Skorpio76 Опубліковано 31 Серпня, 2012 в 20:35 #1 Опубліковано 31 Серпня, 2012 в 20:35 Швидкий перегляд розділу не дав бажано результату, тому створюю нову тему.Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру. Потрібні поради та координати надійних майстрів.Квартира розташована на 3-му поверсі. Цікавить, які матеріали (пінопласт, клеюча суміш та інше) краще використати? Скільки вартує така робота (напевно за 1 кв м)? Скільки коштує оренда будівельних риштувань? На які технологічні нюанси необхідно звернути увагу (зокрема, що б не гнили стіни)?
paksivatova Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 05:24 #2 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 05:24 почніть з того,що використовуйте вату,а не пінопласт
Skorpio76 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 05:33 Автор #3 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 05:33 почніть з того,що використовуйте вату,а не пінопластчому?
Zheny@ Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 06:17 #4 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 06:17 почитайте про "точку росы". І ще, була дуже гарна тема на форумі про будівництво, зокрема про те, з чого будувати будинок (матеріали) і про те, чим утеплювати.Спілкувався із будівельниками, щодо утеплення стіни, то сказали що пінопласт - нє. Саме через те, що він може змістити точку роси в середину квартири, таким чином мокрітиме стіна.
frv Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 07:17 #5 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 07:17 Щоб не створювати нову тему: мене цікавить утеплення будинку піноізолом чи чимось іншим (тобто заповнення проміжку між стінами). Наскільки воно ефективне? Буду вдячний за консультацію від спеціалістів.Р.S. Приватний будинок 11м на 11м.
jack74 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 08:57 #6 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 08:57 ...Спілкувався із будівельниками, щодо утеплення стіни, то сказали що пінопласт - нє. Саме через те, що він може змістити точку роси в середину квартири, таким чином мокрітиме стіна.Дивні ті будівельники... Для будь-якої стіни з будь-яким утеплювачем легко робиться розрахунок і підбором товщини "точка роси" зсувається в утеплювач. Пінопласт - повністю нормальний утеплювач, просто підібрати необхідну товщину виходячи з матеріалу і товщини стіни, а не ліпити, як сусід каже, бо "в нього так зробили" Щоб не створювати нову тему: мене цікавить утеплення будинку піноізолом чи чимось іншим (тобто заповнення проміжку між стінами). Наскільки воно ефективне?... Дивлячись як змурований будинок. Якщо багато "містків холоду", то ефекту буде мало. Та й взагалі, саме краще утеплення - повне зовнішнє.А ще кажуть, що в перестінках той піноізол розсипається в труху через кількість там років Повторю - КАЖУТЬ Я сам не бачив, не стверджую. ...Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру. Потрібні поради та координати надійних майстрів.Квартира розташована на 3-му поверсі. Цікавить, які матеріали (пінопласт, клеюча суміш та інше) краще використати? Скільки вартує така робота (напевно за 1 кв м)? Скільки коштує оренда будівельних риштувань? На які технологічні нюанси необхідно звернути увагу (зокрема, що б не гнили стіни)? Бачив на днях хлопці робили таке квартирі на другому поверсі будинку № 14 по вул. Мазепи. Там з однієї сторони перепад рельєфу такий, що вийшло як 3-й поверх (від землі)... То вони там на тросах з даху висіли. Клеїли пінопласт і обштукатурювали. Під'їдь, зайди в квартиру, розпитай... Думаю, поділяться координатами тих майстрів. А може ті хлопці ще там дороблюють...
Андрій Віталійович Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:22 #7 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:22 Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру.а якщо взяти термос, залишити утеплення тільки посередині, а верхню та нижню частину утеплення зняти, термос ефективно виконуватиме свої функції?
jack74 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:45 #8 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:45 Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру.а якщо взяти термос, залишити утеплення тільки посередині, а верхню та нижню частину утеплення зняти, термос ефективно виконуватиме свої функції?абсолютно невдале порівняння.В нашого "термоса" якраз верх і низ присутній (квартири 2-го і 4-го пов.), а збоку утеплення нема.
Vadimm Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:49 #9 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:49 Спілкувався із будівельниками, щодо утеплення стіни, то сказали що пінопласт - нє. Саме через те, що він може змістити точку роси в середину квартири, таким чином мокрітиме стіна. Тут, тут і тут, а взагалі щей отут спілкувались будівельники, так що с приводу пінопласту - спірно...Про точку роси влучніше спілкуватись коли йде мова про вибір як утеплювати стіну - ззовні чи зсередини. ТС так питання не ставить, напевно тому, що йому і так відомо що при зовнішньому утепленні, хоч, вибачте, гівном, точка роси зміститься в потрібну сторону.
Андрій Віталійович Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:52 #10 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 09:52 абсолютно невдале порівняннязвичайно не вдале)) багатоповерховий будинок розташований у вакуумі й на нього діють інші закони ))В нашого "термоса" якраз верх і низ присутній (квартири 2-го і 4-го пов.), а збоку утеплення нема. й стіни не промерзають?
jack74 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 10:24 #11 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 10:24 абсолютно невдале порівняннязвичайно не вдале)) багатоповерховий будинок розташований у вакуумі й на нього діють інші закони ))В нашого "термоса" якраз верх і низ присутній (квартири 2-го і 4-го пов.), а збоку утеплення нема. й стіни не промерзають?не розумію суті запитання. Що ти хочеш ним сказати?
Skorpio76 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 10:37 Автор #12 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 10:37 Уточнюю умови: будинок цегляний, біла цегла. Не можу сказати, що дуже теплий (інакше питання не поставало б). Варіант запросити хлопців, що працюють за способом промислового альпінізму (на мотузках з даху) розгялдався, але думаю для третього поверху варіант з ришутванням буде дешевший (надіюсь). Бачив у будинку на Воїнів Інтернаціоналістів у стіні, яка утеплена якісь типу вентиляційні отвори. Не можу зрозуміти що це таке і навіщо? Хочеться зробити раз і добре.
jack74 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 11:13 #13 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 11:13 Уточнюю умови: будинок цегляний, біла цегла. Не можу сказати, що дуже теплий (інакше питання не поставало б). Варіант запросити хлопців, що працюють за способом промислового альпінізму (на мотузках з даху) розгялдався, але думаю для третього поверху варіант з ришутванням буде дешевший (надіюсь). ... Хочеться зробити раз і добре.робити так, як і задумали - пінопласт. Просто, швидко і ефективно. Тільки пінопластом перекрити хоча б на пів-метра вище і нижче перекриття вашого поверху, тобто "захопити" стіни квартири зверху і знизу від вашої. Товщину пінопласту можна було б радити знаючи товщину вашої стіни... Ну, думаю, 5-10 см (чим товстіше - тим на більший мороз наскільки кошти дозволять)А риштовка чи з канати - то вже вам вирішувати по ціні. ...Бачив у будинку на Воїнів Інтернаціоналістів у стіні, яка утеплена якісь типу вентиляційні отвори. Не можу зрозуміти що це таке і навіщо? ...бійниці для оборони А якщо серйозно - навіть не знаю... Єрунда якась.
Андрій Віталійович Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 15:01 #14 Опубліковано 3 Вересня, 2012 в 15:01 Що ти хочеш ним сказати? нічого, я запитав))
Skorpio76 Опубліковано 11 Вересня, 2012 в 17:32 Автор #15 Опубліковано 11 Вересня, 2012 в 17:32 які розцінки на таку роботу?
BanderaLutsk Опубліковано 15 Вересня, 2012 в 11:13 #16 Опубліковано 15 Вересня, 2012 в 11:13 які розцінки на таку роботу?100 грн.м2 з вишки (поклейка, армування, грунтування, структура, фарбування)і 80 грн. м.п. відкоси вікон.З риштування - 80грн. м2 і 60 грн. м.п відкоси, додатково оплачується установка (30 грн. м2)розбирання (20грн.м2) риштуваннь.0959080246 - Антон, давно цим займається...
Lexx_Giant Опубліковано 20 Серпня, 2013 в 08:39 #17 Опубліковано 20 Серпня, 2013 в 08:39 Апну тему.. правда мова піде про утеплення не квартири а будинку.Так от.. оскільки для мене зараз це актуально.. то прошу порад по утеплення фасаду будинку....Що на даний момент хочеться вияснити...1. Де краще купити пінопласт "десятку", якого виробника.. і на що треба звернути увагу.. потрібно приблизно 20 (плюс, мінус) квадратів. (а мож і 60...)2. На що краще монтувати пінопласт .. на піну чи на розчин..?3. Як краще наносити піну.. або розчин.. тобто мається на увазі.. чи є зміст наносити їх по контуру листа окремими плямами чи замикати контур по краях.. і наносити додаткові плями по центру.Розповіли мені таку технологію... поділюся і запитаю поради у бордівчан...Пінопласт кріпиться до стіни на окремі плями не замикаючи контуру... "бються грибочки".. підганяється все щільно.. наноситься армована сітка.. штукатуриться .... і головна родзинка технології.. під дахом і біля цоколя робляться через кілька метрів невеличкі продихи, а оскільки пінопласт буде кріпитися на окремі плями... то повітря зможе циркулювати між утеплювачем і стіною.На мою думку... великого охолодення стіни не буде, бо продихи будуть малі і стіна буде дихати.. відводячи вологу через ті самі продихи.... що не може не радувати.)Що думаєте з цього приводу?
Lexx_Giant Опубліковано 20 Серпня, 2013 в 09:05 #18 Опубліковано 20 Серпня, 2013 в 09:05 З.І. Що думаєте про пінопласт з цього топіка?http://board.lutsk.ua/topic/139619-prodam-polskii-pnoplast-izoterm-eps-040/
xforester Опубліковано 20 Серпня, 2013 в 10:05 #19 Опубліковано 20 Серпня, 2013 в 10:05 Пінопласт кріпиться до стіни на окремі плями не замикаючи контуру... "бються грибочки".. підганяється все щільно.. наноситься армована сітка.. штукатуриться .... і головна родзинка технології.. під дахом і біля цоколя робляться через кілька метрів невеличкі продихи, а оскільки пінопласт буде кріпитися на окремі плями... то повітря зможе циркулювати між утеплювачем і стіною.На мою думку... великого охолодення стіни не буде, бо продихи будуть малі і стіна буде дихати.. відводячи вологу через ті самі продихи.... що не може не радувати.)Що думаєте з цього приводу?Я саме так і робив, Зиму перестояло... Проблем ніяких............
Skorpio76 Опубліковано 16 Жовтня, 2014 в 18:30 Автор #20 Опубліковано 16 Жовтня, 2014 в 18:30 Поновлю тему, оскільки минулого року питання невдалося вирішити. Поділіться суб"єктивними враженнями про те, наскільки тепліше стало у помершканні після зовнішнього утеплення.Які поточні ціни?
Tani Опубліковано 10 Листопада, 2014 в 11:32 #21 Опубліковано 10 Листопада, 2014 в 11:32 0507179977 Вадим, займається утепленням, можете по ціні проконсультуватись
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.