Перейти до змісту

Плащаниця Божої Матері: давка, крики, сльози.

blanka_i

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У четвер, 8 листопада, коли Православна Церква відзначає день пам'яті святого великомученика Димитрія Солунського, до Луцька прибула велика святиня - Єрусалимська Плащаниця Божої Матері, яка останні два місяці, з благословення предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви Блаженнішого патріарха Сявтого граду Єрусалиму та всієї Палестини Феофіла ІІІ перебуває в Україні.

Охочих приклонитися до святині було настільки багато, що термін перебування святині на теренах України було продовжено. Тож вшанувати її отримали можливість і волиняни.

Привезти плащаницю мали спочатку до Свято-Покровського кафедрального храму близько 16.00. Та прочани почали прибувати до церкви ще з 10.00 ранку.

О 16-ій годині священнослужителі та віряни, яких на подвір'ї Свято-Покровського храму зібралося уже на той час більше тисячі, з митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом зустріли святиню.

Після зустрічі Плащаниці у Свято-Покровському кафедральному храмі відбувся урочистий молебень до Богородиці, який очолив митрополит Ніфонт. Він привітав вірян із такою знаменною подією, як прибуття на Волинь Плащаниці Божої Матері, закликав із смиренням та глибокою вірою прикладатись до Плащаниці Богородиці та просити Матінку Божу, щоб Вона укріпила віру.

Ніфонт також звернувся до тих людей, які перебували в храмі, аби вони, приклонившись до Плащаниці, дозволили це зробити й іншим.

- На вулиці людей у 10 разів більше, ніж у церкві, - наголосив Ніфонт. - Після молебеню, один за одним підходьте і дозвольте це зробити іншим.

Та послухалися його далеко не всі. Черги під храмом ніхто не регулював. За попередніми підрахунками тут зібралося близько 10 тисяч людей. Почали штовхалися, кричали один на одного. Найкраще було тим, хто прийшов із малими дітьми, їх пускали поза чергою, найгірше - літнім людям, їх просто витискали із натовпу. Дехто, не витримавши давки, плачучи, сам виходив із черги. Декого - виносили, бо втрачали свідомість

На 20.30 біля входу опинилися ті, хто стояв із 16.00, та пройти їм не давали черги, які постворювалися із провулку. Віряни йшли стіна на стіну.

Семінаристи, замість того, щоб якось втрутитися у процес, допомогти створити нормальну живу чергу, знімкували давку на мобільні телефони.

- Чому не пускаєте до церкви, ви в Бога віруєте?! - кричали прочани до чоловіка, який стояв на центральному вході у храм.

Прикластися до Плащаниці я так і не змогла, через давку, майже біля входу в церкву, втратила свідомість, відлили водою і довелося йти додому, бо в чергу вже було не втиснутися.

ФОТО http://www.viche.lutsk.ua/plashanycya-bozhoyi-materi-davka-kryky-slozy-id9942/

• Відповідей 52
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Считаете, что Вера ваша заключается в том, чтобы приложиться к неким предметам, исповедаться другому человеку и в прочих трансформированных и ассимилированных ритуалах, - это ваше право.

Но какая б ни была Вера, она никак не сочетается с суетой, а тем более агрессией и напористостью. Вера предполагает - смирение и умеренность во всем, я так считаю. И даже, если в приложении к тряпочке вы видите смысл вашего существования, то ваша богобоязнь и смирение, должны были вам подсказать, что нужно смириться и отойти, не участвовать во всем этом. Не суждено вам пока, попробуете в следующий раз.

Опубліковано

ніколи не розумів таких людей і завжди з ними сперечався.

Я не атеїст, я вірю в Бога, але в трактуванні віри нашими церквами море нонсенсів і протиріч, які я для себе можу пояснити тільки тим, що вони (ці протиріччя і нонсенси) вигідні самим "служителям Божим".

В Божих заповідях чітко сказано:

...

4 Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.

5 Не вклоняйся їм і не служи їм, бо ...

...

(Вих.20:2-6)

А наш народ буде сліпо фанатично душитися, топтати один одного, за можливість доторкнутись до "ідола", будь то ікона, чи то плащаниця, чи то мощі (про крісло я вже взагалі мовчу...), і при цьому до піни з рота будуть доводити, що це вони так вірять в Бога...

-----------------------------------------------------------------------

P.S. Я аж ніяк не хочу всіх стригти під один гребінець. Але переважна більшість....

Опубліковано
А наш народ буде сліпо фанатично душитися, топтати один одного, за можливість доторкнутись до "ідола", будь то ікона, чи то плащаниця, чи то мощі (про крісло я вже взагалі мовчу...), і при цьому до піни з рота будуть доводити, що це вони так вірять в Бога...

..а потім йти додому - пити горілку, матюкати дітей і бити родичів.

Зате люди не будуть казати, що не віруючий <_<

Опубліковано

jack74, Ko3bMa цiлком роздiляю вашу думку, але не варто забувати, що "наше християнство" - це злиття Бiблii I язичнества. А тепер ще й полiтики iз бiзнесом...

I тепер це спосiб заробляння грошей I манiпулювання масами.

Опубліковано
... "наше християнство" - це злиття Бiблii I язичнества. А тепер ще й полiтики iз бiзнесом...

ото ж то... що й прикро...
Опубліковано

велика святиня - Єрусалимська Плащаниця Божої Матері

Не кидайте в мене камінням.

А що це за така святиня?

Це Риза Богородиці? Ні. Це чудотворна ікона? Ні. Що це таке?

Опубліковано

Плащаниця Пресвятої Богородиці – це дуже древня, намолена ікона. Цю ікону за три дні до свята Успіння (у нас його відзначають 15 серпня) доставляють хресним ходом від того місця, де вона знаходиться (фактично, від Гробу Господнього), в Гефсиманію, де її обносять навколо гробу Пресвятої Богородиці, коло ікони Єрусалимської Божої Матері (яка саме там знаходиться). Там святиня знаходиться 9 днів – до Віддання свята Успіння Пресвятої Богородиці.

Опубліковано

Плащаниця Пресвятої Богородиці – це дуже древня, намолена ікона. Цю ікону за три дні до свята Успіння (у нас його відзначають 15 серпня) доставляють хресним ходом від того місця, де вона знаходиться (фактично, від Гробу Господнього), в Гефсиманію, де її обносять навколо гробу Пресвятої Богородиці, коло ікони Єрусалимської Божої Матері (яка саме там знаходиться). Там святиня знаходиться 9 днів – до Віддання свята Успіння Пресвятої Богородиці.

А я думала, тряпочка. А это досочка. Идол, вобщем.

Даа, язычество крепко сидит в словянах. Ни чем не выводится.

Потому наш народ не победить, потому что не понять. Соединить в одну церковь многобожие и веру в единого бога неделимого - это уму не постижимо. Как четвертое измерение.

Вера людей держиться на страхах, суевериях, ритуалах. Никто особо в суть Веры и не вникает.

А Вера настоящая - исключает любой страх. Человек, который верит в Бога, не боится ни-че-го

Опубліковано

jack74, Ko3bMa цiлком роздiляю вашу думку,

І я теж.

Охочих приклонитися до святині було настільки багато....

Жахливо те, що це суть усього цього дійства - поклоніння НЕ БОГОВІ, а речам, які мали чи не мали щось спільне з земним життям Ісуса Христа.

Нагадує історію з мідним змієм, який зробив Мойсей по вказівці Божій: "Числа 21: 9 І зробив Мойсей мідяного змія, і виставив його на жердині. І сталося, якщо змій покусав кого, то той дивився на мідяного змія і жив!"

Але згодом для ізраїльтян цей мідний змій став нічим іншим, як ідолом. І коли став царювати Єзекія то:

4-а царiв 18:1-6 "І сталося третього року Осії, сина Елиного, Ізраїлевого царя, зацарював Єзекія,... Він понищив пагірки, і поламав стовпи для богів, і стяв Астарту, і розбив мідяного змія, якого зробив був Мойсей, бо аж до цих днів Ізраїлеві сини все кадили йому й кликали його: Нехуштан. Він надіявся на Господа, Бога Ізраїля, і такого, як він, не було між усіма царями Юдиними, ані між тими, що були перед ним"...

Теж саме відбувається і зараз з цією плащаницею, ніщо інше як чисте ідолопоклонство, що і зазначає ТС !

Шукайте Христа і Церкви де проповідується Слово Боже, читайте Біблію і не будьте ідолопоклонниками, що є великим гріхом перед Богом.

Опубліковано
Те, що зараз на Соборності можна описати як ПІЗ?№Ц!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А що конкретно з того, що там відбувається - ПІЗ?№Ц?

Опубліковано

ну, якщо вчора біля Покровської було близько 10 000 людей.

ТО на Соборності буде десь тако в половину більше. Якщо врахувати, що там проживає 55 тисяч..

Опубліковано
Те, що зараз на Соборності можна описати як ПІЗ?№Ц!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А що конкретно з того, що там відбувається - ПІЗ?№Ц?

А те, що купа "віруючих" їде туди на своїх джипах.

Опубліковано

такого роду заходи це своєрідна перевірка людей на віру, людяність, егоїзм.

і як показує практика- більшості до лампочки турботи інших - вони думають за власне "спасіння", хочуть доторкнутись до святині, не розуміючи, що торкатись треба до Бога в серці своєму.

чомусь мало хто з них подумав - не буду стояти в черзі, мені не так критично - нехай ті люди, котрим потрібна допомога Божих сил - нехай вони краще підуть, а я і сам справлюсь.

але ж ні - бачимо черги, давку, затори і це лише ззовні, а в середині напевно не раз чути щось нехороше в сторону інших, а тим більше страшно подумати за те, що у людей на думках.

"Возлюби ближнего своего, как самого себя" ...

Опубліковано

Жахливо те, що це суть усього цього дійства - поклоніння НЕ БОГОВІ, а речам, які мали чи не мали щось спільне з земним життям Ісуса Христа.

..................

Теж саме відбувається і зараз з цією плащаницею, ніщо інше як чисте ідолопоклонство, що і зазначає ТС !

Шукайте Христа і Церкви де проповідується Слово Боже, читайте Біблію і не будьте ідолопоклонниками, що є великим гріхом перед Богом.

Ви так називаємий "віруючий" ?

А чим біблія відрізняється від інших книжок, (я наприклад краще почитаю історію)? Чому ви так рекомендуєте її читати ?

А Християнство з Церквої це зло усіх часів і народів, наші предки поклонялись різним богам-ідолам, і прекрасно себе почували, допоки один князь на ім’я Володимир, не знагяв у Візантію, де побачив що одна віра то круто, бо дозволяє тримати цілі маси народу в покорі. І почав Володька насильно всіх своїх підданих в християн перехрещувати, не думав не гадав він, що після того наплодиться тьма різних сєкт (адвентистів 7-го дня, шістесятники і т..д.), та різних конфесій та патріархатів.....

і не треба тут розказувати що є великим гріхом перед Богом, прощення гріхів церква як продавала так і продає. Присунули плащаницю, і народ готовий топтати одне одного щоб її поцілувати....

правий Андрій Віталійович: Черговий шабаш" або як сказав Діфото: Піз@@ц :)

Опубліковано
...

Теж саме відбувається і зараз з цією плащаницею, ніщо інше як чисте ідолопоклонство, що і зазначає ТС ! ...

а топікстартер, якраз, нічого від себе не зазначає ;)

ТС взагалі не означив свою позицію щодо описаного ;)

Опубліковано

Вы, Fantom, правы про Володьку. Беда "Руси" в том, что христианство, чистое учение изначально, пришло сюда уже после раскола (разложения) и по политическим мотивам. При чем, предпочтение православия, католицизму, обосновывалось меньшей строгостью в отношении к питию и прочим слабостям человеческим. А без пития на "Русь" нечего было и соваться. "Гнилое" учение ничего на "Руси" так и не прояснило, как видим.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...