Перейти до змісту

Урізають пайку,а ціна та сама.

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Yarchik, Цена 10ти упаковок всёравно намного меньше чем "лишний" литр продукта

До названого мною прикладу 1 літр за 10 грн. або 0,9 літра за 9 грн. це не стосується, тому що вартість продукту одна й та ж в обох випадках. натомість йдуть затрати на лишню упаковку (кожна 11-та упаковка). перш ніж заперечувати - будь ласка, проявіть уважність.

Опубліковано

А ще виробники тепер не зобов'язувані вказувати склад продукту в порядку спадання - від елемента за найбільшою масовою часткою до найменшого

Це з яких пір? Рік назад зобов"язали а вже встигли відмінити?

Знаю точно бо моя робота була безпосередньо пов"язана з цим.

Інша справа що вони може досі і зобов"язані, але не виконують - штрафи окупаються вигодою з брехні некоректної інформації на етикетці.

Опубліковано

Yarchik, Я не заперечую. Не правильно выразился. Затраты на изготовление 1ой упаковки ничто против увеличения продаж, за счёт уменьшения цены на 1ну единицу товара. Так будет правильней

Опубліковано

Уже давно отказался от покупки молока где пишут 900 г. Сначала думал, что плотность молока сильно отличается от воды из-за жирности, но на самом деле вовсе не сильно и 1000 г почти эквивалентно 1 л, но на пачках же всегда пишут +- сколько-то там грамм. Стараюсь брать молоко на которых указано 1000 г. Благо такие еще есть. А вот со сметаной, йогуртом все сложнее. Раньше указывали объем (литр) теперь же указывают массу (грамм), а так как плотность выше, то получается придраться сложнее. Хотя сама тенденция измерять жидкости в граммах, килограммах мне не понятна.

Опубліковано

Думаю,що з хлібом схожа біда.Вроді розміри ті самі,а вага зменьшилась.Надули хлібини хімією і всьо.Одне,як-то кажуть НАДУВАТЄЛЬСТВО.

Опубліковано

Думаю,що з хлібом схожа біда.Вроді розміри ті самі,а вага зменьшилась.Надули хлібини хімією і всьо.Одне,як-то кажуть НАДУВАТЄЛЬСТВО.

Так и есть. Хлеб в этом плане легче проверить. Достаточно его сжать. Если он в размерах уменьшается чуть ли не до половины значит вместо стандартной буханки в 0,5 кг у вас в руках 250-300 грамм.

А вот и сок "Садочок" в "полторалитровой" упаковке

post-6505-0-35278200-1356272524_thumb.jp

Опубліковано

А ще виробники тепер не зобов'язувані вказувати склад продукту в порядку спадання - від елемента за найбільшою масовою часткою до найменшого

Це з яких пір? Рік назад зобов"язали а вже встигли відмінити?

Знаю точно бо моя робота була безпосередньо пов"язана з цим.

Інша справа що вони може досі і зобов"язані, але не виконують - штрафи окупаються вигодою з брехні некоректної інформації на етикетці.

Десь читав що продовжили перехідний строк уведення Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів (хоча можу і помилятись), у зв'язку з тим, що ще багато старих етикеток, а ще через те, що у ЄС введення таких регламентів відбувається протягом 3-5 років, тому наші виробники запротестували.

Опубліковано
Але коли відбирають цілих 1,8 см ширини - вибачте мене, це вже занадто!
Що очко таке велике що промазуєш і пальці вимазуєш??? :0155:

Нагадало анекдот:

Дівчина з села прийшла до гінеколога на медогляд.

Вона роздягнулася, лікар її оглянув, позаглядав куди треба і сів за стіл заповнювати картку.

— Лікарю, а що ви там таке пишете?

— Та що пишу? Пишу що "здорова"?

— Йой, лікарю, та не пишіть, що здорова!!!

— ?????

— Пишіть, що маленька, або така, як у всіх…

Мова ж не про величину очка, а про величину рулона паперу - бо ж саме в цьому нас "надувають".

Хлєбальнічки (з іншого анекдота) ж теж в кожного різні, але всім хочеться, щоб меду було саме 1кг, а не 900-950гр.

Опубліковано

А вот и сок "Садочок" в "полторалитровой" упаковке

post-6505-0-35278200-1356272524_thumb.jp

а 2-хлітровий = 1.93 л))) сьогодні в пакко спеціально передивлявся упаковки.

на крупах таж фігня

Опубліковано

Ситуація на ринку побутової хімії така ж. Наприклад був пральний порошок 450 гр - став 400 (наприклад Gala), але ціна не змінилась...чомусь. Були підгузники 80шт стали 76шт без зниження ціни. Проте певні виробники використовують і позитивні методи - в сезон знижують ціну на 30% короткими акціями без зменшення грамажу чи літражу. В результаті забирають частку в конкурентів на період споживання продукту та дають можливість спробувати продукт.

Опубліковано

З економічної точки зору, описана ТС ситуація - це дуже розумний і хороший хід. Яка різниця між молоком 1л за 10 грн, чи 0.9л за 9 грн. Якщо все відбуватиметься за класичною тактикою підвищення цін, то виробники зазнають втрат по показниках попиту (не завжди, бувають винятки, але припустиму ідеальну ситуацію). А так, фактично ціна за літр/кілограм зросла, нікого не обманули, проте в уяві споживачів підвищення цін не відбулось.

Це якщо 0,9л буде за 9грн. А завжди виходить не так, а за зменшений обєм/вагу платиться та ж ціна, що була раніше, тобто за 0,9л - 10грн. Цей "розумний і хороший хід" - це банальний обман покупців, як би це не називали, вважайте, що 0,1л просто вкрали - я ж не буду кожен раз перевіряти упаковку, чи на ній бува не зменшили кількість продукту, а з вигляду вона залишається така ж. Може хай вам роботодавець замість того, щоб платити кожен місяць буде платити ту ж зарплату за 31 день - що ви тоді скажете? "Розумний і хороший хід"? То ви так тиждень на рік будете батрачити безкоштовно.

Точно так робить і наша влада, махлюючи з цифрами і товарами в споживчому кошику, завдяки чому в нашій країні, як це не дивно, такого поняття як інфляція взагалі не існує. На папері, звичайно.

Я не це мав на увазі зовсім. Припустимо, що 1 літр соку в 2011 році коштував 9 грн. З 1.01.2012 постачальник сировини для підприємства-виробника підняв ціну за кілограм/літр сировини для виробництва соку. Підприємство-виробник, щоб залишитись на хоча б тому ж рівні прибутку, що і в 2011 році, також приймає рішення про підвищення ціни за літр соку. Він може банально підняти ціну на гривню (нехай) за літр, з чого ми маємо 10 грн/л і випускати такі ж літрові пачки соку, а може (при такому ж підйомі ціни на гривню, ніхто нікого не обманює, не виграє, не тралалала) переобладнати виробництво на випуск 0,9л пачок соку, по 9 грн/0,9л (ті ж самі 10 грн/л).. У будь-якому випадку, при купівлі 9 літрів соку, ви заплатите 90 грн, правильно? 9*10грн/л=90, а 10 * 9грн/0,9л=90. Так хто ж у вас вкрав 0,1 літра соку? При чому, випускаючи пачки по 0,9л виробник має шанс не втратити попит на свою продукцію. Але він не обманює нікого, ЧЕСНО заявляючи, що у пачці 0,9 літра соку, а не 1л.

Тому, не бачу жодних причин звинувачувати виробників у цьому.

Опубліковано

У будь-якому випадку, при купівлі 9 літрів соку, ви заплатите 90 грн, правильно? 9*10грн/л=90, а 10 * 9грн/0,9л=90. Так хто ж у вас вкрав 0,1 літра соку?

Вы ведете расчет исходя из цены, а вернее было бы вести расчет исходи из необходимого кол-ва. Если мне нужно 9 л сока, то в случае с тарой в 1л мне хватит 9 упаковок, а при 0,9 л мне уже понадобится их 10. И буду вынужден брать 10-ю потому что не хватит, но при этом еще и остается лишнее.

Так же и с молоком. Раньше купив 1л молока можно было разлить ровно на 4-е 250 граммовых стакана (наша семья из 4-х человек). Теперь же при нынешних 0,9 л молока получится, что 4-й стакан будет полон чуть больше половины. Теперь чтоб хватило всем мне надо покупать 2х0,9. Т.е. меня вынуждают брать больше чем мне необходимо и соответственно переплачивать. Зачем мне это надо?

Опубліковано

У будь-якому випадку, при купівлі 9 літрів соку, ви заплатите 90 грн, правильно? 9*10грн/л=90, а 10 * 9грн/0,9л=90. Так хто ж у вас вкрав 0,1 літра соку?

Вы ведете расчет исходя из цены, а вернее было бы вести расчет исходи из необходимого кол-ва. Если мне нужно 9 л сока, то в случае с тарой в 1л мне хватит 9 упаковок, а при 0,9 л мне уже понадобится их 10. И буду вынужден брать 10-ю потому что не хватит, но при этом еще и остается лишнее.

Так же и с молоком. Раньше купив 1л молока можно было разлить ровно на 4-е 250 граммовых стакана (наша семья из 4-х человек). Теперь же при нынешних 0,9 л молока получится, что 4-й стакан будет полон чуть больше половины. Теперь чтоб хватило всем мне надо покупать 2х0,9. Т.е. меня вынуждают брать больше чем мне необходимо и соответственно переплачивать. Зачем мне это надо?

Розливати по 225 мл ;)

А якщо чесно, то я не хочу сказати, що мовчіть і це все дуже круто. Просто не все погано, а виробники не такі злі як дехто описує.

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Когда покупаешь пакет молока, с виду как литровый, а уже дома видишь что там 950 мл — это и есть минилитр™

ps. обратил внимание, что объем воздуха в упаковках всяких йогуртов-творожков иногда достигает совсем уж неприличных пределов. конечно, существует такой психологический приём, когда покупатели берут упаковку побольше за аналогичную цену, но треть упаковки пустая – это уже перебор, imho :dont:

• 1 місяць потому...
Опубліковано

два примера местечкового маркетинга. в первом случае просто хитрого (банка меньше, цена аналогичная. уловка производителя – банку сделать непрозрачной), во втором – просто охреневшего (ботва весит больше капусты, причём конструкция завёрнута в плёнку, чтоб никто не догадался). дело было в Сильпо и Крае, если что :

post-32-0-87117500-1360232064_thumb.jpg

post-32-0-71435900-1360232060_thumb.jpg

а еще вчера убедился, что брать с собой на базар кантер – очень полезная привычка. в мясном отделе недовес 100-150 грамм на кило :dont: у кого-то весы накручены, причем видно даже, что стрелка не стоит на нуле. у кого-то просто криво стоят. но "контрольное" взвешивание отлично стирает улыбку с лица продавца, особенно если вся торговля была до взвешивания.

Опубліковано

Народ, внесу деякі корективи.

Згідно досвіду своєї попередньої роботи можу привідкрити таємничу завісу зміни об"єму упаковки.

Це стосується молока, масла, сметани (зокрема її жирності) і т.п. соціально значущих продуктів харчування.

Отож. Нашим доблєсним законодавством було прийнято цінове регулювання з метою впливу на ріст ціни. Зокрема, введено режим декларування. Щоб не засмічувати голови деталями, вкажу, що у постанові чітко прописано які КОНКРЕТНО товари відносяться до таких: молоко (1л), сметана 20% жирності, масло вершкове 72% жирності. От і виходить, що виробники, з метою уникнення державного регулювання роблять похибки у вазі, жирності і т.д. Відповідно, такий товар може лише братися до уваги як наявний, але не підлягає ціновому "втику" з боку держави.

• 1 місяць потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...