Перейти до змісту

Потрібна порада

invited

Рекомендовані повідомлення

Чи можливо звернутись в правоохоронні органи з заявою на колишнього співробітника (офіційно оформлений не був) по питанню виявленої недостачі? В принципі суть питання у тому чи допоможуть юридично?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи можливо звернутись в правоохоронні органи з заявою на колишнього співробітника (офіційно оформлений не був) по питанню виявленої недостачі? В принципі суть питання у тому чи допоможуть юридично?

по-перше, якщо "офіційно оформлений не був", то це і не був "співробітник" ;)

Якщо зможеш довести факт крадіжки тією особою (саме як "сторонньою особою"), то може що й вигорить...

А інакше ризикуєш тільки проблем собі добавити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В принципі суть питання у тому чи допоможуть юридично?

Ні.

Ми своїм працівникам (офіційнооформленим) недостачі (ті, що перевищували зароблену ЗП) "подарували" на жаль і вигнали.

Цікавились цим питанням.

Там пояснень треба буде написати вагон і виїздити до них.

Хоч якийсь позитивний для нас результат - не гарантований.

Шкірка вичинки не варта.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сторонньою особою не вдасться, людина працювала менеджером, провели зараз звірку - недостача по грошах, невелика, але все ж таки не приємно.

ок дякую за розяснення, бо саме збирався до міськвідділу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ок дякую за розяснення, бо саме збирався до міськвідділу

хотів там розповісти, що в тебе неоформлені працівники?)))))))))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ок дякую за розяснення, бо саме збирався до міськвідділу

хотів там розповісти, що в тебе неоформлені працівники?)))))))))))))

та ні, просто знайомий порадив що можна від клієнта зустрічний позов направити - ось тому й збирався...(борг то висить)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

invited, а який позов уже є, що мова про зустрічний?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

invited, а який позов уже є, що мова про зустрічний?

не правильно виразив свою думку, позов збирався подавати я та дізнатись чи можливо в цій ситуаціїї скористатись позовом клієнта (правда тут я ще не консультувався, тому це чисто мої думки), проте вже напевно нічого з цього не вигорить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сторонньою особою не вдасться, людина працювала менеджером, провели зараз звірку - недостача по грошах, невелика, але все ж таки не приємно.

тим паче, що недостача невелика. Витратиш нервів, часу, та й коштів набагато більше...

А на таких "менеджерів" є інші важелі впливу ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

invited, а просто налякати "співробітника" заявою в органи? Типу передзвонити йому і сказати, що напишете заяву за крадіжку. І нехай сам прийде і віддасть грошей.

І взагалі - є гарна практика звільняти працівника і одразу не додати йому грошей на можливу недостачу. Стане пручатися - одразу робити ревізію. Разом із ним, щоб знав, що може попасти на значно більшу суму!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на таких "менеджерів" є інші важелі впливу

як інтєрєсно...а які?)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І взагалі - є гарна практика звільняти працівника і одразу не додати йому грошей на можливу недостачу. Стане пручатися - одразу робити ревізію.

Поясни пліз. Не догнала.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на таких "менеджерів" є інші важелі впливу

як інтєрєсно...які?)))

:) но но но :) без коментарів ;)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

invited, а просто налякати "співробітника" заявою в органи? Типу передзвонити йому і сказати, що напишете заяву за крадіжку. І нехай сам прийде і віддасть грошей.

І взагалі - є гарна практика звільняти працівника і одразу не додати йому грошей на можливу недостачу. Стане пручатися - одразу робити ревізію. Разом із ним, щоб знав, що може попасти на значно більшу суму!

телефонували та лякали, не допомогло...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

но но но без коментарів

так нечесно!

я якраз хотіла законспектувати)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поясни пліз. Не догнала.
Пояснюю. От розраховуюся я з магазину (умовно) ревізія буде через 1 місяць. Мені роботодавець видає зароблені гроші розрахункові, відпускні (якщо не вибрав) і т.д. І каже, що не додасть мені 100-300 грн на можливу недостачу. Я кажу ок (знаючи, що недостача пересорт можуть мати місце). Або ж кажу ідіть в *опу і давайте рахувати вже.

1-й варіант перебігу подій) Перерахували і виявилося, що все ок. Роботодавець вибачився і поняв, що дарма погано думає про працівників і видає мені ВСЮ ЗП, без вирахування.

2-й варіант перебігу подій) перерахували і виявилося, 100-300 грн мало для перекриття недостачі і я доплачую ще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага налякати "співробітника" тим що в органи буде заява, а в нього буде зустрічна заява що у вас не оформлені працівники, і ви так залетите що мама нє гарюй, так що як китайці чи то японці говорять:

"якщо хочеш викопати яму комусь, копай поряд і для себе" - це істина!

І якщо сума не значна, ви так сказали значить вона вам не значна, потім будете уважніше, краще придумаєте контроль, щоб вберегти себе від такого роду робітників, які люблять "руки погріти" за ваш рахунок - робіть висновки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поясни пліз. Не догнала.
Пояснюю. От розраховуюся я з магазину (умовно) ревізія буде через 1 місяць.

Ревізія в магазині проводиться в день, коли якась сторона вирішила: розходимся)

Тут мова про звірку розрахунків, то, може такий варіант і підійшов би...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так тут мова про дебіторську заборгованість, акти звірки підписуються раз у 3 місяці - він 2 тижні назад звільнився, ЗП йому ще невіддано, але тієї суми просто мало для покриття існуючої заборгованості

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поясни пліз. Не догнала.
Пояснюю. От розраховуюся я з магазину (умовно) ревізія буде через 1 місяць. Мені роботодавець видає зароблені гроші розрахункові, відпускні (якщо не вибрав) і т.д. І каже, що не додасть мені 100-300 грн на можливу недостачу. Я кажу ок (знаючи, що недостача пересорт можуть мати місце). Або ж кажу ідіть в *опу і давайте рахувати вже.

1-й варіант перебігу подій) Перерахували і виявилося, що все ок. Роботодавець вибачився і поняв, що дарма погано думає про працівників і видає мені ВСЮ ЗП, без вирахування.

2-й варіант перебігу подій) перерахували і виявилося, 100-300 грн мало для перекриття недостачі і я доплачую ще.

Крадуть всі і скрізь.особливо в продовольчих магазинах недостачі вилазять. а чо так не вкурсє........

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Той "товаріщ" може читати цю тему і буде "вкурсі". Тому сильно не розкривайте (або навпаки) свої дії.

2. Оскільки "відносини" не були офіційно оформлені, то і при їх розриві можна трохи відійти від вимог ТЗ (розрахунок в день звільнення). Невиплачену частину ЗП лишіть НЕвиплаченою. На більше претендувати не доведеться.

3. Якби не було обідно за "кидок", полиште цю справу.Збережете багато нервів, часу і грошей.

4. Якщо "байстрюк" буде скакати, що заявить у податкову, ви те ж можете повідомити ту ж податкову, що громадянин мав доходи, з яких не сплатив податки.

5. Можливий варіант попсувати його репутацію в очах наступного роботодавця, але це те ж Вам нічого, крім нервів не дасть.

6. Уроки від життя отримуємо ми усі. За цей урок Ви заплатили не дуже дорого. А то й "байстрюк", "пролетарій" матиме гроші на лікування (так кажуть в народі в адресу тих, хто нечесно заволодів чужим). Тобто життя його покарає у якийсь спосіб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

він 2 тижні назад звільнився, ЗП йому ще невіддано, але тієї суми просто мало для покриття існуючої заборгованості

Відповідно до ст.47 КЗпП України та Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, власник зобов’язаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з унесенням запису про звільнення. Крім видачі трудової книжки, адміністрація підприємства, власник зобов’язані розрахуватися з працівником, що звільняється. Розрахунки проводяться в день звільнення.

Якщо працівник працював би офіційно, то в день звільнення (так як він вважається робочим) проводилася б звірка зі складом. В разі виявлення недостачі склали відповідний акт. В добровільному порядку попрохали би працівника компенсувати недостачу. В разі відмови - до суду.

А так, у Вас варіантів не багато: як писали вище колеги - або змиритись з недостачею, або, налакати працівника (що мало ймовірно).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

він 2 тижні назад звільнився, ЗП йому ще невіддано, але тієї суми просто мало для покриття існуючої заборгованості

Відповідно до ст.47 КЗпП України та Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, власник зобов’язаний видати працівнику його трудову книжку в день звільнення з унесенням запису про звільнення. Крім видачі трудової книжки, адміністрація підприємства, власник зобов’язані розрахуватися з працівником, що звільняється. Розрахунки проводяться в день звільнення.

Якщо працівник працював би офіційно, то в день звільнення (так як він вважається робочим) проводилася б звірка зі складом. В разі виявлення недостачі склали відповідний акт. В добровільному порядку попрохали би працівника компенсувати недостачу. В разі відмови - до суду.

А так, у Вас варіантів не багато: як писали вище колеги - або змиритись з недостачею, або, налакати працівника (що мало ймовірно).

Про яку трудову ви пишете? Ні договору, ні запису у трудовій не було (ТС писав, що працівник не оформлявся). Тому, як я писав, можна вважати, що праціник невиплаченою винагородою за працю покриває частково збитки.

А можливо озвучити якось П.І.П цього "героя".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіщо?

Для прикладу один з таких наших колишніх працівників - бордівець.

Ви ж самі писали - життя накаже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіщо?

Для прикладу один з таких наших колишніх працівників - бордівець.

Ви ж самі писали - життя накаже.

Згідний. Аналогічно.... теж одне чмо наробило дєлов, а потім "я не я і проблема не моя...".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...