Перейти до змісту

Відкриття нового супермаркету "express TAM TAM"

Pr0ektant

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Zevs_Isver, а очі тобі ж не лише для того, щоб в монітор дивитися? Вірно ?

Постачальник забирає протермінований товар. Безумовно.

А тепер - подивися на це очима НЕ покупця, а очима постачальника/виробника! Да хрєн би ти згодився усю просрочку забирати, порахував би попандос і подумав, що Або бізнес закривати, або хай жруть просрочку.

Ніхто тебе не заставляє тухлу рибу купувати.

Останній раз, як купували з дружиною оселедця в "Сільпо", продали не зовсім свіжого. Причин, чого він (оселедець) був там не свіжий не знаю, але вийшов за касу, відчув неприємний запах, принюхався - так і є. Покликали адміністратора. Прибігла, понюхала, сказала щоб робили повернення. Ми не мали часу чекати на повернення - довга процедура. Вирішили замінити на будь-який інший, навіть із вагою більшою в наш бік. Погодилися. Замінили. При нас, весь оселедець, щоб був сумнівний зняли з вітрини.

Далі перебіг подій зі сторони магазину - Попандос (мінус ціна оселедця). Якщо постачальник не візьме назад, попав магазин. Візьме назад, попав постачальник. Він правда, знає, що з нею зробить. Хтось її потім їстиме, чи свині в підсобному господарстві, чи ще хтось.. в іншому магазині, після мийки.

Отаке..

• Відповідей 206
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Навіть не дивно, а гидко

якщо й гидко щось читати, то плазування таких покупців перед супермаркетами))

ви платите свої гроші й готові терпіти? терпіть далі, дякуючи таким "небидло" покупця, як ви супермаркети й роблять те, що роблять...

Те, що дати перебивають - знаю. Але не у всіх. те що торгують не свіжим - ні для кого не секрет - але дивіться самі, що купуєте

а перед входом в магазин на коліна впасти й подякувати за його (магазина) існування не потрібно?

совкова у вас психологія...

А щодо "гнидники", то й самі винні.

так, так)) от саме ви й вам подібні "гниднико захисники" й винні.

тут не сперечаюсь...

Опубліковано
Андрій Віталійович, Троллінг як є.

звичайно, звичайно)) а що ж ще сказати...

Ви на питання не відповіли

закуповуюсь в різних місцях,в тому числі й в гнидниках.

але замість того, щоб спокійно скупитись доводиться все неодноразово перевіряти...

супер-сервіс, що ж тут скажеш. хоча більшість влаштовує, люди турбуються про те, хто в кого назву перейняв, а не якістю продуктів та обслуговування...

Опубліковано

Андрій Віталійович, Ви живете в провінційному містечку - звикайте.

Щось харить - ну то Велкам ту Київ, Львів, Лондон...

ви платите свої гроші й готові терпіти? терпіть далі,

Десь я таке вже чув.. Гм.. цікаво де, і від кого?

Опубліковано

Хлопці, перестаньте "воювати".

Ви обоє, та багато інших стоять на однакових позиціях: основний принцип супермаркета - не задовільнити покупця, а бути прибутковим.

Звичайно така поведінка СМ нам не подобається, але якщо вони ніде не подінуться найближчим часом, то доведеться нам навчитися з ними зживатися.

Неодноразово вже звучали поради, як поводити себе у СМ.

Деякі нагадаю:

1. ніколи не йти у СМ голодним.

2. Вибирати товар без поспіху, уважно вивчати зовнішній вигляд і етикетку

3. Діставати товар з-під задньої стінки, куди продавці ставлять свіжі товари.

і т.д.

Була у мене одна історія у цьому торговому закладі років 2-3 тому.

Отже, в обідню перерву зайшов у ВОПАК купити щось молочне. Побачив десерти (не пам"ятаю якої марки, чи комо чи Галичина, тобто з тих, заводи яких поряд і доставка свіжої продукції з яких, як я вважав відбувається найчастіше).

Взяв ще щось і вже йшов до каси. Дорогою глянув на дати і був неприємно вражений. Прострочка 2 чи 3 дні. Пішов до стелажу, переглянув інші десерти цієї марки (ще 2 чи 3 одиничі), усі були прострочені.На той момент у Вопаках діяла програма, згідно якої покупець, який виявить прострочений товар, мав право отримати свіжий товар безкоштовно. Вирішив провчити.... На касі розрахувався, отримав на руки чек і негайно пред"явив претензії, висловив вимогу надати книгу скарг і пропозицій та викликати керівника магазину. Відразу прибігла якась менеджерка, запропонувала пройти до вітрини і поміняти на товар з нормальними датами. Оскільки магазин намагався мене кинути, я вирішив не шкодувати непорядних продавців і наполіг на умовах не лише обміну, але й повернення коштів. Сума не велика (біля 15 грн), але впевнений змусила їх прибрати з полиць явно прострочене. Таким чином кілька покупців були захищені від купівлі неякісної продукції. Звичайно, є ризик того, що дати могли перебити і виставити товар назад. Можливо. Хоча, не раз чув від людей, що і Там Там і Вопак позбавляються від прострочених товарів, викидаючи їх.

Опубліковано

Останній раз, як купували з дружиною оселедця в "Сільпо", продали не зовсім свіжого. Причин, чого він (оселедець) був там не свіжий не знаю, але вийшов за касу, відчув неприємний запах, принюхався - так і є. Покликали адміністратора. Прибігла, понюхала, сказала щоб робили повернення.

Отаке..

Підтримую, обставини які призвели до порчі товару бувають різними.Є магазини які свідомо пропихають фуфло,а є й такі які взнають про це від покупця. Для мене показником рівня супермаркету є те,як він поводить себе в таких випадках. Якшо так як в наведеному прикладі,то це плюс.Якщо по принципу "Сам дурак" ,то я в такий магазин не ходжу.

Ви знеєте в якій країні живете і знаєте,що супермаркети майже нічого не виробляють а продають,а які у нас "чесні" виробники ви також знаєте.Тому магазин навіть часто не в курсі,що йому поставив виробник. якщо поголівья корів щороку скорочується,а асортимент молочних продуктів збільшується,то ми повинні розуміти що насправді купуємо.

Крім того,наскільки я памьятаю,обовязкову сертифікацію в Україні відмінили,а бюджет на аналіз продукції контролюючими органами не виділяє ні копійки.

ЗІ: реальний діалог двох популярних на Волині виробників ковбас:

- слухай _________,ну я вже майже мяса в ковбасу не даю,а ти що вже там хімічиш,шо вона дешевше моєї?Гівно даєш?

- (сміється) Вгадав.

Опубліковано

Боян, але в тему ....

Складено рейтинг хитрощів супермаркетів

Для того, щоб не втратити доходи великі й дрібні магазини і супермаркети часто свідомо йдуть на обман, або як мінімум, приховування всієї правди від покупців.

"Гнилі" псевдоакціі

На першому місці по класу небезпеки і популярності - акційні товари з дуже низькою ціною. За законом, зіпсовані продукти повинні утилізувати, проте багато супермаркетів на утилізації прагнуть заощадити і продають ті ж гнилі продукти. Правда, роблять це "завуальовано", створюючи цілі відділи (або виділяючи місце на полиці) під так звані акційні продукти за низькою ціною - на 50-70% дешевше порівняно з нормальним товаром. Тут можна зустріти все - від почорнілих овочів до побілілої ковбаси і запліснявілого (не французького) сиру. Але це вже - не їжа, а справжні відходи, споживання яких призведе як мінімум до харчового отруєння.

Кури-гриль, кулінарія і напівфабрикати

В минулому році 46 киян за один вечір "заробили" гостру кишкову інфекцію після вживання курей-гриль в одному зі столичних супермаркетів великої торговельної мережі. Після цього небезпечний продукт з полиць маркетів до кінця літа зник. До того ж, після низки масштабних перевірок санепідемстанцією (СЕС) помітно порідшав список власних кулінарних шедеврів від торгових мереж. У нинішньому сезоні настільки масових випадків отруєнь поки не було.

Тому, як зазначає заввідділом гігієни харчування та безпеки їжі Центру радіаційної медицини Гнат Матассар, курей, які в сирому вигляді вже не продаси через їх жалюгідний вигляд і свіжість, як і раніше продовжують продавати під "грилем". Як, втім, і всю іншу групу кулінарної продукції - салати з майонезом, смажені м'ясо і рибу. А також - фарш і мариноване м'ясо для шашликів.

Якщо їсти дуже сильно хочеться, а часу на приготування їжі зовсім немає, можна попросити продавця дати на пробу будь-яку страву з відділу кулінарії (така послуга передбачена практично скрізь), щоб ближче подивитися на нього і принюхатися.

Риба та інша "заморозка"

При виробництві свіжомороженої риби важливо захистити її поверхню від зневоднення та окислення жиру. Для цього і використовують глазурування. При цьому маса глазурі залежно від виду риби і від того, як вона була оброблена, повинна бути від 2% до 4% маси риби. В українських же реаліях заморожені продукти, особливо морепродукти, продаються "в глазурі" з льоду, після розморожування втрачають до 20-40% ваги. До того ж, коли спеки не витримують навіть холодильники і морозильники, риба, морепродукти і морозиво та напівфабрикати по кілька разів розморожуються і замерзають знову.

За словами завідуючої лабораторією санітарно-харчової мікробіології Інституту харчування Світлани Шепелєвої, говорити щось хороше про харчову та поживну цінність такого продовольства не доводиться.

Старому товару - нову етикетку

Ще один спосіб продати старий товар під виглядом нового полягає в заміні упаковки або етикетки на нову, розповів керівник регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Максим Папуша. Наприклад, якщо маркування дати виготовлення нанесене фарбою, її акуратно видаляють і штемпелем наносять свіжу дату.

Оскільки з видавленим маркуванням подібний варіант не проходить, то варто звернути увагу на молокопродукти з "тисненням" (а не намальованою) датою. Аналогічний принцип використовується і для фасованих м'ясо-ковбасних виробів. З тією лише різницею, що тут займаються не "малюванням", а просто повністю переклеюють етикетки. Тому, якщо поверх заводського стікера наклеєний ще супермаркетівський, то від покупки краще відмовитися.

Хитра викладка товару

Найчастіше "на передній план" на полиці виставляють продукт із закінченим терміном придатності, який вже близький до закінчення, а свіжі ховають далеко в глибині. Причому роблять все це, на відміну від попередніх способів, цілком легально, - це називається "мерчандайзингом" (викладка продукції і оформлення торгового простору). Щоб не попастися на цей вельми поширений гачок і не принести додому молоко, яке завтра скисне або цукерки, які вже "посивіли", потрібно уважно дивитися на дату випуску, і не соромитися переривати весь ряд з продукцією.

Опубліковано

Додам від себе що неодноразово бував за кордоном саме по питанню вивчення роботи супермаркетів і бачив їх різних не один десяток. Хто сказав, що в них ідеальне обслуговування і ідеальні не протерміновані свіжі продукти? З такими критеріями, що тут (дивись вище) хочуть бачити наші форумчани в них також немає!!! Не зустрічав жодного! Так, можливо більший асортимент, більші залишки, новіше обладнання - це є і то не у всіх, а в усьому іншому вони такі самі супермаркети як і наші. Чи може не від них пішли принципи виставляння товарів у певній психологічній послідовності чи принцип FIFO - свіжий товар під стінку давнішній наперед та інші.... Взагалі всі правила торгівлі, бонусних програм, взаємодії з покупцями пішли як теоретично так і практично від них.... І в них є кращі супермаркети, є гірші, є, "навіть страшно таке говорити :) " гірші за наші !!!! Як Ви там їх називали - "гнидики"..... Як на мене то наближеними до ідеальних можуть бути невеличкі приватні магазинчики в невеличких містечках чи окремих районах, там де один одного знають, знають. що потрібно Вашим покупцям, і є час на те щоб привітно привітатися, розпитати ЕМОЦІЙНО як живеться, що діється у Вашому житті, і де апріорі не може бути поганий товар, бо власник сам стоїть за прилавком і продаючи товар знає, що завтра буде їсти з цим сусідом салат, смажити барбекю приготовлені саме з цих продуктів! Отаке! А в суперах та гіперах ФІЗИЧНО не можливо доглянути за цими всіма питаннями. Тому відрізняються вони тільки більшою чи меншою ступінню контролю і відповідно реакцією на такі випадки. В одних знімуть і викинуть зіпсований товар, в інших помиють, переклеюють та знову на вітрину. Як казалось вище - бачили очі що купуєш! І тільки ти сам створюєш для себе ступінь довіри до того чи іншого супермаркету. Будьте простіші, а то скотимось, що при посадці в маршрутку будемо перевіряти її технічний стан, брати кров у водія на предмет наявності там заборонених речовин, електроприлади будемо вмикати у гумових рукавицях, перед сексом вимагати в дружини довідку з лікарні про огляд тощо... І немає чого кичитись тим, що ж то я за СВОЇ гроші купую там товар - то вони повинні мені ще й мінет зробити і корону на голову нахлобучити, бо я соізволив відвідати супермаркет. Треба зняти рожеві окуляри і вернутись в реальне життя - намагатися йти до кращого але цінувати те що маємо. Добре що є такі супермаркети і нехай вони ВСІ - там-тами, краї, вопаки, ........ покращують свою роботу, асортимент, обслуговування і т.д. і т.п. Ми будемо тільки в захваті!

Опубліковано
Хоча, не раз чув від людей, що і Там Там і Вопак позбавляються від прострочених товарів, викидаючи їх.

соррі за офтоп, згадалось, як колись 29.12. в Там-Тамі купила йогурт "Галичина" з датою виготовлення 31.12.))

йогурт з майбутнього)))

Опубліковано
Андрій Віталійович, Ви живете в провінційному містечку - звикайте. Щось харить - ну то Велкам ту Київ, Львів, Лондон...

з якого переляку я маю звикати?

чи у мене гроші, що я витрачаю в магазині якісь не такі, як у києві?

комплекси меншовартості у дії...

Опубліковано

закуповуюсь в різних місцях,в тому числі й в гнидниках.

Можна чітко (магазин+адреса) назвати "гнидники" де Вас обслуговують?

І якого статусу Ви тоді набуваєте? покупець з "гнидника"?

Опубліковано
Можна чітко (магазин+адреса) назвати "гнидники" де Вас обслуговують?

ще я тільки адреси магазинівне записував :_07:

так перерахую (буде треба адреса, зїздите подивитесь): вопак на київському, там-там, колібріс на грушевського, сільпо...

І якого статусу Ви тоді набуваєте? покупець з "гнидника"?

надіюсь це питання риторичне...

Опубліковано

тоді скажіть чи є у луцьку "не гнидник" хоч один! Раз ви такий знаток "гнидників" та супермаркетів!

Опубліковано

Как страшно жить..

Значить, ви так і є - покупець .. а далі по тексту.

Зазвичай, люди собі обирають магазин, в який ходять по продукти та інші необхідні товари. І просто уже не помічають недоліків. Знають, де вони є і намагаються не звертати увагу.

У Вас же якесь спотворене бачення навколішнього. Кругом одні "гнидники", продавці не люди на бидло, яке лише й має на меті Вас обдурити і намахати!

Всі постачальники бидло, аби спихнути Вам своє протерміноване фуфло!

Та це ж всесвітня змова! Ґвалт!

Опубліковано

Настільки велика кількість варіантів з вибором їжі як сьогодні - років так 20-30 тому нікому й не снились.

Не хочеш йти в маркет А - йди в Б. Не влаштовує - го ту Органік маркет, базар, тітка з села.

Хоч 100% гарантії і впевненості - розводь своїх коровку, свиней, курей, кролів, саджай картоплю, моркву, буряки, любе-рябе-голубе.

Проблем ніяких, правда для цього треба піднімати зад, і трохи рипати, куди ж простіше казати Всі підар гнидники, а я — д'Артаньян

Опубліковано

Андрій Віталійович, :) як важко щоранку мучитися, що не в тому місці народився, правда, граф? ;)

Анекдот про черв'ячків пам'ятаєш? ;) Коли черв'ячок-син запитує черв'ячка-тата, чому інші народилися і живуть в яблуці, а вони в г.. ;)

Я не розумію, чОго ти добиваєшся, утрируючи... кланятись на вході, цілувати ноги супермаркетам... Якесь в тебе хворобливе спотворене бачення ситуації... Чи ти просто намагаєшся принизити всіх у власних очах...

Чи тобі легше стає від того, що ти постійно кричиш "ВСЕ ВСЮДИ ПОГАНО!", при цьому абсолютно нічого не пропонуєш робити, не наводиш приклади власних ПРАВИЛЬНИХ дій в напрямку покращення ситуації...

Всі ми бачимо, що купуємо; всі ми знаємо, що нас намагаються десь взути, але разом з тим ми всі маємо можливість уникнути купівлі небажаного товару і при цьому не марнувати собі час та нерви.

А холодна війна продавець-покупець завжди була і завжди буде.

І якщо хтось один виграє, то інший просто буде знищений :) Від цього комусь стане добре? ;)

Опубліковано

Фото з відкриття:

http://www.volynpost...yn-tam-tam-foto

Блін, таке враження, що відкривають новий "Вопак" - на 5-й фотці, із 4-х зображених людей, троє - колишні працівники Пакко...

Опубліковано

Цікаво читати як люди, які займають керівні посади в тих же маркетах ( Т-Т, Салют, Краї) намагаються довести одній людині свою правоту. З теми видно, що для А.В. існує лише одна правильна точка зору - його власна. Так що, думаю, переконати його в протилежному не вдасться. Вибір купувати чи не купувати залишається за кожним з нас. Знаю людей які кричать, що всюди в маркетах все погано, а самі йдуть й купують продукти під Ювілейним в бабок з рук, де творог чи банка зі сметаною стоїть прямо на тротуарі, сотні людей там пройдуть, хтось чмихне, хтось волоссям трясне. Вибір є в кожного! Можна купити в маркеті з полиці, перевіривши термін і отримавши чек, а можна й на ринку в бабки, яка кричить, що то все домашнє, натуральне, хоча сама корівку свою вже рік на пасовище не випускала, а лише преміксами годує.

Ну а якщо все кругом так погано і всі магазини - гнидники, то незабаром в темі "Вегетаріанство" Amaranth буде мати нового прибічника, бо ж якщо людині не має де купити продуктів, то залишається лише енергія Сонця!

Опубліковано

Caprichos, дотепно))

й взагалі правильна позиція, краще сказати, що клієнт мудак, чим щось зробити для того, щоб гнидник змінився в кращий бік...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...