Перейти до змісту

День космонавтики

DrWeird

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

1278316000_usljrf6j0wqr.jpg

Всесвітній день авіації та космонавтики — пам'ятна дата, що відзначається 12 квітня, установлена на знак першого польоту людини в космос.

12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрома «Байконур» уперше в світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин.

Сьогодні всім приємних польотів

podborka_16.jpg

post-13610-0-55642000-1334202175_thumb.j

Опубліковано

Ви смієтеся, а мені довелося побувати на Батьківщині першого космонавта. (Гагаріна). В його будинку, де він жив - музей. Тамі скафандр і т.д. Прикольно.

Всіх із святом!

• 11 місяців потому...
Опубліковано

мда, скоро напевно будемо літати в гості на інші планети як зараз в інші міста, якщо не рознесемо свою планету самі в "пух і прах" :)

Опубліковано

Запам'ятався мені цей день так що ніколи не забуду...

Навчався я напевно ще в 1-му класі і був тоді в нас такий предмет як "Довколишній світ", а на той предмет був напів зошит, напів підручник і називався "Світ навколо тебе".

Не знаю чи зараз є щось подібне, але в тому зошиті була різна пізнавальна інформація і поля для заповннення своїми даними так би мовити...

Ну і на кожне свято був короткий опис що до чого приурочене і відведене поле для творчої роботи (намалювати листівку).

І коли дійшло діло до "12 квітня - день космонавтики" я запідозрив щось не ладне і рішив що творці підручника допустили помилку. Тому що в моєму словниковому запасі ще не було такого поняття "Космонавтика", як галузь науки. І словосполучення "День космонавтики" мені здавалося невірним, бо друге слово має відповідати на питання "кого? чого?". А тут якісь космонавтики... От я і вирішив, що космонавтиками називають людей що літають в космос. Звісно я знав про космонавтів, але подумав що космонавтики це якийсь спеціальний термін, потипу як льотчики.

Тому я вирішив виправити допущену авторами підручника помилку і старанно затер гумкою останню букву "И" і таким же шрифтом дописав ще дві букви, щоб вийшла фраза: "12 квітня - день космонавтиків"

Потім це все красиво оформив, бо любив малювати... Намалював ракету, ще там щось... Все вийшло яскраво і на мою думку "на відмінно".

Наступного для я приніс додому двійку за свою творчість і навіть не розумів чому!

Від мами получив за неграмотність...

Але дідусь потім похвалив за малюнок і пояснив як правильно пишеться і чому...

І кожного року я згадую цей випадок і думаю: "Що за стерво була та вчителька що не оцінила творчий підхід, а вліпила двійку і не пояснила чому?"

Опубліковано

Сегодня День Космонавтики!!!

Среди всех космических курьезов и розыгрышей первое место по праву принадлежит шутке Оуэна Гарриотта. В 1973 году он входил в экипаж американской орбитальной станции «Скайлэб». Розыгрыш, который он устроил над офицерами Центра управления полетами, достоин навечно войти в анналы космонавтики. С собой в космос Гарриотт захватил диктофон, на который его супруга наговорила несколько заранее составленных фраз. Когда в один из дней оператор вышел на связь с орбитальной станцией, Гарриотт ждал у передатчика с диктофоном в руке. Между станцией и Центром управления состоялся следующий диалог:

- «Скайлэб», это Хьюстон, ответьте.

- Здравствуйте, Хьюстон, - бодрым женским голосом отозвалась станция. Это «Скайлэб».

Земля после секундного колебания поинтересовалась:

- Кто говорит?

- Привет, - отозвалась станция. -Это Хелен, жена Оуэна.

Оператор несколько секунд переваривал ответ, а затем с трудом выдавил:

- Что ты там делаешь?

- Я тут решила ребятам поесть принести. Все свеженькое, - успокоил его голос с орбиты.

Центр управления молчал около минуты, а затем отключился. Видимо, у офицера связи сдали нервы.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...