Перейти до змісту

Атестація по несправностям ПК

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

цікаво, якшо ноут без вінта то я зможу загрузитись з флешки чи біос скаже шо дурний? ти що робити будеш без вінта?

якщо в біосі передбачене завантаження з флешки, то звичайно завантажишся (якщо флешка завантажувальна)
  • Відповідей 85
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Передбачено, ноуту, в принципі, без різниці, з чого ти там загрузишся і що робитимеш. Хоч з вінта, хоч з оптичного диска, хоч з флешки, хоч по мережі.)

Хоча, це ще як який ноут. Особливо брендові пафосні ноути можуть і спитати, а куди це подівся мій пристрій.) Така поведінка помічена за деякими тошибами, НР, наприклад. Це не значить, що далі працювати не можна буде. Просто помилку викине.

• 10 місяців потому...
Опубліковано

Випадково наткнувся на відео:

Якщо у двох словах то там мужик заряджає свій нетбук, зарядка якого видає 19 В 2 А, від сонячних панелей які видають 15 В 0.7 А, при цьому у нетбуці з'являється піск, тобто робоча частота DC DC перетворювача сильно падає падає, власне питання, а чи можливо таким чином вгробити DC DC перетворювач який перетворює з 19 В у 12 В для акумулятора.

І ще одне запитання, а чому так роблять, тобто, батарея 12 В зарядка 19 В для чого зайвий раз перетворювати напругу?

Опубліковано
І ще одне запитання, а чому так роблять, тобто, батарея 12 В зарядка 19 В для чого зайвий раз перетворювати напругу?

my version:

ібо все впирається в смд компоненти, (так як нетбук то є пристрій компактний) - при рівних(чи менших) напругах адаптера, схема зарядки(імпульсна) має пропускати більший струм (Pconst=U x I) - відповідно треба більші розміри дросселя в схемі заряду, на PCB має бути більше міді шоб була нижча температура ключів.

В старших буках це можна пояснити наявністю ламп з холодним катодом - для перетворювача шо їх живить вища напруга є навіть краща для підняття ККД блоку перетворення.

Писк - характеризує "внештатний" режим роботи, зумовлений появою фронтів/всплесків/завалів у формі сигналів схеми. Відповідно на такий режим роботи виробник не дає гарантії, оскільки розрахунки робляться чітко під задані параметри(напруга вхідна, струм споживання, рівень пульсацій, час старту/вимкнення, стан виходів/входів, etc..)

На "ромбі" зустрічав повідомлення від "умельців" шо заливали дросселі компаундом чи клеєм шоб зменшити рівень пищання - про наслідки та довговічність роботи - поки нічого.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Тільки у мене на ноутбуці якщо вставити у кардрідер пустий перехідник сд-мікро сд ноут дооовго вимикається і вмикається?

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Не знаю куди написати напишу сюди:

Підскажіть будь ласка скільки вартуватиме мамка під Socket 754 з інт. відео та сата ?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...