Перейти до змісту

Як самостійно відкрити польську візу

VitaliyS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дуже потрібна порада, як можна самостійно відкрити польську візу.

Сам її ніколи не відкривав, був один раз в кінці 2011 року в короткотривалій туристичній поїздці в Польщі і все.Більше віз не було.

Маю сім'ю, дітей, рахунок в банку, працюю на велику міжнародну компанію ( тобто всі документи які вимагає посольство маю)

Але віза потрібна щоб міг в любий час виїхати на день- два в Польщу та повернутися, тобто ніякої привязки до дати, виклику також немає.

Чи є можливаість при спробі відкриття візи пояснити консулу чи хто там цим займаєтся мету та необхідність відкриття такої візи?

Просто протрібно за необхідністю, зустрічатися з клієнтами в Польщі.

Це ж не туристична віза, не робоча... незрозуміла на яку саме претендувати та вказувати в проханні.

Хтось може детально пояснити як саме це робити? Дуже буду вдячний.

P.S. Поки потрібна ПОРАДА а не послуги.

Опубліковано

Для такого випадку пійдійде бізнес-віза. При подачі документів зустріч з консулом не відбувається( документи приймає працівник офісу). Для бізнес візи достатньо пред"явити контракт із польськими партнерами( якщо є). Є ще варіант запрошення від польского громадянина на певний період, завірене у польського воєводи. Ну для початку якось-так...))

Опубліковано

Значить тільки запрошення... тоді буду шукати.

Дякую.

А що саме може бути доказом того, що я маю необхідність віїжати в Польщу по роботі, не до певної фірми а за необхідності?

я звертався до свого керівництва, та вони кажуть - ти ж маєш договір з компаніїю на яку працюєш, вот його і покажи. Та цеж не те, я думаю.

Опубліковано

Краще мати договір і запрошення з Польщі з фірми з якою співпрацює ваша фірма, додаєте довідку з роботи і копію запису з трудової, ну і решта паперів необхідних для отримання візи. А шопінг-візу можна отримати, але при отриманні наступної треба ще буде підтвердити паперами, що купували якийсь товар в Польщі (ТaxFree)

Опубліковано

"Краще мати договір і запрошення з Польщі з фірми з якою співпрацює ваша фірма, додаєте довідку з роботи і копію запису з трудової...."

так дыйсно праввльно.

Вам потрібно

- паспорт закордонний

-копія паспорта закордонного + віз

-копія індетиф. коду

- копія паспорта укр. - всі писані сторінки

-довідка з роботи про з\п за останніх 6 місяців із зазначенням що місце роботи на час поїздки зберігається разом із зарплатою (або оформити це в іншій довідці довільного типу)

- страховка на весь час візи і перебування яке просите (наприклад 180\90 сама дешевша буде - 110грн десь)

- 1 фото на візу

- заповнена анкета через інтернет

- запрошення . про нього детальніше.

по факту вам потрібна бізнес віза. її ви можете отримати якщо будете мати запрошення від фірми польської + копія договору про співробітництво(фірми польської і вашої де ви працюєте) чи тому подібне.

явно це буде важко зробити навіть якщо реально.

купити таке запрошення можна десь за 150 євро але ніхто гарантії що вам відкриють візу не дає.

віза бізнес 180\90 під ключ - 400євро.

ще варіант зробити через турфірму або якусь гром організацію візу - культура або візу - навчання. це самий оптимальний варіант.

ще по цінам якщо бізнес віза - є консульський збір 35євро. якщо культура або навчання - 0 євро. якщо потрібна експрес віза (актуально зараз бо великі черги)- до 35 або 0 євро додавайте 35 євро. То все в касу.

порада - біля консульства не робіть ксеро(60коп.) не реєструйтесь(30грн), не робіть фото(50грн),не робіть страховку(130грн) бо влетите на великі бабкі. це все можна зробити наприклад вцентрі в фотоательє, страхових і вдома в інтернеті зареєструватись.

консультативно безкоштовно допоможу оФОРмити анкету, дешево страховку. пишіть в приват.

якщо потрібна буде допомога по візі чи запрошенні (не бізнес) теж допоможу.

ще один ньюанс - зараз великі черги на реєстрацію і саме виготовлення візи. я наприклад подав свої документи 27-го ківітня а віза буде тільки 18 травня. при тому що реєструвався 23-го квітня.

• 4 місяця потому...
  • 9 місяців потому...
Опубліковано

Мене цікавить в чому полягає заповнення анкети на сайті е-консуляту. Чи воно призначено лише для подальшого видруку чи всі ці дані заносяться в систему VІS, або принаймні в бд посольства. Хоча дивно як би це було інакше коли вся інформація введена. Тим більше що в кінці є клавіша ЗАПИСАТИ (хоча при заповненні анкети йдеться що має бути кнопку із написом ЗБЕРЕГТИ). Хоча там є ще пункт для реєстрації анкети хоча очевидно різниці немає. Але хотілося знати напевне. Що якщо і заповнив то інформація введена в систему і напевно неподання анкети аналогічно відмові.

Опубліковано

Анкету видруковуєте і подаєте з власноручним підписом разом з іншими документами у Консульство. Крім того, вона також реєструється у базі даних. Спостерігала таку ситуацію перед віконцем подачі документів: чоловік подав власні папери, а документи дружини не прийняли, бо вона була зареєстрована на прийом у інший день. Працівниця сказала, що має доступ лише до електронної версії анкети чоловіка, а анкета дружини їй відкриється у призначений день.

Опубліковано

Так цю анкету не відкривали бо жінка ще подавала документи. Власне такий варіант мене і цікавить. А якщо вона наприклад не подававала б документи. Так цю анкету взагалі відкривати не будуть. Хоча напевно вона ніде із системи не дінеться. І її відкриють при напступній подачі документів?

Опубліковано

Боюся, що при наступній подачі документів (іншим разом, через деякий час) вимагатимуть іншу анкету. Технічної сторони не знаю - хто і як часто видаляє використані матеріали із бази Консульства невідомо. Боїтеся, що отримаєте наступного разу відмову, бо не з'явилися тепер? Навряд... Це ж навіть не віза, лише анкета. Кілька разів відкривала візи уже при електронній реєстрації, ніхто навіть не згадував про попередні анкети чи подані документи. Щоразу вимагали нові.

Опубліковано

Хоча ви праві. Різні причини можуть змусити людину заповнити а фактично зареєструвати анкету. Може тому і вона не відкривається щоб потім відмов не робили на рівному а може і не дуже місці. Хоча зараз це мене не хвилює. Я уже подав. І дуже швидко буде результат. Тому боюся що може бути відмова. І що тоді робити. Часу на подачу немає бо зміна рішення через деякий час не буде актуальною оскільки пропаде необхідність візи. А ще апеляція дорого коштує. Окрім того яка там частина апеляцій може бути реальною. Проте якщо дадуть візу цікавить а якщо її не використати це як буде розцінюватися. Наприклад при відкритій візі відсутній штампу митників то що значить. Наприклад українці пропустили. А поляки ні. Це не відрізшних ніяк від того що ти взагалі на митному переході не з'являвся.

Опубліковано

Збираєтеся везти контрабанду? Інакше, чому б то поляки при відкритій візі вас не пропустили? А от якщо ви і не намагатиметеся використати візу, то наступного разу вас, імовірно, запитають про причини. Також це може вплинути на кількість днів та кількість в'їздів при видачі нової візи.

Опубліковано

Ні якої контрбанди я не збираюсь вести. А стосовно того що запитають і можуть зменшити кількість днів перебування-то ви чесно кажучи обрадували-хоча по принципу компенсації їх би мали якраз зменшити. Вот цей момент досить цікавий з погляду візової історії. З іншого боку ви дуже обізнані в візових справах, тому виникає резонне питання чи часом ви не компаньйонка наприклад консульства?

Опубліковано

Як бути, якщо після отримання шенгенської візи в паспорт вписали дитину(10міс), для виїзду за кордон потрібно якісь документи на малого подавати до консульства?

Опубліковано

Ну якщо я вже не можу по конкретній меті вїхати в Польщу, але віза відкрита на кілька тижнів через те що вона не перша, чи можу я (теоретично і практично) в'їхати на територію Польщі на час дії візи. Чи із запрошенням яке вже не актуальне кілька днів-польські прикордонники ввічливо відмовлять у в'їзді. Якась офіційна позиція чи практика десь визначена.

Опубліковано

Як бути, якщо після отримання шенгенської візи в паспорт вписали дитину(10міс), для виїзду за кордон потрібно якісь документи на малого подавати до консульства?

На сайті Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку написано так: За неповнолітнього подає візову анкету один із батьків або опікун. Це означає, що за неповнолітнього, вписаного до паспорту одного з батьків або юридичного опікуна, подається окрема візова анкета, і неповнолітній отримує окрему візу у паспорті одного з батьків або юридичного опікуна.

Щодо перетину кордону без дійсного запрошення, на жаль, нічого відповісти не можу, бо я не співробітник консульської установи, а часто подорожуючий турист. Можливо, відповідь можна отримати тут: http://dpsu.gov.ua/u...ut/euro2012.htm

Опубліковано

Ну я думаю рішення про в'їзд до шенгену не наші прикордонники приймають. Хоча думаю відпускають якраз із розпростертими обіймами крім деяких випадків. Хоча може щось по практиці підкажуть. Ну але що може реально підказати дівчина чи хлопець на лінії. Наскільки я читав якщо завертають то в паспорті ставлять не тільки відмітку а взагалі щось записують, що думаю гірше відмови. От тоді людина знову опиняється в наших. Вот цікаво якщо перейти наш кордон в смислі працівників митниці і відразу звернутися так сказати з питанням консультацією що типу не перевіряйте формально але скажіть чи можете на підставі візи пропустити із певною мотивацією. Хоча таке навряд чи можливо оскільки тоді будуть перевіряти із всією строгістю, для чого достатні сумніви є підставою для повернення. Та й наші митники навряд чи відразу приймуть без певного рішення поляків./ А запрошення у мене не недійсне. Просто розраховане на дати які уже в минулому.

Опубліковано

На дитину, внесену до паспорта одного з батьків, видається окрема віза у той же паспорт. Звичайно, слід подавати окрему зереєстровану анкету, фото, стаховий поліс, заяву батьків на імя консула (написану від руки) і нотаріальну згоду на виїзд за кордон іншого з батьків.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

дитині теж перший раз відкривають шопінг візу на 7днів? Цікаво як вона має збирати чеки за покупки :0151:

• 2 тижня потому...
Опубліковано

.... Наскільки я читав якщо завертають то в паспорті ставлять не тільки відмітку а взагалі щось записують, що думаю гірше відмови. От тоді людина знову опиняється в наших.

.... Та й наші митники навряд чи відразу приймуть без певного рішення поляків./ А запрошення у мене не недійсне. Просто розраховане на дати які уже в минулому.

Де ви таке читали?

Нічого страшного не ставлять і не записують поляки. Просто не пускають і все. Ставлять штамп про в'їзд і зразу виїзд. Пишу на основі досвіду знайомих та рідних хто в таке попадав. Потім і візу давали, і питань не ставили.

А на батьківщину ви можете повертатися коли хочете :) навіть через 10 хв. як виїхали. Повірте, наші митники (хоча саме вони займаются іншою справою ) не будуть чекати ніяких рішень поляків :)

• 5 місяців потому...
Опубліковано

"Краще мати договір і запрошення з Польщі з фірми з якою співпрацює ваша фірма, додаєте довідку з роботи і копію запису з трудової...."

так дыйсно праввльно.

Вам потрібно

- паспорт закордонний

-копія паспорта закордонного + віз

-копія індетиф. коду

- копія паспорта укр. - всі писані сторінки

-довідка з роботи про з\п за останніх 6 місяців із зазначенням що місце роботи на час поїздки зберігається разом із зарплатою (або оформити це в іншій довідці довільного типу)

- страховка на весь час візи і перебування яке просите (наприклад 180\90 сама дешевша буде - 110грн десь)

- 1 фото на візу

- заповнена анкета через інтернет

- запрошення . про нього детальніше.

по факту вам потрібна бізнес віза. її ви можете отримати якщо будете мати запрошення від фірми польської + копія договору про співробітництво(фірми польської і вашої де ви працюєте) чи тому подібне.

явно це буде важко зробити навіть якщо реально.

купити таке запрошення можна десь за 150 євро але ніхто гарантії що вам відкриють візу не дає.

віза бізнес 180\90 під ключ - 400євро.

ще варіант зробити через турфірму або якусь гром організацію візу - культура або візу - навчання. це самий оптимальний варіант.

ще по цінам якщо бізнес віза - є консульський збір 35євро. якщо культура або навчання - 0 євро. якщо потрібна експрес віза (актуально зараз бо великі черги)- до 35 або 0 євро додавайте 35 євро. То все в касу.

порада - біля консульства не робіть ксеро(60коп.) не реєструйтесь(30грн), не робіть фото(50грн),не робіть страховку(130грн) бо влетите на великі бабкі. це все можна зробити наприклад вцентрі в фотоательє, страхових і вдома в інтернеті зареєструватись.

консультативно безкоштовно допоможу оФОРмити анкету, дешево страховку. пишіть в приват.

якщо потрібна буде допомога по візі чи запрошенні (не бізнес) теж допоможу.

ще один ньюанс - зараз великі черги на реєстрацію і саме виготовлення візи. я наприклад подав свої документи 27-го ківітня а віза буде тільки 18 травня. при тому що реєструвався 23-го квітня.

--- ще варіант зробити через турфірму або якусь гром організацію візу - культура або візу - навчання. це самий оптимальний варіант.

А можна про цей варіант детальніше ?

Опубліковано

Чесно, не радив би вам відкривати "ліву" візу на навчання або через турфірму чи якусь громадську організацію (була така поширена практика 2005-06 років).

Однозначно, найкраще зробіть собі шопінг-візу. При всіх незначних мінусах під час її відкриття (маю на увазі, обов'язкову першу одноразову візу) - вона найвпевненіше надасть вам можливість спокійно подорожувати по всій Європі.

Опубліковано

Підтримаю Romek, "ліву" візу а точніше мету з якою її видали зпросто перевіряють польські прикордонники і потім в кращому випадку завернуть назад, або в гіршому анулюють візу чи ще придумають якусь кару. Найкращим варіантом є шопінг-віза.

Опубліковано

Вже 2-й раз подаю документи самостійно на отримання шенгену (1-й раз дали на 3 дні, їздив на закупи). Заповнюю через інтерент. Головне зловити вікно реєстрації, бо відкривається не на довго. Будуть питання - готовий допомогти.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...