Перейти до змісту

Вибір ноутбука. Технічні ньюанси

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Отже постало питання про зміну ноутбука. Прицінився до DELL VOSTRO 3560 на базі і5 третього покоління. Вибір не принциповий, дивлюсь на фірму DELL, бо вже 5 років користуюсь невбиваємим DELL INSPIRON 1501. АЛЕ мій старий ноут "маде ін" Ірландія - добротна надійна збірка, а всі нові апарати цієї марки випускають в Китаї (ну недовіряю вузькооким). Цікавить думка форумчан, які стикались з такими апаратами як користувачі, так і сервісники. Варто брати? Чи дивитись на інші модельки (бюджет +-5500...6500 з характеристиками приблизно як в наведеному посиланню).

Опубліковано

всі ті дели з якими мені доводилося стикатися мають одвічну проблему - швидко вмирає батарея при більш-меньш активному користуванні без бж. Якщо стоятиме постійно на столі - без різниці. Якщо треба часто включати там, де нема розеток - будьте готові що через роки півтора потрібно буде купувати нову батарейку

Опубліковано

всі ті дели з якими мені доводилося стикатися мають одвічну проблему - швидко вмирає батарея при більш-меньш активному користуванні без бж. Якщо стоятиме постійно на столі - без різниці. Якщо треба часто включати там, де нема розеток - будьте готові що через роки півтора потрібно буде купувати нову батарейку

Та ж проблема була і на моєму ноуті, але цей буде більш стаціонарним.

А як на рахунок того, чи гріються?

Опубліковано
АЛЕ мій старий ноут "маде ін" Ірландія - добротна надійна збірка, а всі нові апарати цієї марки випускають в Китаї (ну недовіряю вузькооким).

Ірландія - це не Японія (ex Sony Vaio), абсолютно ніякої переваги над зборкою у Китаї (тим паче всі комплектуючі - азіатського походження на будь-якому заводі). А в хвалених ірландських DELL VOSTRO - акуми дійсно дохли як мухи.

На сьогодні світові лідери у сегменті лептопів (в т.ч. Sony) випускають продукцію у вузькооких, оскільки на ринку інакше не втриматися, коли собівартість продукції не буде максимально низька.

Опубліковано

Користуючись нагодою і з дозволу ТС задам питання ніби по темі.

Які ноутбукі самі живучі, тобто купив машинку і щоб років зо 5-7 працювала, фіг з тою батареєю, головне щоб комплектуючі не відмовляли...

Маю теорію з цього приводу, дохнуть швидко ті ноути які гріються, тобто потужні, як справи із машинками не досить потужними і з інтегрованою графікою...

Поділіться досвідом, знаю що на борді багато хто займається ремонтом.

Опубліковано

Маю ноут Востро 1700. куплений 5 років тому.

Ізнос батареї всього - 15%. Думаю це не від батареї залежить, а від режиму використання.

Юзається ніфіга не в домашніх умовах. Постійно з собою.

Збірка Польща.

За цей час відвалились тільки гумові ніжки від температури :)

Цілком нормальна робоча машинка.

Опубліковано

серед недорогих моделей напевно lenovo якщо не перші по найдійності то одні з перших.

З купи придбаних бюджетних* ноутбуків цього виробника на фірму, знайомими, знайомими знайомих і т д було лише 2 поломки - 2 блока живлення. І то один гарантійний випадок, а в іншому стільчиком провід перебили і коротнуло

*бюджетні - це до 4500 грн

з.і. це моє особисте спостереження, може просто на партію хорошу попадав.

більш реальну картину щоб побачити, це треба статистику з сервісних центрів мати

Опубліковано

Всі ноути ламаються, від бракованих комплектуючих ніхто не застрахований. Той самий асер чи асус може в рази довше працювати чим дорогий бренд. Єдине що в дешевих моделях використовують дешеві матеріали в корпусі від чого він просто з часом розвалиться.

Опубліковано

Статистика - поняття дуже розмите.

Приклад:

Якщо колись у Нокіях 6233 дохли динаміки спікерфона - це не означає що вони з тотальним браком вилізли на ринок, а причина була в іншому - дуже велика кількість проданих трубок і не менша юзерів-памороків, котрі юзали сабж як музичну шкатулку на volume max, чим і вбивали апаратати...

Імхо, варто дивитися на виробників, у котрих хороша та стабільна сервісна підтримка, + вітається толковий сервісний центр за місцем проживання (в майбутньому знімає з плечей покупця можливі проблеми з возінням товару в разі гарантіїної поломки по києвах\льовах).

Також один з немаловажних критеріїв покупки ноута - співвідношення конфіг\ціна, цим більш вони збалансовані - тим краще для гаманця потенційного покупця, непотрібно переплачувати за пафосний бренд, де славна в минулому супер-надійність та якість - на сьогодні вже не теєво...

Опубліковано

Наскільки мені відомо, єдині ноути "білої" зборки зараз - це Fujitsu-Siemens (Made in Germany). СЦ теж є в Луцьку (Сталкер)

В сестри FS AMILO, за рік здохла батарея взагалі (не тримає і секунди) + корпус розсипається.

Звичайно ж користування "на убой", тим не менше в таких же умовах мій INSPIRON тримається 5 років.

А як на рахунок Асусів? Колись була добротна марка, але з часом почали випускати "гламурні" ноути.... а як зараз?

Опубліковано

NetSerpent,

Германійський зборщик максимум там вінтики в корпусі закручує і ліпить гордий триколор Made in Germany :)

Ну де логіка, коли в Китаї на фабриці за таку роботу дають образно 200 євро за місяць, а німчурі, за аналогічну працю треба вручити за дві зміни стільки ж :).

Ну і квоти шкідливих викидів Німеччини та Китаю, податки і тд - абсолютно неспівставні.

Тому цей стікер - пил в очі і дешевий маркетинг, на кшталт 16Мп у мильницях і 2500 пікових Ватт в гамнітолах

Опубліковано

ну тут і йожику понятно, що одна жужалка вентилятор та ще й в компактному копусі - де порожнього місця практично немає - з велиииким напрягом виводить тепло з 2-4-6 ядер ЦП +гарячого ГП.

Ноути з потужною графікою - це робочі машини для архітекторів, інженерів, дизайнерів, де потрібен рендер, швидка обробка великих масивів вектора і тд.

Геймери їх просто вбивають в самому прямому значенні слова, бо постійні навантаження на малоефективну СО - призводять до RIP таких лептопів.

Так як мало хто з них може дозволити собі кошерні Alienware & Ko....

Опубліковано

З досвідом приходить розуміння, що вислів "дешево та сердито" кращий варіант для поради купівлі та продажу і малоефективний при виборі техніки для особистого користування. Краще міняти 1 раз на декілька років дорогу техніку яка вже не актуальна по логічним міркам ніж міняти частіше більш дешеву з низком технологічних та матеріальних недоліків. Противникі такої теорії вже готують гнівні викрики щодо дорогої техніки для мажорів які полюбляють хизуватись брендом :) Ось вам розрахунок на прикладі компютерних мишей: ф) коштує 50 грн, и) коштує 100 грн. Термін життя складає для ф)6 місяців і и) 24 місяці. При обороті таких мишей в виробництві в кількості 100 одиниць і терміні 8 років можете порахувати який тип економічно доцільніше купувати.

Не варто втрачати голову від фанатичного кохання до фірми певного виробника :) Покупка буде вас радувати такими факторами надійність, зносостійкість, сервісне обслуговування, потужність коли свідомо підібрати ці фактори відсіючи мажорність і переплату за їмя.

Стикнувся з цим бо маю проблему з вибором ноутбука для виробництва який буде працювати в агресивному середовищі деревяно руких користувачів бабуінів. Статистику по ремонтах не завадило б найти. Підскажіть у виборі достойної техніки з максимальним вмістом вищезгаданих параметрів.

Опубліковано

toughbook

Toughbook — семейство ноутбуков и других портативных компьютеров производства японской компании Panasonic, предназначенных для эксплуатации в неблагоприятных для электроники условиях.

Линейка Toughbook состоит из ноутбуков полузащищенного (semi-rugged) и защищенного (fully-rugged) классов, легких ноутбуков для делового применения, защищённых от ударов и падений (business-rugged).

Опубліковано

Дякую за швидку відповідь.

Ну навіщо ви вдруге мені радите ті речі які на вашу думку є доцільним рішенням згідно вашого світогляду яке абсолютно протилежне мому та чітко поставленому питанню. Відповідь на запропоновану продукцію така - я маю можливість замовити любий захисний кожух для любої технікі з любого матеріалу при умові чіткого креслення і, якщо він мені дійсно потрібний.

Наразі уточню, прошу допомоги у виборі ноутбука який за ціновою політикою вищий умовно за одноденні леново, асус, ацер (будь яка назва, це несутєво) запропоновані у більшості магазинах, з гарантійним сервісом протягом 3-5 років, з металевим корпусом, підсвіткою клавіш з людським розміром та ходом, з максимальним набором портів та мережевого підключення, з надійною до бабуінських тиків пальцем матрицею які все одно будуть тикати :), ємкісна батарея та потужна система не потребуюча підставки з охолодженням, волог

Від вас особисто я можу сприйняти поради лише від техніки з якою ви особисто працювали. Прошу прийняти це не як образу, а лише як передання досвіду.

Працював з ноутбуком фірми Toshiba, моделі вже не памятяю. Висновок такий після 3 років користування: баратея тримала до 2 годин при активних програмах, надійне кріплення замка.

Ноутбук фірми НР, після 5 років на виробництві - стерті клавіши, батарея не тримає, матриця екрану відходить.

Моделі можу уточнити якщо когось цікавить. Зазначу що вони досить старі і вже давно зняті з виробництва :)

Опубліковано

DrWeird, Багато писанини, але суть - Порадьте невбиваємий ноут, Женя порадив - саме такий. Легендарна серія, котра на ринку понині.

Випуск нових ноутбуків - це надзвичано динамічний процес. Радити те що юзав - це добре, але воно вже може бути пів року як зняте з виробництва :). Якщо якась породиста бла бла japan Тошиба чи Соні надцять років тому були огого надійні - зараз - уся зборка - тотальна China, де кожен бренд щоб втриматися на плаву - максимально здешевлює собівартість продукту. Відповідно усе це відбивається на строкові служби. Плюс ті ж стрімкі технології, які розвиваються невпинно, ростуть ядра, мегагерци, гігабайти, щільність напівпровідників на одиниці площі - усе це, знову таки не додає плюсів надійності та безвідмовності 24/7/365. Не скажу - що немає надійних та живучих ноутів, є, їх мало, і недешеві.

Опубліковано

Де ви побачили слово "невбиваємий" в моїх постах ? Якщо так зрозуміли і прийняли , то на це була дана відповідь про технічну можливість замовлення додаткового захисного кожуху, який мені обійдеться значно дешевше фанатичного захисту і поради аби дорожче :)

Дякую, висновок зроблено, власноруч промоніторити інформацію про поломки і продаж зламків ноутбуків, відсіяти моделі і отримати профіт. Так надіявся на адекватну допомогу, а посиланями я і сам сипати гаразд.

Борда така борда. :(

Опубліковано

Борда така борда. :(

...істіна гдє-то рядом...

а для ТС:

ця тема нічим не відрізняється від чогось накшталт "вибір віри. яка правдивіша"

приходиш в магазин якому довіряєш, якщо такого немає то заходиш в декілька. Складаєш елементарне враження про магазин і людей які з тобою спілкувалися. Вирішуєш чи варто довіряти і купляєш ноута. Радієш.

Опубліковано

ця тема нічим не відрізняється від чогось накшталт "вибір віри. яка правдивіша"

приходиш в магазин якому довіряєш, якщо такого немає то заходиш в декілька. Складаєш елементарне враження про магазин і людей які з тобою спілкувалися. Вирішуєш чи варто довіряти і купляєш ноута. Радієш.

Частково так, але це не в повній мірі стосується теми. Саме технічні нюанси при такому підході лишаються поза увагою.

Буквально позавчора знайомий розказував. Вибирав ноут, надивився пару моделей. Купив Acer Aspire 5551G, оскільки він був тонший і йому видався гарнішим в порівнянні з аналогічними за характеристиками моделями Asus i Lenovo. Зараз вже жалкує про свій вибір. Тонке виявилося не таким міцним, як він сподівався. Невеличкий удар і пластмаса основи (нижньої частини корпусу) не витримала.

Натрапив на статтю, вона вже трохи давня, але почитати корисно - http://www.notik.ru/information/topic/319.

Опубліковано

та просто люди які можуть щось розповісти не будуть тут книжку писати. А більшість відгуків - просто враження від користування - що не дає взагалі ніякого поняття ібо індивідуально. Ну ще звичайно присутній елемент досвіду - "бачив 100 ноутбуків" ...і чьо то дає ?

ще нікому такі теми користі не принесли - бо то звичайнісінький флуд. Треба консультацію - йди і консультуйся з людьми, які тим живуть. Думаю легко визначити при розмові "ху із ху".

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...