Перейти до змісту

Я пам'ятаю

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Гастроном "Олдем" на проспекті Волі.

Вивіска, якщо не помиляюсь, досі висить...

Здається, це був єдиний у місті гастроном , котрий працював допізна і , мабуть, вночі також.

На місці податкової, в ямі , була така собі забігайлівка - "шахтою" називали.

• Відповідей 248
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

На місці податкової, в ямі , була така собі забігайлівка - "шахтою" називали.

А якогось фото цього місця випадково не залишилось ?

Опубліковано

Який НАх Адреналін! Це ж кінець географії!

А от щодо того СтадівоНУ...( там ще такі старі явори й верби стояли), то поруч була "Шашлична" , ето да....

Розтолкуйте молодому, бо ніц не розумів з тою георафією. А шашлична це та, де зараз бар "Живень", здається?

Опубліковано

А мій яскравий спогад дитинства це – вулиця Володимирська, сама найвіддаленіша її частина, район Міжколгоспбуду, в народі просто - МКС. Жили ми там десь до 1992 року, потім переїхали на 33-ій. Батьки згадують той період з жахом: не самий престижний віддалений район, постійні проблеми з транспортом, слава одного з найбільш криміногенно-небезпечних районів (у нас там то підвал пограбували, то велосипеди вкрали). Але ми тоді, будучи дітьми, про це не думали. Для нас - там було чудово. Це справжнє міні-містечко. Там було все: дитячий садочок під самим будинком, великий магазин, дитячий та спортивний майданчики, річка, біля якої майже всі мешканці району мали свій невеличкий клаптик землі, трохи далі посадка з горіхами та яблунями. Погуляти було де. Мій старший на 2 роки брат, якому батьки з дитинства втовкмачили в голову, що сестричку кидати саму гуляти не можна, постійно тягав мене за собою. Мабуть цікаво виглядало - юрба хлопців років семи-восьми а за ними плентається дівчинка. Де ми тоді тільки не лазили: і по трубах, і по стройках, і по чужих дачах. Добре, що батьки не знали. :_02:

Опубліковано

Пригадую кафе "Експрес". На тому місці зараз магазин "Фокстрот" знаходиться. Частенько ми там пари прогулювали під час навчання в педучилиці. Ох і часи ж то були!!! )))))))

Опубліковано

А от щодо того СтадівоНУ...( там ще такі старі явори й верби стояли), то поруч була "Шашлична" , ето да....

Розтолкуйте молодому, бо ніц не розумів з тою георафією. А шашлична це та, де зараз бар "Живень", здається?

Там, де зараз вхід від Меморіалу в стадіон ,був невеликий парк зі сквером, а в його середині кафе-Шашлична....

Опубліковано

Там, де зараз вхід від Меморіалу в стадіон ,був невеликий парк зі сквером, а в його середині кафе-Шашлична....

До чого Меморіал до 40 району і території Адреналіну? Поясніть, будь ласка. Ви, певно, не дже уважно перечитали мій пост.

Опубліковано

по-перше. Де тут

До чого Меморіал до 40 району і території Адреналіну? Поясніть, будь ласка. Ви, певно, не дже уважно перечитали мій пост.

По-перше. Де йде мова про 40-й (в контексті)?

Друге. Я взагалі, то не зрозумів наїзду питання....

Опубліковано

А в приміщенні де було БУЛА"Буратіно" колись був магазин "Берёзка". Там торгували всіма недоступними дефіцитами, правда за валюту

Опубліковано

В парку літнє кафе, не пам"ятаю, як називалося. За автомістечком, по тій самій стороні, його набагато пізніше збудували. Може, хтось пригадає, як воно називалося(кафе)?

І ще. У 80-их серед дітей ходили легенди, що у автомістечку зроблять невеличку ж.д. дорогу, щось ніби як біля науковки. Навіть рельси проклали(вони недовгі, метрів 15-20, ховаються у гущавині), шламбаум стояв. який можна було опускати. Хтось щось знає про це?

Опубліковано

Volyniaka, мова про Адреналін, отже, і про 40-вий іде в контексті тут:

... А я от пам'ятаю стадіон футбольний на тому місці, де зараз корти тенісні в Адреналіні.

Опубліковано

В парку літнє кафе, не пам"ятаю, як називалося. За автомістечком, по тій самій стороні, його набагато пізніше збудували. Може, хтось пригадає, як воно називалося(кафе)?

Черемшина :)

Опубліковано

Магазин "1000 дрібниць", перед ним була невеличка автостанція, де відправлялись автобуси в села Луцького району. А нижче був сквер, де знаходився фонтан з лебедями.

Було таке. Для мене це взагалі був магазин "1000 таємниць", наскільки там дивовижні та цікаві речі продавались.

"Галантерея" по Радянській, там де зараз Приватбанк.

Опубліковано

А в приміщенні де було БУЛА"Буратіно" колись був магазин "Берёзка". Там торгували всіма недоступними дефіцитами, правда за валюту

не тринди, там був ресторан "Берізка".... валютний... в Луцьку... в пер. половині 80-х... :_12::_07:

п.с. а я в танку!

був кілька разів усередині,

у тому, що стояв між "Шайбою і "Глобусом" та і ще багато що згадалось, але й так пізно вже.

Опубліковано

А хтось пам"ятає фонтанчик по Пугачова? Схожий на той, що досі стоїть перед входом у "Батьківщину"? Дітвора влітку не вилазила з нього, так само як і з театральної площі. На його місці, на жаль, поставили нікому не потрібний пам"ятник. Біля якого байдуже проходять люди.

Опубліковано

30-тий гастроном на Л. Українки, в будинку що горів, напроти магазину "Спрайт"

А найсмачніша кава була в "Лакомці"

В цьому гастрономі дуже смачний був молочний коктель.

Як і в "Дитячому харчуванні", що на Ковельській, тоді ще Л. Українки, по 11 коп. за стакан :) А ще там було заварне в пакетах, ми купували і їли його сухим.

Щодо "Берізки" то згідна з SunSeth, що не магазин, а ресторан.

Опубліковано

А я молочні коктейлі пив (просто триндець, які смачні, досі смак згадую) в дворах рідного 33-го - там, де потім був ресторан "Адам і Єва".

Опубліковано

Раз уж про молочные коктейли речь пошла...Кафе "Космос" на Грушевского (оно и до сих пор работает)там было очень вкусное мороженое, которое наливали в вафельный стаканчик, у него был оранжевый оттенок, почему то, но вкусно очень, нигде такое больше не ела...Деньги на него были не всегда, зато в кафе всегда были "добрые дядьки под градусом" готовые купить дворовой ребятне мороженое)А еще...есть на улице Стрелецкой магазин "Крамниця Поляна", так я до сих пор...если хочу вернуться на мгновение в детство, вдохнуть его запах, захожу туда...там ничего не изменилось, ни витрины, ни товары, ни даже продавщица!!!Она, наверное, там уже лет 17 работает, я так рада ее всегда видеть, а она, наверное, думает, чего же я на нее таращусь с умилением)

Опубліковано

Згадав як підривали 250-кілограмову авіабомбу на Вавілова, біля 9-типоверхівки, на спуску до Сапалаївки, а пізніше другу, меншу десь чи то в районі Там-тама чи то Срібних Лелек.

А ще десь в районі тої ж Вавілова жила справжня корова (майже в центрі міста), її щодня водили на Стир пастися.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...