Перейти до змісту

Плащаниця Божої Матері: давка, крики, сльози.

blanka_i

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ви так називаємий "віруючий" ?

саме ці слова найкраще характеризують теперішню церкву і те що вона нав'язуєвчить

наш народ давно забувся що таке віра і релігія, бо зайнятий переважно мірянням піпісьоккрутості своїх церков.

• Відповідей 52
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Вы, Fantom, правы про Володьку. Беда "Руси" в том, что христианство, чистое учение изначально, пришло сюда уже после раскола (разложения) и по политическим мотивам. При чем, предпочтение православия, католицизму, обосновывалось меньшей строгостью в отношении к питию и прочим слабостям человеческим. А без пития на "Русь" нечего было и соваться. "Гнилое" учение ничего на "Руси" так и не прояснило, как видим.

Звідкіль такі відомості?

Опубліковано

Звідкіль такі відомості?

Прямой ссылочки не дам, поскольку, сколько сознательно живу, столько это знаю. Такие выводы сделала, изучая историю, в свое время.

Нам ничего не остается, как делать свои выводы из того, что имеем. Ваше право соглашаться, или нет. Никто из нас там не был...

Опубліковано

Ну да, борда - зборище віронетерпимих атеїстів, що ж зробиш...Кілька питань до всіх.

Ви тут осуджуєте вірян (хай якими б вони не були), ні не осуджуєте - зневажаєте. Якщо ви не дотримуєтесь віри ваших предків, не розумієте догм релігії, то як же ви можете так виявляти свої емоції, навіть не маючи до цього всього відношення? Чи, читаючи для себе зручну історію (так розумію радянську), де для вас суб'єктивно обмежена вся правда (історію пишуть історики - люди зі своєю суб'єктивною думкою), і ви говорите про СВОЮ свідомість?

Ну нехай з релігією, не розумієте, то не будемо про це. Поговоримо про моральні аспекти..

А яке ви маєте право осуджувати уподобання і волевиявлення інших людей??? Це така ваша етика і мораль? В історії навчили? Давайте розкритикуємо ваше життя, хоббі! Повірте, хто не знає, чим ви живете, вас не розуміє. Хіба не так?

Такі ми вже - кричимо що релігія у нас "розкладається", а самі оточуємось бездушними матеріальними цінностями і ним же "поклоняємось".. з гнилою душею...

Осуджуйте інших далі... хто ж ви після цього?

Опубліковано

ммм, ти напевно пропустив мій пост №26

те що віра і церква - це кардинально різні речі в нашій країні, мене навчили останні етак навскідочку 20 років мого життя а ніяка не історія. В історії то якраз все гарненько написано, бо історію до 19-20го століття якраз церква і писала.

І, доречі, ніхто з вищевідписавшихся не написав що він не вірить в Бога.

Опубліковано
І, доречі, ніхто з вищевідписавшихся не написав що він не вірить в Бога.

В бородатого дядька, який сидить на небі і за всім спостерігає? Я не вірю ^_^

Опубліковано

Соромітник, таки хтось написав :_04: .

Хто не хоче вірити, не вірь, але ж і не осуджуй, того хто вірить, а тим більше не осуджуй те, у що вірять! Просто поважай людей і їх уподобання!

Ну а якщо віриш, то будь смиренний, не осуджуй, хто не вірить, не навязуйся, не заявляй, що тобі щось подобається/не подобається. Просто вірь у що віриш, це ж твій духовний внутрішній стан, а не публічний. І знову ж таки - просто поважай людей і їх уподобання!

По-моєму все просто! :_02:

Опубліковано
...а потім йти додому - пити горілку, матюкати дітей і бити родичів.

...«а потім чаю посьорбати і кидати сокиру в паралізовану бабусю, в унітаза х@ярить чобітьми...» © один нєізвєсний митець.

Опубліковано

Бог і бородатий дядько.... підозрюю що то різні речі.

zzzvalentinxxx, твої два пости суперечать один одному. Не осуджуй і не вчи авторів, бо то їхня віра чи невіра.

Опубліковано

Ko3bMa, всьо правильно! Це можна сказати і про те, наскільки ти в щось невіриш!

Соромітник, всі не без гріха, але зайшов на борду, а тут такі висловлювання. Тому прошу, будьте віротерпимі, це ж нас і характеризує людьми. Ну якщо не хочете, то що ж про вас казати...

Опубліковано
Ko3bMa, всьо правильно! Це можна сказати і про те, наскільки ти в щось невіриш!

Так-то воно так, але чомусь на форумах першими починають "трясти" якраз віруючі. Щось хороше сталось - хвала Б-гу, щось погане - Б-г наказав, навіть якщо причина - банальна до неможливості.

А щодо "не віриш", то конкретно в нас на Борді я помічав тільки двох-трьох людей, які одразу починають "гнати" на релігійні погляди.

Опубліковано

ніколи не розумів таких людей і завжди з ними сперечався.

Я не атеїст, я вірю в Бога, але в трактуванні віри нашими церквами море нонсенсів і протиріч, які я для себе можу пояснити тільки тим, що вони (ці протиріччя і нонсенси) вигідні самим "служителям Божим".

А наш народ буде сліпо фанатично душитися, топтати один одного, за можливість доторкнутись до "ідола", будь то ікона, чи то плащаниця, чи то мощі (про крісло я вже взагалі мовчу...), і при цьому до піни з рота будуть доводити, що це вони так вірять в Бога...

-----------------------------------------------------------------------

P.S. Я аж ніяк не хочу всіх стригти під один гребінець. Але переважна більшість....

Ти свій пост сам проскочив чи забув... :0040:

Опубліковано

zzzvalentinxxx, у меня сложилось впечатление, что вы если и читали "верхние" посты, то, в лучшем случае, по диагонали.

Лично я - глубоковерующая. Людей не осуждала, описала пороки, которые проявились в этой ситуации. И выводы из истории делала свои, а не те, что в учебниках предлагались. И четко разделяю понятия Религия, Вера и церковь.

Опубліковано

При чем, предпочтение православия, католицизму, обосновывалось меньшей строгостью в отношении к питию и прочим слабостям человеческим. А без пития на "Русь" нечего было и соваться. "Гнилое" учение ничего на "Руси" так и не прояснило, как видим.

Хм,а не из католических ли государств принесено было на Русь питие?

Исторически еще Иван Грозный сказал послам западным это пойло в Русь не ввозить.

А попивать(даже не выпивать) начали при Петре I.А вот массовое питие в том виде какое оно дошло до нас началось при комуняках,причем в годах єдак 50-тых.

А обоснование принятия христианства Русью одно-Владимир должен был узаконить свою власть,поскольку рожден был от рабыни.Потому под шумок и христианство приплели и чужеземцы подмогли пол Руси выкосить.

В итоге из процветающего языческого государства Русь стала христианской развалиной.

Да,и Бог тут ни при чем.

ЗЫ:тоже любил историю в свое время. :_04:

Опубліковано

ЗЫ:тоже любил историю в свое время. :_04:

А я не любила. Как и философию. Как и романы. Ее люди пишут. Даже свежее событие разные очевидцы могут описывать абсолютно по разному. А какую правду можно узнать о происшедшем, спустя столетия? Только между строк, разве что...

Опубліковано

Хм, я думав тут обговорюють як blanka_i акуратно піарить Віче-інформ...

Не знаю, как, где, но в этом случае пи-ар не очень удался, потому что обсуждение ушло, как обычно, быстро и далеко в сторону. (Лично я на ссылку только сейчас внимание обратила) :)

Опубліковано

Ну як жеш, на першоджерелі лише 1 коментар до статті, а тут вже 40+.

Відать щоб автору донести до масс свої міркування ресурсу Віче вже недостатньо.

А ще мені сподобалося як "Віче""розібралося" із рахунком за Аверс на 235 гривень. Тупо здерли фото рахунку з Борди і без посилання на джерело розмістили в себе. Напевно провели серйозне журналістське розслідування.

viche.jpg

vicheboard.jpg

Прошу пробачення за оффтоп, просто такий вброс і виїденого яйця не вартий, тема обмусолювалась не раз і не два на Борді.

Та й взагалі - із трьох постів ТС на Борді - два - в цій темі, третій - теж копіпаст з Віче-інформ. Ще треба аргументи?

Опубліковано

А попивать(даже не выпивать) начали при Петре I.А вот массовое питие в том виде какое оно дошло до нас началось при комуняках,причем в годах єдак 50-тых.

та ладна, не тре камуняк і тут вінаватими робити )))) бухали масово і до комуняк :), а вот Пєтя, да, скатіна, дозволив таки спиртні напої в РОсію таскаит купцям :)

Опубліковано

Fantom, бухали то бухали, але без системного виробництва міцних напоїв - тобто піти в магазин і купити пляшку горілки ніхто не міг. Просто в продажі не було. Всі пили або пиво або "мед" чи медовуху, які вироблялись прямо при тодішніх "закладах громадського харчування". Це я про те що саме комуняки зробили алкоголь доступним чи то пак доступнішим.

Опубліковано

Особисто дізнався про дане дійство вже опісля, тому зрозумійте правильно:

В тексті нема ЖОДНОГО нормального вирішення таких ситуацій(якщо вони будуть).

Хтось пише чому семінаристи не організували потік людей.

Зустрічне питання - а вони Вам шось винні?Семінаристи наділять увагу плащениці у іншій, легшій для них обстановці.

Таку кількість людей слід було очікувати,

тому слід було зібратись бажаючим за день до того

і з відповідальними за дійство людьми, обговорити, що :

є такі ми, і ми хочем організувати комфортний підхід людей до плащениці - і розробити план дій.

Чому так не сталось? Причина проста - за організацію люди не отримають ні копійки - тому і бажання організації нема.

Самі собі не організували - і давай нити, що жизнь гавно і тому подібне.

Канеш жизнь не очень, бо всі все хочуть, а робити - фіг, бо причина - за таку роботу не дають грошей.

Звідси - все таки бабло рулить, но халявний приїзд плащениці - також всім потрібен, бо халява.

Ех, "Волинь моя, (чи) краса моя........."

Опубліковано

Моя мама там була. Тільки її опис подій щось геть суперечить тому, що написано вище.

Давки, штовханини і т д по її словах не було.

Казала що людей вистроїли в дві шеренги і такою колоною всі йшли до ікони

Єдине що дуже швидко всіх прогнали, каже навіть не роздивилася ту ікону, але враховуючи кількість людей - це зрозуміло...

Я особисто не вірю в чудодійні властивості речей...

Але мамі своїй вірю, що заставило засумніватися в правдивості викладення подій топікстартером...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

• Створити...