Yarchik Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 11:59 #26 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 11:59 Yarchik, Цена 10ти упаковок всёравно намного меньше чем "лишний" литр продуктаДо названого мною прикладу 1 літр за 10 грн. або 0,9 літра за 9 грн. це не стосується, тому що вартість продукту одна й та ж в обох випадках. натомість йдуть затрати на лишню упаковку (кожна 11-та упаковка). перш ніж заперечувати - будь ласка, проявіть уважність.
Vadimm Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 12:07 #27 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 12:07 А ще виробники тепер не зобов'язувані вказувати склад продукту в порядку спадання - від елемента за найбільшою масовою часткою до найменшогоЦе з яких пір? Рік назад зобов"язали а вже встигли відмінити?Знаю точно бо моя робота була безпосередньо пов"язана з цим.Інша справа що вони може досі і зобов"язані, але не виконують - штрафи окупаються вигодою з брехні некоректної інформації на етикетці.
1973 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 12:10 #28 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 12:10 Yarchik, Я не заперечую. Не правильно выразился. Затраты на изготовление 1ой упаковки ничто против увеличения продаж, за счёт уменьшения цены на 1ну единицу товара. Так будет правильней
Hexus Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 12:28 #29 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 12:28 Уже давно отказался от покупки молока где пишут 900 г. Сначала думал, что плотность молока сильно отличается от воды из-за жирности, но на самом деле вовсе не сильно и 1000 г почти эквивалентно 1 л, но на пачках же всегда пишут +- сколько-то там грамм. Стараюсь брать молоко на которых указано 1000 г. Благо такие еще есть. А вот со сметаной, йогуртом все сложнее. Раньше указывали объем (литр) теперь же указывают массу (грамм), а так как плотность выше, то получается придраться сложнее. Хотя сама тенденция измерять жидкости в граммах, килограммах мне не понятна.
zaHARE Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 13:11 Автор #30 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 13:11 Думаю,що з хлібом схожа біда.Вроді розміри ті самі,а вага зменьшилась.Надули хлібини хімією і всьо.Одне,як-то кажуть НАДУВАТЄЛЬСТВО.
Hexus Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 14:23 #31 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 14:23 Думаю,що з хлібом схожа біда.Вроді розміри ті самі,а вага зменьшилась.Надули хлібини хімією і всьо.Одне,як-то кажуть НАДУВАТЄЛЬСТВО. Так и есть. Хлеб в этом плане легче проверить. Достаточно его сжать. Если он в размерах уменьшается чуть ли не до половины значит вместо стандартной буханки в 0,5 кг у вас в руках 250-300 грамм. А вот и сок "Садочок" в "полторалитровой" упаковке
Roman_1984 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 15:01 #32 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 15:01 А ще виробники тепер не зобов'язувані вказувати склад продукту в порядку спадання - від елемента за найбільшою масовою часткою до найменшогоЦе з яких пір? Рік назад зобов"язали а вже встигли відмінити?Знаю точно бо моя робота була безпосередньо пов"язана з цим.Інша справа що вони може досі і зобов"язані, але не виконують - штрафи окупаються вигодою з брехні некоректної інформації на етикетці.Десь читав що продовжили перехідний строк уведення Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів (хоча можу і помилятись), у зв'язку з тим, що ще багато старих етикеток, а ще через те, що у ЄС введення таких регламентів відбувається протягом 3-5 років, тому наші виробники запротестували.
Oksana04 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 15:10 #33 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 15:10 Але коли відбирають цілих 1,8 см ширини - вибачте мене, це вже занадто!Що очко таке велике що промазуєш і пальці вимазуєш??? Нагадало анекдот: Дівчина з села прийшла до гінеколога на медогляд.Вона роздягнулася, лікар її оглянув, позаглядав куди треба і сів за стіл заповнювати картку. — Лікарю, а що ви там таке пишете? — Та що пишу? Пишу що "здорова"? — Йой, лікарю, та не пишіть, що здорова!!! — ????? — Пишіть, що маленька, або така, як у всіх… Мова ж не про величину очка, а про величину рулона паперу - бо ж саме в цьому нас "надувають". Хлєбальнічки (з іншого анекдота) ж теж в кожного різні, але всім хочеться, щоб меду було саме 1кг, а не 900-950гр.
Гість rl72 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 16:06 #34 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 16:06 А вот и сок "Садочок" в "полторалитровой" упаковке а 2-хлітровий = 1.93 л))) сьогодні в пакко спеціально передивлявся упаковки. на крупах таж фігня
tihiy Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 16:44 #35 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 16:44 Ситуація на ринку побутової хімії така ж. Наприклад був пральний порошок 450 гр - став 400 (наприклад Gala), але ціна не змінилась...чомусь. Були підгузники 80шт стали 76шт без зниження ціни. Проте певні виробники використовують і позитивні методи - в сезон знижують ціну на 30% короткими акціями без зменшення грамажу чи літражу. В результаті забирають частку в конкурентів на період споживання продукту та дають можливість спробувати продукт.
Superman Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 16:49 #36 Опубліковано 23 Грудня, 2012 в 16:49 З економічної точки зору, описана ТС ситуація - це дуже розумний і хороший хід. Яка різниця між молоком 1л за 10 грн, чи 0.9л за 9 грн. Якщо все відбуватиметься за класичною тактикою підвищення цін, то виробники зазнають втрат по показниках попиту (не завжди, бувають винятки, але припустиму ідеальну ситуацію). А так, фактично ціна за літр/кілограм зросла, нікого не обманули, проте в уяві споживачів підвищення цін не відбулось.Це якщо 0,9л буде за 9грн. А завжди виходить не так, а за зменшений обєм/вагу платиться та ж ціна, що була раніше, тобто за 0,9л - 10грн. Цей "розумний і хороший хід" - це банальний обман покупців, як би це не називали, вважайте, що 0,1л просто вкрали - я ж не буду кожен раз перевіряти упаковку, чи на ній бува не зменшили кількість продукту, а з вигляду вона залишається така ж. Може хай вам роботодавець замість того, щоб платити кожен місяць буде платити ту ж зарплату за 31 день - що ви тоді скажете? "Розумний і хороший хід"? То ви так тиждень на рік будете батрачити безкоштовно.Точно так робить і наша влада, махлюючи з цифрами і товарами в споживчому кошику, завдяки чому в нашій країні, як це не дивно, такого поняття як інфляція взагалі не існує. На папері, звичайно.Я не це мав на увазі зовсім. Припустимо, що 1 літр соку в 2011 році коштував 9 грн. З 1.01.2012 постачальник сировини для підприємства-виробника підняв ціну за кілограм/літр сировини для виробництва соку. Підприємство-виробник, щоб залишитись на хоча б тому ж рівні прибутку, що і в 2011 році, також приймає рішення про підвищення ціни за літр соку. Він може банально підняти ціну на гривню (нехай) за літр, з чого ми маємо 10 грн/л і випускати такі ж літрові пачки соку, а може (при такому ж підйомі ціни на гривню, ніхто нікого не обманює, не виграє, не тралалала) переобладнати виробництво на випуск 0,9л пачок соку, по 9 грн/0,9л (ті ж самі 10 грн/л).. У будь-якому випадку, при купівлі 9 літрів соку, ви заплатите 90 грн, правильно? 9*10грн/л=90, а 10 * 9грн/0,9л=90. Так хто ж у вас вкрав 0,1 літра соку? При чому, випускаючи пачки по 0,9л виробник має шанс не втратити попит на свою продукцію. Але він не обманює нікого, ЧЕСНО заявляючи, що у пачці 0,9 літра соку, а не 1л. Тому, не бачу жодних причин звинувачувати виробників у цьому.
zaHARE Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 07:59 Автор #37 Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 07:59 Згадалось:
Zheny@ Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 10:18 #38 Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 10:18 Згадалось: В СРСР враховували людський фактор! А зараз ніхто....
Otto Kreer Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 11:01 #39 Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 11:01 на медни купил бутыль водки Цельсий, на вид пол литра, а оказалось 0.37 ! и не чекушка и не пол литра )))
Hexus Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 15:53 #40 Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 15:53 У будь-якому випадку, при купівлі 9 літрів соку, ви заплатите 90 грн, правильно? 9*10грн/л=90, а 10 * 9грн/0,9л=90. Так хто ж у вас вкрав 0,1 літра соку?Вы ведете расчет исходя из цены, а вернее было бы вести расчет исходи из необходимого кол-ва. Если мне нужно 9 л сока, то в случае с тарой в 1л мне хватит 9 упаковок, а при 0,9 л мне уже понадобится их 10. И буду вынужден брать 10-ю потому что не хватит, но при этом еще и остается лишнее.Так же и с молоком. Раньше купив 1л молока можно было разлить ровно на 4-е 250 граммовых стакана (наша семья из 4-х человек). Теперь же при нынешних 0,9 л молока получится, что 4-й стакан будет полон чуть больше половины. Теперь чтоб хватило всем мне надо покупать 2х0,9. Т.е. меня вынуждают брать больше чем мне необходимо и соответственно переплачивать. Зачем мне это надо?
Superman Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 17:47 #41 Опубліковано 24 Грудня, 2012 в 17:47 У будь-якому випадку, при купівлі 9 літрів соку, ви заплатите 90 грн, правильно? 9*10грн/л=90, а 10 * 9грн/0,9л=90. Так хто ж у вас вкрав 0,1 літра соку? Вы ведете расчет исходя из цены, а вернее было бы вести расчет исходи из необходимого кол-ва. Если мне нужно 9 л сока, то в случае с тарой в 1л мне хватит 9 упаковок, а при 0,9 л мне уже понадобится их 10. И буду вынужден брать 10-ю потому что не хватит, но при этом еще и остается лишнее. Так же и с молоком. Раньше купив 1л молока можно было разлить ровно на 4-е 250 граммовых стакана (наша семья из 4-х человек). Теперь же при нынешних 0,9 л молока получится, что 4-й стакан будет полон чуть больше половины. Теперь чтоб хватило всем мне надо покупать 2х0,9. Т.е. меня вынуждают брать больше чем мне необходимо и соответственно переплачивать. Зачем мне это надо? Розливати по 225 мл А якщо чесно, то я не хочу сказати, що мовчіть і це все дуже круто. Просто не все погано, а виробники не такі злі як дехто описує.
Shkoder Опубліковано 6 Січня, 2013 в 00:30 #42 Опубліковано 6 Січня, 2013 в 00:30 Когда покупаешь пакет молока, с виду как литровый, а уже дома видишь что там 950 мл — это и есть минилитр™ ps. обратил внимание, что объем воздуха в упаковках всяких йогуртов-творожков иногда достигает совсем уж неприличных пределов. конечно, существует такой психологический приём, когда покупатели берут упаковку побольше за аналогичную цену, но треть упаковки пустая – это уже перебор, imho
Shkoder Опубліковано 7 Лютого, 2013 в 10:14 #43 Опубліковано 7 Лютого, 2013 в 10:14 два примера местечкового маркетинга. в первом случае просто хитрого (банка меньше, цена аналогичная. уловка производителя – банку сделать непрозрачной), во втором – просто охреневшего (ботва весит больше капусты, причём конструкция завёрнута в плёнку, чтоб никто не догадался). дело было в Сильпо и Крае, если что : а еще вчера убедился, что брать с собой на базар кантер – очень полезная привычка. в мясном отделе недовес 100-150 грамм на кило у кого-то весы накручены, причем видно даже, что стрелка не стоит на нуле. у кого-то просто криво стоят. но "контрольное" взвешивание отлично стирает улыбку с лица продавца, особенно если вся торговля была до взвешивания.
Irochka Опубліковано 7 Лютого, 2013 в 10:30 #44 Опубліковано 7 Лютого, 2013 в 10:30 Народ, внесу деякі корективи.Згідно досвіду своєї попередньої роботи можу привідкрити таємничу завісу зміни об"єму упаковки.Це стосується молока, масла, сметани (зокрема її жирності) і т.п. соціально значущих продуктів харчування.Отож. Нашим доблєсним законодавством було прийнято цінове регулювання з метою впливу на ріст ціни. Зокрема, введено режим декларування. Щоб не засмічувати голови деталями, вкажу, що у постанові чітко прописано які КОНКРЕТНО товари відносяться до таких: молоко (1л), сметана 20% жирності, масло вершкове 72% жирності. От і виходить, що виробники, з метою уникнення державного регулювання роблять похибки у вазі, жирності і т.д. Відповідно, такий товар може лише братися до уваги як наявний, але не підлягає ціновому "втику" з боку держави.
yura2281 Опубліковано 9 Березня, 2013 в 21:34 #45 Опубліковано 9 Березня, 2013 в 21:34 В Просто-маркеті 2л Пепсі дешевше ніж 1,5л. От вам і різниця в ціні пляшки(виробництва)
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.