VelViTi Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 14:24 #1 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 14:24 Мангал для шашлыка с арматуры за 30минут (своими руками). Накануне майских праздников – это будет актуальная тема Имея под рукой кусок арматуры условным диаметром 10мм. И пару штук плоских шайб диаметром более 10мм смастерил за 30 минут до выхода на шашлыки такой простенький и под силу каждому – мангальчик, который при приготовлении шашлыка , зарекомендовал себя хорошо. Весь набор скручивается дротиком и помещается в импровизированный чехол (обыкновенный мешок). Среди преимуществ такой конструкции выделю одну: - это возможность регулирования высоты (по вертикали) приготовляемого блюда по отношению к источнику огня (жара). Повторюсь, что все что выкладывается, носит лишь информационный характер, и никто и никому не навязывает своих идей. Конечно можно пойти и все купить: например в эпицентре мангал раскладной с шампурами стоит всего-то 89 грн., или даже вот так, тоже пойдет: С уважением, VelViTi
Skorpio76 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 14:56 #2 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 14:56 Є надія, що виробники шампури роблять з харчової сталі. А от шампур з арматури - від його вигляду апетит може пропасти.Виготовлення інших елементів з арматури цілком може бути (єдиний мінус-порівняно більша вага).
Андрій Віталійович Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:08 #3 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:08 А от шампур з арматури - від його вигляду апетит може пропасти.то не шампури, то стійки. мені так здається))Мангал для шашлыка с арматуры за 30минут (своими руками).одного не розумію, для чого так багато часу?
VelViTi Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:09 Автор #4 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:09 Виготовлення інших елементів з арматури цілком може бути (єдиний мінус-порівняно більша вага). Зато надежность высокая, наше добротное!!!(нам и детям нашим останутся), да и в целях самообороны тоже пригодиться, а то в лесу всякие звери водиться что на запах с шашлыка могут прийти… Если че, отмазка железная – мангал!
Vadimm Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:14 #5 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:14 мені так здається не тільки тобі так здається про це і фото в топстарті говорить. одного не розумію, для чого так багато часу? напевно хвилин 10 витрачено на викладку ідеї на папір і діставання сварки з укромного місця. Автору за ідею дякую, знадобиться!
vicit Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:19 #6 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:19 Шампури мабуть із сталі, а сам мангал з арматури.P.Sдесь в мене були креслення як зробити мангал із двох цеглин
VelViTi Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:26 Автор #7 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:26 Шампури мабуть із сталі, а сам мангал з арматури.P.Sдесь в мене були креслення як зробити мангал із двох цеглинПрекрасно, можно каждому выложить свои мангалы (приспособления) для приготовления шашлыков. Выкладываем-делимся-обговариваем …
Skorpio76 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:28 #8 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:28 Тематична знижка у Там-Тамі. Шампур 45 см - 6,59 грн.
VelViTi Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:37 Автор #9 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 15:37 Тоже в тему:
Yarchik Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:03 #10 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:03 Справжні шанувальники приготування на вогні м'яса, овочів, риби добре знають, що ефективним є той мангал, в якому з усіх сторін жар захищений "стінками" - чи то з металу, чи з цегли, чи з каміння і т.п. В такому мангалі тепло йде на те, що смажиться, а не скрізь, куди вітер подує. Відповідно, страва пропікається рівномірно, а не так, що ззовні шашлик вже обвуглюється, а всередині ще сирий. Безстіночну "розкарячку" над вогнищем можна зробити за 5 хвилин з підручних засобів - гілок, і т.п. Особисто я розумію, що топікстартеру хочеться похвалитися своїм винаходом - але ще двадцять років тому в мене був ось такого плану розкладний мангал: Він по функціоналу, зручності та вазі набагато кращий, ніж той, що в першому пості. Що я цим хотів сказати? Якщо любиш смачні грильовані страви - бери нормальний мангал "зі стінками". Якщо потрапив на природу без мангала - в 99,9% випадків з підручних засобів обов'язково знайдеться як зробити каркас мангала і навіть шампури. Тому смислу тягати з собою арматуру я не бачу. А, там щось було про тварин, які можуть прийти на запах шашлика... Я хочу побачити топікстартера, який голими руками хапатиме розпечену жаром і вогнем арматурину, та стане відбиватися від тварин
Skorpio76 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:30 #11 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:30 Якщо тварина (я так думаю вовк, ведмідь, навіть лисиця), звабиться на запах страви і проігнорує запах людини (шум), тоді краще вступитися. У такого звіра або непомірний голод, або сказ. В будь-якому разі вона йтиме до мети і на її дорозі краще не стояти.
ipua Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:40 #12 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:40 Тоже в тему: Нікому не порекомендую це г.... Стінки мангала на стільки тонкі, що не витримують температури і деформуються після першого ж бойового використання. Після цього скласти з нього правильний прямокутник практично не можливо.
Андрій Віталійович Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:44 #13 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:44 ТС зробив щось своїми руками, з того й тішиться. Чому накинулись? п.с. ідея стара, як світ. Мангал важкий та не практичний. Та й не мангал це, а стійки з перекладинами, що біля вогнища можна поставити ))
Yarchik Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:53 #14 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 16:53 ТС зробив щось своїми руками, з того й тішиться. Чому накинулись? Ну, бо в житті прийнято тільки дітей (та й то чужих) хвалити: дитинча якусь дурничку зробить - а всі навколо мають умілятися й радіти Тут взрослий мір, зис іс спарта борда!!!!
MACCEN Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:00 #15 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:00 все просто, можна взяти вушка на шампурах позагинати, воткнути 4 шампура в землю на потрібний рівень, і кожну пару пронизати іншим шампуром, ітого 6 шампурів піде на сам мангал )) от і все ) і мангал завжди під рукою.
Андрій Віталійович Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:04 #16 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:04 Тут взрослий мір, зис іс спарта борда!!!! Вот оно как, Михалыч (с)
VelViTi Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:11 Автор #17 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:11 Безстіночну "розкарячку" над вогнищем можна зробити за 5 хвилин з підручних засобів - гілок, і т.п. Особисто я розумію, що топікстартеру хочеться похвалитися своїм винаходом - але ще двадцять років тому в мене був ось такого плану розкладний мангал: Він по функціоналу, зручності та вазі набагато кращий, ніж той, що в першому пості. Да оно громоздкое, тяжёлое, возможно экономически не целесообразное, и трудное в изготовлении и.т.д…. - Но оно родное и теплое, потому что сделанное своими руками (в тему форума), а не тот двадцати летней давности мангал промышленного производства который идет в комплекте с шампурами и пластмассовым спец. тубусом.(если надо я сделаю его фото полного этого комплекта – мой шурин имеет). Не путайте тёплое с мягким. А по поводу мангала из подручных средств, в первом посте даже фото выставлено (повторюсь) Мангал - это мужской инструмент, поэтому мангал должен выглядеть грозно, солидно, и по-мужски немного агрессивно. Подводя итог… правильнее будет сказать : Особисто я розумію, що топікстартеру хочеться поділитись...
Yarchik Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:24 #18 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:24 Мангал - это мужской инструмент, поэтому мангал должен выглядеть грозно, солидно, и по-мужски немного агрессивно. Мужской инструмент - це щось інше, повір мені... картинок на цю тему постити не буду, здогадайся сам. Мангал - це знаряддя, завдяки якому належним чином готується страва над жаром, а не щось, що повинне вселяти страх Ось приклади моїх творінь на хорошому мангалі: Не лише гарно виглядає, а й смачне. Так що в мангалах, як і в пожрать грильованих страв я толк знаю... На "розкарячці" так би не вийшло
VelViTi Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:29 Автор #19 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 17:29 На "розкарячці" так би не вийшло Это точно ! А насчет мужского инструмента, я думаю что вы молоток имели ввиду? Ведь чем чаще всего работают мужчины, ну, конечно же, молотком – именно этому, типично мужскому инструменту, поставили огромный памятник в центре города Гадяч.
Vadimm Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 19:56 #20 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 19:56 Вам дай потролити... Вступлюсь за ТС: от маю так сказать "хілєньку" дачу, далеко, транспорту власного нема, мангала нема, викидати 87 грн за китайське гуано - шкода. А кусок арматурини на подвір"ї знайдеться, в сусіда - сварка, каменюк назбирав - стінки які триматимуть тепло. І нікопійки "врагам". Зрозумійте правильно...Суть не в тому щоб цю трахамудію за собою таскати, а вот тримати десь на дачі "прописаною" - як раз.
fedot Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 20:24 #21 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 20:24 2Ярчик. Дядьку - ви падлєц! (с) Я залив слюнями всю клавіатуру і з дикими матюками намагаюсь то всьо повитирати....післязавтра гребу за мнєсом, бо вже сил нема))) Мав би совість таке постити....
Nikandr Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 20:46 #22 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 20:46 той мангал за 87,00 грн прогорить наскрізь за пару приготувань шашлику... Стінки мають бути товщиною мабуть мінімум від 2-3 мм а ще за 30 хв можна вигнути мангал з товстого дроту, типу так:
Vadimm Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 22:22 #23 Опубліковано 22 Квітня, 2012 в 22:22 До речі, про 87 грн-мангал. Температура виникнення окалини в сталі з якої він зроблений - близько 700 градусів, прям як температура горіння дров. А якщо туди накидати буровугільних брикетів то може і на раз не вистачити, з такою товщиною металу.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.