Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Виникла цікавість до такого апарату як Nokia E90

Хто тримав в руках і знає де і по скільки можна купити (оригінал)?

Опубліковано
Уважаемый(ая) "TreNeR"!

Вы просили сообщить о поставке "Nokia E90" и http://www.rozetka.com.ua/ru/products/deta...3901/index.html

Рады сообщить что "Nokia E90" поступил в продажу.

С уважением и надеждой на сотрудничество,

интернет супермаркет продвинутой электроники "Rozetka.com.ua"

http://www.rozetka.com.ua

tel: 8 (044) 5370222, 5993939

Прискакало 3-го числа по почте :)

Цена канэшно нехилая $1429.00 (7230.74грн.)

Я тоже интересовался, но за такие деньги я лучше возьму 6110 навигатор и поставлю в машину кондей :)

Опубліковано

Ух ты, мобильник по цене хорошего ноутбука :)

А вообще сильно прослеживается пристрастие господина plum'а именно к марке Nokia :)

Даже не знаю, с чем можно сравнить эту модель... С натяжкой можно говорить о QTEK 9000 (в Украине от $800), но некоторыми параметрами все же уступает... :)

Но все равно... $1429... Это жесть :):)

Опубліковано

трыць-тыздыць... а что в этом телефоне (не знаю как назвать даже) насовано на столько денег? :)

ИМХО, с ума посдурели...

Опубліковано

Во де понти можна кідати. :)

post-533-1186422375.jpg post-533-1186422388.jpg прямо переносний кінозал,з компом в придачу,і ще сцуко звонить. :)

Nokia E90 Rozetka.com.ua (Киев) $1429

Nokia E90 Skat.com.ua (Киев) $1469

Nokia E90 тopmobila (Киев) $1490

Опубліковано

трыць-тыздыць... а что в этом телефоне (не знаю как назвать даже) насовано на столько денег? :)

ИМХО, с ума посдурели...

ИМХО половина цены - надпись NOKIA на внешней и внутренней панелях :)

Опубліковано

ну якщо ви вважаєте що якийсь там к'ютек вартий 800 баксів, то Е90 вже точно варта як мінімум 1200 баксів. Особливо враховуючи, що за N95 я заплатив 1000 :)

Покажіть хоч в одного конкурента (серед смартів) таку камеру, такий дисплей, підтримку стількох стандартів безпровідного зв'язку, такий шикарний дизайн і таку зручну qwerty клавіатуру, на якій до того ж помістились всі російські символи, окрім твердого знаку. Да, проц може не самий швидкий на сьогоднішній день, але це компенсується векторним інтерфейсом і наявністю 2D/3D акселератора.

Звісно, він дорогий. Але за свої гроші він пропонує максимум. BMW 750Li також дорога, але повірте -- вона того варта :)

І це не "мобильник по цене хорошего ноутбука", а дуже маленький ноутбук з GPS, по якому ще і дзвонити можна. Чи комп на якому немає вінди перестає бути компом? :)

А те що я віддаю перевагу саме Nokia -- цілком природньо. Просто фінські смарти самі збалансовані в плані телефон/КПК, як на мене. Досить зручно користуватись як телефонними функціями, так і комповою складовою. З цими апаратами легко справлятись однією рукою, навіть всліпу. Чудово розвинений інтерфейс і давно вилікувана переважна більшість "дитячих хвороб", якими так переповнені смарти на WM. Ну і підтримка української мови там на висоті, зокрема інтерфейс, клавіатува і словник предекативного вводу Т9.

І сперечатись на цю тему зі мною не варто -- я все одно лишусь при своїй думці, тому що перепробував вже напевно майже все -- і Symbian OS починаючи з 6 версії, і UIQ (SE P910i), і WM 2003 Smartphone (T-Mobile SDA), і WM 5.0 Phone Edition (в її найзручнішому варіанті -- ASUS P525). Не пробував хіба що Palm Treo і BlackBerry. Та Palm мені і як КПК "не пішов", що вже казати про смарт. Там же навіть багатозадачності немає, зовсім як і в "новоспеченому" iPhone.

ТУТ можна прочитати непоганий огляд передсерійного прототипу.

2vanus:

Made in Finland

P.S. Ні, я не працюю на піар-відділ компанії Nokia :)

Опубліковано

Гм... Ну насчет того что это "дуже маленький ноутбук з GPS", можно точно поспорить... К примеру, у него хотя бы элементарный USB-хост имеется? А выход на внешний монитор или хотя бы ТВ? Ну да ладно, не рискну спорить с модератором форума железа :)

А смарт (пардон, ноутбук :) ) хороший, не спорю. Действительно предлагает максимум на сегодняшний день (пока). Хотя... Ну реально на него цена сильно завышена, как ни крути...

Опубліковано
у него хотя бы USB-хост имеется?

ну не знаю як тобі, а мені USB-Host в кишеньковому девайсі точно не потрібен. Теоретично -- хіба що флешку підключити. Але поки в реальному житті в мене такої необхідності не виникало. При цьому самі сучасні смарти по USB можна підключити до компа як Mass Storage Device і без будь-яких драйверів мати доступ до картки пам'яті.

Ну да ладно, не рискну спорить с модератором форума железа :)
Модератор може помилятись стосовно певних тем на форумі, головне щоб не помилявся при наведенні порядку :)
А смарт (пардон, ноутбук :) ) хороший, не спорю. Действительно предлагает максимум на сегодняшний день (пока). Хотя... Ну реально на него цена сильно завышена, как ни крути...
Одним з головних факторів ціноутворення є наявність аналогічних пропозицій від конкурентів. Поки таких пропозицій не буде, ціна буде лишатись на високому рівні.

Та й не розрахований цей продукт на масовий ринок. І щоб хоч якось "відбити" кошти (і не малі кошти), вкладені в розробку, потрібно заробити досить велику суму на кожному проданому екземплярі. Це не бритвомото, на яких спочатку заробляли ціною, а потім кількістю. Тут же можна тільки ціною. Інакше вихід таких апаратів на ринок був би абсолютно безперспективним, собі в збиток працювати ніхто не буде.

Опубліковано

Повністю в усьому підтримую Plum'a. І відносно відданості смартам від Нокіа (я мав комунікатор на Віндовс Мобайл - і більш не хочу), і щодо характеристик апарата. Сам маю намір у вересні-жовтні придбати Е90, маю купу його оглядів, фотографій, скріншотів, відеооглядів і т.д. Коротше, захворів я цим апаратом вже давно. І слідкую за цінами. На http://hotline.ua/sr?q=nokia+e90&w=0 буквально за вчорашній день кількість пропозицій збільшилася з 6 до 10 (вже 11 (10:18 07.08.2007 р.) вже 12 (10:20 07.08.2007 р.) :closedeyes:). Отже, це старт.

Середня сума в 1400 у.о. - серйозна. Але я не думаю, що ціна цього апарата в найближчі півроку (та й навіть рік) складатиметься з трьох цифр. ІМХО, 1100-1150 чекати можна, і за цю ціну брати.

А тезиси відносно "телефон замість хорошого ноутбука"... кожному - своє. Ноутбук не дзвонить, не фотографує, в інет з нього без телефону потрапити не просто (треба ГПРС-модем, як мінімум) і просто так не підтримує GPS. Тягати з собою купу пристроїв і проводів тоді, коли можна взяти один апарат - безглуздо і незручно. Переконався в ці вихідні сам (мобілка, фотоапарат, GPS-приймач, ноутбук). Все це в машині створює незабутню атмосферу "Я і проводА. Нє - проводА і я".

Ось форуми, на яких вже є перші відгуки власників про Е90:

http://dimonvideo.ru/forum/index.php?showt...728124018&st=60

http://forum.mobile-review.com/showthread....ight=e90&page=8

Якість цього апарата - на висоті у всьому: зборка, екран, комунікації, камера, клавіатура, звук (хоча відносно останніх двох дехто пред'являє претензії). Єдиний мінус цього комунікатора (як комунікатора) - відсутня підтримка факсів. Ну і GPS - швидше, обкатка технологій.

На кінець серпня Нокіа має презентнути ще кілька моделей - можливо, ще щось цікаве появиться.

Опубліковано
На кінець серпня Нокіа має презентнути ще кілька моделей - можливо, ще щось цікаве появиться.

З цікавого очікують N81 та N82. N81 -- еволюція N80 з мінімальними змінами, і судячи з перших неофіційних фото -- корпус в ній буде лаковий, на ньому будуть видні всі відбитки, а значить мені вона не підходить (в мене рівень гламура 0,0% :closedeyes:). N82 -- аналог N95 в форм-факторі моноблок з трішки меншим дисплеєм (2.4" проти 2.6") -- апарат дійсно цікавий, і свого клієнта він знайде. Швидше за все він буде позиціонуватись як розвиток і заміна N73. Ну і N95 Music Edition ніби як має бути -- та ж N95, тільки з 8 гіг вбудованої флешки і іншими кольорами корпусу. А от в Е-серії я думаю чогось особливо цікавого не запропонують. Може хіба що заміну E60, або аналог Е50 з WiFi, більшим дисплеєм та MiniUSB замість Pop-Port. Е50 продається непогано, Е61і та Е90 тільки виходять на ринок, тому зараз рекламувати їх наслідників нерозумно, це було б рівнозначно "вбивству ненародженого" -- при такій вартості апарата краще пропустити одне покоління, якщо в наступному обіцяють якісь дійсно серйозні зміни.

Я думаю, що сенсорні дисплеї появляться в Series60 десь в другому кварталі 2008 року. На сьогодні платформа до цього абсолютно готова -- Symbian OS 9.X неофіційно підтримує роботу з "координатними вказівними пристроями" на зразок мишки або тачскріна. Дисплеї без захисного скла Нокія обкатала на кількох останніх моделях (не виключено що та ж N95 спочатку і проектувалась під тачскрін). Що Нокія чекає -- не відомо. Можливо появи на ринку доступних і надійних сенсорних дисплеїв з технологією feedback, можливо якогось зручного маркетингового моменту.

Опубліковано

Не нада закривати. Я вже хароший. Краще перенести топік в "Залізо" чи "Мобільні телефони" - і Plum'y, і мені, і багатьом іншим, думаю, цікаво буде обговорити цей апарат.

А на "Хотлайні" вже 14 пропозицій... Пригадую, як хотів жінці купити Nokia 7373 - то перші апарати зашкалювали за 400 у.о. в Києві. Я ж взяв за 380 в Луцьку і дуже цим тішився. А зараз (вісім місяців по тому) - за 240 в Луцьку цілком реально взяти. Думаю, що перші Хотлайнговські ціни на Е90 в 1400 у.о. спадуть незабаром. Правда, ціни на Е серію (а тим більше, на комунікатори від Nokia) рідко коли сильно опускалися від першоначальних... Я думаю, що треба відштовхуватися від європейської ціни в в 800 євро, і не думати, що вийде дешевше.

І ще один серйозний мінус в Е90 - це, сцуко, її назва: "Е90". На багатьох форумах треба для пошуку задавати слово з чотирьох або більше символів. А тут - всього три. А на тих форумах, де обмежень на кількість символів немає - народ пише Е не латинське, а кириличне, і знову проблемніше шукати...

Опубліковано

Заливаю на FTP наступні матеріали відносно Nokia E90:

Photo samples (16,5 Mb) - Зразки фотографій, зроблені камерою Nokia E90;

Photos (18,3 Mb) - Фотографії самого апарата;

Reviews (17,7 Mb) - Огляди Nokia E90;

Screenshots (15,9 Mb) - скріншоти зовнішнього та внутрішнього дисплеїв;

Video samples (80,4 Mb) - Зразки відео, зроблені Nokia E90;

Videoreviews (70 Mb) - Відеоогляди Nokia E90.

Поскільки раніше добрий kmd дав доступ до ФТП два мегабіта, а тепер якийсь злобний не знаю хто :( його забрав - то закачується все зі швидкістю 15 кілобайт за секунду. За години три-чотири все буде закачано.

ЗІ. А на "Хотлайні" вже 16 пропозицій. Найдешевша за сертифікований апарат реальна (є в наявності) - $1378. Фігурують ще циферки 999 і 1055 - але не ясно з наявністю і сертифікацією...

Опубліковано
ну якщо ви вважаєте що якийсь там к'ютек вартий 800 баксів, то Е90 вже точно варта як мінімум 1200 баксів. Особливо враховуючи, що за N95 я заплатив 1000 smile.gif

Покажіть хоч в одного конкурента (серед смартів) таку камеру, такий дисплей, підтримку стількох стандартів безпровідного зв'язку, такий шикарний дизайн і таку зручну qwerty клавіатуру, на якій до того ж помістились всі російські символи, окрім твердого знаку. Да, проц може не самий швидкий на сьогоднішній день, але це компенсується векторним інтерфейсом і наявністю 2D/3D акселератора.

Звісно, він дорогий. Але за свої гроші він пропонує максимум. BMW 750Li також дорога, але повірте -- вона того варта smile.gif

І це не "мобильник по цене хорошего ноутбука", а дуже маленький ноутбук з GPS, по якому ще і дзвонити можна. Чи комп на якому немає вінди перестає бути компом? wink.gif

А те що я віддаю перевагу саме Nokia -- цілком природньо. Просто фінські смарти самі збалансовані в плані телефон/КПК, як на мене. Досить зручно користуватись як телефонними функціями, так і комповою складовою. З цими апаратами легко справлятись однією рукою, навіть всліпу. Чудово розвинений інтерфейс і давно вилікувана переважна більшість "дитячих хвороб", якими так переповнені смарти на WM. Ну і підтримка української мови там на висоті, зокрема інтерфейс, клавіатува і словник предекативного вводу Т9.

І сперечатись на цю тему зі мною не варто -- я все одно лишусь при своїй думці, тому що перепробував вже напевно майже все -- і Symbian OS починаючи з 6 версії, і UIQ (SE P910i), і WM 2003 Smartphone (T-Mobile SDA), і WM 5.0 Phone Edition (в її найзручнішому варіанті -- ASUS P525). Не пробував хіба що Palm Treo і BlackBerry. Та Palm мені і як КПК "не пішов", що вже казати про смарт. Там же навіть багатозадачності немає, зовсім як і в "новоспеченому" iPhone.

ТУТ можна прочитати непоганий огляд передсерійного прототипу.

2vanus:

Made in Finland

P.S. Ні, я не працюю на піар-відділ компанії Nokia :)

Полностью поддерживаю

На сегодняшний день альтернатив нет!

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Сьогодні тримав в руках. Ось вона:

IMG263-1192110620.jpg

IMG263-1192110638.jpg

IMG263-1192110632.jpg

IMG263-1192110644.jpg

IMG263-1192110649.jpg

Цікавий апарат. Однозначно важко сказати відчуття. Ще такого не було в мене. Та і цей - не мій ;)

Русифікований, але не українізований. Клвавіатура - німецька. Питання:

1. Хто замінить зовнішню і внутрішню клавіатури на кирилизовані?

2. Хто поставить прошивку українізовану?

Опубліковано

прошивку, думаю, навіть я зможу :)

з клавою звичайно складніше. Потрібно питати в офіційному СЦ, бажано в Києві (бо відповідь луцького СЦ можу вгадати на 99%)

Опубліковано

Возможно нанесение на существующую клаву русских букав при помощи лазерного гравера. Ежели интересует, завтра спрошу.

Опубліковано

Так, немного офтоп, но не вытирайте, пожалуйста...

Насчет цены я повторять не буду - каждому по возможностям и с каждого по потребностям, как выразился господин plum )))

Процитирую лучше умное изречение одного, судя по всему, весьма неглупого человека, нарытое мною на форумах. Правда, о другой Nokia, но все же...

Еще немного о цене на телефоны. Вопрос ОЧЕНЬ относительный и, главное - это прямая функция времени и престижности. Был у меня давно телефон Моторола ТаймПорт. Купил я его около 700 долл. Это было престижно и хорошо. Куча наворотов (нужных), хороший дизайн. И это длилось ровно 1.5 года. После этого он стал стоить 80 долл. и с ним бегали студенты (хотя функции аппарата были бизнес ориентированы). И телефончик уже попал в разряд дерьма, котрое стыдно достать при серьезном собеседнике.

Та же самая история повторилась еще раз с Сименсом (уже забыл название модели).

Вывод: Пока Е65 имеет "завышенную" цену, до тех пор он и будет в бизнес-классе. Как только он станет стоить 150-200 долл, то перейдет в категорию тинейджеровских аксессуаров и его надо будет менять. Хорошо это или нет? Наверное НЕТ. Но так устроен мир :-) Каждому возрасту и достатку свои возможности, условности, желания, мода и прочее.....

P.S. E90 - аппарат ОЧЕНЬ хороший, с этим не спорю :(

Опубліковано

Эээ, знач смотрим сюда:

модель склад цвет прим. гарантия цена

e65 x silver Нокиа-Украина 12 мес. 410

e65 red русс.клав. 1 мес. 365

в данном случае первое тело - белое, а второе - серое-контрафактное с разницей в цене, но русской клавой.

и там же в прайсе появилось вот что:

e90 Нокиа-Украина 12 мес. 1020

если интересно, могу дать телефончег.

Опубліковано
Возможно нанесение на существующую клаву русских букав при помощи лазерного гравера. Ежели интересует, завтра спрошу.

А підсвітка лазернонанесених символів при такому підході працюватиме?

Опубліковано

;) да, видно я ніколи не оціню понти нових Нокій.

Але як бувший їх фанат, знаю, що нововведення в них завжди з запізненням і за СУПЕР ціну :( ИМХО

Опубліковано

2Chill:

Якщо підходити до покупки з такого боку, то купувати взагалі майже нічого не можна. Для прикладу BMW 5 і 7 серії -- досить престижні машини, на яких знова їздять серйозні дядьки, зате через 10 років вони стають досить дешевими (дешевшають десь на 85% від початкової вартості) і попадають в розряд "пацанських", на них їздять малолітні жуліки і появитись на такій машині в колі солідних людей вже ну якось незручно... Єдина різниця в даному випадку між телефоном і машиною -- в терміні старіння і ціні. Так що якщо тобі настільки важливий статус, то будь готовий регулярно втрачати немалі гроші на зміні моделей на більш нові як телефона, так і інших речей і аксесуарів. Речей які морально не старіють дуже мало, але і ціна в них відповідна. Серед автомобілів це будь-яка модель RollsRoys, Ford Mustang 1970 р.в. і інші раритетні машини. Серед телефонів -- Vertu, деякі Nokia, LG, Samsung та інші в корпусах ручної роботи з дорогоцінних металів і з діамантами.

А оціни різницю в ціні середнього по вартості комп'ютера (а тимпаче флагмана) нового покоління при покупці і через два роки після цього... А ти знаєш яка насправді собівартість самих дорогих процесорів Intel та AMD? Виявляється насправді вони коштують майже копійки, але у вартість процесора закладено вартість його розробки, підготовки до випуску, вартість всіх брачних процесорів, які обов'язково присутні в кожній партії виробів, а також вартість витрат на рекламу, на підмінний фонд в сервісних центрах і т.д. Так само і з телефонами -- вартість розробки нових моделей смартфонів Nokia і інших -- десятки мільйонів доларів, особливо це стосується моделей, на яких "обкатуються" нові технології (до них відносяться і N95, і E90 і інші), де потрібно "подружити" нові високоінтегровані програмну і залізну частини приладу. І ці гроші потрібно "відбити", щоб розробка і виготовлення не були збитковими, а поскільки модель не масова, то заробити потрібно якомога більше на кожному екземплярі, поки така висока ціна влаштовує потенційних покупців. Пізніше ті ж технології, вже відпрацьовані на дорогих моделях, приходять в нові, більш масові та дешеві (дешеві в першу чергу зарахунок менших витрат на розробку, бо ж технології вже "обкатані"). Інший приклад -- яка собівартість диска, на який записана Windows Vista? Напевно десь 1 долар, включаючи упаковку, всі книжечки і наклейки і т.д.? Тоді чому його продають за 400 (чи скільки там зараз) доларів? Бо на розробку вмісту того диска були потрачені мільйони чи мільярди.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...