Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Виникла цікавість до такого апарату як Nokia E90

Хто тримав в руках і знає де і по скільки можна купити (оригінал)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уважаемый(ая) "TreNeR"!

Вы просили сообщить о поставке "Nokia E90" и http://www.rozetka.com.ua/ru/products/deta...3901/index.html

Рады сообщить что "Nokia E90" поступил в продажу.

С уважением и надеждой на сотрудничество,

интернет супермаркет продвинутой электроники "Rozetka.com.ua"

http://www.rozetka.com.ua

tel: 8 (044) 5370222, 5993939

Прискакало 3-го числа по почте :)

Цена канэшно нехилая $1429.00 (7230.74грн.)

Я тоже интересовался, но за такие деньги я лучше возьму 6110 навигатор и поставлю в машину кондей :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда... а я за такі гроші, напевно, ще на N95 посиджу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ух ты, мобильник по цене хорошего ноутбука :)

А вообще сильно прослеживается пристрастие господина plum'а именно к марке Nokia :)

Даже не знаю, с чем можно сравнить эту модель... С натяжкой можно говорить о QTEK 9000 (в Украине от $800), но некоторыми параметрами все же уступает... :)

Но все равно... $1429... Это жесть :):)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

трыць-тыздыць... а что в этом телефоне (не знаю как назвать даже) насовано на столько денег? :)

ИМХО, с ума посдурели...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Во де понти можна кідати. :)

post-533-1186422375.jpg post-533-1186422388.jpg прямо переносний кінозал,з компом в придачу,і ще сцуко звонить. :)

Nokia E90 Rozetka.com.ua (Киев) $1429

Nokia E90 Skat.com.ua (Киев) $1469

Nokia E90 тopmobila (Киев) $1490

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

трыць-тыздыць... а что в этом телефоне (не знаю как назвать даже) насовано на столько денег? :)

ИМХО, с ума посдурели...

ИМХО половина цены - надпись NOKIA на внешней и внутренней панелях :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага а друга половина ціни - напис Маде ін Сінгапур :-) :-) :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну якщо ви вважаєте що якийсь там к'ютек вартий 800 баксів, то Е90 вже точно варта як мінімум 1200 баксів. Особливо враховуючи, що за N95 я заплатив 1000 :)

Покажіть хоч в одного конкурента (серед смартів) таку камеру, такий дисплей, підтримку стількох стандартів безпровідного зв'язку, такий шикарний дизайн і таку зручну qwerty клавіатуру, на якій до того ж помістились всі російські символи, окрім твердого знаку. Да, проц може не самий швидкий на сьогоднішній день, але це компенсується векторним інтерфейсом і наявністю 2D/3D акселератора.

Звісно, він дорогий. Але за свої гроші він пропонує максимум. BMW 750Li також дорога, але повірте -- вона того варта :)

І це не "мобильник по цене хорошего ноутбука", а дуже маленький ноутбук з GPS, по якому ще і дзвонити можна. Чи комп на якому немає вінди перестає бути компом? :)

А те що я віддаю перевагу саме Nokia -- цілком природньо. Просто фінські смарти самі збалансовані в плані телефон/КПК, як на мене. Досить зручно користуватись як телефонними функціями, так і комповою складовою. З цими апаратами легко справлятись однією рукою, навіть всліпу. Чудово розвинений інтерфейс і давно вилікувана переважна більшість "дитячих хвороб", якими так переповнені смарти на WM. Ну і підтримка української мови там на висоті, зокрема інтерфейс, клавіатува і словник предекативного вводу Т9.

І сперечатись на цю тему зі мною не варто -- я все одно лишусь при своїй думці, тому що перепробував вже напевно майже все -- і Symbian OS починаючи з 6 версії, і UIQ (SE P910i), і WM 2003 Smartphone (T-Mobile SDA), і WM 5.0 Phone Edition (в її найзручнішому варіанті -- ASUS P525). Не пробував хіба що Palm Treo і BlackBerry. Та Palm мені і як КПК "не пішов", що вже казати про смарт. Там же навіть багатозадачності немає, зовсім як і в "новоспеченому" iPhone.

ТУТ можна прочитати непоганий огляд передсерійного прототипу.

2vanus:

Made in Finland

P.S. Ні, я не працюю на піар-відділ компанії Nokia :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гм... Ну насчет того что это "дуже маленький ноутбук з GPS", можно точно поспорить... К примеру, у него хотя бы элементарный USB-хост имеется? А выход на внешний монитор или хотя бы ТВ? Ну да ладно, не рискну спорить с модератором форума железа :)

А смарт (пардон, ноутбук :) ) хороший, не спорю. Действительно предлагает максимум на сегодняшний день (пока). Хотя... Ну реально на него цена сильно завышена, как ни крути...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у него хотя бы USB-хост имеется?

ну не знаю як тобі, а мені USB-Host в кишеньковому девайсі точно не потрібен. Теоретично -- хіба що флешку підключити. Але поки в реальному житті в мене такої необхідності не виникало. При цьому самі сучасні смарти по USB можна підключити до компа як Mass Storage Device і без будь-яких драйверів мати доступ до картки пам'яті.

Ну да ладно, не рискну спорить с модератором форума железа :)
Модератор може помилятись стосовно певних тем на форумі, головне щоб не помилявся при наведенні порядку :)
А смарт (пардон, ноутбук :) ) хороший, не спорю. Действительно предлагает максимум на сегодняшний день (пока). Хотя... Ну реально на него цена сильно завышена, как ни крути...
Одним з головних факторів ціноутворення є наявність аналогічних пропозицій від конкурентів. Поки таких пропозицій не буде, ціна буде лишатись на високому рівні.

Та й не розрахований цей продукт на масовий ринок. І щоб хоч якось "відбити" кошти (і не малі кошти), вкладені в розробку, потрібно заробити досить велику суму на кожному проданому екземплярі. Це не бритвомото, на яких спочатку заробляли ціною, а потім кількістю. Тут же можна тільки ціною. Інакше вихід таких апаратів на ринок був би абсолютно безперспективним, собі в збиток працювати ніхто не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повністю в усьому підтримую Plum'a. І відносно відданості смартам від Нокіа (я мав комунікатор на Віндовс Мобайл - і більш не хочу), і щодо характеристик апарата. Сам маю намір у вересні-жовтні придбати Е90, маю купу його оглядів, фотографій, скріншотів, відеооглядів і т.д. Коротше, захворів я цим апаратом вже давно. І слідкую за цінами. На http://hotline.ua/sr?q=nokia+e90&w=0 буквально за вчорашній день кількість пропозицій збільшилася з 6 до 10 (вже 11 (10:18 07.08.2007 р.) вже 12 (10:20 07.08.2007 р.) :closedeyes:). Отже, це старт.

Середня сума в 1400 у.о. - серйозна. Але я не думаю, що ціна цього апарата в найближчі півроку (та й навіть рік) складатиметься з трьох цифр. ІМХО, 1100-1150 чекати можна, і за цю ціну брати.

А тезиси відносно "телефон замість хорошого ноутбука"... кожному - своє. Ноутбук не дзвонить, не фотографує, в інет з нього без телефону потрапити не просто (треба ГПРС-модем, як мінімум) і просто так не підтримує GPS. Тягати з собою купу пристроїв і проводів тоді, коли можна взяти один апарат - безглуздо і незручно. Переконався в ці вихідні сам (мобілка, фотоапарат, GPS-приймач, ноутбук). Все це в машині створює незабутню атмосферу "Я і проводА. Нє - проводА і я".

Ось форуми, на яких вже є перші відгуки власників про Е90:

http://dimonvideo.ru/forum/index.php?showt...728124018&st=60

http://forum.mobile-review.com/showthread....ight=e90&page=8

Якість цього апарата - на висоті у всьому: зборка, екран, комунікації, камера, клавіатура, звук (хоча відносно останніх двох дехто пред'являє претензії). Єдиний мінус цього комунікатора (як комунікатора) - відсутня підтримка факсів. Ну і GPS - швидше, обкатка технологій.

На кінець серпня Нокіа має презентнути ще кілька моделей - можливо, ще щось цікаве появиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На кінець серпня Нокіа має презентнути ще кілька моделей - можливо, ще щось цікаве появиться.

З цікавого очікують N81 та N82. N81 -- еволюція N80 з мінімальними змінами, і судячи з перших неофіційних фото -- корпус в ній буде лаковий, на ньому будуть видні всі відбитки, а значить мені вона не підходить (в мене рівень гламура 0,0% :closedeyes:). N82 -- аналог N95 в форм-факторі моноблок з трішки меншим дисплеєм (2.4" проти 2.6") -- апарат дійсно цікавий, і свого клієнта він знайде. Швидше за все він буде позиціонуватись як розвиток і заміна N73. Ну і N95 Music Edition ніби як має бути -- та ж N95, тільки з 8 гіг вбудованої флешки і іншими кольорами корпусу. А от в Е-серії я думаю чогось особливо цікавого не запропонують. Може хіба що заміну E60, або аналог Е50 з WiFi, більшим дисплеєм та MiniUSB замість Pop-Port. Е50 продається непогано, Е61і та Е90 тільки виходять на ринок, тому зараз рекламувати їх наслідників нерозумно, це було б рівнозначно "вбивству ненародженого" -- при такій вартості апарата краще пропустити одне покоління, якщо в наступному обіцяють якісь дійсно серйозні зміни.

Я думаю, що сенсорні дисплеї появляться в Series60 десь в другому кварталі 2008 року. На сьогодні платформа до цього абсолютно готова -- Symbian OS 9.X неофіційно підтримує роботу з "координатними вказівними пристроями" на зразок мишки або тачскріна. Дисплеї без захисного скла Нокія обкатала на кількох останніх моделях (не виключено що та ж N95 спочатку і проектувалась під тачскрін). Що Нокія чекає -- не відомо. Можливо появи на ринку доступних і надійних сенсорних дисплеїв з технологією feedback, можливо якогось зручного маркетингового моменту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так, загорілись "гарячі естонські парні"

модератори, думаю що можна закривати тему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не нада закривати. Я вже хароший. Краще перенести топік в "Залізо" чи "Мобільні телефони" - і Plum'y, і мені, і багатьом іншим, думаю, цікаво буде обговорити цей апарат.

А на "Хотлайні" вже 14 пропозицій... Пригадую, як хотів жінці купити Nokia 7373 - то перші апарати зашкалювали за 400 у.о. в Києві. Я ж взяв за 380 в Луцьку і дуже цим тішився. А зараз (вісім місяців по тому) - за 240 в Луцьку цілком реально взяти. Думаю, що перші Хотлайнговські ціни на Е90 в 1400 у.о. спадуть незабаром. Правда, ціни на Е серію (а тим більше, на комунікатори від Nokia) рідко коли сильно опускалися від першоначальних... Я думаю, що треба відштовхуватися від європейської ціни в в 800 євро, і не думати, що вийде дешевше.

І ще один серйозний мінус в Е90 - це, сцуко, її назва: "Е90". На багатьох форумах треба для пошуку задавати слово з чотирьох або більше символів. А тут - всього три. А на тих форумах, де обмежень на кількість символів немає - народ пише Е не латинське, а кириличне, і знову проблемніше шукати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заливаю на FTP наступні матеріали відносно Nokia E90:

Photo samples (16,5 Mb) - Зразки фотографій, зроблені камерою Nokia E90;

Photos (18,3 Mb) - Фотографії самого апарата;

Reviews (17,7 Mb) - Огляди Nokia E90;

Screenshots (15,9 Mb) - скріншоти зовнішнього та внутрішнього дисплеїв;

Video samples (80,4 Mb) - Зразки відео, зроблені Nokia E90;

Videoreviews (70 Mb) - Відеоогляди Nokia E90.

Поскільки раніше добрий kmd дав доступ до ФТП два мегабіта, а тепер якийсь злобний не знаю хто :( його забрав - то закачується все зі швидкістю 15 кілобайт за секунду. За години три-чотири все буде закачано.

ЗІ. А на "Хотлайні" вже 16 пропозицій. Найдешевша за сертифікований апарат реальна (є в наявності) - $1378. Фігурують ще циферки 999 і 1055 - але не ясно з наявністю і сертифікацією...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну якщо ви вважаєте що якийсь там к'ютек вартий 800 баксів, то Е90 вже точно варта як мінімум 1200 баксів. Особливо враховуючи, що за N95 я заплатив 1000 smile.gif

Покажіть хоч в одного конкурента (серед смартів) таку камеру, такий дисплей, підтримку стількох стандартів безпровідного зв'язку, такий шикарний дизайн і таку зручну qwerty клавіатуру, на якій до того ж помістились всі російські символи, окрім твердого знаку. Да, проц може не самий швидкий на сьогоднішній день, але це компенсується векторним інтерфейсом і наявністю 2D/3D акселератора.

Звісно, він дорогий. Але за свої гроші він пропонує максимум. BMW 750Li також дорога, але повірте -- вона того варта smile.gif

І це не "мобильник по цене хорошего ноутбука", а дуже маленький ноутбук з GPS, по якому ще і дзвонити можна. Чи комп на якому немає вінди перестає бути компом? wink.gif

А те що я віддаю перевагу саме Nokia -- цілком природньо. Просто фінські смарти самі збалансовані в плані телефон/КПК, як на мене. Досить зручно користуватись як телефонними функціями, так і комповою складовою. З цими апаратами легко справлятись однією рукою, навіть всліпу. Чудово розвинений інтерфейс і давно вилікувана переважна більшість "дитячих хвороб", якими так переповнені смарти на WM. Ну і підтримка української мови там на висоті, зокрема інтерфейс, клавіатува і словник предекативного вводу Т9.

І сперечатись на цю тему зі мною не варто -- я все одно лишусь при своїй думці, тому що перепробував вже напевно майже все -- і Symbian OS починаючи з 6 версії, і UIQ (SE P910i), і WM 2003 Smartphone (T-Mobile SDA), і WM 5.0 Phone Edition (в її найзручнішому варіанті -- ASUS P525). Не пробував хіба що Palm Treo і BlackBerry. Та Palm мені і як КПК "не пішов", що вже казати про смарт. Там же навіть багатозадачності немає, зовсім як і в "новоспеченому" iPhone.

ТУТ можна прочитати непоганий огляд передсерійного прототипу.

2vanus:

Made in Finland

P.S. Ні, я не працюю на піар-відділ компанії Nokia :)

Полностью поддерживаю

На сегодняшний день альтернатив нет!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Сьогодні тримав в руках. Ось вона:

IMG263-1192110620.jpg

IMG263-1192110638.jpg

IMG263-1192110632.jpg

IMG263-1192110644.jpg

IMG263-1192110649.jpg

Цікавий апарат. Однозначно важко сказати відчуття. Ще такого не було в мене. Та і цей - не мій ;)

Русифікований, але не українізований. Клвавіатура - німецька. Питання:

1. Хто замінить зовнішню і внутрішню клавіатури на кирилизовані?

2. Хто поставить прошивку українізовану?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прошивку, думаю, навіть я зможу :)

з клавою звичайно складніше. Потрібно питати в офіційному СЦ, бажано в Києві (бо відповідь луцького СЦ можу вгадати на 99%)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Возможно нанесение на существующую клаву русских букав при помощи лазерного гравера. Ежели интересует, завтра спрошу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, немного офтоп, но не вытирайте, пожалуйста...

Насчет цены я повторять не буду - каждому по возможностям и с каждого по потребностям, как выразился господин plum )))

Процитирую лучше умное изречение одного, судя по всему, весьма неглупого человека, нарытое мною на форумах. Правда, о другой Nokia, но все же...

Еще немного о цене на телефоны. Вопрос ОЧЕНЬ относительный и, главное - это прямая функция времени и престижности. Был у меня давно телефон Моторола ТаймПорт. Купил я его около 700 долл. Это было престижно и хорошо. Куча наворотов (нужных), хороший дизайн. И это длилось ровно 1.5 года. После этого он стал стоить 80 долл. и с ним бегали студенты (хотя функции аппарата были бизнес ориентированы). И телефончик уже попал в разряд дерьма, котрое стыдно достать при серьезном собеседнике.

Та же самая история повторилась еще раз с Сименсом (уже забыл название модели).

Вывод: Пока Е65 имеет "завышенную" цену, до тех пор он и будет в бизнес-классе. Как только он станет стоить 150-200 долл, то перейдет в категорию тинейджеровских аксессуаров и его надо будет менять. Хорошо это или нет? Наверное НЕТ. Но так устроен мир :-) Каждому возрасту и достатку свои возможности, условности, желания, мода и прочее.....

P.S. E90 - аппарат ОЧЕНЬ хороший, с этим не спорю :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Эээ, знач смотрим сюда:

модель склад цвет прим. гарантия цена

e65 x silver Нокиа-Украина 12 мес. 410

e65 red русс.клав. 1 мес. 365

в данном случае первое тело - белое, а второе - серое-контрафактное с разницей в цене, но русской клавой.

и там же в прайсе появилось вот что:

e90 Нокиа-Украина 12 мес. 1020

если интересно, могу дать телефончег.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Возможно нанесение на существующую клаву русских букав при помощи лазерного гравера. Ежели интересует, завтра спрошу.

А підсвітка лазернонанесених символів при такому підході працюватиме?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

;) да, видно я ніколи не оціню понти нових Нокій.

Але як бувший їх фанат, знаю, що нововведення в них завжди з запізненням і за СУПЕР ціну :( ИМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2Chill:

Якщо підходити до покупки з такого боку, то купувати взагалі майже нічого не можна. Для прикладу BMW 5 і 7 серії -- досить престижні машини, на яких знова їздять серйозні дядьки, зате через 10 років вони стають досить дешевими (дешевшають десь на 85% від початкової вартості) і попадають в розряд "пацанських", на них їздять малолітні жуліки і появитись на такій машині в колі солідних людей вже ну якось незручно... Єдина різниця в даному випадку між телефоном і машиною -- в терміні старіння і ціні. Так що якщо тобі настільки важливий статус, то будь готовий регулярно втрачати немалі гроші на зміні моделей на більш нові як телефона, так і інших речей і аксесуарів. Речей які морально не старіють дуже мало, але і ціна в них відповідна. Серед автомобілів це будь-яка модель RollsRoys, Ford Mustang 1970 р.в. і інші раритетні машини. Серед телефонів -- Vertu, деякі Nokia, LG, Samsung та інші в корпусах ручної роботи з дорогоцінних металів і з діамантами.

А оціни різницю в ціні середнього по вартості комп'ютера (а тимпаче флагмана) нового покоління при покупці і через два роки після цього... А ти знаєш яка насправді собівартість самих дорогих процесорів Intel та AMD? Виявляється насправді вони коштують майже копійки, але у вартість процесора закладено вартість його розробки, підготовки до випуску, вартість всіх брачних процесорів, які обов'язково присутні в кожній партії виробів, а також вартість витрат на рекламу, на підмінний фонд в сервісних центрах і т.д. Так само і з телефонами -- вартість розробки нових моделей смартфонів Nokia і інших -- десятки мільйонів доларів, особливо це стосується моделей, на яких "обкатуються" нові технології (до них відносяться і N95, і E90 і інші), де потрібно "подружити" нові високоінтегровані програмну і залізну частини приладу. І ці гроші потрібно "відбити", щоб розробка і виготовлення не були збитковими, а поскільки модель не масова, то заробити потрібно якомога більше на кожному екземплярі, поки така висока ціна влаштовує потенційних покупців. Пізніше ті ж технології, вже відпрацьовані на дорогих моделях, приходять в нові, більш масові та дешеві (дешеві в першу чергу зарахунок менших витрат на розробку, бо ж технології вже "обкатані"). Інший приклад -- яка собівартість диска, на який записана Windows Vista? Напевно десь 1 долар, включаючи упаковку, всі книжечки і наклейки і т.д.? Тоді чому його продають за 400 (чи скільки там зараз) доларів? Бо на розробку вмісту того диска були потрачені мільйони чи мільярди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...