант. На професіоналізм не претендую, тому потрібно щоб апарат бува не дуже складний у користуванні)))) Дякую.

Canon PowerShot SX50HS далеко не найкращий вибір, я б сказав навіть, що дуже поганий. до 4000 достатаньо значно кращих варіантів - компакти з матрицею 1/1,7", якщо треба все в одному і не мікроскопічна матриця (н-д, Olympus XZ-1, Nikon Coolpix P7700, Samsung EX2, Canon S100, Canon S110 і ін.), є серія Nikon 1 з матрицею CX-формату і змінними об'єктивами, компакти зі змінною оптикою та матрицею Micro 4/3 і APS-C (н-д, Samsung NX1000, Olympus E-PM1, Olympus E-PL3, Panasonic DMC-GF5 і ін.), є дзеркалки Nikon D3000 (не пише відео), Nikon D3100 (з відео), Canon 1100D, а якшо докинути трохи, то можна і Nikon D5100 взяти. варіантів вистачає.

брати ультразум не рекомендую. великий діапазон фокусних+маленька матриця=не дуже якісні фото.

Опубліковано

Я теж про такий думав, але деякі "професіонали" радять купувати відразу з 18 - 105, він дорощий на 1500 грн чи варто?

І ще одне питання. Для чого на сайти оголошень розміщують фотоапарати із заниженими цінами (напр. майже новий D3100 за 1700 грн) а дозвонитись на такі номери нереально. Кому це потрібно?

Скло завжди можна докупити , купуй стандартний "кіт" з 18-55 мм . Якщо зеркалка затягне --- на одному склі не зупинишся . :_04:

Опубліковано

Так, 18-105 хороший, кращі фокусні, вже більш-менш придатні для тревелу, та і картинку він дає трошки кращу ніж 18-55. Я ж особисто з усіх кітів нікона вибрав безстабовий 18-70 3,5-4,5, їх давно не випускають, зате різкість відмінна.

Занижена ціна, а ще така як ви вказуєте 1700 за "майже" новий апарат, хай навіть боді, тут 2 варіанти - топлений/битий або дійсно лохотрон. Дуже багато є тем на фотобарахолках, коли просили по передоплаті гроші, а товар приходив бракований або ж узагалі не приходив.

Опубліковано

Ппц ума палата. Радники, ви хоч читали те, що просить людина?

На професіоналізм не претендую, тому потрібно щоб апарат бува не дуже складний у користуванні

І ви одразу пропонуєте йому зеркалку! Де логіка?

Roman_1984, що плануєте знімати? Є надії на подальшу трату грошей в цьому напрямку?

Lovetstiney, його вистачить з головою. Колега такого придбав - не жалівся.

+ аналогічна тема вже була

Опубліковано

а я навпаки в даному випадку рекомендував би ультразум. адже топікстартер зразу сказав, що професійно фото не займається, а ви тут вже змінну оптику рекомендуєте і зеркалки як мінімум на 14 Мегапіксел і світлосилу щоб зірки знімати.

і Canon PowerShot тут якраз допоможе фотографу аматору робити чудові знімки практично за будь-яких умов.

спробуйте зробити схожі кадри на стандартних кітових 18-55

http://farm9.staticf...3f24d1955_z.jpg

http://www.dcresourc...ts/IMG_0070.JPG

підтримка FullHD додає жирний плюс, для тих хто хоче знімати відео, і дивитись його на 30"+ плазмі

також я б рекомендував глянути на лінійку Sony Cyber-Shot

ось наприклад перший по списку Sony Cyber-Shot DSC-HX200

має на борту 18 Мпіксел, панорамну 2D i 3D зйомку, запис відео 1920x1080 50p, а ще такі малі, але приємні речі як об'єктив Carl Zeiss, підтримка HDR

зум тут звичайно менший проти згаданого вище кенона — 30х, але це вже не 3-х кратний.

до недоліків можна віднести підтримку катр пам'яті Memory Stick Micro (M2). SD значно поширеніші і дешевші.

Опубліковано

Sony ніколи не була флагманом по фото, в них більш професійний напрямок ТВ, відео. З фотоапаратів рекомендував-би Canon або Nikon, тут більшість вказали які моделі цих виробників, а цінова стеля у вас пристойна, але якщо пишите що на професіоналізм не претендєте, то навіщо вам дзеркалка? :) Удачі!

Опубліковано
має на борту 18 Мпіксел

А толку з пікселів при такому розмірі матриці? Для 1\2.3 оптимальним є 6 Мп; далі - маркетинг ;)

Об'єктив Carl Zeiss? В кращому випадку - одна лінза. Причина та ж, що і з пікселями.

Та й якщо дивитись на зуми, то вже краще продовження S-серії Canon (від дешевших SX-150 до дорожчих SX-50).

Опубліковано

Roman_1984, що плануєте знімати? Є надії на подальшу трату грошей в цьому напрямку?

Та моя мильниця вже такий гроб, що в руки брати не хочеться.

Є можливість придбати щось краще. Хочу робити звичайні побутові фотки (вдома, на природі, час від часу барахло пофоткати, щоб на форум викинути) і т.п.

Можна було б і краще щось купити, колись думав, про Nikon D90 (років 3 назад), але зрозумів, що це буде щось типу "гранати в руках мавпи")))), фоткати я то не вмію нормально))))))

Якщо затяне, то маю можливіть тратити гроші в цьму напрямку).

Опубліковано

На професіоналізм не претендую, тому потрібно щоб апарат бува не дуже складний у користуванні

\

Чоловіче , більшість користувачів зеркалок знімає в режимі АВТО :_04:

Просто за 4 к гривень брати мильницю не варто .

А якщо тема захопить --- в зеркалці є що освоювати , світ нині тісний завдяки інету , є купа відео про фотографування , є форуми , можна випити пива\чаю з більш досвідченішим колегою .

Головне --- почати

Опубліковано
Просто за 4 к гривень брати мильницю не варто .

Мильницю від Sony чи Samsumg, яка двома об'єктивами робить одразу 3D знімки? Цілком згідний.

А якщо тема захопить --- в зеркалці є що освоювати , світ нині тісний завдяки інету , є купа відео про фотографування , є форуми , можна випити пива\чаю з більш досвідченішим колегою .

Головне - дорости ;)

На мою думку починати з зеркала неправильно. Так, потім простіше буде - докупив скло і знімай далі. Так, можна буде носити із собою парк оптики на тисячі кілобаксів. Але це все буде потім, далеко потім; зараз треба більш-менш універсальний інструмент, який буде дозволяти заглянути і в макро, і в портрет, і в пейзаж з нічною зйомкою. Перше дзеркало цього не дозволить - зум кітового скла 3х. Налаштувань - купа; доки розберешся і налаштуєш - прийде або нова ідея або забудеться стара (швидке встановлення параметрів прийде тільки з досвідом і точним знаттям щодо цілі зйомки). Плюс розміри і вага - без нормальної сумки не поносиш.

ТС, можна звернути увагу на апарати такого типу

Nikon Coolpix P7100

Panasonic Lumix DMC-TZ30

Samsung EX2

Опубліковано
купувати мильниці по ціні зеркалки --- нормально ?

Ні, не нормально. Також не нормально ділити фотоапарати тільки на дзеркалки і мильниці ;)

В потрібних руках і Canon 60D стане поганою мильницею. Знімає не тушка - знімає око, голова, руки і об'єктив.

І давайте надалі висловлюватись по суті теми.

Опубліковано

Sony ніколи не була флагманом по фото, в них більш професійний напрямок ТВ, відео.

я з вами не згідний. продукція під брендом Cyber-Shot завжди мала одні з найвищих параметрів порівняно з іншими аналогами на ринку. щодо напрямку, то у соні їх багато, і в кожному з них є свої спеціально навчені відділеня.

З фотоапаратів рекомендував-би Canon або Nikon

то навіщо вам дзеркалка?

так в тому то і річ, що зразу почали радити дзеркалки

Опубліковано

Цитата

а ви читали, що ТС в першому пості писав?

Порадьте можливо за ці гроші є якийсь інший кращий варіант

от і порадили, бо обраний ТС варіант не айс. недоліки зазначені вище.

щодо складності, в будь-якого фотоапарата є режим АВТО, тільки компонуй кадр і клацай. це перше. друге - автору були запропоновані любительські дзеркалки.

а я навпаки в даному випадку рекомендував би ультразум. адже топікстартер зразу сказав, що професійно фото не займається, а ви тут вже змінну оптику рекомендуєте і зеркалки як мінімум на 14 Мегапіксел і світлосилу щоб зірки знімати.

і Canon PowerShot тут якраз допоможе фотографу аматору робити чудові знімки практично за будь-яких умов.

спробуйте зробити схожі кадри на стандартних кітових 18-55

http://farm9.staticf...3f24d1955_z.jpg

http://www.dcresourc...ts/IMG_0070.JPG

підтримка FullHD додає жирний плюс, для тих хто хоче знімати відео, і дивитись його на 30"+ плазмі

ох і єрунда

Sony ніколи не була флагманом по фото, в них більш професійний напрямок ТВ, відео.

Sony, якраз досить сильні у фото. тільки от у нас їх продукція не користується особливою популярністю, напевно, якраз по тій причині, що асоціюється з телевізорами та відеокамерами

Опубліковано

де ви бачили 600Д за 4,3к? кітовий звичайно

Є в магазинах по 4300 Нікони 5100 та по 4400 600Д , але буде без офіційної гарантії . Чому так -- не в курсі . З офіційною гарантією десь на 500 грн дорожче .

Опубліковано

Поясніть який фотоапарат (об"єктив) краще купляти для подорожей та прогулянок. Дивлюсь в сторону д3000 або д3100

Опубліковано

Поясніть який фотоапарат (об"єктив) краще купляти для подорожей та прогулянок. Дивлюсь в сторону д3000 або д3100

Дивись в сторону д3100. Чомусь у д3000 виробник встановив неважну ссд матрицю, (зовсім не таку, як у д80, яка давала гарні соковиті кольори), дуже шумну, яка вечірніх і нічних сцен погано витягувала. Зараз у дзеркалки ставлять КМОП матрицю, відповідно більший динамічний діапазон, д3100 має таку, крім того світлочутливість з якою можна знімати без шумів на кілька порядків вища (400 проти 1600). Об"єктив рекомендую знайти на форумах старенький 18-70 десь 1000-1200 грн, найрізкіший з кітових.

А ТС раджу любительску дзеркалку, про кенон 60д/Нікон д90/д7000 і щось вище мова навіть не йде, бо дійсно буде як мавпа з гранатою. Любительські дзеркалки мають непогану якість зображення, гарний широкий ДД, швидкий автофокус, високу робочу світлочутлтивість, непогану ергономіку - це що до технічних якостей. Саме апарат запропонований мною має режим довідника, який сам підкаже як зняти ту чи іншу сцену - це що до навчання і так би мовити "увійти в курс". Ну і змінна оптика - для нікона 35/1,8, ще кілька відносно недорогих лінз - і от вам заявка на подальший ріст і розвиток.

Треба щось компактніше - дівіться в сторону бездзеркалок з матрицею формату APS-C, шось типу соні некс, чи кенон еос м, хоча там ціни відмінні від 4000.

А брати мильницю, хай навіть з таким розмаїттям налаштувань як нікон п7100 за 4000 я зовсім не раджу. Буде вам мавпа з міні-гранатою. Ультразум - нормальний варіант, щоб зрозуміти шо тобі треба дзеркалка, сам особисто це зрозумів через рік корисування ультразумом. Та й продати його потім проблематично.

офіційний кенон 600д чи нікон д5100 можна взяти за 4600 грн. Але за останні тижні шось на дзеркало ціна вгору пішла, не знаю з чим пов"язано.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...