Перейти до змісту

дворняги и другие

zaHARE

что делать с дворнягами  

147 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У нас во дворе какое-то бідло, иначе не назовешь, віпускает гулять стафора без ошейника. Во дворе детский садик. Хто его знает что тому стафору в голову взбредет... Вот таких хозяев я б штрафовал. Причем некисло так.

А дворняги, живущие во дворах, в основной своей массе - добрые, жильцы некоторые их подкармливают и детишки во дворе с ними играют. Правда у нашего народа менталитет такой дикий - раз дворняга значит мона и камнями закидать и своей бойцовой собакой стравить.

• Відповідей 114
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Якщо у мене в дворі живе дворняга, яку полюбляють всі сусіди, діти - то не обовязково, що це добре створіння, яке чутко відкликається на доброту цих людей буде так само чутко але з гавкотом і кусанням кидатися на інших, приклад гостей того двору.

Опубліковано

Звісно що вона буде гавкати. Бо це її ТЕРИТОРІЯ. І буде гонити звідти всіх інших псів. То природа і проти неї не сильно попреш. Мене в дворі дворняги вважають своїм хазяїном, бо я їх годую. І не дай боже комусь почати мене шарпати чи штовхати коли вони поряд - будуть кидатись.

Опубліковано
У нас во дворе какое-то бідло, иначе не назовешь, віпускает гулять стафора без ошейника.

без ошейника-не страшно,а вот что такое намордник у нас никто из хозяев и собак не знает.

Опубліковано
А возле пятиэтажки напротив 5-й школы видел как бабулька собрала вокруг себя штук 15 котов.

и что плохого, зато крыс меньше

если бы бабулька их не кормила,то может быть и было меньше,но сан.станция говорит об обратном. :D

кено несмотрел,

незнаю как там у них на Таити, небыл

у нас (как нарисал REDACTOR, в одному з приміських сіл) собак стерилизуют и, и как бы ето не странно звучало, находят новых хозяев, и шенкам мелким и взрослым собакам

зря не смотрел,так вот в том же кине приводят статистику,что только 10% животных удается найти новых хозяев.

жалко только что всё на голом ентузазизме групки людей

а вот это точно,ибо в развитых странах эти вещи закладывают в бюджет.

Опубліковано

санстанция себе балы зарабатывает

ну незнаю как 10% - но регулярно вижу как люди выберают себе собак и забирают

тю, ну ты дал, какой приют, у чиновников машины прошлогодние, стыдно им

Опубліковано
... відпускають в ті двори, звідки звяли.

100% правда.

В комунтрансі (вони у нас займаються бездомними тваринами) кажуть, інколи три дні доводиться за

псом бігати; впіймавши відвозять в приют, а на другий день виявляється, що собака знову там де і раніше. Тобто спецзаклад створили, але толку з нього :D

Ну а відстріл Богдан Павлович заборонив.

Тому ситуація доволі кумедна виходить :D  Хоча, зізнаються гицелі, - все ж таки відстрілюють, бо виходу дієввішого у них немає.

Опубліковано

Какая провокационная тема, скока копий было сломано по этому поводу.

Вот что я скажу - город это прежде всего специализированное место обитания человека и для человека оно создавалось в первую очередь, соотв. приоритетное существо тут человек. побочный эффект скопления такого количества народу - отходы всяческие, открытые мусорные баки и свалки, т.е. халявный источник пропитания для других млекопитающих и не только, отсутствие естесственных врагов и более мягкие условия для выживания (теплые подвалы, теплотрассы) и как следствие - численность зверушек экспоненциально растет. чем больше зверушек на единицу площади, тем сильнее драка за територию, и тем выше общий уровень агрессии животинок.

Для меня все очень просто - в городе доминируем мы, и гуманность неоправдана. пока меня не трогают мне все равно. но любая необоснованная агрессия в мою сторону будет жестко наказана.

в дикой природе - как то полях лесах и водоемах я гость, и на конфликт не иду никогда, ибо я на чужой территории.

Еще не понимаю логику бабулек подкармливающих животинок - если нравится то возьми к себе домой, подари хозяина животному (собаке особенно это критично), но нет, покормить и поиграться все горазды, а зимой из холодного подъезда в квартиру пустить - "та ви шо, ви в своєму глузді"?

Опубліковано

Дайте телефони гицлів! по лесі українки часами пройти не можливо... пси які тусуються на старому ринку після обіду переходять "в центр" на тусовку. А ще котів безпритульних не відстрелюють чи що там інше? біля хату у нас ательє, там жіночки прикормлюють котів (штук 20 певно тусується). помітили вже все що могли. вонідло від них розвівається не хіле...

Опубліковано

А для чого тобі телефон гицлів? Якщо ти хочеш їх вбити, то візьми палку і забий по одному цих собак або почни з тих котів, їх тобі буде простіше даже руками задушити. Нащо перекладати відповідальність на когось? Подивися в очі ще живим тваринам, подумай про те що вони все відчувають і розуміють і якщо ти усвідомлюєш себе королевою життя чи володарем міста (як каже зед), вважаєш що маєш на це право, по тій причині що ти сильніша і вища істота, то так і зроби. Я думаю що це навпаки - ознака низості і боягузства - вбивати менших, бо вони заважають спати, проходити і т.д.

Ми живемо в дикій країні, але це не означає, що самі повинні бути дикарями. Да, в Європі на вулицях немає бездомних тварин, ну їх же не вбивають, там функціонують притулки, незнаю точно за який кошт, думаю частково державний, частково благодійний, відповідно розроблене законодавство. В нас цього нема і ще не скоро буде, як і все решта. Але починати треба з нашої свідомості і нашої ініціативи. Всі ми знаєм з власного досвіду що самим треба добиватись того щоб зробити так як воно має бути. І підтримувати людей, які це починають.

Опубліковано

Kima, мне вот интересно, как ты заговоришь, если на тебя набросится ласковая свора из десяти пёсиков по 60 сантиметров в холке и начнёт нежно покусывать.

Вчера с работы минут пять не мог уехать из-за вот таких вот красавцев - кидались на всё без разбору, то ли течка у сучки была, то ли слабую собаку пытались загрызть - непонятно, темно было. Охрана по ним стреляла из воздушек - и то отогнали еле-еле. Я на байке разгонялся, чтобы их проскочить, как будто на дрэг-рейсинге: за пару секунд - 35+. Повезло ещё, что они слишком поздно меня заметили.

И если ты считаешь, что будет проще начать с меньших животных - попробуй задушить кота или хотя бы котёнка и при этом найти время подумать про всякое там бла-бла-бла, пытаясь увернуться от его когтей.

Тебя никогда не кусали бездомные собаки? А твоих детей, если они есть? Похоже, что не кусали. Что ж, пока тебе везло...

Опубліковано

Kima, в Европе бездомных собак тоже хватает, но там социальные службы работают быстро и четко. собак отлавливают и направляют в питомник. молодым и здоровым животным находят новых хозяев. если можно вылечить - лечат и опять же, находят хозяев. но в большинстве случаев просто усыпляют и отправляют на переработку - как и куда, я не в курсе, может на мыло; либо утилизируют. все это за счет налогов, которые в обязательном порядке платят все хозяева собак. разумеется, при таком раскладе хозяин будет внимательно следить за питомцем.

популяция бездомных кошек вообще очень низкая - в чистом городе, где мало мусора и нет грызунов им просто не прокормиться. что там с налогами на кошек, я не в курсе, но вот цены на породистых животных выше украинских в несколько раз, а значит любовь подкрепляется еще и ценностью конкретного экземпляра.

у нас мало того, что своры собак носятся по городу и никому нет дела, но еще и отдельные кадры их периодически подкармливают (например дворничиха в моем дворе). а когда подкормки нет, собаки нападают на прохожих :) и это еще тепло, как похолодает, они и вовсе взбесятся.

Опубліковано
Нащо перекладати відповідальність на когось? Подивися в очі ще живим тваринам, подумай про те що вони все відчувають і розуміють і якщо ти усвідомлюєш себе королевою життя чи володарем міста (як каже зед), вважаєш що маєш на це право, по тій причині що ти сильніша і вища істота, то так і зроби. Я думаю що це навпаки - ознака низості і боягузства - вбивати менших, бо вони заважають спати, проходити і т.д.

То може ти і м'яса не їси? :)

Опубліковано

Мене не кусали дворняги, колись в дитинстві хазяйській пес трохі покусав. Коли я бачу велику собаку чи дві не дуже доброзичливих, я до них щось говорю чи посвістую і спокійно прохожу. Випадків щоб когось сильно погризлаа банда собак теж особисто не чула. Думаю це стереотина думка на базі страху. Така байка в дитинстві була: за мною гналось з десяток вовків, ну не десять але один величезний, ну не такий вже великий - нижче колін, але ж таких вовків небуває?, ну може й не вовк але щось сіреньке з довгим хвостиком.

Хоча те що когось там вкусила собака раз чула і про різні випадки ужасні звичайно пишуть в газетах, але так само як і про те що мати вбиває своїх дітей чи підлітки знущаються і т.п і т.д. - невиправдана звичайно жорстокість.

Собака - свійська приручена людиною тварина, з виробленим людиною ж інстинктом відданості тій же людині. Вони не просто корма хочуть, вони навіть лягать десь на площах де люди ходять і завжди будуть шукати місце поряд з нами. І якщо людям хватило ума такими їх зробити, то нам повинно хватати ума і для того щоб організувати їх життя, а не просто знищувати. "Мы в ответе за тех, кого приручили" це ж елементарно.

Щодо приведеного прикладу Європи - я не думаю що населення вважає що краще б такого устрою не було, а простіше перестріляти їх всіх нафіг. На рахунок того що відправляють на переробку точно не знаю тому говорити не буду, але знаю що в Англії за жорстоке поводження з тваринами покарання строгіше ніж за поводження з дітьми. І ще про американські притулки колись дивилась передачу - ні про яку переробку не йшлося. Але що про це говорити, нам до Європи як до неба. У нас нема жодного закону, де хоча б зазначалось хто за цих бездомних тварин має відповідати, не те що розробленої системи організації і фінансування. І незважаючи на це в Україні є кілька великих організацій притулків з клініками і більше маленьких. Загляньте в інтернет, там є навіть їх сайти, почитайте історії собак, які потрапляють до тих людей, фоткі - тоді ви більш різнобічно зможете оцінити вимір жорстокості людей і собак.

Я теж проти того щоб так багато дворняг та ще й покалічених бігало по вулицях, але вважаю що треба шукати можливостей вирішувати це цивілізовано. Думаю це просто потрошкі трошкі треба робити, тим більше що є приклади і мета, а не обговорювати неможливість цього.

• 1 місяць потому...
Опубліковано
стерилизовать нужно, а вообще собак жалко

Їх то шкода, але коли тобі за просто так вони за сезон рвуть двоє штанів і роблять синяк на місці укусу (добре що не прокусили шкіру, ато прийшлось би іти за прививками :) ) тоді бездомних собачок стає меньш шкода і хочеться щоб хоч якось їх кількість регулювалась, ато часом деякі вулиці нашого міста неможливо пройти без несамовитого обгавкування і часом укусів цих "милих тваринок".

Я за частковий відлов і усипляння дворняжок (в міської влади не вистачить грошей на притулок для них, хоча це і більш гуманний метод).

Опубліковано

Tarzanych, то есть твоя собака была в наморднике и ошейнике, ты вел ее на поводке, а кто-то взял и застрелил?

Опубліковано
Tarzanych, то есть твоя собака была в наморднике и ошейнике, ты вел ее на поводке, а кто-то взял и застрелил?

5 балів

Опубліковано

Нет, я живу в частном доме с небольшим двориком, возле типичного хрущевского двора. Ошейника не требовалось, ибо собаке было всего пару месяцев и резвилась она всегда на территории. Угораздило ее пролезть через ограждение, когда собак отстреливали...

Опубліковано

ну так это просто твоя безответственность (ошейник должен быть, да и присматривать надо) помноженная на случайность. люди выполнявшие свою работу тут не при чем.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...