Перейти до змісту

скарга від сусідів

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

До чого взагалі там СЕС? Ви ж там не фастфуд відкриватимете? А чого Ви не зробили кладовки на півповерха вище? Будинок панельний? де двері від сушки?

Будинок цегляний.На пів поверха вище сміттєпровід.Двері в сушку відчиняються без проблем-перевірено.

кстати,

а если кто умрёт, то кладовочка не будет мешать развернуться при выносе тела?

или даже не умрёт, а заболеет сильно и придётся на носилках в скорую сносить.....

Да вроде не должна,завтра померяю.Хотя на остальных пролетах тоже кладовки,так шо моя как бы и не решает вопрос.

Хотя вспомнил,у родителей поуже площадки в доме, так гробы и носилки выносились без проблем мимо кладовок.

Проблема,когда несешь лист ДВП,гипсокартона и 6-ти метровый уголок.

Опубліковано

Я думаю проблема в тому, що ти заліз не на свою "територію". Наша "територія" між третім та четвертим поверхом, але там мусоропровід. А це "територія" другого поверху. Якось так заведено по будинку - сушка між поверхами вище. Чому до цього часу ніхто з другого поверху там не зробив кладовку мені не зрозуміло, а тепер їх просто душить жаба і вони з цим не можуть змиритись.

Не зробили,бо вона їм не потрібна,вони ще й вроді в підвалі позаймали місця,але навіть нічого там не змурували( одна сусідка проговорилась).

В моїх батьків один сусід спитав дозволу в сусідів,чи можна кладовку змурувать,ті сказали,що самі планували робити кладовку і так вже 8 років пройшло.Все планують.

На мою фразу одному з сусідів,що він все-рівно не користується тою нішею,той відповів:Я й жінкою своєю не користуюсь,то може і її забреш?" Може того й злий такий,нема куда енергію дівати. :)

Опубліковано

Перед тим ,як робити там щось, потрібно було письмова згода тих сусідів, які на неї можуть претендувати. Може, просто, жабця заїла, що не спитали. (та й по закону так правильно). Тепер скажуть - штраф, за самоволку. 51 грн :)

В нас таке було, коли сусід САМ, вирішив заграбастати мусорокамеру (порожню, заварили ж сміттєпровід). Поміняв замок, сам собі там вже щось став робити. Ні в кого нічого не питаючись. Всіх це обурило. Зрізали замок. Вставили свій. Пройшлися по сусідам, взяли бумажку, що ніхто не заперечує для СПІЛЬНОГО користування. Так і є. Кому що треба, там і зберігає. Картоплю там, коляски, вєлікі.

Опубліковано

Zheny@, добрі ж в тебе сусіди. :_02:

Я думаю проблема в тому, що ти заліз не на свою "територію". Наша "територія" між третім та четвертим поверхом, але там мусоропровід. А це "територія" другого поверху. Якось так заведено по будинку - сушка між поверхами вище. Чому до цього часу ніхто з другого поверху там не зробив кладовку мені не зрозуміло, а тепер їх просто душить жаба і вони з цим не можуть змиритись.

Не зробили,бо вона їм не потрібна,вони ще й вроді в підвалі позаймали місця,але навіть нічого там не змурували( одна сусідка проговорилась).

В моїх батьків один сусід спитав дозволу в сусідів,чи можна кладовку змурувать,ті сказали,що самі планували робити кладовку і так вже 8 років пройшло.Все планують.

На мою фразу одному з сусідів,що він все-рівно не користується тою нішею,той відповів:Я й жінкою своєю не користуюсь,то може і її забреш?" Може того й злий такий,нема куда енергію дівати. :)

zaHARE, от тобі й відповідь на твоє питання. По логіці, твої сусіди праві. Місце ти усе-таки зайняв їхнє, а от коли цим саме місцем у часі користуватись (коли будувати там кладовку), що конкретно там зберігати - явно не твоє діло (в тому числі - коли забудовувати місце у підвалі). Вони можуть це зробити через рік, два, три - і що, це причина самовільно захоплювати? З такою логікою можна зайти дуже далеко!

Приклад із жінкою - яскраве пояснення правоти сусіда. Ми не можемо і не маємо права зазирнути ні в гаманці сусідів (а може, вони збирають разом усю суму, щоб за тиждень побудуватись? а можливо, є якісь інші невирішені фінансові питання, куди й йде увесь фінансовий потік.. їхнє право і справа, нам до чужих гаманців зась!). А тут сусід самовільно усе забудував!

Ніі, хлопці, це не укр.ментальність, це - вже справжнісіньке рейдерство!(Рейдер (англ.) - нальотчик). Прийшов, захопив - і крім сусідів ще й свою ділянку матиме.

Що можна порадити? Було б найзручніше для вирішення конфлікту сусідам запропонувати відшкодувати вартість матеріалів, потрачених тобою на кладовку. Шкода було б розбирати, звісно. І з сусідами гарні стосунки можна таким чином відновити (все-таки усе вже збудовано, тільки користуйся). Хоч якийсь мінімум зробити, а це, до речі, судом буде розцінено дуже добре (якщо дійде до суду). Відмовляться, мотивуючи відсутністю фінансів - гірше, прийдеться усе ж зносити.

Я між моїм поверхом і нижнім(там де немає мусоропроводу) змурував кладовочку.(ставити дитяче придане-ровери,санчата,каляску)Сусідка з нижнього підняла хай.Я запропонував їй користуватись 50 на 50.Вона сказала,що їй не треба.

Зрозуміло, чого вона підняла, адже, побудувавши ще й на своїй частині поверху кладовку, ти будеш мати 1+0,5=1,5. Їй же залишаться жалюгідні 0,5 кладовки. З якого дива вона повинна поступатися своїм повноцінним місцем?
Опубліковано

Я вже пропонував віддати їм повністю кладовку-вона їм не потрібна!!!! Справа,кажуть,принципу.

А стосовно згоди,то в законі немає такого.Крім того свою частку на цю нішу мають всі жильці будинку.Збирати зі всіх підписи-нереально.

На прибудинковій території мого будинку сусіди без згоди поробили собі городи,з яких криком виганяють дітей і мене(хоч я плачу за прибудинкову територію),а вони вирощують навіть капусту(яка на базарі була по 50коп).

Опубліковано

Короче, законно вони тобі нічого зробити не можуть.

Звичайно, вони можуть писати в усілякі служби, ті (мусять якось реагувати) будуть деколи приходити і писати приписи типу "Вам необхідно демонтувати..." але далі цього нічого нікуди не піде :) , тому як цей припис вони можуть писати будь-кому з Вашого під'їзду (довести, що це Ви зробили вони ж не можуть ;) )

Тобто користуйтесь і не парьтесь.

Але є інша сторона медалі - нема нічого гіршого, ніж погані сусіди, а тим більше війна з ними :)

Так що це потрібно зважити :)

Удачі :)

Опубліковано

*забий* на ту кладовку, кончена натура нашого народу всерiвно спокiйно жити не дасть, навiть якщо по закону й виграеш. То сiрника в замок пхатимуть то дверi обпiсяють то ручку салiдолом вимажуть. Кончене нутро буде шукати виходу енергii до останього поки не отримае морального самозадовiльнення зверхностi над кимось (принципу). Дасть Бог й iм вiд тебе колись щось знадобится, тодi й припомниш iм кладовку, й ключа вiд неi власноручно принесуть й проситимуть щоб взяв й не ображався. Життя все з часом розставляе по мiсцях, не получается * по хорошому* то нетреба нiяк, нервовi клiтини не вiдновлюются, а Бог все бачить й буде так як мае бути

Опубліковано
*забий* на ту кладовку, кончена натура нашого народу всерiвно спокiйно жити не дасть, навiть якщо по закону й виграеш. То сiрника в замок пхатимуть то дверi обпiсяють то ручку салiдолом вимажуть. ...
от і я про це :)
... Дасть Бог й iм вiд тебе колись щось знадобится, тодi й припомниш iм кладовку, й ключа вiд неi власноручно принесуть й проситимуть щоб взяв й не ображався. Життя все з часом розставляе по мiсцях, не получается * по хорошому* то нетреба нiяк, нервовi клiтини не вiдновлюются, а Бог все бачить й буде так як мае бути
100% Земля кругла ;)
Опубліковано

Короче, законно вони тобі нічого зробити не можуть.

Звичайно, вони можуть писати в усілякі служби, ті (мусять якось реагувати) будуть деколи приходити і писати приписи типу "Вам необхідно демонтувати..." але далі цього нічого нікуди не піде :) , тому як цей припис вони можуть писати будь-кому з Вашого під'їзду (довести, що це Ви зробили вони ж не можуть ;) )

Тобто користуйтесь і не парьтесь.

Але є інша сторона медалі -

- наприклад, можуть в твою відсутність зрізати/розсвердлити замок і поставити свій. І в даному випадку прийдеться вже тобі бігати по цих самих службах і доводити, що ти там щось будував, що це твоя цегла, забудова і т.д. Треба добре подумати, чим це може закінчитись.

Я вже пропонував віддати їм повністю кладовку-вона їм не потрібна!!!!

Усе-таки незрозуміло, як воно усе-таки насправді є, в темі ж ти писав

Я запропонував їй користуватись 50 на 50.

*забий* на ту кладовку, кончена натура нашого народу всерiвно спокiйно жити не дасть, навiть якщо по закону й виграеш.

Ман"як, давай не будемо ганьбити себе та своїх батьків подібними висловами?
Опубліковано

zaHARE, як уже писалося вище, територія сходових маршів, міжповерхових перекритів, прибудинкова територія - це все належить жителям (власникам) квартир даного будинку, які і платять за утримання цих територій. Я не спеціаліст і можу помилитися в чомусь та все ж, ти побудував кладовку на цій території,

- без згоди власників (самозахват),

- без дозволу ЖЕКу (вони прибирають, ремонтують цю територію, відповідно плату за ці послуги повинні будуть зменшити),

- без рішення міськради (у них також обовязково потрібно брати дозвіл на перепланування квартири),

- без проекту (і відповідного затвердження в БТІ і інш. орг)

- без дозволу газовщиків, електриків, водо- і теплопостачальників (якщо в проекті затронуті їхні комунікації, які вони обслуговують)

- без обовязкового дозволу пожежників і санепідемстанції.

- без проведення держекспертизи (яка продиться після завершення будівництва)

- і наскільки я розумію будівельні і підготовчі роботи проводилися людьми які немають на це ліцензії, і про акт виконаних робіт мова вже не йде. У рідких випадках, особливо принципові перевіряючі можуть поцікавитися чи Ваші будматеріали виготовлені і відповідають ГОСТам і ТУ.

Штраф за самовільне будівництво для фіз осіб складає від 850грн до до 10 мін зарп (орієнтовно 10000 грн), за експлуатацію і використання самостроя від 18 до 900 мін зарп (18.000-900.000 грн).

Це все по закону, повторю - десь можу помилятися, хто вкурсі поправте.

Як жеж насправді все у нас робиться, ви і так знаєте.

Опубліковано

vicit, :)

По-перше, твоє вихідне твердження "територія сходових маршів, міжповерхових перекритів, прибудинкова територія - це все належить жителям (власникам) квартир даного будинку" хибне, жителі не є власниками :) Їм належить, в кращому випадку, ПРИВАТИЗОВАНА квартира, а марші, територія - це вже не їхнє, вони цим тільки користуються (хоча згода їхня, звичайно, потрібна). Власником багатоповерхівки скоріше є балансоутримувач

По-друге, до чого тут "самовільне будівництво"? ;) Теж не той термін :) А, відповідно, і все наступне написане не стосується нашого випадку.

Отже, до зарашнього часу в Україні чинний "ЖИТЛОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНСЬКОЇ РСР" (Кодекс від 30.06.1983 № 5464-X), де сказано:

Р о з д і л V ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЖИТЛОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Стаття 189. Відповідальність за неналежне використання житлового фонду та інші порушення житлового законодавства

Особи, винні:

...

у порушенні правил користування жилими приміщеннями, санітарного утримання місць загального користування, сходових

кліток, ліфтів, під'їздів, придомових територій;

у самовільному переобладнанні та переплануванні жилих будинків і жилих приміщень та використанні їх не за призначенням;

у порушенні правил експлуатації жилих будинків, жилих приміщень та інженерного обладнання, у безгосподарному їх

утриманні;

у псуванні жилих будинків, жилих приміщень, їх обладнання та об'єктів благоустрою;

несуть кримінальну, адміністративну або іншу відповідальність згідно з законодавством Союзу РСР і Української РСР. :)

Далі, терміни - забудова, реконструкція, перепланування...

Є ще один документ, котрим керуються в Україні - "Правила утримання жилих будинків та прибудинкових територій " (Держжитлокомунгосп України; Наказ, Правила, Форма типового документа від 17.05.2005 № 76)

ПРАВИЛА утримання жилих будинків та прибудинкових територій

Терміни, що використовуються у Правилах

Власник приміщення, будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - власник) - фізична або юридична особа, якій належить право володіння, користування та розпорядження приміщенням, будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, зареєстроване в установленому законом порядку.

Реконструкція жилого будинку - комплекс будівельних робіт, спрямованих на поліпшення експлуатаційних показників приміщень житлового будинку шляхом їх перепланування та переобладнання, надбудови, вбудови, прибудови з одночасним приведенням їх показників відповідно до нормативно-технічних вимог.

Перепланування - до елементів перепланування жилих приміщень належать: перенесення і розбирання перегородок,перенесення і влаштування дверних прорізів, улаштування і переустаткування тамбурів, прибудова балконів на рівні перших поверхів багатоповерхових будинків.

Допоміжні приміщення житлового будинку - приміщення, призначені для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування мешканців будинку.

1. Основні положення

1.4. Умови і порядок переобладнання, перебудови, перепланування будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень

1.4.1. Переобладнання і перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень дозволяється робити після одержання дозволу виконавчого комітету місцевої Ради народних депутатів відповідно до законодавства.

1.4.2. Переобладнання жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень містить у собі - улаштування в окремих жилих будинках, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень індивідуального опалення та іншого інженерного обладнання, перенесення нагрівальних, сантехнічних і газових приладів;

влаштування і переобладнання туалетів, ванних кімнат, вентиляційних каналів.

1.4.3. До елементів перепланування жилих приміщень належать: перенесення і розбирання перегородок, перенесення і влаштування дверних прорізів, улаштування і переустаткування тамбурів, прибудова балконів на рівні перших поверхів багатоповерхових будинків.

1.4.4. Переобладнання і перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень, що призводять до порушення тривкості або руйнації несучих конструкцій будинку, погіршення цілісності і зовнішнього вигляду фасадів, порушення вимог протипожежної безпеки та засобів протипожежного захисту, не

допускається.

Перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень, що погіршує умови експлуатації і проживання всіх або окремих громадян у будинку або квартирі, не допускається.

1.4.5. Для одержання дозволу на переобладнання або перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень їх власник або уповноважена ним особа, наймач (орендар) приміщення за згодою його власника подають до органу місцевого самоврядування заяву про надання дозволу на переобладнання або

перепланування та, у разі необхідності, можуть подаватися такі документи:

- копія свідоцтва на право власності або договору найму (оренди) приміщення;

- копія поповерхових планів, завірених в установленому порядку;

- проект переобладнання або перепланування жилих будинків, жилих і нежилих у жилих будинках приміщень, погоджений в установленому порядку;

- згода власників, співвласників (наймачів) або уповноважених ними осіб на переобладнання та перепланування приміщень, що перебувають у їх спільній власності.

1.4.6. Власник, наймач (орендар) жилого будинку, жилого чи нежилого у жилому будинку приміщення, що припустив самовільне переобладнання або перепланування, що призводить до порушення конструктивних елементів або засобів протипожежного захисту, зобов'язаний за свій рахунок привести це приміщення до

попереднього стану.

У разі, якщо самовільне перепланування або переобладнання приводить до погіршення технічного стану жилого будинку в цілому та порушуються права інших споживачів, зазначені роботи виконуються виконавцем послуг, питання відшкодування вартості цих робіт власником, наймачем (орендарем) жилого будинку, жилого чи нежилого у жилому будинку приміщення вирішується у судовому порядку.

...

3.1.13. Використання допоміжних приміщень для розміщення майстерень, комор та інших завдань не допускається. Під маршем сходів у першому і цокольному поверхах допускається обладнання тільки приміщень для вузлів управління центрального опалення, водомірних вузлів і електрощитів, що захищаються неспаленними перегородками.

3.1.14. Розміщення у допоміжних приміщеннях побутових речей, обладнання, інвентарю та інших предметів не допускається. Входи на сходові клітки і горища, а також підходи до пожежного обладнання й інвентарю не повинні бути захаращеними.

...

3.7.18. Не дозволяється:

...

- улаштовувати у загальних коридорах комори і вбудовані шафи...;

Далі, будівельні норми на площадку міжсходинкових прольотів - "Ширина майданчика між прольотами повинна бути не менше ширини одного маршу" (вже відповідний ДБН можете знайти самі, якщо забажаєте)

----------------------------------------

Короче, висновок такий: НІЗЗЯ!!! но єслі осєнь хоцца, то мона ;)

але з сусідами я б не воював ;) програють всі

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...