Перейти до змісту

Урізають пайку,а ціна та сама.

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Яка гарна ідея виробників продуктів харчування збільшити прибутки за рахунок кінцевого споживача,тобто нас з вами.Про що це я?А ось:

думаю,що більшість з вас вже звикла,що пакети з сметаною стали,переважно по 400г.,а не 500г як колись.Шоколадні плитки по 90г,а не 100г. Морозиво по 80-90г, а не 100г. До цього доєднуються потихеньку виробники вершкового масла,його кладуть в пачку вже не 200г,а 180г.Ціна при цьому не зменьшується.Часом такі продукти кидають на акцію і народ гребе.А як не гребсти? Було масло по 11грн,а стало по 9,99грн-шара! Але акційна пачка чомусь 180г і виходить що ми купили масло за ті ж 11грн.Тільки купили ми не одну пачку масла "Корівонечка",яке купуємо зазвичай,а 3-5 пачок акційного масла "Бурьонушечка".

Тепер до цієї славної когорти додавайте йогурти "Галичина",вони також схудли на 20г.

Такими темпами скоро всю закупку в супермаркеті можна буде засунути в барсєтку. :D

Опубліковано

...соки вже перестали ними бути, бодяга під назвою нектар (% соку 25-40), об"єм 0,95л.

Пару років тому, персиковий з м"якоттю чи сливовий було приємно смакувати, нажаль сьогодні це зафарбована вода :(

Мало хто перерахує в голові що в кілограмі масла вже більше аніж одинадцять 180 гр пачок, а от поруч і продукт сметанний\молоковмісний, замаскований під хитру назву типу "фермерське" (перша асоціація - масло, хоча цей треш ним ніяк назватись не може) ну і звісно основний складник - дешева тропічна олія - замінник тваринного жиру...

Обгризають упаковку, бодяжать, все щоб втримати ціну, яка незворотньо росте, ну а люди все злопають...

Опубліковано

трошки не по темі, та все ж напишу. В там-тамі акція на згущене молоко білоруське, Рогачов 380 гр. ціна майже 11 грн, ціна на згущене молоко у людей які возять з Білор. - 14 грн. Виробник той самий, банка та сама, тільки на тій що в там-тамі пише на укр. і рос мові.пише хто імпортер а в бабок на білоруській. Так от взяв три банки, одну відкрив - смаку ніякого нема, за 3 годни зїв ту згущонку і невідчув. При цьому білоруську можу 2-3 дні їсти, дуже солодка і жирна. Наскільки зрозумів просто акційну згущонку виготовили спеціально для України, враховуючи її гости і дсту.

Опубліковано

В торгівлі діють ті ж самі закони, що і в інших сферах природи.

Ясне діло товар швидше продадуть туди, де за нього заплатять дорожче( Європа ), бо це тупо вигідніше. Ми живемо у глобальному світі.Відповідно тут будуть продавати або гіршу якість, або менші дози.

Натомість жителі Швейцарії ,скажімо, купують люкс товари, бо мають найвищі доходи.

ЩЕ, ще і ще -нічого в нас не зміниться , поки не матимемо середній дохід у 500 євро на людину в місяць.Хоча б.

Опубліковано

И где вы обман увидели?

А хто казав про обман?Немає обману.Ні,просто це не чесно.

Ага,згадав.Ще олія 850мл. в пляшках схожих на літрові і крупи по 800-900г. в пачках схожих на кілограмові.

Опубліковано

ЩЕ, ще і ще -нічого в нас не зміниться , поки не матимемо середній дохід у 500 євро на людину в місяць.Хоча б.

Тут справа не в доходах, а в совісті виробників. Не по-братському це.

Опубліковано

Ні,просто це не чесно.

Это всего лишь психологическая уловка производителей, сыгранная на нашей потребительской жадности.

Почему вы не возмущаетесь, что в "Сильпо", например, цены в грн/ за 100 грамм? Это тот же маркетинговый ход.

Просто народ наш в большенстве своём не читатели и считатели. Вот и получается, что, увидав цену на гривну двадцать меньше, набивают корзины "дешёвым" маслом и яйцами.

Опубліковано

Те ж обурює така поведінка виробників. Насправді в шоколаці, яку ми купуємо за 10 грн власне витрат на сироину 1-1,5 грн від сили. Все решта - це логістика і маркетинг. Тобто зменшивши на 10% вагу, зекономлять від сили 15 коп. У перерахунок на мільйоні обсяги виробництва виходить непогана сума. Її спрямовують на додаткову рекламу. От так задля оплати реклами у морозиві / сметані / сирі і т.д. натуральні складові замінили на дешевшу пальмову олію. Зекономлені гроші вклали у розкрутку товарних марок.

Опубліковано

трошки не по темі, та все ж напишу. В там-тамі акція на згущене молоко білоруське, Рогачов 380 гр. ціна майже 11 грн, ціна на згущене молоко у людей які возять з Білор. - 14 грн. Виробник той самий, банка та сама, тільки на тій що в там-тамі пише на укр. і рос мові.пише хто імпортер а в бабок на білоруській. Так от взяв три банки, одну відкрив - смаку ніякого нема, за 3 годни зїв ту згущонку і невідчув. При цьому білоруську можу 2-3 дні їсти, дуже солодка і жирна. Наскільки зрозумів просто акційну згущонку виготовили спеціально для України, враховуючи її гости і дсту.

ото спасибки, а то я вжэ собрался много много покупать :0152:

Опубліковано

спеціально порівняв, на обох банках (офіційний імпорт і "контрабас") - ГОСТ 2903-78, жирність 8,5%, вага 380 грам.

ПО ДСТУ і ТУ - льопають вітчизняні виробники...

Опубліковано

Ну, я ще міг стерпіти, коли на пару грам чи мілілітрів зменшують порцію їжі... стрункішим буду. Може.

Але коли відбирають цілих 1,8 см ширини - вибачте мене, це вже занадто!

2012122311.jpg

Опубліковано

Ну, я ще міг стерпіти, коли на пару грам чи мілілітрів зменшують порцію їжі... стрункішим буду. Може.

Але коли відбирають цілих 1,8 см ширини - вибачте мене, це вже занадто!

2012122311.jpg

Так - это же логично. Мешьше ешь - получаестя - меньше какаешь :) Соответственно нужно меньше бумаги :)

Опубліковано

Меня тоже эта ситуация страшно бесит. Выбираю молоко - специально выбираю только то, где литр. Из принципа. Например, удачный вариант по цене - в коробке "Селянське", в клеточку. Стоит 8 с копейками грн. Насколько я помню, все в коробках по литру (Буренка, Лактель, На здоровье). Масло по 180 г еще не встечала, но теперь буду смотреть внимательней на упаковку. Сок теперь стала брать Садочок - там еще литр (раньше брала Одесский консервный), разницу в деньгах не выщитываю, просто из-принципа беру то, где привычный объем, дело не только в деньгах, а еще в том, что тебе нужен именно литр! Два по 900 мл - много, один 900 - мало. Хочется литр молока и пол литра сметаны, блин! Так люди привыкли десятилетиями ...

Опубліковано

А ще виробники тепер не зобов'язувані вказувати склад продукту в порядку спадання - від елемента за найбільшою масовою часткою до найменшого, тобто якщо раніше в продукті сої було найбільше і вона у "складі" була на першому місці, то тепер чого найбільше ми вже не знаємо (ну крім випадку, якщо вказані грами кожного елементу).

Опубліковано

З економічної точки зору, описана ТС ситуація - це дуже розумний і хороший хід. Яка різниця між молоком 1л за 10 грн, чи 0.9л за 9 грн. Якщо все відбуватиметься за класичною тактикою підвищення цін, то виробники зазнають втрат по показниках попиту (не завжди, бувають винятки, але припустиму ідеальну ситуацію). А так, фактично ціна за літр/кілограм зросла, нікого не обманули, проте в уяві споживачів підвищення цін не відбулось.

Опубліковано

Сок теперь стала брать Садочок - там еще литр (раньше брала Одесский консервный), разницу в деньгах не выщитываю, просто из-принципа беру то, где привычный объем, дело не только в деньгах, а еще в том, что тебе нужен именно литр!

Якраз вчора ввечері помітила на пачці соку "Садочок", що там не 1л, а 950 мл)

)))))
Опубліковано

Якщо було 10 грн. за 1 літр, а стало 9 грн. за 0,9 літра, то для виробника це може бути менш вигідно, адже є ще вартість упаковки, якої при варіанті "9 грн. за 0,9 л" має затрачатися більше.

Опубліковано

Якщо було 10 грн. за 1 літр, а стало 9 грн. за 0,9 літра, то для виробника це може бути менш вигідно, адже є ще вартість упаковки, якої при варіанті "9 грн. за 0,9 л" має затрачатися більше.

Згідний. Але тут стоїть питання одночасного збереження попиту на продукт. Якщо виробник пішов по цій стратегії, то, думаю, врахував вигоду від збереження рівня попиту, порівняно із витратами на упакування. Тим більше упаковка теж повинна зменшитись, хоч частково, але все ж. Якщо вона така сама по розмірах і об"єму, просто не заповнена так, як була раніше, то і кожна партія буде мати менший дохід для виробника. Маю на увазі, що якщо одна партія продукції включала в себе 10 тисяч пакетів соку по 1л, то тепер це буде 10 тисяч пакетів соку по 0,9л, а витрати на транспортування цих 10 тисяч пакетів як були Х грн, так і залишились

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...