Перейти до змісту

А ви знаєте, то означають квадратики на зворотному боці тюбиків від кремів, зубних паст, шампунів і ін.?


Oksik

Рекомендовані повідомлення

Ви коли-небудь звертали увагу, що на кожному тюбику, наприклад, з кремом, із зворотного боку обов'язково є квадратик. Вони бувають: чорні, темно-коричневі, темно-сині, темно-бордового (коротше, темні кольори), так само вони бувають червоні і зелені. Так що ж вони означають?

Темні квадратики означають, що продукт, який ви використовуєте складається повністю з ХІМІЇ!

Червоні квадратики означають, що продукт приблизно на 70% складається з ХІМІЇ і 30% з натуральних продуктів. Зелені квадратики означають, що використаний вами продукт БЕЗ ХІМІЇ і складається тільки з натуральних речовин!

post-4040-0-07984000-1357131886_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оо А може це просто якісь мітки для автоматичних ліній? Чи типографські мітки? Нє, не припускаєш такого?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я думаю це кольорова мітка для датчика пакувальної машини а її колір обов'язково один із наявних кольорів в дизайні тюбика.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю, ТС ожида,що ми щяс попросим открить тайну зелених квадратіків. у от тут він і назва нам Торгову марку, на чиїх тюбіках квадратікі тільки зелені

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це боян, на борді вже точно обговорювалось і я це точно памятаю. Дані квадратики не мають жодної інформації, яка відноситься до складу. Досить розвивати паніку та дезінформовувати людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ви ще на енергетики гляньте. Там знизу теж є такі кольорові цятки. І якщо зелена то ви думаєте там усьо натуральне?

Хоча тут десь було про цятки на енергетиках я читав чи дивився відео, не памятаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це прямо як про точки на банках:

Я всегда выбираю красные и мои друзья тоже, недавно встретил друга, с которым полгода не общался, очень засмеялся когда он как будто каждый дкеь это делает стал выбирать по точкам ягуар в супермаркете)))

красная зе бест

розовая, жёлтая чуть покислее чтоли, но норм

зелёная, синяя — горькие жопа, самое гавно

чёрные, голубые — непомню

безточечные — нормальные

Всегда замечал, ток никогда не знал нафига, у всех моих друзей свое мнение по этому поводу, но все они ищут, почему-то красный, причем сами толком объснить сие действо никак не могут

Кстате да! Одна попалась с красной точкой, така вкусная была, вторая с зеленой уже не то (как буд то спиртюха)

Хоча насправді все не так таємничо ^_^

Кстати, точки ставят автоматы, чтобы было видно в случае чего, какой автомат допускает брак (а также прочие мелочи). И конечно, на разных заводах красные точки ставят разные автоматы. А красный цвет просто возбуждает и привлекает внимание, возможно, с этим связана его популярность.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для правильності позиціонування в технологічних лініях (для обрізки чи наповнення - наприклад).

Звідки беруться такі :0030: . Не перестаю дивуватись. Хоча покоління ВК... Напевно ця новина в якісь "модній" группі багато лайків набрала :0021: .

Темку у флейм варто перемістити :0161:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось відповідь про мітки

В аптеку вбігає схвильована пані середнього віку і прямо з порогу кричить:” Ви мені вчора продали дитячий крем з чорним квадратом. А я вже ним свого внука намастила. Що ж тепер з дитям буде?”

-Все буде добре, –відповідає провізор.

Трошки історії

Винахідник туби Джон Ренд (John Goffe Rand), запатентував прообраз сучасних туб в 1841 році як «удосконалений посудин для зберігання фарб» . Широке поширення туба отримала з 1891 року, як ємність для зубної пасти з легкої руки Колгейта.

Тривалий час туби робили з олова та свинцю, але поступово ці важкі метали були витіснені алюмінієм (свинець- токсичний, олово - дорого). Освоєння технології пластмас призвело до появи пластикових (екструзійних і коекструзійний) і ламінатних (вироблених з листового багатошарового матеріалу) туб.

Сучасне застосування

В даний час туба (тюбик) використовується переважно для кремів і пастоподібних продуктів в безлічі галузей: фармації, побутової хімії, харчової та інш . Можлива, також і упаковка в тубу рідини, наприклад клею, або навіть супу для космонавтів.

Перевага туби, як упаковки, в тому, що вона дозволяє дозувати необхідну кількість продукту (наприклад, клею), видавлюючи його безпосередньо в місці застосування.

Туба має високі бар'єрні якості. Це з одного боку захищає продукт в тубі від зовнішнього середовища - впливу світла, кисню повітря, забруднення бактеріями і т.п. З іншого боку, вміст туби не виділяється в навколишнє середовище і виробник може бути упевнений в тому, що споживач отримає саме той склад, котрий був закладений в тубу. Туби різних видів мають різні бар'єрні властивості.

Так само різні способи декорування туб: найпростіше оформлення - друк сумішевими фарбами в 3-4 кольори. Складні варіанти можуть включати CMYK друк, тиснення фольгою, нанесення об'ємних зображень, лакування, прозорі віконця в тілі туби ...

Туби економічні, дозволяють практично повністю використовувати упакований продукт.

Сучасна світова тенденція полягає у все екологічнішому виробництві пластикових туб. В даний час до 80% пластика рукава туби може бути зроблено з вдруге перероблених пластиків (маркуються як post-consumer recycled - PCR). То ж виробники працюють над зниженням кількості пластика, що використовується для виробництва ковпачків - роблять ковпачки легшими. Розробляються туби і ковпачки з матеріалів, котрі біодеградують.

. Що ж означають мітки на упаковці

Мені прийшов лист такого змісту: “Ви коли-небудь звертали увагу, що на кожному тюбику, наприклад, з кремом, із зворотного боку обов'язково є квадратик. Вони бувають: чорні, темно-коричневі, темно-сині, темно-бордові (взагалі темні кольори); так само вони бувають ЧЕРВОНІ і ЗЕЛЕНІ. Так що ж вони означають?

Темні квадратики означають, що продукт, який ви використовуєте складається повністю з ХІМІЇ! Червоні квадратики означають, що продукт ПРИБЛИЗНО на 70% складається з ХІМІЇ і 30% з натуральних продуктів. Зелені квадратики означають, що використаний вами продукт БЕЗ хімії! Складається тільки з натуральних речовин!’Це прислала людина котра сама займається оздоровчими технологіями Насправді це не смішно, а сумно, що люди ведуться на подібну нісенітницю, а що найгірше - поширюють цю ідею серед мас.

На зворотній стороні туби з кремом, зубною пастою дійсно є кольорові мітки-білі, червоні, зелені. По кольору вони відповідають загальному дизайну пакування, а не складу того, що знаходиться в тубі .

Та й не квадратик там, а прямокутник.

Це не маркування, це кольорова мітка. Іноді її ще називають світломітка. Це- чисто технологічний елемент процесу виробництва самих тюбиків, вірніше навіть не виробництва, а їх розкрою. Процес виглядає приблизно таким чином: йде безперервна стрічка з бобіни (фольга, на яку з одного боку вже нанесений малюнок, наприклад, напис "супер зубна паста"). Ця стрічка потрапляє у верстат, який відрізає від неї шматочок і з цього шматочка робить заготовку для тюбика (тобто згортає її навколо, склеює або сплавляє кінці і т.п.). Потім у цей недороблений тюбик, який йде по конвеєру загвинчується кришечкою внизб зверху наливають зубну пасту і "загортають" верхній край (на якому потім, як правило, проставляють дату).

Так от, колірна мітка необхідна для точного позиціонування місця відрізу. Тобто щоб верстат відрізав тюбики в потрібних місцях і щоб не вийшло так, що на одному тюбику написано "ная паста супер зуб", а на іншому продовження "ная паста супер зубна" і т.д.

Обладнання, яке "зчитує" світломітки - оптичні датчики міток. Колір, як правило співпадає з кольором картинки на тюбику (тобто колір напису "супер зубна паста"), щоб не заправляти іншу фарбу в "друкувальну машину".

Перевірила всі туби котрі були вдома. Дійсно, колір смужки скрізь збігається з кольором основного напису. От і вся премудрість. Думаю,що таке пояснення більше схоже на правду. Погодьтеся, чорна смужка на дитячому кремі в разі 100% хімії-явний перебір, цього просто не може бути!

А щоб не виникали сумніви-необхідно взяти товар в руки та й прочитати його склад . З хімією треба дружити, тоді байки не будуть викликати негативних емоцій.

Світлана Довбня взяв тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...