asol Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:40 Поділитися #1 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:40 Місяць тому шукала запчастини до авто після кількох звінків по оголошеннях з авторіа мені перезвонюють з номеру 0507190336 назвався ****** сказав що може привезти запчастини з Польщі за кілька днів, сказав номер карточки на яку треба перевести 30% авансу (1130грн). Після переведення авансу звязок обірвався і відсутній до сьогодні.Карточка на ім\\\'я ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГІВНА №4323365301959598.Подала заяву в міліцію.Наша славна міліція відмовляється відкрити кримінальну справу обумовлюючи це тим що дану особу вони знайти не можуть, а приватбанк не розголошує таку інфу (одним словом тупо відфутболюють).Цікавить чи хтось стикався з даною ситуацією?і чи є якісь шанси повернути кошти? якщо є то як діяти далі? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Deemon Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:49 Поділитися #2 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:49 гарний подарунок незнайомій людині, якраз під наступаючі святатакі речі під "чесне слово - привезу" не ро[censored], особливо з тим кого не те що не бачив, а вперше чуєштреба думати заздалегідь, і себе страхувати хоч якось... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
asol Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:54 Автор Поділитися #3 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:54 гарний подарунок незнайомій людині, якраз під наступаючі святатакі речі під "чесне слово - привезу" не ро[censored], особливо з тим кого не те що не бачив, а вперше чуєштреба думати заздалегідь, і себе страхувати хоч якось... дякую за пораду, але хотілося б почути щось по суті... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
searcher Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:54 Поділитися #4 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:54 можливо допоможе таке:ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГОВНА 0 1979-06-24 ЦЕГІВ НЕВІДОМА 0 0ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГОВНА 0 1979-06-24 ЛУЦЬК КРАВЧУКА 1/19 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Linark Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:57 Поділитися #5 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 12:57 Припустимо найти інформацію про людину не важко, і які ваші подальші дії? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Deemon Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:03 Поділитися #6 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:03 дякую за пораду, але хотілося б почути щось по суті...Як ви будете доводити факт шахрайства?Ділова переписка, договір, тощо?Якщо вірно розумію, побалакали по телефону, повелися, повірили, скинули грошики, фіз. особа - фіз. особі.Тепер придумайте як їх забрати Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
akela Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:05 Поділитися #7 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:05 можливо допоможе таке:ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГОВНА 0 1979-06-24 ЦЕГІВ НЕВІДОМА 0 0ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГОВНА 0 1979-06-24 ЛУЦЬК КРАВЧУКА 1/19а чому Ви впевнені що це саме ця людина? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Yarchik Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:10 Поділитися #8 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:10 Писати заяву в міліцію, додавати копії переписки, тексти СМСок, копію платіжного документу - і подавати в міліцію. Нехай міліція приймає рішення в формі документа, а Ви з ним або погодитеся, або оскаржите. "Відмовляється відкрити кримінальну справу обумовлюючи це тим що дану особу вони знайти не можуть, а приватбанк не розголошує таку інфу" - фігня на пісному маслі.Якщо самі не можете цього зробити - шукайте знайомого юриста чи адвоката, який допоможе. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yura2281 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:13 Поділитися #9 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:13 Подала заяву в міліцію.Наша славна міліція відмовляється відкрити кримінальну справу обумовлюючи це тим що дану особу вони знайти не можутьВ новому КПК навіть якщо ви подзвонили в міліцію і сказали що сусід кака і продає наркотики, вони повинні піти перевірити а потім від рапортуватись.А заяву повинні прийняти в будь якому разі. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
searcher Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:18 Поділитися #10 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:18 akela, а хто написав що я впевнений? В тій базі даних з якої я взяв цю інформацію, це єдина особа з такими ініціалами, ще й до того ж проживає в Луцьку... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Vadimm Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:19 Поділитися #11 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:19 фігня на пісному масліяка легко оскаржується в прокуратурі Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
IncvizitoR Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:22 Поділитися #12 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:22 А звернутися у Приватбанк, що вами на таку-то картку помилково перераховано таку-то сумму, при умові що чек або інше платіжне посвідчення збереглося.Хоча Yarchik, здається все популярно пояснив. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
taurus07 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:27 Поділитися #13 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:27 дякую за пораду, але хотілося б почути щось по суті...Як ви будете доводити факт шахрайства?Ділова переписка, договір, тощо?Якщо вірно розумію, побалакали по телефону, повелися, повірили, скинули грошики, фіз. особа - фіз. особі.Тепер придумайте як їх забратиа чим тоді оплата в інтернет-магазинів відрізняється? гроші теж йдуть на картку якомусь ПП. Мають бути гарантії повернення. Міліцію напрягти треба. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
searcher Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:32 Поділитися #14 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:32 А звернутися у Приватбанк, що вами на таку-то картку помилково перераховано таку-то сумму, при умові що чек або інше платіжне посвідчення збереглося.ПБ тут не допоможе, карту ж поповнювали свідомо і добровільно, "помилково" тут не пройде. Як вчинити - написав Yarchik Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Scorpio Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:51 Поділитися #15 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 13:51 http://lacetti.com.ua/ipb/index.php?showtopic=133233&pid=2628303&st=0entry2628303 http://www.lancer.com.ua/forum/viewtopic.php?p=2325674&sid=1ddcbc6c1403578f0b0f5b68e2efa426 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kozakd Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:21 Поділитися #16 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:21 Близько двох років тому була ситуація: купив я системний блок на суму 1600грн, оплатив на карту приватбанку, за пів року часу я так і не отримав ні грошей, ні комп*ютер. Проте як остання надія було піти і написати заяву в міліцію (було це в Рівному, а людина, кому переводив гроші була з Лисичанська Луганська обл). Міліціянти казали, що марна справа, таким займатись не будуть, і таке не розкривається..... але одна хороша людина з органів дала мені номер телефону Начальника відділу з організованою злочинністю, кіберзлочинністю та торгівлею людьми м.Київ. Не довго думаючи я подзвонив до Василя Васильовича (так його звати) і попросив допомогти. Відправивши цю заяву в м.Київ, через деякий час до мене подзвонив начальник РВУМВС м.Лисичанськ і сказав, що справу передано до суду, згодом подзвонив горепродавець і попросив № моєї банківської карти, на яку перечислив відразу 900грн..... пройшов час, близько 4 місяців і повторились дзвінки від міліціянта і горепокупця, перший попросив розписку, що я не маю претензій до горепокупця, останній же переслав мені ще 600грн, обіцяв повністю борг погасити ще 100грн, але я так розумію що вонилежать в людини з органів, що курірувала цією справою і натискала на потрібні важелі в голові горепродавця.Розв*язання цієї справи пішло рівно один рік, я рахую, що везіння в мене є)) а також бажаю автору налаштувати себе на довгі тяганини і процес бюрократії.Якщо допоможе, прошу звернутись в особистому повідомленні до мене, щоб прислав номер телефону Василя Васильовича Гуру простих смертних в особі Начальника міліції ОЗтКТЛ, звісно якщо він ще на місці (з того часу багато води сплило) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
drap Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:27 Поділитися #17 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:27 Шото сомнительно что "Начальника відділу з організованою злочинністю, кіберзлочинністю" страдал бы фигнёй такой и ищо за вознаграждение в размере 100 грн. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kozakd Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:38 Поділитися #18 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:38 Шото сомнительно что "Начальника відділу з організованою злочинністю, кіберзлочинністю" страдал бы фигнёй такой и ищо за вознаграждение в размере 100 грн.Наскільки мені його відрекомендували то так я і написав, тим більше заява була написана саме на його ім*я і як Начальника відділу з організованою злочинністю, кіберзлочинністю, а 100 грн де згубились - то саме мої припущення, можливо їх просто не захотів доплатити шахрай мені, або ще якісь варіанти - це лише мої припущення і то вони звучали стосовно людини з органів Лисичанська (Чи ви думаєте, що шахрай поїхав в Київ платити цьому начальнику 100грн - треба бути ідіотом!!)Тема йдеться не про мене, тому свої "сомнения" залиште при собі. Якщо чимось можете допомогти, то автор просить Вас про це, а не розводите базар! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vetalforever Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:45 Поділитися #19 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:45 Банківська інформація розголошується для міліції, повірте мені, працівнику банку. І навіть записи з камер спостереження банкоматів.За вашу справу просто не хочуть братися,а це вже стаття, оскільки вони ПОВИННІ ПРИЙМАТИ ЗАЯВИ від громадян. Налякайте їх начальником і все. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
drap Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:45 Поділитися #20 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 14:45 Шото сомнительно что "Начальника відділу з організованою злочинністю, кіберзлочинністю" страдал бы фигнёй такой и ищо за вознаграждение в размере 100 грн. Наскільки мені його відрекомендували то так я і написав, тим більше заява була написана саме на його ім*я і як Начальника відділу з організованою злочинністю, кіберзлочинністю, а 100 грн де згубились - то саме мої припущення, можливо їх просто не захотів доплатити шахрай мені, або ще якісь варіанти - це лише мої припущення і то вони звучали стосовно людини з органів Лисичанська (Чи ви думаєте, що шахрай поїхав в Київ платити цьому начальнику 100грн - треба бути ідіотом!!) Тема йдеться не про мене, тому свої "сомнения" залиште при собі. Якщо чимось можете допомогти, то автор просить Вас про це, а не розводите базар! Пытаюсь понять,тут налицо мошенечиство , а занимается вдруг "Начальника відділу з організованою злочинністю, кіберзлочинністю" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kozakd Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 15:01 Поділитися #21 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 15:01 drap,На той момент (2 роки тому) шахрайством в інтернеті займалось лише одне відомство, яке знаходилось в Києві а саме ВОЗтКТЛ - так мені пояснили в відділку міліції в Рівному. Тумо все пішло через столицю, начальнику не склало труда розказати мені адресу і на ім*я кого писати заяву, а там вже його підопічні переказали РВУМВС м.Личичанськ, факти є, заяви теж, справу розкрито. Все доволі просто, головне щоб ніхто не лінувався робити Свою роботу (Мені пощастило - всі спрацювали як слід), але ж десь якась ШВабра влізе повперек скаже: "Я нічьо не знаю, в менє нема чим занятись кріме вашего шахраєства, я же така шішка, не ідіте звідсі" (їх же половина з Полєсся) то цей процес може взагалі не початись, або обірватись на половині дороги. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Vadimm Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 16:28 Поділитися #22 Опубліковано 4 Грудня, 2012 в 16:28 Колись мучили мене сумніви щодо покупки через інтернет, та одна добра людина порадила в цій темі підписати договір... А "кидання на картку" - це фількіна грамота з якою нічого не доведете (хто, за що платить). А коли кладете на банківський рахунок - зазначаєте "за те-то і те-то", неотримання чого в результаті і є очевидним фактом шахрайства. Тобто кидання на картку грошей може розцінюватись і як "плата за усну телефонну консультацію", і доведіть потім що це не так. Хоча судячи із посилань Скорпіо вище, в них це на потоці і справа не безнадійна, можна спробувати на "живця", але треба дотиснути міліцію мусарку (сорі, та в вашому випадку вони заслуговують на таку образу). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 5 Грудня, 2012 в 09:31 Поділитися #23 Опубліковано 5 Грудня, 2012 в 09:31 гугл - перша ссилка на номер телефону. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
asol Опубліковано 5 Грудня, 2012 в 13:20 Автор Поділитися #24 Опубліковано 5 Грудня, 2012 в 13:20 14.11.12р. черз два тижні після того, як я перевела кошти я звернулася в відділення міліції свого району. В міліціївідправили в відділення кібер злочинності і мою заяву неприйняли. В кібер злочинності прийняли мою заяву (заяву писала також на начальника кібер злочинності ) уважно все записали розпитали. До заяви я добавилакопію квинатції про перерахунок коштів де вказано людину якій я відправляла кошти та мої дані. При пересиланнікоштів мені висвічувалося, що отримувачам буде ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГІВНА №4323365301959598 м.Луцьк. Також, я звернулася ще в службу безпеки банку (Приватбанку) де мене недослухавши до кінця з словами: "ми вам неможемо нічим допомогти" та з виразом обличчя чого я приперлася....відправили писати заяву в канселярію. В канселярії я написала заяву директору західного регіону приватбанку щоб банк допоміг повернути кошти, які в мене видурили також вказала рахунок та імя людини якій були переслані кошти ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГІВНА №4323365301959598 а людина в канселярії сказала, що наврятше вам вдасться повернути кошти. В відділі кіберзлочинності все це прийняли і сказали що допоможуть і справа буде мати рух бо є і номер рахунку за яким закріплена людина, що вони знайдуть і спаву буде вести відділення міліції де зареєстрована дана особа. Через два тижні я вирішила навідатися в відділення міліції щоб дізнатися, як чи відкрили кримінальну спаву і як просувається розслідування. у відділені мені відповіли що кримінальну справу невідкрито і вони її неможуть відкрити, бо неволодіють інформацією про дану особу(ЛЕМ ОКСАНА ОЛЕГІВНА) і потрібно спочатку її допитати щоб відкрити справу,сказали що в них недостатньо повноважень щоб це законним шляхом вияснити місце знаходження ЛЕМ ОКСАНИ ОЛЕГІВНИ.Ще повідомили, що приватбанк інформацію про свої клієнтів ненадає що це потрібно робити через суд. В в суд я неможу подати сказали бо невідкрита кримінальна справа...і замкнутий круг. Сказали якщо ЛЕМ ОКСАНУ ОЛЕГІВНУ в якомусь випадку затримає міліція і при допиті вона признається що справді заволоділа моїми коштами то зможуть відкрити кримінальну справу . Я спитала чи можна якимось іншим шляхом вирішити цю проблему...мені відповіли: ні! і сказали хочете пишіть в прокуратуру,чи президенту України! Получається в нашій країні мені ніхто неможе допомогти. Мені дали зрозуміти що допомогти не можуть.... і я так розумію що справа ніколи не розпочнеться. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kozakd Опубліковано 5 Грудня, 2012 в 21:55 Поділитися #25 Опубліковано 5 Грудня, 2012 в 21:55 і все це бюрократія в Україні Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.